Trabzonlular, neden genel olarak Giresunlulardan nefret ediyorlar?

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Benim hiçbir şehirle alıp veremediğim yok, Trabzon da diğer şehirler gibi vatan toprağı. Ben, vatanımın her yerini seviyorum. Çok sevdiğim Trabzonlu arkadaşlarım var. Ben Giresunluyum. Üniversitede Trabzonlu bir öğretim görevlisi var, benim Giresunlu olduğumu öğrendiğinden beri bana takmış durumda. Her ders çıkışında durduk yere beni yanına çağırıyor, "Sis Dağı Trabzon'undur, siz Giresunlular Allah'ın dağını sahiplenmeye çalışıyorsunuz, sanki Sis Dağı Giresun'a ait olsa ne olacak, Trabzon'da da fındık yetişiyor, bir tek Giresun'da fındık yetişmiyor, siz Giresunlular tereyağı üretmeyi beceremiyorsunuz ama biz beceriyoruz, bizim ticari zekâmız var ama sizin yok, siz küçük bir şehirsiniz ama biz büyük bir şehiriz" gibi şeyler söylüyor, bir de ara sıra diyor ki "Seni kızdırdığımın farkındayım ama bu, benim umrumda değil" diyor. Artık arkadaşlarım, bana gülmeye başladılar. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Neden böyle yaptığını bilmiyorum. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Beni dersten bırakmasından korktuğum için ona hiçbir şey söyleyemiyorum. Ve bu arada, bu hoca erkek bir hoca.

Trabzonlular, neden genel olarak Giresunlulardan nefret ediyorlar?