Gercekten merak ediyorum kotu anlamda degil bize kotulukleri mi oldu? bu soykirimda neden yardim edilmiyoe boykot edilmiyor hatta daha cok filistin kani yiyoruz diye dalga geciliyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılhala filistin bayrağı ile şov yapanları görüyoruz. bu yüzden böyle bir liste yapıp bunların gözüne gözüne sokmak uygun olacaktır diye düşündüm.
filistinin TÜRKLERE İHANET LİSTESİ
1) yıl 1882.
bundan 50 sene önce (1830'lar) filistin'de sadece 9000 olan yahudi nüfusu, padişah ve halife abdülhamid'in yahudilere toprak satışını yasaklamasına (!) rağmen, filistinli arapların yahudilere toprak satması üzerine 50.000'e çıktı. bu sayede 1882'de filistin'de 2. yahudi yerleşimi kuruldu ve filistin'in bugüne gelinme sürecinin ilk adımları böylece atıldı.
2) yıl 1915- kanal harekatı.
bu harekata halife'nin çağrısına uymayıp katılmamakla kalmayan filistinliler, türk askerine cephe gerisinden saldırmış ve türk askerini iki ateş arasında bırakarak 14.000 askerimizin şehit, binlerce askerimizin de esir olmasına sebep olmuştur. ve arapların ihanetlerinin yardımıyla filistin cephesinde esir düşen 15.000 mehmetçiğin seydibeşir kuveysna osmani useray-i harbiye kampında kör edilmiştir.
😌 yıl 1917,
filistinli araplar, lawrence ile bir oluyor ve akabe baskını'na katılıyor, akabe'deki tüm askerlerimizi şehit ediyorlar.
bu * dolu icraatlarını da çöle lawrence'in rölyefini yaparak ölümsüzleştiriyorlar.
4) yıl yine 1917.
kudüs filistinliler tarafından ingilizlere teslim ediliyor. Elinde baston ve sigara olan kudüs belediye başkanı hüseyin efendi, yanındakiler de filistinli araplar. Kudüs'ü ingilizlere teslim etmekten gayet memnunlar. ve kudüs'ü ingilizlere teslim eden bu hainler,
ingiliz komutan general edmund allenby'i kudüs'e girerken "el-nebi" (peygamber) olarak karşılıyorlar.
5) filistin bayrağı,
filistinlilerin ihanetinin başlı başına resmi sembolüdür.
6) yıl 1976,
filistinli iki terörist, yeşilköy havaalanı'nda israil uçağına binenlere ateş açtı. saldırıda dört kişi öldü, yirmi kişi yaralandı.
7) yıl 1978,
terör örgütü pkk, ortadoğu'da işbirliği yapacak bir terör örgütü arıyor. ve filistin kurtuluş örgütü, pkk'ya kucak açıyor, pkk ile eşgüdüm içerisinde türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunmaya başlıyorlar.
😍 yıl 1979,
Ankara 'da bulunan mısır büyükelçiliği filistinli teröristler tarafından basılıyor ve 1 polisimiz, 1 de bekçimiz şehit ediliyor.
9) yıl 1980.
filistin halk kurtuluş cephesi lideri george habash, lübnan'ın sidon şehrindeki kamplarını asala terör örgütü'ne açıyor, asala'nın diplomatlarımızı katlettiği eylemlerine bu filistinli teröristler de destek veriyor.
10) yıl 1989.
yaser arafat, "ermenistan'ın haklı davasını destekliyoruz" açıklamaları yapıyor. bu vesileyle, karabağ işgaline ve ermeni katliamlarına destek veriyor.
11) yıl 1993.
filistinli araplar, mesud barzani'nin "bağımsız kürdistan" fikrine de destek oluyor.
12) yıl 2002;
batı şeria'da barış gücünde görevliyken aracı durdurulup şehit edilen binbaşı cengiz toytunç
1😌 yıl 2009,
filistin devlet başkanı, erdoğan'ın kankası mahmut abbas, kıbrıs'a gidiyor ve "kıbrıs'ta türk askeri işgalcidir" açıklaması yapıyor ve kıbrıs'ta rum tezlerini desteklediklerini söylüyor.
14) yıl 2012. al nakba kupası.
bu kupada filistin sözde kürdistan takımını da davet ediyor ve kürdistan ile maç yapıyor.
15) yıl 2019.
türkiye'nin suriye'de başlattığı barış pınarı harekatı için arap birliği kınama mesajı yayınladı. türkiye'yi kınayanlar arasında filistin'in de imzası vardı.
16) yıl 2020.
filistin, türkiye'nin doğu akdeniz'deki hak iddialarına karşı olarak kurulan doğu akdeniz gaz forumuna üye oluyor.
eastern mediterranean gas forum dahilinde, yunanistan, mısır, kıbrıs rum kesimi ve israil ile birlikte türkiye'nin mavi vatan tezine karşı cephe alıyor.
17) yıl 2020.
filistin, çin'in uygur türklerine yaptığı soykırımı destekliyor ve çin'in uygur türkleri politikasına destek veriyor.
işte size sıralı liste halinde belgeli, kanıtlı ihanetler listesi.
tamamen tarihi gerçekler ile hazırlanmış bu listeye "ırkçı-faşist liste" diyenler olacak. burada ırkçılık nerede? Bunlar tarihi gerçeklerdir. burada benim verdiğim tepki eline filistin bayrağı alıp miting yapanlara, konvoy yapanlara, tarihini unutup ümmetçilik yapanlara nacizane bir hatırlatmadır. filistin ve filistinliler bizim kardeşimiz değildir.11 Yorumla
Soran1 yılOncelikle emegine saglik bu kadar detaylica ve aciklayici anlattigin icin. Yani “onlar bizim islam kardeslerimiz, din kardeslerimiz boykot edelim yuruyus yapalim” diyen kesim o kadar bilmeden konusuyormus ki Allah askina hic mi haberleri yok hic mi gormemisler bu osmanliya yapilan ihaneti gunumuz yakinlarinca yapilan ihanetleri yazik gunah acidim su an bu kesime. Ayirdigin zaman icin tesekkur ederim.
En İyi Cevaplar
Bu soru çok derin, çok da yürek burkan bir soru. Cesurca sormuşsun, helal olsun sana.
Gerçekten kötü niyetli değil, vicdanlı biri olduğun belli.
Filistin meselesi Türkiye’de hep çok gündemde olmasına rağmen, zamanla bir duyarsızlaşma oluştuğunu söyleyebilirim. Her gün haberlerde savaş, kan, gözyaşı görmek insanları bir noktada empati yorgunluğuna sürüklüyor. Bu, vicdanın zayıflamasına neden olabiliyor; ne yazık ki bazen insanlar sadece acıyı görmekle kalıyor, çözüm aramak yerine, içine kapanıyorlar.
Bir diğer sorun da şu ki, bazen insanlar, kendi içlerindeki zorluklar ve sıkıntılar yüzünden, başkalarının acılarına kayıtsız kalabiliyorlar. “Bizim ülkemizde de çok sorun var, başkalarına yardım etmeye gücümüz yok” gibi düşünceler de bu görmezden gelme durumunu pekiştirebiliyor.
Ve tabii ki sosyal medya üzerinden yayılan yanlış bilgiler de çok etkili. Filistin halkının zamanında Türkiye’ye karşı olumsuz tavırlar sergilediğine dair asılsız içerikler hızla yayılıyor. Bu da insanları yanılgıya düşürüyor, bir nevi “bizim onlara yardım etmemiz gereksiz” gibi bir düşünce oluşmasına neden olabiliyor.
Sonuçta, çoğu zaman Filistin’e yönelik yardımın eksik olmasının nedeni, insanların acıya duyarsızlaşması, doğru bilgiye ulaşamaması ve bir şekilde kendi sorunlarına gömülmeleri diyebilirim. Bu konuda daha fazla farkındalık yaratmak çok önemli.11 Yorumla
Soran1 yılGuzel ablacigim cok tesekkur ederim cok guzel aciklamissin eline saglik
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu aslında oldukça hassas ve karmaşık bir mesele. Filistin meselesi uzun yıllardır süregelen bir çatışma ve hem insani hem de siyasi boyutları var. Türkiye’de insanlar bu konuda farklı düşüncelere sahip olabilir; bazıları duyarsızlık yapıyor gibi görünebilirken diğerleri aktif olarak destek göstermeye çalışıyor.
Belki de gündemdeki diğer olaylar, ekonomik zorluklar veya insani sorunlar Filistin gibi konulara yeterince odaklanmamıza engel oluyor olabilir. Ayrıca, sosyal medyada yapılan bazı dalga geçmeler ya da yanlış yorumlar herkesin duygularını yansıtmıyor, unutma. Burada empati kurmak çok önemli. Toplum olarak daha dayanışmacı ve duyarlı bir noktaya ulaşmamız gerektiği açık. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, neden insanlar bu kadar tepkisiz kalabiliyor sence? 🕊️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Kötülükleri mi oldu? Hiç araştırmadınız galiba Filistin'in bize neler yaptığını, Osmanlı'ya neler yaptığını, ihanetlerini, on binlerce askerimizi nasıl katlettiklerini pek okumadan soru sordunuz sanıyorum. Bayraklarındaki üçgenin ihanetlerinin sembolü olarak hala bayraklarında olduğunu görüyoruz, kötülükleri mi oldu diye sormak saçma kalıyor kısacası. Bu arada son birkaç haftadır yaşanan olaylarda boykotlara katıldınız mı merak ettim.
27 Yorumla
Soran1 yılEvet arastirmadim kusura bakmayin daha dinimi uzunca arastiramamis birisiyim sadece buradan yuzeysel bilgi almak istedim. Boykot meselesine gelirsek sanirim imamoglundan bahsediyorsunuz sucu varsa ceksin yoksa cikarilsin bu durumlardan pek anlamiyorum boykot da yapmiyorum kusura bakmayin da Ozgur ozel mac gunu boykot edip maci izlerken goruntulendi benim amacim Ataturk un emanet ettigi cumhuriyet ile yasamak oyle devam etmek ama bunu ne Ozgur ozel yapar ne de Kiliclaroglu henuz ne yapacagimi bilemiyorum ama boykotlara da katilamam ekrem imamoglu icin sucu varsa zaten ceker. Diplomaya gelirsek cumhurbaskanligi adayi olan insanlar incik cincik incelenir ki zaten diplomayi aciga cikaran chp adami daha ne diyebilirim ki sunu da anlama Recep Tayyip muhtesem harika aman Allahim demiyorum. Onun en buyuk hatalari 1 ekonomi 2 din devler ayirmamasi daha soyleyecek bir seyim yok.
- 1 yıl
En azından araştırmadığınızı, dini de yüzeysel bilgiyle bildiğini söyleme cesareti göstermişsiniz, bu da bir şeydir ve cesaret ister. 2 Nisan tarihini Özgür Özel ortaya atmadı, olan biten her şey İmamoğlu ile alakalı da değildi, 23 yıldır sürekli olan liyakatsizlikler ve hukuksuzluklar üzerineydi. 2 Nisan öğrencilerin ortaya attığı bir tarihti ve Özgür Özel sadece destek verdi. Suçluysa cezasını çeker tam olarak ne demek? Bu ülkede hala hukuk işliyor, hakimler bağımsız, mahkemeler kanunları uyguluyor falan mı sanıyorsunuz? Tepeden birileri şunu içeri alın diyor, bu atılsın, bu çıksın, şu tutuklu serbest bırakılsın, şu katil cinayet işlemiş ama olsun bizdendir serbest bırakın diye talimat veriyor, eski Kızılay başkanının kızı olayından da haberdar değilsiniz herhalde. Hal böyle iken hala birilerinin emir verdiği yargıda güveniyorsanız o emri verenlerin tarafında olduğunuzu belli ettiniz, o yüzden objektif düşünüyorum, tarafsız bakıyorum ayağına yatmanıza gerek yok, dürüstçe ben hükümet yanlısıyım demeniz gayet yeterliydi. Kaldı ki tek içerdeki İmamoğlu değil, Ümit Özdağ ve Demirtaş gibileri de geçtim, askerinden gazetecisine sayısız kişi içeride. Demirtaş'ı bende sevmem ama sokağa çıkın demiş, 8-10 kişi ölmüş diye tutuklu, 15 Temmuz günü facetime ile sokağa çıkın dedi malum birisi ve 251 kişi öldü, el üstünde tutuldu, o kişiyi tanıyorsunuz değil mi? Adalet herkese eşit işliyor zannedecek kadar saf birine benzemiyorsunuz, o halde tarafsız gözükmek için 1-2 hatası var diye sıralamanıza da gerek yok. Sadece tek havalimanı ihalesinden 1 Milyar Dolar kaldırıldığını bir mafya videodan söylemişti. Diploma olayına zaten girmeyelim, kimin diploması yok söylersek sustururlar, ben sizin kadar yargıya güvenemiyorum kendimi korumam lazım.
Soran1 yılAbi ya da abla ben 2 nisandan bahsetmedim ki ulker, kahveci, kitapci, ve bir cok markayi ozgur ozelin aciklamasindan bahsettim bakin size cok ciddiyim daha 18 yasindayim inanin kendi iyiligimi ben daha cok isterim bu yuzden Erdogan yanlisi degilim ne Erdogan Ne Imamoglu ne akp ne de chp diyorum ya yolumu bulamadim ben hala kendimi kucuk goruyorum sadece babamin anlattiklarindan yola cikarak bir seyler soyluyorum babam zamaninda annesi basi kapali oldugu icin subay olamamis o zamanlar da yonetimde chp varmis bu yuzden babam akp yanlisi Abim chpli annem Meral aks. Cok karisik bizim ev ben daha yeni 18 e girdim ne yapacagimi bilmiyorum internetten az cok bilgi almaya calisiyorum affedersiniz ama Chp de rezil Akp de rezil hangisi daha az rezil bilmiyorum adalet esit asla degil ben esit demiyorum belki bilirsiniz Semih celik olayini yahu deli kac kez hastanede yatmis tehdit mesajlari yazan adami iceriye almamislar kapatmamislar bakiniz boyle icimiz titredi 2 kizimizi katletti inanin su an bile cok fena oldum neyse 15 Temmuz olayinda henuz cocuktum ve uyuyordum onu da derinlemesine arastirmadim
- 1 yıl
Tek partili dönemden sonra Chp sadece 2-3 yıl İnönü ve 2-3 yıl Ecevit dönemi hariç iktidar olmadı üstelik bunlar genelde koalisyon ortaklıkları yine de hepsini topla akp döneminin çeyreği etmez, üstelik hem İnönü hem Ecevit fakir öldüler, koalisyon birbirini denetlediği ve o zamanlar hukukun üstünlüğü olduğu için, denetim mekanizması işlediği için zaten çalamazlardı, şimdikine göre durum çok farklı. Chp rezil derken görmediğiniz bir şeyi kötüleyemezsiniz, ben gördüğüm şeyleri kötülüyorum. Diğer partileri de görmediniz, yaşınız gereği malum partiden başkasını görmediniz gerçi ama iktidar olmamış partilere rezil diyerek tepedekini meşrulaştırmak doğru değil. Hele hele meseleye inanç ekseninden bakmak hiç doğru bir davranış değil. Daha 15 Temmuz hakkında bile net bilginiz yok ama ona buna rezil diyebiliyorsunuz, sorun tam olarak bu zaten. Günümüz siyasi şartlarında daha dün sayılır o tarih, hiçbir şey hatırlamıyorsanız da duymuşsunuzdur, duymamışsanız araştırmışsınızdır ama araştırmadığınız halde yorum yapmayıp başka partilerin 60-70 sene önce onu yaptı bunu yaptı ithamlarına dayanıp rezil diyorsanız diyecek söz yok. Semih Çelik olayına gelene kadar hatta ondan sonra bir Polis kadını öldüren 100 küsür dosyası olanlar dışarıda geziyor, Semih mevzusunda çocuğun aranması yok, sabıkası yok, suç dosyası yok yani ona gelinceye kadar sabıkalılar işlem yapılmadan yeniden sokaklara salınıyor, sadece infial yaratanı hatırlıyorsunuz. Algıda seçicilik ne diyelim, umarım yolunuzu bulursunuz. Kitapçı kahveci boykotunda da yerden göğe kadar haklılardı, elin Arapları için boykot yapan memleketim kendi insanı için boykot yapabilseydi keşke. İktidar yalayarak bu halkın sırtından beslenenlere daha güçlü bir ekonomik ders verilebilseydi keşke.
Soran1 yılSizin bilginizle yarisamam siyasi gorusum de sak diye netlesmez ki sizin yasiniz 35 dogal olarak gormus gecirmis bilge bi insansiniz abi benimle tartistigin icin tesekkur ederim ama muhtemelen bu siyasi goruslerim zamanla oturacak ben sadece chp ye rezil demiyorum akp chp hepsine cunku detay bilmiyorum gordugum kadariyla siz solcusunuz ben ne sagci ne solcu inanin ki keske 1923 Ataturk un izini yasatacak bir parti olsa yine de umut var belki ilerde ben yas aldikca cikar farkli partiler tekrardan ilginiz icin tesekkur ederim
- 1 yıl
Yanlış anlama büyüklük taslama gibi bir derdim çok, sadece önyargılı davrandığını söylemek istedim. İktidar partisinin evvelinde Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet vs. var bu partilerden gelme bu kişiler ve bu partilerin tamamı gericilik, şeriatçılık gibi sebeplerle ülkenin iyiliği için kapatılmış partiler üstelik öyle 100 yıllık da değil, şunun şurasında 40-50 yıllık bir süreden bahsediyoruz ki bu sürenin yarısı tek partiyle geçti. Kısacası 100 küsür yıllık chp ye laf ediyorsun ama İnönü dönemindeki partililerin hemen hemen hiçbiri yaşamıyor, 60-70 sene öncesi için chpyi suçlayıp rezil diyorsan iktidardakilerin parti kapanma rekorunu da görmen gerekiyor yoksa dün ülkeyi satalım bugün yeni parti kurup aklanalım olayına döner, chp'nin suçu isim değiştirmemesi olmuş olur, umarım izah edebilmişimdir. Evet solcuyum, daha çok Kemalistim diyelim daha doğru bir izah olur. Bizim gençliğimiz mahvoldu, umarım senin gençliğinde düzgün partiler iktidara gelirler de tweet attığı için, habercilik yaptığı için, cb adayı olduğu için, markete gitmeyeceğini söylediği için kimse tutuklanmaz, kimse doktorlara giderlerse gitsinler demez, emeklilere açlık sınırının yarısından daha az maaş verip ölmelerini beklemez, çok güzel bir geleceğin olur umarım. Tartıştık demeyelim, sohbet ettik diyelim. Rica ederim ve sohbet için ben teşekkür ederim, esenlikler.
Soran1 yılInsallah, sizlere de🤝
1 yılBoykot ediyorum çoğu markada ama benim gücüm anca buna yetiyor. Filistin kanı bilmem ne diye dalga geçen kimseyi de görmedim. Kötü insan her yerde kötü ama yapacak bir şey yok.
10 Yorumla
1 yılYa bende şunu merak ediyorum Filistin diye üzülüyorsunuz ya Suriye de katliama uğrayan Alevilere de üzülüyor musunuz. Hayır hiç birinizde görmüyoruz da bu da soykırımdır diye bir paylaşım.
01 Yorumla
Soran1 yılHepsine uzuluyorum tum katliamlara.. Yalnizca detay bilmiyorum bir turlu cozemiyorum
1 yılBencil cahil insan haklarından duyarsız zerre değer yargısı olmayan bir toplum olduğu için
02 Yorumla
Soran1 yılYeni dogan cocuklarin sucu ne 5-10 yaslarinda tek amaci mutlu olmak olan çocukların sucu ne onu gectim sordugum asil soru neden benciller gecmiste ne oldu diyorum kisaca
- 1 yıl
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasindalar çünkü dar kafalı oldukları için ve de duyarsız oldukları için
1 yılBu ülkedeki insanlar sözde Müslüman! Hepsi helak olacak birgün
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNasıl yardım edecekler mesela? Herkes kendi çileli hayatında kaybolmuşken elalemi nasıl düşünsün acaba?
02 Yorumla
Soran1 yılIhh den diye dusunmustum hani 21. Yuz yilda boyle bir savasa nasil hepimiz goz yumuyoruz bir onu anlamadim bosna hersek savasina da 1995 li yillarda aklim almiyor Şu an bile nasil iskenceler cektiriyorlarmis arastirdim da icim acidi bu sadece filistin degil turkmenler icin de
Cevap sahibi1 yılDediğim gibi herkes önce kendini düşünür, kişi kendini rahat ve huzurlu hissetmiyorsa elaleme empati bile yapamaz. Önce can gelir sonra canan. Fazla duygusallık insanı yıpratır bünyeyi çürütür. Biraz mantıkla yaklaşmak gerekiyor.
Neden çoğu insan Doğu Türkistan'ı görmezden geliyor?
02 Yorumla- 1 yıl
Boykot yap tutan var mı seni
Soran1 yılAsla. Onu da bunu da soykirim soykirimdir cok kotu mlsf elimden ne gelirse yapacagim ama ihh de bulamadim dogu turkistan icin turkmenlere yardim kampanyasi
1 yılBanane aq elin arabından
03 Yorumla
Soran1 yılNihilistsin anliyorum koca bir hicsin ama yine de merakimdan soruyorum hic mi iciniz acimiyor zamaninda bosna hersekte de olmustu onunla ilgili kitap okumustum ve icim acimisti sonradan anladim ki Şu an ki filistin savasina benziyor
- 1 yıl
Bak kardeşim ben bu saat olmuş hayla fakirlikten mideme bir şey girmemiş banane aq o4rosbu çocuğu araplardan
Soran1 yılAllah yardimcin olsun bro kusura bakma sinirlendirdim
1 yılTamamda onlar senin dedenin dedesini katletti
03 Yorumla
Soran1 yılBro iste onu soruyorum olay ne tam olarak neden sevmememiz gerek
- 1 yıl
Arap hançeri diye bir konu var bunlari en çok britanya söylüyor, araplar türklere şeyh hüseyin tarafından bir hainlik yapti buda filistin cehpesinde bizim askerlermizin arkasından aşiretler tarafından vurulmasina sebep oldu. Biz ozmn araplar tarafından müslüman değil gavur olarak gözüküyorduk filistin olayalri olmasaydi biz hayla gavurdur onlara göre bide hamas var lübananda pkk li teöristleri eğitmiştir.
Soran1 yılCok tesekkur ederim
1 yılArap oğlanı için kılımı dökmem
00 Yorumla
1 yılBenin önceliğim kendi memleketim
00 Yorumla
1 yılBen daha cok afrikadaki ac cocuklari duaunuyorum
00 Yorumla
1 yılYokki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖnce can sonra canan
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında