Bir dua zinciri başlatalım korunma olması için hiç bir şey yapamamaktan iyidir.
Ayet'el kürsi okuyalım 7 defa ve korunması için niyet edelim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir dua zinciri başlatalım korunma olması için hiç bir şey yapamamaktan iyidir.
Ayet'el kürsi okuyalım 7 defa ve korunması için niyet edelim
hala filistin bayrağı ile şov yapanları görüyoruz. bu yüzden böyle bir liste yapıp bunların gözüne gözüne sokmak uygun olacaktır diye düşündüm.
filistinin TÜRKLERE İHANET LİSTESİ
1) yıl 1882.
bundan 50 sene önce (1830'lar) filistin'de sadece 9000 olan yahudi nüfusu, padişah ve halife abdülhamid'in yahudilere toprak satışını yasaklamasına (!) rağmen, filistinli arapların yahudilere toprak satması üzerine 50.000'e çıktı. bu sayede 1882'de filistin'de 2. yahudi yerleşimi kuruldu ve filistin'in bugüne gelinme sürecinin ilk adımları böylece atıldı.
2) yıl 1915- kanal harekatı.
bu harekata halife'nin çağrısına uymayıp katılmamakla kalmayan filistinliler, türk askerine cephe gerisinden saldırmış ve türk askerini iki ateş arasında bırakarak 14.000 askerimizin şehit, binlerce askerimizin de esir olmasına sebep olmuştur. ve arapların ihanetlerinin yardımıyla filistin cephesinde esir düşen 15.000 mehmetçiğin seydibeşir kuveysna osmani useray-i harbiye kampında kör edilmiştir.
😌 yıl 1917,
filistinli araplar, lawrence ile bir oluyor ve akabe baskını'na katılıyor, akabe'deki tüm askerlerimizi şehit ediyorlar.
bu * dolu icraatlarını da çöle lawrence'in rölyefini yaparak ölümsüzleştiriyorlar.
4) yıl yine 1917.
kudüs filistinliler tarafından ingilizlere teslim ediliyor. Elinde baston ve sigara olan kudüs belediye başkanı hüseyin efendi, yanındakiler de filistinli araplar. Kudüs'ü ingilizlere teslim etmekten gayet memnunlar. ve kudüs'ü ingilizlere teslim eden bu hainler,
ingiliz komutan general edmund allenby'i kudüs'e girerken "el-nebi" (peygamber) olarak karşılıyorlar.
5) filistin bayrağı,
filistinlilerin ihanetinin başlı başına resmi sembolüdür.
6) yıl 1976,
filistinli iki terörist, yeşilköy havaalanı'nda israil uçağına binenlere ateş açtı. saldırıda dört kişi öldü, yirmi kişi yaralandı.
7) yıl 1978,
terör örgütü pkk, ortadoğu'da işbirliği yapacak bir terör örgütü arıyor. ve filistin kurtuluş örgütü, pkk'ya kucak açıyor, pkk ile eşgüdüm içerisinde türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunmaya başlıyorlar.
😍 yıl 1979,
Ankara 'da bulunan mısır büyükelçiliği filistinli teröristler tarafından basılıyor ve 1 polisimiz, 1 de bekçimiz şehit ediliyor.
9) yıl 1980.
filistin halk kurtuluş cephesi lideri george habash, lübnan'ın sidon şehrindeki kamplarını asala terör örgütü'ne açıyor, asala'nın diplomatlarımızı katlettiği eylemlerine bu filistinli teröristler de destek veriyor.
10) yıl 1989.
yaser arafat, "ermenistan'ın haklı davasını destekliyoruz" açıklamaları yapıyor. bu vesileyle, karabağ işgaline ve ermeni katliamlarına destek veriyor.
11) yıl 1993.
filistinli araplar, mesud barzani'nin "bağımsız kürdistan" fikrine de destek oluyor.
12) yıl 2002;
batı şeria'da barış gücünde görevliyken aracı durdurulup şehit edilen binbaşı cengiz toytunç
1😌 yıl 2009,
filistin devlet başkanı, erdoğan'ın kankası mahmut abbas, kıbrıs'a gidiyor ve "kıbrıs'ta türk askeri işgalcidir" açıklaması yapıyor ve kıbrıs'ta rum tezlerini desteklediklerini söylüyor.
14) yıl 2012. al nakba kupası.
bu kupada filistin sözde kürdistan takımını da davet ediyor ve kürdistan ile maç yapıyor.
15) yıl 2019.
türkiye'nin suriye'de başlattığı barış pınarı harekatı için arap birliği kınama mesajı yayınladı. türkiye'yi kınayanlar arasında filistin'in de imzası vardı.
16) yıl 2020.
filistin, türkiye'nin doğu akdeniz'deki hak iddialarına karşı olarak kurulan doğu akdeniz gaz forumuna üye oluyor.
eastern mediterranean gas forum dahilinde, yunanistan, mısır, kıbrıs rum kesimi ve israil ile birlikte türkiye'nin mavi vatan tezine karşı cephe alıyor.
17) yıl 2020.
filistin, çin'in uygur türklerine yaptığı soykırımı destekliyor ve çin'in uygur türkleri politikasına destek veriyor.
işte size sıralı liste halinde belgeli, kanıtlı ihanetler listesi.
tamamen tarihi gerçekler ile hazırlanmış bu listeye "ırkçı-faşist liste" diyenler olacak. burada ırkçılık nerede? Bunlar tarihi gerçeklerdir. burada benim verdiğim tepki eline filistin bayrağı alıp miting yapanlara, konvoy yapanlara, tarihini unutup ümmetçilik yapanlara nacizane bir hatırlatmadır. filistin ve filistinliler bizim kardeşimiz değildir.
Hadi bu yaptıkları baskanların suçu. Sivillerin ne siuçu günahı vardı onların elinden bir şey gelmiyor. Hadi sivilleri bırak bebeklerin gençlerin çocukların ne suçu var bu olanlarda. " Kurunun yanında yaşta yanar" herkes bu Mantıkta ama bu çok saç ma bir şey. Belkide yaş kurunun yanında kalmak zorundaydı ne yapabilirdi ki o an. Bu yüzden iyi ki ilahi adalet var kimse kimsenin suçu yüzünden yanmıyacak ama bu suça ve katliama şaitlik eden ve susan insanların hepsi yanacak.
Filistini destekleyenler artık gazzeye gitsin rusya Ukrayna'ya neler yapıyor hiç kimse bir şey demiyor hep Filistin Filistin Filistin madem bu kadar sevip destekliyorsunuz gidin savaşin
@Ranna000 Filistin PKK ve ASALA terör örgütlerini Türkiye'ye karşı desteklemiştir. PKK ve ASALA terör örgütünün katlettiği Türklerin çocukları ve bebekleri babasız kaldı onların suçu neydi? Osmanlı'dan beri Türklere ihanet eden teröristlere üzülmem. Hadi bunlar eskide kaldı şimdikilerin suçu ne diyeceksin? Ama Filistin şu an bile Türkiye karşıtı politikalar üretiyor. Mahmut Abbas güney Rum kesimine gidip Türkler işgalcidir diyor. Ermenistana gidip Karabağ işgalini destekliyor. Çin'e gidip Uygur Türkleri teröristtir diyor. Türkiye'nin Suriye'ye başlattığı operasyonlardan dolayı arap birliği Türkiye'ye kınama mesajı yayınlıyor kınayanlar arasında Filistininde imzası var. Filistin sözde Kürdistan futbol takımı ile futbol maçı yapıyor. Osmanlıya başkaldırıp ihanet eden Filistin, bugün bu ihanetinin bedelini canıyla ve malıyla ödemektedir.
1-PKK'yı Kur'an ve destekleyen, ülkemizde binlerce kişinin şehit olmasına sebep olan İsrail terör örgütüdür
2-Filistin'in şu an sözde başkanı Mahmut Abbas , israil desteğiyle darbe yapıp başa geçti, PKK yi öven şerefsiz de bu köpektir.
3-huseyin şerif dediğin haini Filistinlilerin bizzat kendileri dahil sevmezler, bunu Türkiye ile Filistini karşı karşıya getiren operasyon çocukları ve israil artıkları dile getirir.
4-Gazzelilerin neredeyse tamamı Türkiye'yi sever, Osmanlıyı da sever
5-Türkiyede ki hükümetlerin çoğu israille işbirliği yapmasına rağmen Gazzeliler yine de Müslüman ve Osmanlıya olan sevgileri den Türkiye'yi severler.
6-Bilmedigin şeyleri yahudi kaynaklarina inanıp altına yatma, ezilirsin.
7-Filistin de yahudilere toprak satışı binde 1 bile olmadı. ki bu kadar zulüm uygulamalarına , katliam yapmalarına rağmen topraklarını bırakmamaları , ülkelerine sadakatlerinin en büyük ispatıdır.
8-Ve birgün israil terör örgütü ve ona destek veren operasyon çocukları YOK OLACAK 🙋
Yazdigin bilgilerin çoğu yanlış. Kór edenler Filistinliler değil Yahudilerdi. Ne hikmetse tarıhe Filistin olarak geçti. Filistinliler Topraklarından yüksek faizden dolayı vermek zorunda kaldiler. Gelelim Yaser bey e evet kendisi ermenistani desteklemistir. Ama Filistin haklı o savaşta Azerbaycani destekledi. Diğer yazdigin bilgileri gelecek olursak belki doğru belki yanlış ama nasıl ki bizde hainler Türk kimliği taşiyorsa onlarda da olmayacaği ne malum? Ha diyelim Filistinli hainler var burada insanligini Allah için yapman gerekiyor.
Bu kalpsizlik değil, Siyonistlerin Türkiye'deki artıkları, bu şekilde fitne sokarlar. israil terör örgütü mensubu kişilerin neredeyse tamamının Türkiye'de vatandaşlıklari var, buna sebep olan sözde muhafazakar olan akp hükümeti.
Nasılsaniz öyle yönetilirsiniz...
Millet samimimiki , Allah samimi bir yönetici versin?
Gazze ile ilgilenenler ve kayıtsız kalanları iki başlık altında inceleyebiliriz. İlgilenenler, kendi kimliğini, kültürünü muhafaza etmeyi hedefleyen, tam bağımsız vatan isteyen ve sosyolojik olarak muhafazakar denilen kişiler. Bununla birlikte kayıtsız kalanlar ise cumhuriyet tarihi boyunca sistematik olarak topluma dikte edilen, batılılaşma altında sömürge zihniyetinin dayatılması ile kendi kimliğinden, kültüründen ve benliğinden utanç duymaya başlamış, ruhsal köleliği benimsemiş tipler. Bunlar için batı kültürü daima efendilerinin kültürüdür. Sorgusuzca kabul ederler.
Konuya dönersek, ilgilenenler yapabileceği çok fazla şey yok. İnsanoğlunun ahlaksızlığını, iki yüzlülüğünü Gazze de net olarak görebiliyoruz. Binlerce yıldır kendi topraklarında yaşayan bu insanlar çeşitli bahaneler ile son 60 yıldır göçe zorlanırken, sözde insanlıktan bahseden gelişmiş devletlerin tamamı, kendi çıkarları uğruna bu şiddete onay veriyor. Dolayısı ile Türkiye istese bile gerektiği desteği veremiyor. Buradan anlamamız gereken tek şey, ne evrensel beyanname, ne insan hakları, ne de hukukun üstünlüğü kavramlarının aslında olmadığı ve güçlü kim ise onun istediğinin medeniyet ve adalet olarak kabul gördüğüdür. Bizim alacağımız ders ise ilk fırsatta Kürtlere de aynı muameleyi yapmamız gerektiği, aksi halde bizim aynı duruma düşme ihtimalimizin olduğudur.
@Denizin__Dili uzun zamandır bu kadar kaliteli bi zırva okumamıştım çok sağ ol
@darkimperrior Uzun zamandır böyle ahlaksız ve içi boş biri cevaplarıma yorum yapmamıştı. Tanıştığıma memnun oldum.
Gazze konusunda kayıtsızlık insanların bilgi eksikliği, uzaklık hissi ya da medyanın seçici yaklaşımıyla bağlantılı olabilir 🌍. Ama senin gibi insanların duyarlılığı, farkındalık yaratarak bu durumu değiştirmek için çok değerli 🙏. Dualar iyi niyetin güçlü bir ifadesi olabilir ve önemli olan, kalpten destek olmak isteğin. Ayrıca, maddi ve manevi destek sağlayan güvenilir yardım kuruluşlarına yönelmek de etkili bir adım olabilir 💡. Sen bu duyarlılıkla zaten farkındalık için büyük bir adım atıyorsun, umarım sesin daha fazla kişiye ulaşır 💕. Gazze için başka neler yapabileceğimizi düşündün mü?
Cevap
10Cevap
Kayıtsız kalmak tamamıyla vicdansızlik onca insanın göz göre göre öldürülmesi korkunç yani kayıtsız klabilenleri anlamak mümkün değil ama önceligim ülkem şu an benim ülkem savaşta değil evet ama herkes görüyor durumları geçim sorunu ayrı, yasa sorunu ayrı, kadın cinayetleri en korkunç olanı kadınlar benim ülkemde rahatça işine gidip gelemiyor öncelikli sorunum ulkemdir... yıllardır doğu türkistanda zulüm var kimse doğru düzgün ses olmadı şu an herkes gazze konuşuyor bunu ikiyüzlülük olarak tanımlıyorum şahsen... kendi ülkem için yapabileceğim her şeyi yapıyorum diğer ülkeler içinde elimden sadece dua etmek geliyor onu da hiç esirgemiyorum zaten
Ben bunun gazzeye özgü olduğunu düşünmüyorum. Dünyanın birçok yerinde insanlar ulu orta bir şekilde yaşam haklarından mahrum bırakılıyor ve hiçbir yetkili buna müdahalede bulunmayı geçtim ağzını açıp çıt diyemiyor. Nasıl pis bir dünyada yaşadığımızı böyle dönemlerde daha net anlıyoruz
maalesef öyle aslında birlik olmamız gerekir Filistin değil sorunsadece insalık çok kötü ama orada durumlar bebek ölümleri çok fazla çocuk ölümleri hamile yaslı demeden bunlar savaş değil ki katilam. Aynı şekilde dogu Türkistan da da arakan da da
Biz insanız eğer biraz bir şeyler etkiliyorsa ve ruhumuzu daealtiyorsa bir adım atmalıyız küçük büyük demeden benden ne olur demeden.
Pekiyi Doğu Türkistandaki zulümden neden kimse bahsetmiyor çünkü herkes Türk düşmanı, filistine de tabiki çok üzülüyorum masum insanlar katlediliyor aynı hassasiyeti keşke doğu Türkistanda yapılan zulme de gosterseler,
Evet maelesef insanların haberi yok doğu Türkistandan ben tüm masumlar için dua ediyorum, elimizden başka bir şey gelmiyor, zaten yakında üçüncü dünya savaşı çıkacak az kaldı maelesef, İsrail Türkiye'yi tehdit ediyor Suriye'den çekil diye abd baski yapıyor çekil diye, Türkiye cekilmem İsrail'e bırakmam diyor, ben akp li değilim ama çekilmemesi mantıklı çünkü İsrail Suriye'yi ele geçirirse sırada Türkiye var bize de saldiracak, ben gerekli askeri donanıma sahip olduğumuzu düşünmüyorum öyle olsaydı çoktan İsrail'e dur demiştik Filistinliler katledilirken, belki savaşa kadar zaman kazanmak için bekliyorlar gerekli silah üretimi yapmak için, kimse kendini kandırmasın adamlardaki teknoloji bizde yok, şimdi herkes diyor ki nene hatunlar vardı kimseye pabuç bırakmayız gelsinler görürler diyorlar, öyle değil işte ozamanlar yüz yüze çatışma vardı şimdi ise atıyor nükleer bomba ya da silah bir şehiri yok ediyorlar, var mı bizde öyle tahrip gücü yüksek teçhizat bence yok, şu an da maelesef İsrail'e direnecek bir ülke değiliz kimse kendini kandırmasın
Tabiki tek başına değil, Türkiye'nin arkasında kimse yok Araplarda İsrail'den yana hatta arabistan, Azerbaycanda onlardan yana, bizim dostumuz yok aslında hedef şu, Rusya ABD düşman gibi görünüyorlar ama dostlar, doğu Avrupa tarafını Rusya ele geçirecek orta doğu ve batıyı abd İngiltere ve İsrail paylaşacak hedef bu, Ruslara da güven olmaz.
Elimden geldiği kadar bende almıyorum İsrail ürünleri, yani bilmediğimiz o kadar çok İsrail ürünleri varki bilmeden kullanan çoktur, mesela eskiden hacı şakir sabunları vardı hiç birimiz bilmezdik İsrail markası olduğunu, Osmanlı Bankası vardı Yahudilerin, özellikle müslüman isimleri koymuşlar markalarına dikkat cekmemek ve daha çok para kazanmak için, diş fırçaları diş macunları hep yahudilerin, çini boykot etmek istesen çoğu teknolojik alet oradan geliyor ve millet ucuz diye çin malı kullanıyor, Türkiye tarım olsun hayvancılık olsun, elektrik elektronik aletler olsun kendisi üretmedikce dışa bağımlı olduğu müddetçe hangi birini boykot edeceksin, çin dostumuz değil İsrail değil Almanlar değil Fransızlar değil ama aldığın her on üründen en az sekizi bu ülkeler tarafından üretiliyor, yani sadece pepsi kola ile olmuyor boykot, ikincisi ülkeyi yönetenler ticareti kesmiyor İsrail mallarını gümrükten geçirmesin bak bakalım satış yapabiliyorlar mı, hükümet boykot etmezse vatandaş umursamaz bu dediğimi unutma
Doğu Türkistan konusu maalesef ülkemizde bilindiğinden oldukça farklı gelişen bir olaydır. Burada bilgi ve mantığı birlikte kullanmak yerinde olacaktır.
Özet geçeyim. Binlerce yıldır barış içinde birlikte yaşayan Uygur Türkleri ve Çinliler için ne oldu da, son yıllarda asimilasyon ve şiddet başladı bir analiz edelim. Çin, Komünizmin en şiddetli yaşandığı yıllarda değil de, ekonomik anlamda hızla gelişerek dünyaya ihracat yaparken, daha çok barışa ihtiyaç duyduğu bir dönemde, son 20-25 yıldır bu baskıyı yaparak, neden başına bela almak istesin? Burada mantığı kullanmamız gerekiyor. Normal şartlarda Çin gibi bir devletin bu tür sorunlardan mümkün olduğunca kaçınması gerekir. Aslında olayın, Türkiye'nin son 60 yılı çok benzerliği var.
Gelelim konuya...
Çin hızla gelişip, komünist sistem içinde güçlü kapitalistler yaratırken, Gobi Çölünün ortalarında sessizce bir kıvılcım çakıverdi. Bir Uygur Türkü olan Rabia Kadeer, ailesine ait küçük bakkal dükkanı ile başladığı iş hayatına, 2. - 3. bakkal derken, 10 yıl içinde Çin'in en büyük marketler zincirini kurmuş başarılı bir iş kadını olmuştu. Çin gibi 1.3 Milyar nüfusu sahip bir ülkede en büyük olmak ne demek varın siz düşünün. Bu başarısı, Çin yönetiminin gözünden kaçmamış, birçok ödül almış, Komünist Parti üyeliği ile başladığı siyaset hayatı, partinin yönetim kadrosuna kadar ilerlemesine neden olmuştu. Ancak kendisini yeterince güçlü hissettiği anda parti içindeki söylemleri de değişemeye başlamış ve Uygur Türkleri için önceden dile getirilmemiş hakları istemeye başlamış, özerklik ifadelerini dillendirmeye başlamıştı. Çin gibi milliyetçi ve komünist bir ülkede bu ifadeler kulak tırmalıyordu. Garip bir şekilde Doğu Türkistan'da küçük gruplar, gösteriler düzenlemeye başlamış, bağımsızlık sloganları atılıyordu. Doğal olarak Çin Komünist Partisinin gözleri Doğu Türkistan'a ve parti içinde liderliğini yapan Rabia Kadeer'e çevrildi. Hakkında yapılan istihbarat çalışmalarına göre, 10 yıl içinde, küçük bir bakkal dükkanından, dev marketler zincirine dönüşen imparatorluğunu Çin devleti desteklememişti. O halde kim ve ne amaçla desteklemişti? Hakkında istihbarat araştırmaları yapılırken, R: Kadeer, gizlice Türkiye'ye kaçtı. Türkiye'de, 1 ay boyunca tüm ulusal kanallarda boy gösterdi. Kahraman ilan edildi. Gözlerin Doğu Türkistan'a ve Uygur Türklerine çevrilmesine neden oldu.
Hoş... Türk halkı da ilk defa Uygur Türklerinin "varlığından" bu sayede haberdar oluyordu. Ancak yine garip bir şey oldu ve R. Kadeer 1 ay sonra aniden ortadan kayboldu. Artık, hiçbir kanal ne arıyor, ne de hakkında birkaç cümle laf ediyordu. Adeta, hafızalardan silinmiş gibiydi. Aradan yıllar geçti ve biz onu tıpkı Fetullah Gülen gibi CIA nin korumasında, ABD de lüks içinde özel korunan bir malikanede yaşadığını gördük. Bu arada kendisiyle birlikte Çin'den kaçan yeğeni, Kutay Aziz'de ABD'nin en iyi okullarında, mükemmel bir eğitim almış ve yine garip bir şekilde Türkiye'den, 15 Temmuz sonrası ABD'ye kaçan Fetöcüler ile muhteşem uyum sağlamıştı. Bu arada Uygur Türkleri, yüzlerce gösteri ve yasadışı faaliyet ile Çin'in başını ağrıtmaya devam ediyor, CIA'nın R. Kadeer sayesinde kurduğu örgütsel faaliyetler Doğu Türkistan'da hızla yayılıyordu. Aynı dönemlerde Dış İşleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yaparak "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sorunu Çin'in iç sorunu olarak görüyor ve kesinlikle karışmayacaktır" diyerek, olaya bakışını net olarak ortaya koyuyordu. Sonrasını sosyal medyadaki paylaşımların nereden yapıldığını takip ederek durumu anlamaya başlıyoruz. Gariplikler devam ediyordu :) Twitter'da "Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri" ifadelerini arattığımızda, en çok Türkiye'de kullanılan bu ifadeler, 15 Temmuz sonrası birden bire ABD, İskandinav ülkeleri ve Avustralya'da kullanılmaya başladığını görüyorduk. Anlıyoruz ki, sorun bizim değil ABD'nin kışkırtması idi... O halde... Filler tepişirken, Uygur Türkleri ölmesin. Şimdi değil, sonra...
Denizin_dili ne olursa olsun zulüm yapılmamalı, çin keyfi işkence yapıyor, çinde Budizm yaygın ve namaz kılana tahammülleri yok, ekonomi ya da diğer etkenler bahane, kendi topraklarında başka dinden insanları istemiyorlar yaşayanlarada işkence ediyorlar köle olarak görüyorlar,
Aslında çin, e bağlı özerk bölgeler Çin'in bile değil zorla sahiplenmişler, daha çok konuşulacak şey var ama saatler yetmez, Türkistan Özbekistan buralarda yer altı rezervleri doğalgaz rezervleri var talihsizlik şu Çin'den kurtulsa diğer tarafta Rusya var tam aralarında kalmışlar
Denizin_dili sana bir çok konuda katılıyorum hatta abd nin gazı ile hareket edenlerde var her milletin içine sızdırılmış başka ülke vatandaşları var, sana bir örnek vereyim aslında fethullan gulen iblis ermeni asıllıdır, ve kuranı kerimi öğretiyorlar abd ve İsrailde ajanlarına çünkü İslamiyeti iyi bilmesi gerekiyor ki dikkat çekmesin, tabi bizim insanımız mealine hiç bakmıyor kuranın ve bu feto denene herkes inandı, ben hiç inanmadım, hatta ben seneler önce bunu bir cemaatte demiştim bu abd ajanı diye beni attılar lise yıllarımda vakıftan😂iyikide attılar, yani senin aciklamandaki bazı kısım şuna benzedi bir kadın çıkıp haklar istedi diye tüm Türkistanlilari Uygur Türklerini tehlike olarak görmeleri bahane, mesela IŞİD İsrail projesi İslami terör örgütü diye biliyor bütün dünya ama değil işid bizi bağlamaz bizi de temsil etmiyor ama heryerde islamofobi oluştu, mesela bir kaç sene öncesine kadar ülkemizde her kürt insanına pkk li gözü ile bakılıyordu bunun öyle olmadığını biz biliyorduk ama çoğu işine geldiği gibi hareket ediyordu, ozaman her kürt vatandaşa zulüm mü etmesi gerekiyor Türkiye'nin, Filistin topraklarınin sadece yüzde ikisini sattı eskiden, fazla değildi, bu konuda Filistin'in suçu yok, İslam ülkelerinin tek suçu cahil kalmaları, netenyahu defolup gidecekti seçim olacaktı ve kaybedecekti saldırıyi kendi askerlerine yaptırdı suçu Filistinli örgütlere attı, sonra da katliama başladı sırf seçim olmasın diye ve yolsuzluktan yargılanacakti bu İsrail'de, yani zulüm etmek isteyene bahane çok
Dostum şu iki tanımı bir arada kullanamayız. "... ne olursa olsun zulüm yapılmamalı," ve "mantık" .. Bu ikisi çakışır ve mantık her zaman kazanır. BenimGazze hakkındaki cevabımı okursan durumu daha iyi anlarsın. İnsanlar ne kadar zeka sahibi olursa olsun özünde hayvan gibi yaşıyorlar.
Evet ya kimsenin umrunda bile değil. Kimse keyfini bırakmıyor boykot bile yapmıyorlar
Maalesef görsel kasıtlı veya bilinçsizce hazırlanmış. Coca-Cola hiçbir zaman Yahudi şirketi olmadı.
Ablam lütfen inceleyip araştırıp gelin. Cola yı bulan ABD li Hristiyan bir eczacıdır. Ancak ticari zekası yeterli değildi.. Satışlarını artırmak için birtüccar arkadaşı ile ortak oldu. Sonradan bütün haklarını o tüccara sattı. O tüccar da Hristiyan'dı. Cola 1924 Yılında ekonomik krize girdi. Bankalardan ipotak karşılığı yüklü miktarda kredi çekti. Sadece bu dönem Cola'nın %10 hissesine bir yahudi bankası sahip oldu ancak 1926 yılında hisseleri geri iade etti. Sonuç olarak borsadaki hissedarlar dışında Cola yönetiminde Türk çalıştı, Müslüman çalıştı ama Yahudi hiç çalışmadı.
Ha bu arada hissedarları ciddiye alırsak ben de Cola nın sahiplerindenim. Çünkü elimde 200 Bin TL lik Coca Cola hissesi var :D
Bu arada liste'de magnum da var magnum reklamı izledim eskilere ait Gazze bayragı ve havaya uçan insan sembolleri reklamda kullanılmıs bizi önceden hazırlamıslar normal karsılamak için tepki vermemeli içinmiş ama bunlara gerek yokmuş bence reklam olmasa da kimse sesini cıksrmıyor zaten.
Şimdi iki konuyu birbirinden ayırımak lazım. Yahudilerin sahip oldukları şirketler ve İsrail i destekleyen ama Yahudi olmayan şirketler. Bu açıdan bakarsak Bizde de Koç Holding İsrail i destekliyor. Hatta adı duyulmamış birçok şirket el altından 3. ülkeleri kullanarak İsrail ile ticaret yapıyor. Kişisel fikrim ise her türlü boykota karşıyım. Düşmanı yenmek istiyorsan koltuğunun altına almalısın.
@Denizin__Dili abi sana söyle de anlatayım boykot ürünlerinin çoğu insan saglına doğrudan zararlsrı kanıtlanmıs ürünlerin kadın pedlerinden tut da gıda ve temizlik ürünlerine kadar hepsinin içeriğine bir şey katmıslar.
Kullanmayın kesinlikle saglık içinde. Hemde tarafınız belli olsun destek olmayın hiç bir şekilde.
Bak şimdi şöyle bir şey oldu... Türkiye onlarca yıldır İsrail'e demir ve çimento ihraç eder. İsrail'de gördüğün bütün binaların çimentosu ve demiri Türkiye'den gitmiştir. Başka hiçbir ülkeden almaz. Gazze konusunda Türkiye başladıktan birkaç gün sonra İsrail demir ve çimento fabrikasının temellerini attı. Şimdi uzun vadede kim kaybetti?
Yerli ürün konusunda %100 katılıyorum.
"... Türkiye boykota başladıktan..." olacaktı.
Dur kız konuyu o kadar açmayalım. Yoksa sabaha kadar burada konuşup dururuz :D
Onlar benim için daimi boykotta. Yerli alternatifi olan her ürün benim için daimi boykotta. Hatta arada fiyat farkı olsa bile.
Evet maalesef ki haklısın kayıtsız kalmamak lazım kayıtsız kalmayanlar var elbette hâlâ bombalanıyor ve can kayıpları yaşanıyor
maalesef öyle ama kelebek etkisi duydunuz mu kelebek kanatları aynı anda cırpıldıgında başka bir yerde fırtına baslatıyor. Hiç birisi bebden ne olur demiyor. Lütfen kendinizi hakir görmeyin benden ne olur demedeb adım atalım gerek toplu dualar gerek başka seyler. Yahudiler İstanbul'a boyu yapıp bırakmışlar düşğnebilşyor musunuz bu ne demek Göbeklitepe cıvarında bulunmuş. Kabala büyüsü onlarındır Yahudilerin. Tüm ilimleri biliyorlar çoğunu kötüye kullanıyorlar.
Diğer insanların kendilerinden asagı Görüyorlar bızler insan değiliz onlara göre en üstün ırk onlar.
Ama bana göre ırkların en aşagılık allahın lanetledi toplum İsrail.
Zamanında yaptıklarından azerilere sırt döndüklerinden. Kendi ülkesinin toprağını parayla sattığından. Normalde müslüman ülke zaten senin dua okumanla mi korunacak. Kendileri de okuyodur zaten.
Bi alttaki yazdığını buraya yazma. Ayrıca 20 milyon insan öldü diyon adamlarin nüfusu 7 milyon 20 milyon insan nasıl ölüyor ulan bizim bu Türklerin cahillik seviyesi yok mu
Ben sana beddua ediyor muyum
Daha adamların nufusundsn haberin yok
Boş boş sallıyor buraya gelmiş git dua mi okuyon napiyosan yap
2024 verilerine bak.
Yıllardır toprak satarsalar böyle olur ben çocukların ölmesini tasvip etmiyorum savaşmak çare değil zamanında parayla satarsan toprsklari boyle olur. Hayatında hiç açıp tarih kitabı okumamissin seni tarih bilgimle rezil ederim burada sus en iyisi
Senin geberin demenle gebermiyoruz
La nereye yazarsan yaz. Gelmiş buraya duyar kasıyor. İzlediği üç beş videodan etkilenmiş.
Kurtuluş Savaşı'nda onların dedeleri İngilizleri desteklerken senin eben deden bu ülke savaşıyordu. Onlar da İngilizleri destekleyip onların yanında yer aldı. Türkleri sırtından vurdu. Azerbaycana soy kırım yapılırken de aynısını yaptılar. Etme bulma dünyası işte
Tartışmayı bile bilmiyosun anca küfür ediyorsun anca hakaret neden çünkü tarihle alakalı zerre bilgin yok
Bak gördün mü. Eminim lise mezunusun. Evde koca bekliyosun. Okudugun dönemde de tarihin muhtelemen 0di. Tartışmayı bile bilmiyosun neden çünkü bilgi sıfır bilgi yok ki neyi destekler tarzda konuşacaksın. İzlemissin Instagramdan üç beş video inanmış gelmişsin
Eeee Araplarda değil zaten. Araplar dost mu onlarda değil. En iyisi tarafsız kalacaksın. Karismayacaksin. zamaninda Türkleri nasıl yalnız bıraktılarsa Hocalı katliaminda çocukların alın derileri ağızlarına kapatılırken nasıl ermenistani destekledilerse sende sessiz kalacaksın kendi ülkene bakacaksın.
Türk'ün Türkten başka dostu yoktur. Bunu da sen anlarsın zamanla. Tarihtr yüzlerce örneği var gerci de hala anlamamissin
Tamam onlar bize niye destek olmamıs zamanında ya da niye sırtımızdan vurmuş Hocalı katliaminda neden Ermenileri desteklemiş sen önce bunları sorgula ondan sonra gel burada ahkam kes tsmam mi. Hicbirsey bilmiyosun üni mezunuyum diyosun boşuna okumussun onu da.
Onların inandığı Allah başka Allah mi tövbe yarabbim. Onlarda müslümandi Türkleri satarken de müslümandi
Siz hala ırkcılık derdindesiniz Türk Kürt bilmem ne kalıp yargılsrı kalıp cümleleriniz var ezberlenmiş Sakarya Vatan millet bayrak bir kişi konuşsun böyle hemen gaza gelirsiniz Ben de Türk'üm ama Türk mazlumun yanında olur. Benim Türk atalarım da böyle yapmış düşmüşe sahip çıkmış soyuna sopuna bakmamış!!
Yav sen kurtuluş savaşı zamanında mazlumdun noldu yanında yer aldılar mi?
Hocalı da çocuklar kadınlar siviller ölürken onlarda mazlumdu yanindalar miydi?
Abi kendileri de okuyodur dedin ya
Cidden bunları söylerken utanmıyorsanız size ne diğeyin. Müsliman müslümanın kardeşisdir ve merhamet etmeyene merhamet olunmaz sözündendemi bişey anlamıyon ya. Bak onlar sana kötüyse bile sırf Allah rızası için bile olsa onlara merhemet etmeli ve desteklemelisin. Sadece allah rızası için sev ve destekle onları işte ozaman ahirette merhamet görürsün
Ya arkadaşım ben İsrail'i desteklemiyorum ki ben sana soru soruyorum okuduğunu anladığını düşünüyorum. Kurtuluş Savaşı'nda bizi sırtımızdan vururken Araplar din kardeşi değil miydi? Azerileri keserken onları desteklerken bunlar özellikle Filistin din kardeşi değil miydi cevap ver hadi bana
Ya kardeşim sen Yahudilere bizim dostumuz mu sanıyorsun şu anda düşmek ilk onlar vuracak. Gidip onlara destek veriyorsun birde kendi milletine saygısı olan bir kere zaten İsrail'in karşısında durur onun ürünlerini almaz kendi milli ürünlerine Destek verir Senin gibilerin beyni uyutulmuş
Şuna tek cevabınız yok anca yok din kardeşi yok bilmem su kardeşi bu kardeşi ne çok unuttunuz size yapılanları
Hala dediğini diyor ya hala
Kardeşim şuna cevap versene sen
Kurtuluş Savaşı'nda bizi Araplar sırtımızdan vururken din kardeşi değil miydi?
Ne boş konuştun ya
Zeyzeyy12 üslübuna dikkat et nefret içerikli söylemlerini git gerçekten cani olanlara yap burada bilgisizlikten kırılıyosun gelmişsin adama hakaret ediyosun anti bir yorumda yapmamış seni insan hesabına alıp hala açıklıyor sende birazcik saygılı konuşmayi öğren herneyi savunursan savun savunduğun şeyin içeriği konusu önemli değil bu kadar kaba olmamalisin
Zamanında olanları söylüyorum o kadar tepkili gelmiş ki okuduğunu yorumlamiyor sadece saldırıyor. Niye açıp bi okumamış ki o zamanları. Hocalı katliamını şunu bunu. Hiçbirinden haberi yok anca din kardesi bize eziyet edilirken din yok onlara edilirken din kardeşi yok öyle dünya. Ayrıca banane ya. Türkistan yıllardır çinin eziyetine maruz kalıyor. Hanginiz biliyorsunuz?
Yav ben İsrail'in yanında değilim ki banane İsrail'den. Sana soru soruyorum cevabın yok dinden şundan bundan vurmaya kalkıyorsun. Sana diyorum ki kurtuluş savaşı zamanında nerdeydi Araplar İngiliz yanında. Türkistan da eziyet var hangi birini boykot ettin. Hocalı katliaminda çocuklar kesilirken kadınlara tecavüz edilirken kim destekledi onları. Bi cevap versene
Ver bi cevap tarih bilgini göreyim
Ayrıca kim hakaret eder biliyor musun Bir konu hakkında hiçbir Fikri olmayanlar sana sorduğum sorular hakkında hiçbir fikrin yok sadece saldırmaya gelmişsin
Birincisi türkistan'a destek vermediğimi nereden biliyorsun?
Ikincisi devletin aldığı Politik bir kararla sen milleti nasıl bir tutabilirsin?
Üçüncüsü şu an ki katliam günümüzde gerçekleşiyor
Ben sana bebekleri oluyor insanlar ölüyor diyorum mazlumlar çocuklar ölüyor diyorum bu hiç mi vicdanına dokunmuyor?
Ben savaşı tasvip ettiğimi söylemedim ki sadece sana dedim ki zamanında parayla toprak satarsan o insanlar kendilerinde hak görür sen toprak satmayı bıraktığın anda askeri gücü varsa gelir tepene çöker bunu anlatmaya çalıştım ben yani senin buradaki yaptığın boykot emin ol İsrail'in zerre umrunda değil zaten adam yükleneceğini yüklenmiş
Kimsenin zoruna giden bişey yokta sen okuduğunu anlamadığın için ya da anlamak istediğin yerden anladığın için kavga ediyorsun. Şu yazılanları okudum ve savunduğun durumu yine söylüyorum konudan bağımsız olarak savunuş şeklin düşmanca ve yanlış bunları da anonim olmanın verdiği rahatlık ile yazıyorsun mertçe bir davranış olarak görmüyorum. Savundugun şeyin destek görmesini isteyebilirsin ancak bu sözlü şiddete başvurarak olmaz.
Biliyor musun benim bu sayfada yaptığım bir hakaret ettiğim ilk Yorum bu çünkü sizin gibileri tahammülüm yok Sizin gibi Zalimlere benim tahammülüm yok Hele zalime destek olan zalimi savunan onun yanında olanlara zerre tahammülüm yok senin desteklememek için bir bahanen var tarihte şu olmuş diyorsun Ama bu katliam günümüzde gerçekleşiyor sahiden Bunlar var ya insan olanı anlatılır sizin Bak yemin ederim insanlığınız yok bunun altına imzamı atarım
Yani şunu mu zannediyorsunuz biz İsrail'in mallarını almadık ee İsrail çok büyük zarara uğradı Yok öyle bir şey ya adamlar zaten dünya ticaretinde almış başını gitmiş sen burada coca-cola'yı alsan ne almasan ne
Ben sana tarihten örnek verdim zamanında bunu bunu bunu yaparsan bunlar bunlar bunlar bunlar başına gelir ilahi adalet diye bir şey var çünkü
İşte bak bu da bir şey bilmediğin için kaçtığını gösteriyor neyse önemli değil sen boykot etmeye devam et emin ol senin ettiğin boykotla İsrail ekonomisi büyük bir çöküntüye uğrayacak
Aynen aynen öyle kesinlikle dediğin doğru sonuna kadar katılıyorum sana sana bir türkü armağan ederdim de hiç yeri değil
Yaptığının farkında olman için daha ne anlatayım nasıl anlatayım bilmiyorum yanlış ifade ediyorsun. Bilgi donanım olarak zayıf olduğun bir konu da olabilir güçlü olduğun bir konu da olabilir sadece bilişim suçlarından dolayı dilekçe gelmesin bir gün adresine hakaret ediyosun ve bunun için ya evet biraz daha dikkat edeceğim demek yerine yaptığın yanlışı daha da güzelliyorsun bence daha fazla yazma
@Losttalostt sinirleniyorum Çünkü ben beyni uyutulmuş bir insan değilim masum insanların öldürülmesi size dokunmuyor olabilir ama bize dokunuyor canımızı acıtıyor insan olana değer çünkü. Siz de o durumda olabilirdiniz. Bugün Avrupa'da bile boykot var ve eylemler var.
Almanya da bile. Amerika da bile.
Ama siz hakir gördüğünüx insanları desteklemekten bile acizsiniz yanında olmaktan bile acizsiniz.
Irkcılıgınız sizin gözlerinizi görmeyecek noktaya getirmiş işitirsin görürsünüz ne işitirsiniz. Hani zalimler birbirinin dostudur diyor ya, bunun ispatısınız. Nerede olursa olsun zalim hep birbirini destekler.
Kesinlikle doğru söylüyorsun ya var ya sonuna kadar katılıyorum sana yani ciddi anlamda İsrail'i bu boykotlar bitirir eminim devam sonuna kadar devam durma
Doğru ya haklısın sen devam et böyle hiç durma
Anonimsin canım benim uygulamanın formatindan haberin yok daha Allah ıslah etsin
Ama şu an geçmişte değil olan şu günümüzde oluyor insanlık sorunu bu hani o sözde insan hakları varya. Hepsi satılmıs hepsi susuyor. Dünyanın yönetimi zalimin eline kalmıs neden anlamıyorsunuz bunu geçmiş şu an bitti ama önümüzde Şu an yaşanmaz bir olay var. Sadece Filistin de değil. Doğu Türkistan, arakan, Yemen, Suriye. Zalimin mazluma gücü yetiyor. Bugün sen düşmüş olsan sana da yapıcaklar. Hemde ilk İsrail yapıcak, amerika, İngiltere yapıcak.
Küçüğü küçük görmeyin, kelebek etkisi diye bir şey var. Bugün senin yaptığın bir hareket büyüyebilir. Neden böyle düşünüyorsunuz. Madem savası Desteklemiyorsun tarafınız belli olsun kusura bakma sinirle agzımdan bir sürü kötü söz cıktk ama bu olaylardan çok etkilendim artık zalime tahammül edemediğim için agzımdan cıktı. Senin suçun yok sonuçta
Yani sıkıntılı duruma sokuyosun kendini siber zorbalık yapıyorsun
Onlar yaptı diye bizde yapalımmı yani bırak herkes kendinden sorumludur onlar yapsınlar zaten ahirette görecekler. Ama zaten biz duayı o bahsettin kişiler için değil ordaki masumlar için yapıyoruz. Bize zararı olanlar için değil onlarla evet din kardeşiydik onlar eskiden bizlere zarar verdiler bizim kardeş ülkelerimize zarar verdiler ama biz onların seviyesine düşmeyelim sadece dua etsek ve boykot yapsak bizim onlardan farklı olduğumuz belli olur. Sadece suçsuz günahsız küçük çocukları düşün. Sen duanı o zamanlar onlara zulmedenler için yapmıyorsun bunuda aklından çıkartma
Filistinliler hiçbir zaman toprak satmadılar. Filistin'de, Yahudilere toprak satan toplam 5 Filistinlidir ve bu toprak zengini kişilerin hiçbiri, o dönem ve sonrasında Filistin de oturmadı. 1 Tanesi Şam'da, 2 tanesi Paris'te, 2si de New York'ta oturan süper zengin kişilerdi. Filistin'de yüksek fiyatla Yahudilere sattıkları toprakları da yeterince değerlendiremediklerini düşündükleri için satmışlardı. Benzer durum Türkiye'de olmuş ve Kanal İstanbul Projesi içinde kalan araziyi, Katar Emiri'nin annesine satan, bilinenin aksine devlet değil... 3 kuşak önce ABD'ye yerleşmiş bir Türk doktordur. Şahıs eleştiriler karşısında yaptığı açıklamada "Toprak benim, istediğim kişiye satarım, kimse karışamaz, siz çok para verseydiniz size satardım" demiştir. Garip bir şekilde, bu açıklamadan sonra, sosyal medyada eleştiri yapan dangalllak trollerin sesi ise birden kesilmiştir. Filistin'e dönersek... O dönem Filistin topraklarının idaresi İngilizlerde idi. İngilizler, 1944 yılından itibaren bölgedeki emlak vergilerini ve istimlak edinimlerini hızla artırmaya başlamışlardır. Filistin halkı sahip oldukları toprakların vergisini ödeyemez duruma gelmiş, ödeyemeyenlerin topraklarını da İngiliz devleti borç karşılığı istimlak etmiştir. İngilizler ödenen vergiler ve istimlak edilen toprakları Yahudi şahıslara satarken çeşitli kurumlara da insani destek adı altında hibe etmiştir.
Peki bu yanlış ve ahlaksız bilgi, ülkemizde nasıl yayıldı? Onu da size, ders konusu olarak veriyorum. Yanında, Neo-Osmanlıcılık ve Siyasal İslam ne demek ve neden bilinçsiz cahil insanlarımız bu ifadeleri kullanıyor? Lütfen araştırın.
Anlamazlar. Çünkü onlara 80 yıl boyunca kimliklerinden soylarından utanç duymak ve kölelik ruhu empoze edildi. Onlar batılıyı 1. sınıf kendini ve soyunu 2. sınıf insan olarak kabullendiler. Bir köle efendisine her zaman sadık kalır ve öyle ölür.
Gazze'de yaşananları "normal" bir insanın kabul etmesi, üzülmemesi ve tepki göstermemesi düşünülemez.
Kaldı ki dünyada bu konuyu en çok üstlenen, dile getiren ve tepki gösteren ülkelerin başında açık ara biz geliyoruz.
Ancak tüm samimiyetimle soruyorum; dua ile, Ayet el Kürsi ile, hatta hatim indirerek Gazze'ye yardım edilebileceğine gerçekten inanıyor musun?
Neden duayı küçümsüyorsunuz. Yahudiler metafizik kullanmıyorlarmıs sanıyorsun? Frekans ile saldırı yapıyorlar.
Nicola teslanın icad ettiği fakat amacının dısında kullanılan bir frekans üretme makinası var bununla deprem gibi sarsıntılar üretiliyor. ABD ve İsrail'in yakınlıgı bariz ortada zaten. Yahudilerin bizzat kendileri frekans saldırıları yapıyorlar. Kuran sesi de bir frekans inanın inanın tası bile catlatır.
Ben bir şey yapmicam, benim elimden ne gelir ya demekten iyidir değil mi!
🤔🙄😮🤦♂️🙋♂️
Biz Müslümanların çekecek çok şeyi var. Bu kesin yani.
Bakın Nicola Tesla frekans üretme cihazı yaz ABD Nicola teslanın ölüme ile bunu teslim aldırlar halen daha onların elinde.
Biliuor musun 99 depremde Marmara Denizi'nde abd gemisi vardı.
Yine aynı şekilde maraş depreminden önce ABD gemileri geçinip duruyordu amaç neymiş? Farklı sebepleri sunarlar sana. Ama şuna o kadar eminim ki bu keşfedilen cihazı kullnanıyorlar. Sence ellerinde olup kullanmamaları mümkün mü?
Yahu adamlar hem frekans ile saldırı yapıyor hemde bomba atıyor her türlü calısmayı yapıyor.
Bizde hep şu var, bu ne işe yarar. Bundan ne çıkar. Ben nryaoabilirim.
Vallahi kusura bakmayın ama sinirleniyorum sizin gibileri gördükçe ya.
Söylediklerinin tamamı hatalı, tamamı yanlış kardeşim. Düzeltilebilecek bir tarafı olsa cevaplardım.
Sana sadece şunu söyleyebilirim: 1,5 - 2 milyar Müslüman olarak aynı anda ve hep birlikte sabahtan akşama kadar Kur'an-ı Kerim okusak, yerden bir tane toz zerresi kaldıramayız.
Ama bir gün "bir yerimizi" kaldırıp Tesla gibi çalışırsak, cihaz üretirsek, güçlenirsek o zaman belki sözümüz geçer.
Ben de senin gibi oturduğu yerden bir şey yapabileceğini sananları görünce kızıyorum.
Orasını Allah bilir. Ama biz kendimizin farkında değiliz birlik değiliz ya dua okuyalım diyorum duada kimse yanasmıyor. Küçügu yapmayın büyüğü yapabilir mi?
Kolay da yapamayan, soru yapabilir mi!
Birlik bilinci yok bizde
Dua bşle edemeyecek kadar inancımızı yitirmişiz.
Ya bizim atalarımız Cannakkale de çok mu silahları vardı sayıca çok mu fazlaydı size yemin ederim onlar imanla kazandı Allah'a Güvendiler. Dinleyin ya anlatanları hatta İngilizce askerlerinin anlattıklarını dinleyin.
Az olan değil Allah'ın yabında olan kazanır. Türk insanına bu umutsuz tavır yakısmıyor ya.
Bizi nasık uyusturmuslar.
Ay fenalık geldi..
İyi geceler. Allah akıl fikir versin. ( Bak bu da bir duadır, kızma bana ) 🤦♂️🙋♂️
Çünkü hayat zor ve herkes kendi yaşamını idame ettirme derdinde olduğu için bir başkasını düşünemiyor. Önce can gelir sonra canan. Hem ayrıca dua hiçbir işe yaramıyor. Dua hangi filistinliye yardım edecek?
Birinci si sadece bir dua en fazla bes dakikanı alır senin beş dakikanı bile ayıracak kadar yoğun bir hayatınmı var. İkincisi bizim bilmediğimiz yani gayba giren dua zamanları var ozaman müminin ağzından ne çıkara Allah duasını kabul eder. Belkide tam i zamana denk gelir duan olamazmı. Hic olmasa bike ahirette allah sana onlar için ne yaptın dediğinde elinden bir şey gelnedi ama dua ettim diyebiliceksin
Peki sana bi şey sorcam ama bak sakın küfürle hakaretle karşılık verme tamam mı? Çünkü amacım senle tartışmak değil. Hani diyorsun ya dedelerinin yaptığı bebekleri çocukları kadınları bağlamaz diye madem öyle ermeni tehciri midir nedir atalarımızın yaptığı tehcir yüzünden niye kasıntı gavurlar bize soykırımcı demeye devam ediyor, her 24 nisanda lanet yağdırıyorlar bize? Bizim ne suçumuz var peki atalarımızın yaptığı tehcirden? Haksız mıyım?
yaa Allah yardımcıları olsun artık ne yapsak olmuyor ki sadece dua edebiliyoruz
Dinle imanla işi olmayanın umrunda olmaz kardeşim ne diyelim herkes dindar olamıyor
Dua protesto hiç bir işe yaramaz. Gidip savaşacaksın. Kendi ülkemden olmayan birisi için de savaşmam. Bir sürü Müslüman devlet var onlar yardım etsin.
Müslümanlarin zillete düşmesinden dolayı bu kadar kayitsiziz. Birde içimizde Müslüman görünümlü yahudilerin olması, fitne sokan siyonist artıklarınin oyunlarına kanmamiz en büyük yanlışimizdir.
Sıradan biri ne yapabilir
Lütfen böyle düşünmeyin. kelebek etkisi diye bir şey var. Onların kanat cırpısı fırtına yapabiliyor bizde birlikte olalım hep birlikte yapılan her şey daha etkilir. Bugün amerika ve İsrail frekans ile deprem ve saldırı yapabiliyorlar sanal deprem diye bir şey var. Bizde dua silahı ile domıno etkisi yapabiliriz yeterki inanalım. 💓
Onlar ne yapacak Allah korusun Türkiye karıştığında?
Zamanında yaptıklarından ingiliz artığı görüyor insanlar
Aslında öyle görme eger öyle görürsen ve elinden geleni yapmazsan bu katliama saitlik etmiş ama hic birsry yapmamıs sesisini çıkarnamış olursun ve bu seni allah katında katliamı yapanlarla aynı seviyeye indiriri en azıbdan bir dua bir sure veya bir zikir çekebilirsin bu beş dakikanı alır sadece. Hem onların hakkı semin üzerinde kalmaz hemde ahirette şaitlik edip sesin çıkmamış gibi durmazsın. Allah rızası için sevin onları yani sevmek ve desteklemek için neden arıyorsanız iste neden bu Allah rızası kazanmak
Rusya ukraynaya neler yapıyor birgun ukrayna için konustunuzmu uzuldunuzmu hep Filistin hep Gazze.
Evet Ukrayna'da olen insan sayısı daha fazla gazzedekiler Hamas açıklıyor yanlış şekilde
@İnEurope_İn_Greece boş ver bunları kardeşim. Galatada Gazze'de ölen bebekler için Filistin yürüyüşü yaparlar ama yeni doğan çetesinin para için onlarca öldürdüğü Türk bebeği için yürüyüş yapmazlar. Bunlar için ölen kişinin sadece Arap olması önemli.
@DARKLORD1923 evet maalesef birde muslumaniz biz bizim dinimiz kardeşlik sevgi dini diyorlar iyi ki müslüman değilim
@DARKLORD1923 canım benim nereden biliyorsun yapmadığımızı. Türkistan için de destek veriyorum bu ayın için öldğrğlen kaç bebekler ve çocuk var türkiyede Yahudilerin işi hepsi narin cinayeti altında ayın var. Lütfen kör olmayın anlatsan kanınız donar Yahudileri ülkeye bile sokmamak lazım çok zarar veriyorlar. Kendi Milletine acımayan size hiç acımaz Çinliler bir bunlar iki destek olmayın biz durdukça onlar ilerliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?