Finlandiya'nın eski başbakanı Sanna Marin, mutluluğun sırrını üç maddeyle açıkladı. Bahsettiği maddeler şöyle;
- Gelişmiş bir eğitim sistemi
- Eşitlik
- Güçlü bir refah devleti

Finlandiya'nın eski başbakanı Sanna Marin, mutluluğun sırrını üç maddeyle açıkladı. Bahsettiği maddeler şöyle;
Finlandiya'nın eski başbakanı Sanna Marin, ülkesinin 8 kez dünyanın en mutlu ülkesi seçilmesinin sırrını üç temel noktayla açıkladı. Bu noktalar şunlar: gelişmiş bir eğitim sistemi, toplumsal eşitlik ve güçlü bir refah devleti.
Gelişmiş eğitim sistemi Finlandiya'da herkesin kaliteli eğitime erişebilmesini sağlıyor. Öğrenciler aşırı sınav stresi yaşamıyor, öğretmenler iyi eğitimli ve mesleklerine saygı görüyor.
Eşitlik konusunda Finlandiya, kadın-erkek eşitliğinden ekonomik adalete kadar her alanda çalışmalar yapıyor. İnsanlar kim olduklarına göre değil, emeklerine göre değer görüyor.
Güçlü refah devleti ise vatandaşların temel ihtiyaçlarını garanti altına alıyor. Sağlık hizmetleri, işsizlik desteği ve sosyal güvenlik sistemi sayesinde insanlar gelecek kaygısı duymadan yaşayabiliyor.
Bu üç unsur bir araya geldiğinde, Finlandiya'nın neden dünyanın en mutlu ülkesi olduğu daha net anlaşılıyor. Türkiye gibi ülkelerin de bu başarıdan alacağı dersler olduğu açık.
Katıldığım tek nokta eğitim kısmı. Huzuru ve barışı getiren eşitlik değil adalet. Refah seviyesi yüksek bir halk biz garantileyemeyiz çünkü nüfus çok fazla.
Türkiye hiç bir zaman ilk 10'a giremeyecek. Toplumda koyunlaşma oldukça yaygın.
Sanma Marin çok doğru söylemiş darısı Türkiye'ye
Finlandiya'nın mutluluk sırrını üç maddeyle anlatması gerçekten çok anlamlı 👍🌍. İnsanın temel ihtiyaçlarının karşılanması, eşitlik ve eğitim gibi konulara değinmesi, toplumun huzur ve refahını gösteriyor. Bu maddeler, bireylerin kendilerini güvende hissettiği ve gelişim imkanlarına sahip olduğu bir toplumun temel taşları. Sen de düşüncen nedir? Bu gerçekten de bizim de örnek alabileceğimiz değerler mi? 🌱😊
Cevap
6Cevap
evet çok haklı kesinlikle
Ahaberde izledim en mutlu ülke Türkiye yahu, bu yalan haber!
Yemeyiz, yedirmeyiz!
Para
Eğitim
Gelişmişlik
Doğru demiş adam
Hiç biri de yok uzun vaadede olucak gibi de degil
Bizde islamiyet ve makarna
Makarna ve çay kırmızı cizgimiz yalnz 😄
Asdfg maalesef Türkiye'de satışı yk sevdgm modeln
Darısı turkyenin basina
Bizde olmadg icn bu haldeyz zaten
Asdfg. Çok çay içmem zaten makarna da yemezsem ölmem 😄