Ya niye Türk nüfusu azalıyor diye düşünüyor özellikle Doğu tarafında çok fazla doğum olduğu için ve Kürt olan insanların nüfus sayıları Türk olanlardan fazla olmaya başladığı için ve yavaş yavaş zaten ülkede karmakarışık olduğu için Türk nüfusunun azaldığını söylüyor, tamam bu konuda haklı olabilir Ben de katılıyorum Ama şöyle bir gerçek var içinde soktuğu ekonomik buhranda insanların maaşına gerekli zamların yapılmaması geçim şartlarının sağlanmaması durumunda insanlar nasıl evlenip çocuk sahibi olacak ki zaten Bir de güvenilecek insan kalmadı ya siz ilk önce bu öneriyi verirken buna uygun bir ülke hazırlamanız gerekiyor. Bu devirde evlilik çocuk sahibi olmak bunlar hep maddiyata bakıyor artık kuru kuru samanlık seyran olmuyor
14 Yorumla- 1 yıl
Neden çoğalma peşinde Kürt arkadaşlar bu saçma sapan düzene çocuk getirince yenmiş mi oluyorlar
- 1 yıl
Ya işte mantık öyle çalışmıyor bizim yıllarda yıllardan beri ülkede de aynı değil mi Bir adam evlenecek 30 yaşına geldiyse ondan sonra bir kadın 30 yaşına geldiyse evlenecek çocuk sahibi olacak olmadıysa ona başka bir gözle bakıyorlar ya ben zürriyetsiz diyeni bile duydum yani
- 1 yıl
Bir avuç akıl
En İyi Cevaplar
Cocuk demek vergi demek, devlet için gelir para demek. Bugün sağlıklı, eğitimli ve her şeyiyle çocuk yetiştirmek için aylık ortalama bir asgari ücret ayırmak gerekir bu bile yeterli değil bence.
Yıllardır, genç ve dinamik nüfusumuz ile övünürken ülkemin geldiği kaos düzeni ortada her şeyi bozdular. Doğmamış torunlarınlarımızın hakklarına bile gasp ettiler. 😕17 Yorumla- 1 yıl
Haklı isyanlar, insanlar..
- 1 yıl
Dün Yozgat bile beni şaşırttı düşün artık 😅
- 1 yıl
Artık bekleyip göreceğiz
- 1 yıl
Ricaa
1 yılmesele onun istemesi diğil kadınları çürümüş bir toplum yok olmaya mahkumdur sosyal çürüme bu kimse orspu ile evlenmez :) biri cumhur başkanına iletsin bunu
05 Yorumla- 1 yıl
Bu ne demek
- 1 yıl
cumhur başkanı konuşmasın da nufus erimesini durdurmak için konut projesine girişmiş mesele o diğilki yeni evliler boşanıyor sebepleri kadınları aldatmaları geçmişleri eski ilişkileri temel sorun bu maddiyat ile alakası yok ev o bu filan zaten evlenen insanların yüzde 75 boşanıyor kadınlar çürümüş ülkede 2024 500 bin evlenme sonuna gelmeden 320 bin ayrılmış sebebi ne olabilir maddiyat olamaz komik veriler ortada işin sonu dediğime gelir 5 6 milyon slaw dişisi ile kalkınır kurtulur bu ülke bu ülkedeki kızların hali ortada slaw dişi olayı komik ama sonun da buna mahkum kalıcaklar böyle bir çözüme türkiye de kadınlar haline bakan eden yok mu acınası erkekleri pek etkilemiyor bu durum kullanıp atıyorlar bir kenara öteki de başkası ile ilişkisi olmuş kadından ben neden çocuk yapıp yuva kurup evleniyim nasıl güveniyim vs böyle zincirin halkaları büyüyor evde kalmış kız yığını ama bakın en çok da kandınlar ağlıyor bu durum dan her bku bunlar yiyor yüzüne vurunca batılı avrupalı diyor avrupalı batılı kadın sizden daha müslüman düzgün kalmış şaka gibi hem zır cahiller hem zeka adına bir şey yok çoğunun vasfı yok koca arayıp vucudunu sergilemek ilişki aramak dan başka sonra neden böyle nufus eriyor seçici olan kadın da ülke ortalaması ile ilişkiye girmiş adam erkek yok diyor evlenilcek kabullenen de ben zaten evlenmicem ki tabiki canım onla yat bunla gelen erkek de mendil gibi atıyor kenara yırtık yerlerini daha çok yırtıp bu nedir ya nasıl bir similasyon da yaşıyoruz erkekler de söyle böyle masallarına başlarlar en çok bunu yaparlar verme yatma onla bunla neden bir erkek seni tercih etsin eskort gibi yaşıyorsun evde kaldım diye ağlıyan kızlara gelsin bunların hepsi böyle
- 1 yıl
Sakin ol
- 1 yıl
başka bir yazımdan alıntı yaptım sakinim ama sıktı artık devlet artık yasa cezalar getirsin sokaklar eskort kuzum dolmuş dindar insan bile diğiliz biz bezdik utanma kadınlık onuru bile kalmamış bunlarda insan bile diğiller
- 1 yıl
Aynısı erkekler için de geçerli. Namus bir tek kadına ait olan bişey değil
- Gündem konusunda 726 cevap paylaştı.
1 yılŞu adamin yüzünü görünce ömrümden ömür gidiyor, hayatımda kimseden bu kadar nefret etmedim..
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel bir sorgulama yapmışsın 😊, Erdoğan’ın nüfus artışını teşvik amacıyla yapılan politikalarıyla, toplumun genel aile yapısını güçlendirmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Bu, aynı zamanda ekonomik ve kültürel bir bakış açısıyla da yorumlanabilir; nüfusun çoğalması, gelecekte daha büyük bir ekonomik güç anlamına gelir. Ama her halükarda, bu işler hassas ve kişisel tercihlere de saygı duymak gerek. Senin bu konuda düşüncelerini merak ediyorum, nasıl biri olarak görüyorsun? 💭✨
23 Yorumla- 1 yıl
Erdoğani mı
- 1 yıl
boş ver
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü genç nüfus azalıyor gadası
Gelecekte asker gücü olsun iş gücü olsun sıkıntı yaşanır
10 Yorumla - Gündem konusunda 27,3b cevap paylaştı.
u 1 yılamacı nüfusu çoğaltmak olabilir zaten çok fazla
20 Yorumla
1 yılTarih boyunca birçok otoriter rejimde, yöneticilerin lüks ve ihtişam içinde yaşarken halkın ağır yoksulluk koşulları altında ezildiği görülmüştür. Halk sefalet içinde yaşam mücadelesi verirken, iktidar sahipleri "evlenin", "çocuk yapın", "vatan için çalışın" gibi söylemlerle insanları yönlendirmeye çalışmışlardır. Tek ki ülkede "her şey yolunda", "hiçbir sıkıntı yok", "refah bir ülkeyiz" izlenimi verebilmek için.
Ne kadar tanıdık geliyor, öyle değil mi?10 Yorumla
1 yılOrtalama nüfus yaşlanmaya başladı ve bu uzun vadede ise ülke açısından çok sıkıntılı döneme düşürecek. Belki bu sıkıntılı dönemleri biz görmeyeceğiz ama çocuklarımız ya da torunlarımız bu sıkıntılı dönemi çekecekler. Bu sıkıntıların olmaması için evlilik ve doğumun artması şart oldu.
24 Yorumla- 1 yıl
Tüp bebeği devlet karşılasin çok düşünüyorsa çoğalmayi
- 1 yıl
Tüp bebek ne alaka? Evliliğin ve doğumun olmasından bahsediyor.
- 1 yıl
28 yaşında tedavi gören tanıdıklarım var onu diyorum
- 1 yıl
Evet o konuda çok haklısın. Devlet büyüklerinin Aile planlaması yapıp bu konuya el atmaları gerekiyor.
1 yılÇocuk doğum oranları ve genç nüfus son zamanların en düşük seviyesin de maalesef ekonomik nedenlerden dolayı insanlar evlenmeye korkuyor evli olanlarda çocuk yapmaya korkuyor durum bundan ibaret bunun sebebi de acaba kim?
14 Yorumla- 1 yıl
Tek sebebi odur o 😂
- 1 yıl
Odur o 🤣 konuşmaya bile korkar olduk :/
- 1 yıl
Odur o herkes biliyor oooyy😂
- 1 yıl
Yapacak bir şey yok :)
1 yılTürk nüfusunun çoğalmasını istiyor. Çünkü Türkler şu anda azınlıkta. Kendi ülkemizde resmen azınlık aldık. Suriyelisi Afganlısı arabı hepsi doldu. Türk milletinin nüfusu 20 milyonsa geri kalanı karmaşık insanlardan oluşuyor. İşte bu yüzden nüfus artışı istiyor ama ekonomiyi düzeltemiyor. Doğru düzgün olsa insanlar çocuk yapar. Çocuğunu bir de bakımı var. Öyle çocuk yap demekle olmuyor. İnsanlara sosyal hayatı refah sağlayacaksın ki insanlarda bir şeyler yapsın.
10 Yorumla- Gündem konusunda 313 cevap paylaştı.
1 yılNüfus artış hızına bakılırsa yakın gelecekte ciddi sorun ortaya çıkacak ama bence dert etmesine gerek yok malum ülkeye getirdiği Suriyeliler doğum oranını 4-5 ile çarpıyor. Ülkede her şey güllük gülistanlık olduğundan, insanlar çok kolay iş bulup insancıl koşullarda yaşadığından tabiki çocuk dünyaya getirmeli (!)
Artık dünyaya gelen çocuklara da reis bakar bizim yerimize
10 Yorumla
1 yılBenim için konuşmamış. Ben 30 u devirdim şükür 😂😂 gençler düşünsün 😂
21 Yorumla- 1 yıl
Asıl derdi sen 😂
Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ne söyledi ise tersi oldu bu sene de aileleri dağıtacak.
22 Yorumla- 1 yıl
Eyvah 😅
1 yılNasıl ikna edemiyor? Cuma bey kaynanasını hamile bıraktı ya Erdoğan beyin haberi yok herhalde.
21 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂😂
Asıl sultanlığının yolunun bekarlıktan geçtiğini anlamış olmalı :)
13 Yorumla- 1 yıl
Bu devirde kimse sultan değil 😂
1 yılOnu destekleyenlere çocuk yaptırıp, kendine oy potansiyeli yaratmak için. Seçimi kaybedecek biliyor
13 Yorumla- 1 yıl
20 yıl daha yaşar mi diyorsun 😱
- 1 yıl
Ağzından yel alsın kkfkskksks bu seçim son seçimi sıkıntı yok
- 1 yıl
Bakalım neler olacak
Evlendirmeyi düşünene kadar evli olup ahlaksızlık yapanlara el atsın bekarlar toplum için zararsız bir şekilde yaşıyorlar zaten 😏
42 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle ne yaşıyorsak kendi kendimize ama evlilere bakıyorsun ohoooo hatta şart koşuyorlar sen de evlen katıl bize evlilik kurumu çok zayıfladı boşanmalar arttı
- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u 1 yılEkonomik sebebiyle insanların evlenmediğini, çocuk yapmadığının farkında olsa keşke. Evlenince ev kendiliğinden geçinmiyor. Bir ton masraf oluyor.
10 Yorumla
1 yılAdam Cumhurbaşkanı illa ki dert edecektir. Sebebine gelirsek aileler ve mutlu yuvalar kurulsun istiyor ve toplum bu şekilde daha huzurlu olacağını biliyor yoksa kimin eli kimin cebinde dost hayati yaşanmaya devam ederse af buyur toplumda o* rospu çocukları her geçen gün çoğalacak ve ahlaksızlık diz boyu olacaktır
20 Yorumla
1 yılÇünkü evlilik, toplumu kontrol etmenin en geleneksel ve kolay yolu nüfus, oy ve norm mühendisliği bir arada🤷
20 Yorumla
1 yılÖnemli bir konu, toplumsal farkındalığa yol açacaktır, hatalı politikaların iyileştirilmesini sağlayacaktır yakın zamanda.
10 Yorumla
1 yılhttps://www.youtube.com/embed/nYmId8miU20Benim minimum tepki
12 Yorumla- 1 yıl
Kes dem partili
- 1 yıl
@yeşildüzlük boş yapma
Gizli Üye(30-35)1 yılTürkiye nüfusu yaşlanıyor
Doğurganlık oranı 1.4 oranında
Nüfusun kendini yenileyebilmesi için 2.5 olması lazım
Devlet politikası yani
20 Yorumla- Gündem konusunda 305 cevap paylaştı.
1 yılÖyle olsa düğün o kadar pahalı zina bedava olurmuydu
20 Yorumla Kiralardan, market fiyatlarından ve asgari ücretten haberi yok heralde
10 YorumlaNe güzel yuva yapıyor
daha ne ister insa n 🤷♂️heyy Allah10 Yorumla
1 yılMerhaba,
Ben bu adamı hiç sevmiyorum, pisikolojim bozuluyor! 😅10 Yorumla- Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
1 yılDiyelim ki ikna etti hangi parayla Türkiye ekonomisi ile mi
10 Yorumla
1 yılDüşük statülüler çoğalsın ki üst kısma hizmet etsin
10 Yorumla
1 yılKendisi ne diyorsa istiyorsa tersini yapmak en doğrusudur.
10 YorumlaGencler gisip cafede cay icemiyor milletle dalga geciyor
10 Yorumla
1 yıldoğurganlık hızımızın yavaşlaması Dolayısıyla genç nüfusun azalması 65 yaşın üstündeki insanların çoğalması nedeniyle olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu soru da bıktırdı iyice. Evlilik meraklısı enayiler evlenir diğer aklı başında olanlar evlenmez bu kadar basit
10 Yorumla
1 yılEvlilik parası ile bekarlık parasi var bekarlık parası fazla oldugu için kesin
06 Yorumla- 1 yıl
Ne dese de ters tepiyor artık millet evlenmiyor evlenemiyor😂
- 1 yıl
Evet ya bi arada bekarlardan vergi alacağız falan demişti 🤣😂
- 1 yıl
Alıyor mu bilen var mı 😂
- 1 yıl
Alınıyor diye biliyorum ocakta 800tl eksikti çünkü 🤷♂️🤷♂️
- 1 yıl
Neee😂
- 1 yıl
Maaş bordrosu bana bakan yok ki çoğu insan bakmiyor bile muhasebeye sorsan devlet kesiyor diyip işin içinden çıkıyorlar 😂🤣😂🤷♂️🤷♂️😂🤣
Zina etmesinler diye 😂
14 Yorumla- 1 yıl
Evliler yasak aşk yaşamıyor sanki
- 1 yıl
Aynı şeyi değişik söyledik diyelim
1 yılSilkimizin muhasebesini yapıyo bunun da ekonomisini ele aldi
00 YorumlaVergi için. Yaşlı birinin nüfusu dert edeceğini sanmam
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİkna mı edemiyor maddi imkansızlıklar kimse gtune mi güvenemiyor farklı şeyler
04 Yorumla- 1 yıl
3 5 altın 1 milyon tutuyor sen ne yaparsın bu durum da
Cevap sahibi1 yılBenlik bir sıkıntı yok durumum iyi Allaha şükür ben genç kardeşlerim adına yaptım bu yorumu
- 1 yıl
İşte anca evlen diyor nasıl evlenilecek demiyor
Cevap sahibi1 yılBakacağına güvence versin ben yüzde 20 lik katkıda bulunıyım Türkiye nüfusuna dediğin gibi evlen demekle olmuyor
1 yılYazacak çok şey var da yaşım çok genç be
20 Yorumla- Gündem konusunda 320 cevap paylaştı.
1 yılEvleni geçler bu ülkeye çocuk lazım meslimiz için
10 Yorumla
1 yılGenc nufus yerlerde sebebi bu olsa gerek🙂
10 YorumlaBir şey derdim ama neyse
10 Yorumla- Gündem konusunda 429 cevap paylaştı.
s 1 yılcumhurbaskanı bana evlen diyor ben diyorum nau nau
10 Yorumla hiç bir fikrim yok :D
10 YorumlaTek umudumuz o 😜
14 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yani
- 1 yıl
Bana kimse karışamaz 🤹🏻♀️
1 yılHahaha ona sor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBüyük bir nüfus sorunu kapıda duruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDefolsun gitsin artık