Çünkü bizim ülkemizde havaalanları özel tarafından yapılıyor, 10-15milyar dolar yatırılıyor. Sonra adamın, bu parayı çıkarması için ucuz satması bekleniyor. Ben burada onlara o ihaleyi veren hükümetin enazından etrafa ucuz su alabilecegi içeçecek otomatları koyma şartı koymamasının sorgulanmasının gerektiğini düşünüyorum.
İstanbul belediyesi yapıldıgı günden beri hala şehir merkezine adam gibi Metro yapmayı beceremedi.
Avrupada havaalanlarını ya devletler ya da yerel eyaletler yapıyor vede işletiyor, ondanda ucuza kiraya veriyor. Orada şehir içinde Cappucino 3,50€ ise havaalanında 3,80-3,90€.
Herşeye ragmen İstanbul havaalanının inşaası bu ülkede son 20yılda yapılmış en dogru şey. Enaz 100-150bin kişiye direk/indirek işgücü yaratıyor
Hiç gitmedim ama zorunda kalmadıkça almazdım bir şey.
Ha bu imkanım über seviye de bile olsaydı yine almazdım cimrilik olsun diye değil.
Öyle pahalı bir ürünü satanlar buna layık değillerse almazdım mesela mekan tasarımı kaliteli olup içinde ki diğer her şey buna eş değerde olmalı atıyorum çalışanların bile üst seviye araçları olmalı.
Gel kardeşim senin işe ihtiyacın var al maaşın bu diye işe almamak lazım baştan sona kalite kokmalı ki
Başka yerde 10 liraya bulacağım ürünü oradan 100 liraya aldığıma değsin aynı ürünü kalitesi eşit olmayan bir yerde alacaksam bu kendini bile bile ena/yi yerine koymaktır. Kısaca paranı çöpe atıp pişmanlık yaşamaktır. Öyle yerler bahsettiğim eşitlikte olursa fakirsem beni zengin ve mutlu hissettirir.
İşte derim eyvallah pahalı aldım ama gözüm her anlamda doydu. İşçisi bile zengin diyeceğim işte buna layık olmuş mekan derim. yoksa hiç bir farkı kalmaz ucuza işçi çalıştırıp hak etmediği parayı alan patronlardan öteye gitmezler.
Kesinlikle sabiha gökçen tercih ediyorum. İstanbul havalimani uçuşa uygun değil. Hava şartları etkisi yüksel ve çoğu zaman inis ve kalmışlar iptal ediliyor. fiyatlari evet pahali ama ben orada taksiciler kooperatifi var genelde orada alış verişi tercih ediyorum. Her şey var ve uygun.. yolcusunun birakan havalimani taksisi duraga giderken ücretsiz sizi oraya bırakıyor ve tekrar limana gelirken de ayni taksiler yolcu almaya giderken sizi tekrar aldığı yere bırakıyor
Bazı yerlere gitmek için mecburen kullanıyorum ve yanılmıyorsam oradan bir kere bile alış-veriş etmedim. Absürt derecede pahalı. Bildiğim kadarıyla oradaki özel olmasından dolayı kiralar bunun asıl sebebi. Aç gözlülük ve hırsın Oscar adaylarından biri olabilir. Bildiğim kadarıyla zaten yapım maliyetini "fazlasıyla" aldılar. Ayrıca, doğru hava alanı yanlış yerde, pilot yorumlarına bakın. Yolcu olarak zor iniş ve kalkışlar yaşadım...
Evet İstanbul havalimanını kullanıyoruz, yalan yok Sabiha Gökçen'e göre çok daha relax ama yine de tasaruffa önem veririm. Hiçbir havalimanından alışveriş yapmıyorum. Çanta/valizlerimizde her şeyimiz tam tıkır.