bugün depremden sonra da gördüğüm,
- uçak biletlerin 2185342396348 kat artması,
- aylık 750 tl fatura kesen operatörlerin daha deprem başlamadan kesilmesi,
- bazı art niyetlilerin hırsızlık yapmak için bekliyor olması..
bugün depremden sonra da gördüğüm,
Adamın evi hasarlıydı ama ruhsatı yok diye ve parası da yok diye p evde oturuyordu çünkü yaşadığı şehirde kimsesi yoktu mesela (İzmir'de). Mahallemizde 4apartman vardı ve 5sene olmadı yapilai içlerinden birinin giriş kısmındaki kolon ağır hasarlıydı. İçindekiler kapının önüne çadır kurmuştu. Bir ihtiyac var mı yemek su getirelim mı dedik. Sohbet esnasında müteahhitin son apartmana parası yetmemiş malzemeyi eksik kullanmış ve insanlar bu evin kredisini ödüyorlardı ve kim bilir kaç yıl daha ödeyecekler. Bir can bu kadar değersiz. Evet bina yıkılıp altında kalmadılar Buca Bayrakli arası mesafe var ama sonuçta insanların hayatı mahvoldu. Bunun gibi çok olay var. Allah insana akıl verdi ama bazıları vicdanına beton dökmüş belli ki.
Eskiden derdik dünyanın lağım çukuru ortadoğu ülkeleridir, her türlü fırsatçılık, ş.. sizlik, hainlik var diye. O ortadoğu ülkelerinden tek tek özür diliyorum. Dünyanın b. k çukuru Türkiyedir. O ülkeleri bu kadar kınadığımız için mi başımıza bunlar geldi acaba? O kadar verimli topraklarımız var ki. Her türlü onursuz, haysiyetsiz, karaktersiz yetişiyor, fırsatçı herkes, daha doğrusu parası olan ve siyasi gücü olan herkes ülkede at koşturuyor. Ankara da bir patlama olur taksiciler olaydan nedeni 10 kat fazla paraya götürürler, bir deprem olur kira fiyatları, yatak yorgan fiyatları coşar, corona olur maskeler fahiş fiyata satılır. Ve baştakiler hiçbir şey yapmaz. (yapamaz demiyorum yanlış anlaşılmasın) Baştakilerin s.. kinde değiliz arkadaşlar, açık açık görünüyor, bu o kadar adaletsizlik, hukuksuzluk yaşanıyor ülkede, ama bir tane uzun abiye bi laf gelse, en ufak bi eleştiri gelse hemen içeri alıyorlar. Adamlar diyor ki bize karışmayın, laf söylemeyin birbirinize ne yapıyorsanız yapın. Bu deprem için de hiçbir şey yapılmıyor, yapmıyorlar, ondan sonra da kadermiş, şöyle imiş böyle imiş. Kaderse Japonya da şu an insan kalmaması lazım hepsi depremden ölmüş olması lazım. U - TA - NI - YO - RUM bu ülkeden. Çünkü herkesin derdi cebine girecek olan 3 5 kuruş, insan hayatı kimsenin, hiç bir siyasinin umurunda değil.
Deprem öncesi hiçbir çalışma yapmayan halkı fakirliğe ve yoksulluğu mahkum edip Hükumetin bakanlarının çıkıp halkımızın yanındayız demesi bundan daha kötü bir durum olamaz ya da yıllardır toplanan deprem vergilerini hesabının sorulmasının suç teşkil etmesi gibi tam anlamıyla bir yıkım çift taraflı hemde.
6 Şubat depremi olduğunda, gündüzüne bütün üniversite arkadaşlarımı tek tek aramıştım. Sınıf mevcudumuz 85 kişiydi. Ben sadece 66 kişiye ulaşabilmiştim. Ulaşamadıklarımın hepsini geri aradım ama o yaklaşık 20 kişinin hattına ulaşılamıyordu. En korkutuğum an o zamandı. Herkes için çok üzülüyordum ama bir yandan da sürekli haberlere bakıyordum arkadaşlarım umarım çıkmaz diye. Şükür ki daha sonra deprem bölgesinde yaşayan o 20 arkadaşıma da sağ salim ulaşmıştım.
Hangi şehir?
Deprem sonrası yaşanan bu zor zamanlarda, maalesef insanların dayanışmasının yanı sıra birçok sorun da ortaya çıkıyor. Fiyat artışlarının kontrolsüz olması, mağduriyeti artırıyor ve afet sonrası hayatta kalmayı zorlaştırıyor. Ayrıca, insanların acil ihtiyaçlarına ulaşmaya çalışırken art niyetli kişilerden hırsızlık yapmak isteyenlere tanık olmak gerçekten içimizi sızlatıyor. Bu zor günlerde dayanışma ve bilinçli yaklaşımlar çok önemli; seni en çok üzen ne oldu daha? ✨💔
Cevap
30Cevap
yazdığınız detaylara aynen katılıyorum
6 Şubat depreminde enkazdan çıkarılan insanların kefenlenmeden siyah torbalara sarılıp toplu bir şekilde gömülmesi.
Bolu otel yangınına piliç resimli soğutucu tırların getirilmesi.
Sorsan müslüman ülke ama bir tane kafası çalışan insan yok. Müslümanlık için önce kafa lazım. Yoksa ziyan olur, dine zarar olur. Zarardan ziyandan başka bir şey göremiyoruz felaket anında.
Sorun kaçınılmaz olan doğal afetler değil, afetleri ve hasarı telafi edemiyor olmak. Binalar dandik, insanlar bilinçsiz, panik ve fırsatçılık gırla, afet planı diye bir şey yok ortada. Sonuçta sağlam bir doğal afette ağzımıza ediliyor. Ne devlet ne halk yardım edecek doğru donanıma sahip değil.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski binalara bir kat daha izin vermesi gerekiyor ve bunun ivedilikle olması gerekiyor. maliyetler arttığı için eski binalar yapılamıyor. Bana göre en kötü şey bu. Diyorlar ki kat izini verilirse o bölgede nüfus artacak. İyi de eski bina yıkıldığı zaman insanlar ölünce de nüfus azalacak. Hangisi dogru?
Şubat depreminde binalardan sarkan parçalanmış cesetler gördüm.
Durum olarak soruyorsan, yardım tırlarının önünü kesenler. Askerdeydim, bölük komutanından çok istedim tırlara güvenlik sağlamak amacıyla tüfek alıp binmeyi. Sen mühendissin hasarlı binaları denetlemelisin, bize burada lazımsın diyip göndermedi.
Benim için üzülme, psikolojim kaldırıyor bu tarz durumları. Orada enkazdan ölüsü bile çıkarılamayanların ailelerine üzülüyorum. Gidebilecekleri mezar yok maalesef
Amin
Maraş depreminde bunlar akpli verdiğimiz yardımları geri istiyoruz haram olsun size diyen dalkavuklar bu İstanbul depremde ağlamaya başladı, noldu? İnsanların ahını alıp başınıza hiç felaket gelmicek de gül gibi yaşayacaksınız mı sanıyorsunuz? Dilerim o yakınlarını enkazda kaybetmiş depremzedeleri rencide ettiniz ya siz daha beter durumlarda olursunuz size daha beterleri yapılır Rabbimden dileğim. Ağlaya ağlaya yazarsınız günlüğünüze.
Neden siyaset?
99 depreminde gordum. Ortada hukumet yoktu. Gelen yardimlarla emekli maaslarini odemislerdi. Depremzedelere ne haliniz varsa görün demişti. Yine hirsiz solcular her zaman ki gibi ulkeyi yemekle meşguldu. Halk kopek gibi yasamaya devam ediyordu. Bundsn dahs kotu afet yoktur
Deprem ve deprem gibi afetler sonrasında en çok acşzliğime üzülürüm. Her şeyin vardır ama o an hiç bir şeyin ve hiç kimsen yoktur. Çaresizsindir. Allah kimseye afet acısı tattırmasın. Tüm afetzedelerimize geçmiş olsun. ❤️🩹
Yıkılan evlerde zinet eşyası aranması deprem yardımı yapıldığında ihtiyacı olmadigi halde en önde kosmalari hatta çeyiz düzen bile olmuş
Cidden bu kadar ass gilik bazı insanlar
İstanbul’u deprem değil, depremden sonra oluşacak kaos bitirecek, (iletişim şimdi bile diyor zaten, ulaşım, temiz gıda, su savaşları toplanma alanları bile yetersiz) Allah muhafaza düşünmek bile ürkütüyor insanı
Fiyat artışları en ahlaksız yanımız sanırım. Her afetten sonra hiç şaşmaz. İki sevgiliyi el ele gören 9 ev sahibi hacı amcamız o gençlere ahlaksız der ancak bir afetten sonra evlerine 100% zam etmeyi ahlaksızlık olarak görmez.
Sözde musliman ule muslimanligin soyygtarilasyihibir iülke ayakda duruyor sa uç beş salık dua edip hayırlı insanlar yüzü suyyu hurmetjne ayakda soyguncu depremde ifakari yükselten herşeye zam yapan bir topluluk helak olmaya mahkumdur
Maraş depremi sonrası da her şeye böyle kat kat zam yaptılar. Depremzedelere gerekli yardımlar yeterince ulaşmadı. İnsanların üzerinde bir mont bile yoktu o kış soğuğunda. O paralar nereye gitti onu bile bilmiyorum Allahlarından bulsunlar.
1) Depremin ikinci günü hırsızlar evleri talan etmişti.( Yalan ihbarlarla evimizden uzaklaştığımız bile oldu amaç belli)
2) İnsanların gerçek yüzünü o zaman görüyorsun. ( Gerçekten sana kimin değer verdiği umursadığı)
3) Fırsatçılık hak getire
Hangi şehir?
Hatay
Okuyor musun?
Afet sonrası en kötü durumlar; can kaybı, ağır yaralanmalar, evsiz kalma, psikolojik travmalar ve sağlık altyapısının çökmesidir.
Çeşmede deniz kıyıyla birleşmişti, iki arka sokakta apartmanlar yıkıldı ben binadan anca çıktım 7.2 lik İzmir depreminde oldu
Nereden bir yerlerine hat çekip kullanacaksalar artık, marketten televizyon çalan ve yardım tırlarının önünü kesip yağmalayan kalleşler.
Karda kışta insanlar evszken çadır satan srefsz kopeg unutmam mümkün değil ,
Boşuna demiyorum bizim insanımız bize deccal die
Kabul edelim. Kötü bir toplumuz. Kötü bir ahlakımız var. Ve içimizdeki iyi insanlar güç sahibi değiller. Üzücü.
Telefonların çekmemesi operatörlerin kesilmesi büyük sıkıntı yaratmıştı
Profil resmini sen mi çektin?
Hayır
Ama çok güzelmiş 😊👍🏻
Bencede
😊👍🏻
Ne iş yapıyorsun?
Afet olmadı sadece sarsıldınız, birde afet olduğunu düşünsenize
Sen en kötüsünü görmemişsin … motosiklette en yakınını toprağa vermek için taşımak..
Fırsatçı insanlar, acılı insanların durumundan yararlanmaya çalışan vicdansızlar
Hala bi ders cikarmamis olmak hicbisey olmamış gibi çürük binalarda oturmak
Bir afet sonrası firmalar fırsat düşkünü olmuş yazıklar olsun
Bilek kesip altınları ölen kadının kolundan çıkarmaya yağmalamaya çalışan vardı. Etik vicdan ahlak yoksunu kişiler hemen deprem bölgesine gitmekte ışık hızındalar
Maalesef çok haklısın uçak biletlerinin artmasından herkes çok şikayetçiydi
Yardımdan önce hırsız ve yağmacıların şehirlere gitmesi.
maalesef nereye gidiyoruz nasıl insanlar olduk
cübbeli sarıklı derneklerin sokaklarda insanlara yardım için yemek vs. dağıtırken, solcu yardım derneklerinden birinin tarikatler bitmeli paylaşımları yapıp kılını kıpırdatmaması.
Insanlar canıyla uğraşırken para derdine düşmüş karktersizler
Sarsıldıktan sonra düşecek hafiflikte ki insanlar
Ya ben anlamıyorum, THY tavan fiyat 1750 tl demişti. Nasıl 9000 olabiliyor?
Öncesinde öyle oldy
Ülke olarak ahlak sorunumuz var camların herşeyin sebebi başta bu
O spikerin soyledikleri aklimdan cikmiyor. Bence en kotusu o. Yardim geldi zannetmesinler diye, parmak uclarimda yurudum demisti ya
İngiltere kapitalizmi var ülkede ondan insanla ne yapsin
Tek bir neden var;
AHLAK ÇÖKMESİ...
Fırsatçı,, çocuğu soyguncu bunlar
İnsanların sokakta kalmaları
İnsanların çaresizliği
Devletin çadırları toplatıp çadır satması
Köyde ki yerler değerlendi
Kuzenlerimi enkaz altında bekledik 5 gün.
Yağma yapanlara şahit olduk.
Sağ çıktılar mi?
Maalesef
Amcam ve eşini çıkarttık çocuklar çıkamadı
Arkadaşlar ailemin mezarına gitmek istiyorum yol parasında yardımcı olabilecek biri yok mu nolur
Daha kötüsü olmasın da. Bunlar atlatılır.
Aynen 👍🏻
İhtiyaç olan şeylerin fiyatlarının uçması
En çok ne?
@Zamanın_izinde o zaman battaniye felan
Nerelisin
@Zamanın_izinde çok soru soruyorsun
Tamam
Hatları gram çekmiyor
Kaybedilen canları da say..
Milletin sahtekarlık yapma peşine düşmesi
Plansızlık...
Çok haklısın ya neden bu insanlar böyle