Aslında ben korkmadım korkmuyorum da ama insanın çocukları olunca korktuğu şeyler değişiyor daha farklı düşünüyor.
Depremi hisseden aynı duyguları paylaşan herkese hepimize geçmiş olsun 🌸

Aslında ben korkmadım korkmuyorum da ama insanın çocukları olunca korktuğu şeyler değişiyor daha farklı düşünüyor.
Depremi hisseden aynı duyguları paylaşan herkese hepimize geçmiş olsun 🌸

Sallandık ama korkmadım. Yatıyordum sakince doğruldum abimin eşi çocuklarla çok korkmuş sakince cüzdanı arabanın anahtarını alıp merdivenleri kontrol ederek inmelerini söyledim ve hemen motorla çıkıp gittim yanlarına kontrol ettim kendi annesi babası geldi herkes iyi olunca döndüm evime
Çocuklar korkuyor evet
Tabi onlar bir de sadece TV'den Kahramanmaraş depremini biliyor yaşamadılar hiç. Ben 1999 Gölcük depreminden beri antremanlıyım
İstanbul'da değilim ama sevdiklerim ve sizin için korkuyorum tabii ki. Endişeleniyorum. Çok fazla eski bina var ve kentsel dönüşüm yok. Deprem uzun süreli olursa çok büyük felaketler olabilir. Yaşanılacak şeyler bunlar. Önceden tedbir alınmıyor sonradan ah vah edip duruyoruz her seferinde. Son büyük deprem olayından sonra hükümet bir gösteriş yaptı ama sonra her şey unutuldu gitti yine. Her zaman ki sahne.
Tabii ki korkuyorum oralarda sevdiklerim var en yakın akrabalarım var Ben Ankara 'da ikamet ediyorum ama oradaki insanların emin olun hayatından endişe ediyorum. Allah vermesin çok büyük bir depremde oradaki kaosu düşünemiyorum şehir tam anlamıyla kitlenir.
Ben dışarda ve ayaktaydım ama çocuklar için korktum ablamı aradım hemen çığlık çığlığa hepsi ayrı ağlıyor... Çok korktum. İçimde bir sıkıntı vardı ama iyiyim şimdi allahın izniyle bişey olmaz artık...
İnşallah
İnsan çocuk sahibi olunca korkuların ve endişelerin farklılaştığını fark ediyorsun, bu çok doğal bir duygu.🧸Deprem gibi olaylar bize doğrudan o anki gücümüzü ve sınırlarımızı gösteriyor. Güzel düşünüyorsun, bu korkuları hep birlikte aşmaya çalışıyoruz.✨ Geçmiş olsun demek çok güzel bir duygudur; biz de bu zor zamanlarda dayanışma içinde olmamız önemli. Belki küçük önlemler veya hazırlıklar sana biraz daha güven verir. Senin ve sevdiklerin güvende olsunuz inşallah! 🌸🌍
Cevap
48Cevap
Herkese çok geçmiş olsun diliyorum yeni haberim oldu maalesef
Arabaniz varsa su, konserve, bardak, kasik, yastik ve battaniye bulundurun. Munkunse kamp cadiri ve sandalye de iyi olur. Araba içi veya kamp. cadiri için led şarjlı bir lamba.. gece arabada uyursanız bant ve gazete (camları kaparsınız) kafa ışığı olmalı. İslak ve kuru mendil. Kalın is eldiveni, baret vs bulundurun. Arac yoksa kapı onune mont ayakkabi bulundurun. Yattiginiz alanda su siseleri olsun. bir de duduk, belki yatarken boynunuzda olabilirse.
O an korkmadım ufak bişeydir durur sandım ama artarak devam etti dedim yandık bu normaldekilerden değil koruncak pozisyona girdik hemen duruncada dışarı çıktık
Baya sallandi ama
Evet evet kötüydü bir daha olmaz inşallah
İnşallah canım 🤲
hayır.. televziyonda izliyerek olmuyor bu işler.. 99 depremini yaşadık çadırda uyuduk o günleri unutmadım dolayısıyla başımıza ne gelirse Allahtandır derim tedbirimizi alırız gerisi kaderimizde ne varsa..
Televizyonda izleyerek olmuyor biliyorum bende gördüm 99 depremini
Allah bir daha yaşatmasın
Amin
@Nadıyekrhn , Bitecek zannedip bekliyorsun ve o dalgalı bi şekilde giderek devame diyor ya! İşte o an hayatı sorgulatıyor insana :))
Kesinlikle
@Nadıyekrhn , Sen hissettin mi depremi? Deprem anında ne haldeydin ne yaptın?
Hissedilmeyecek gibi değildi. Hemen kızımın yanına gittim onu sakinleştirdim sonra dışarı çıktık
:/ Çok ağladı mı? Kaç yaşında O prenses?
Korktuğum kadar olmadi. Aslında tam ne olduğunu anlamadi. 10 yaşında :))
Benim 2 numarayla yaşıtmış! Bence şu an daha çok korkuyor olabilir çünkü artık depremin ne olduğunu gördü ve yaşadı! Yalnız bırakma, eğlenceli şeyler paylaşıp dağıt kafasını <3
99 depreminde enkazdan çıkarıldım Kahramanmaraş depreminde herşeyimi kaybettim dün sabah iş dolayısıyla İstanbul'a gelecektim son anda iptal oldu sizi çok iyi anlıyorum geçmiş olsun...
Sanada çok geçmiş olsun
Sağol teşekkür ederim.. 😔
İnsanların çocukları olduktan sonra araba kullanma biçimleri bile değişiyor. Belli bir eşikten sonra kendi adına korkmaktan çok başkaları adına korkmak deprem dahi olsa geçerli.
Kesinlikle
Çok geçmiş olsun. Kendine dikkat et diyeceğim de tedbir önce binalardan başlıyor. Bu gece girebilecek misiniz evlere?
Evdeyim evdeyiz yani ne zaman ne olacak bilemeyiz ki dışarıda bina dolu
Orası öyle de yeni binalar bi tık güven veriyor işte. Çok geçmiş olsun.🙏
Hepimize geçmiş olsun
Ula bu raadlık nerden geleyi bi de almış kahvesini😂abla şaka maka tedbiri elden bırakmasana napaysin ula oturma öyle raad raad
Canım benim ne yapalım:)) ne zaman ne olacak bilemeyiz ki mecburen evde oturuyorum e kahvede olmazsa olmaz 😀
Bari gece öyle derin uyumayin deprem çantanız olsun çelik kapının önünde dışarı çıkarken hemen kolaylıkla alirsiniz ve uyuduğunuzda basucunuzda atirtirmalik biseler ve şişeyle su da olsun sonra da önce Allah gerisine yallah
Canımsın tamam. Sende dikkat et 🌸
1999 depreminde camdan atlayarak çıkmış biri olarak bu sefer kapıdan çıktım :=)
😊
Sabaha kadar nasıl tetikteyim... Uyanıyorum, kalbim o kadar hızlı atıyor ki depremin oluyor sanıyorum. Bakıyorum küçük depremler olmuş rahat bir nefes alıyorum. Benim gecem bu şekilde geçti. Çok şükür şu an saat 6 😞
@yenissss hayır uyuyordum 😞
@enreyılmaz ne alaka?
@enreyılmaz yazma
Korkmadım hissettim baya ama insanların panik yapması beni daha korkuttu
Geriyor diyelim bir anda ölmek sorun değil de acılı şekilde ölmek daha da kötüsü sakat kalmak ürkütüyor can vereceksek kimseye muhtaç kalmadan verme dileği ile.
Abla ben Çanakkaledeyim ama hissetmedim hissetseydim korkardım burada da sanırım geçen ay oldu hissettim gece zor uyudum
Yaşamadım o yüzden bir şey diyemem ama sevdiklerimiz ailemiz dostlarımız orada Allah herkesi korusun bir daha olmasın
Ben kendimle ilgil soğukkanlı olurdum da, yavrumun tepkisi e korkusu, zor.
Aklım onlarda.
İstanbul'da yaşamıyorum, 100 km kadar bir mesafedeyim ve sağlam hissettik tüm sarsıntıları, korkmuyorum çünkü deprem bölgesi buralar malum, alışmak zorundayız. Gerçi ev müstakil, iki kat vs avantajlar da var, umuyorum artık devam etmez
Korkmuyorum, Atatürk gelip yıkıntılar arasından bizi çıkarır. Kentsel dönüşüme falan gerek yoktu zaten her şey çok güzel ♥️
Büyük İstanbul depremi olmadığını daha sallanırken anlamıştım o yüzden pek strese girmedim.
Korkmadım ama geçmiş olsun. Ben hissetmedim depremi. İstanbul'da olmadığım için
23 yıl ülkeye hiçbir faydası olmayanlar korkması lazım ama Allah korkuları da yok ki
Korkuyoruz evet.
Allah beterinden korusun ülkemizi
Korktum evde işim vardı tam dukkana gidecekten sallantı başladı hemen annemi alarak dukkana gittim
Kendim için değil ama ailem için korkuyorum Tabii ki
Cocuk işi bencede tüm düşünceleri değiştiriyor.
Uyuyordum, uyandım yine uyudum.
Korkmadım armut yedim o kalabalıkta ağlayan çoktu neden ölümden korktular anlamadım
Deprem korkusu geçmeyecek ama hazırlıklı da olmamız gerekir..
Ablam sen relax ol sakince kahveni yudumla deprem ne be seni ne yıkabilir relaxxx difjjfn
Tamam
Geçmiş olsun canım sen İstanbul'da mıydın
Evet canım
İyisin dimi eve mi geçtin
İyiyiz canım. Evdeyiz evet bilemeyiz ne zaman ne olacak zaten dışarı hep bina çokta güvenilir değil sadece psikolojik olarak iyi hissediyor insan
Evin sağlamsa tamam ama değilse çatlak felan varsa girmeseydin ya
Evler sağlam değil canım. Nereye kadar dışarıda duracağız mecburen evdeyiz. İnşallah bir şey olmaz. Korkma sen anlıyorum seni çok zor günler yaşadınız. Rabbim kimseye öyle acılar yaşatmasın 🤲
Allah'ım sizi korusun İnşallah beklenen deprem budur inşallah bir daha olmaz 🥺
İnşallah canım. Hepimizi korusun
🙏🌼
Çocuklar olunca sadece onları düşünüyor insan haklısın
Korkmadım ama panikledim inş bi daha olmaz
İnşallah
Deprel travmasi olmayan parası ve evi saglam dayanikli olan ailesi d eayni dekilde olan kimse korkmamistkr hatta korkak tavuk diye insanlaei zorbaliuprdur bunlar dışındaki herkes ise korkmustur normal olarak
Ciddi anlamda korkuttu , kendimizi dışarı zor attık
Her ihtimale karşı evdeki malzemelerle deprem çantası oluşturun. ŞİMDİ
Korkmadım istabulda deyilim ama bu ülkede kokrmadan yaşıyan aptaldır 🕶️
Deprem olurken evde oturup oyun oynuyordum hiç inmedim dışarı hala evdeyim
Çok üzülüyorum, korku çok farklı bir duygu..
evet baya korktuk hala korkuyorum
geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun
Amin inşallah
Ben İstanbul'da değildim
Korktum da şimdilik geçti
Allah bir daha yaşatmasın hiç kolay değildi
Sakindim panik yapmadım ama korkardim
Normalde kaygılı biriydim kaygım gitti
korkunun ecele faydasi yokmus
Korkuyorum bence herkes korkuyor
7 canım kaldı sanırım
Gecesinde İzmir’e gittim hissettim heralde