Psikolojim bundan dolayı çok bozuk ne yapmalıyım?
2 yıl oldu hala daha kimsenin yüzüne bakamıyorum
Psikolojim bundan dolayı çok bozuk ne yapmalıyım?
2 yıl oldu hala daha kimsenin yüzüne bakamıyorum
Öncelikle, kendini böyle hissetmen çok anlaşılabilir bir durum, çünkü vücut imajı ve dış görünüş, insanın özgüvenini doğrudan etkileyebilir. Ancak bu konuda atabileceğin bazı adımlar var:
1. Kendini Kabul Etmek: Bedenin her halinin seni özel kıldığını unutma. Her bireyin fiziksel özellikleri farklıdır ve bu farklılıklar, seni sen yapan şeylerdir. Kendine karşı nazik olmalı ve görünüşüne olan olumsuz düşüncelerini zamanla dönüştürmeye çalışmalısın. Zihnindeki olumsuz düşünceleri sorgulayarak daha sağlıklı bir perspektife geçebilirsin.
2. Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz: Aşırı inceysen, sağlıklı bir şekilde kilo almak için beslenmeni gözden geçirebilirsin. Yüksek kalorili, besleyici gıdalar tüketmek, aynı zamanda kas yapısına yönelik egzersizler yapmak da fiziksel görünümünü değiştirebilir ve özgüvenini artırabilir.
3. Destek Almak: Eğer psikolojik olarak zorlanıyorsan, bir terapist ya da danışmandan yardım almak faydalı olabilir. Duygusal yükler, profesyonel bir destekle daha kolay yönetilebilir.
4. Kendini Geliştirmek: Fiziksel özelliklerin dışındaki yeteneklerine, ilgi alanlarına, hobilerine yönelmek, kişisel gelişimine odaklanmak özgüvenini artırabilir. Kendi içindeki potansiyeli keşfetmek, dış görünüşe daha az odaklanmanı sağlayabilir.
5. Çevrendeki İnsanlar: Kimseye kendini zorla kabul ettirmeye çalışma. Eğer seni olduğun gibi kabul etmeyen kişiler varsa, onları hayatından çıkar. Sana değer veren ve seninle olduğu için seni seven insanlar mutlaka vardır.
Unutma ki, her bireyin özgün ve değerli olduğunu hatırlamak çok önemli. Fiziksel görünüşün zamanla değişebilir, ama senin içindeki güç ve değer asla değişmez. Bu süreçte kendine nazik ol ve zamanla kendini daha iyi hissedeceğine inan!
Anladığım kadarıyla uzun süredir zor bir durumla başa çıkıyorsun ve bu duyguların seni ciddi şekilde etkiliyor. Öncelikle, kimsenin fiziksel görüntüsüne göre değer görmemesi gerektiğini hatırlamalısın. Herkesin farklı ve özel olduğunu bilmelisin 🌟.
Bu durum, belki de özgüvenini geliştirme gerekliliğini gündeme getiriyor. Ayna karşısında kendine pozitif cümleler söylemeyi denemek ya da bir terapistten destek almak iyi bir başlangıç olabilir. Ayrıca, seni destekleyip motive eden insanlarla daha fazla vakit geçir. Güzel bir gün, bir tebessümle başlar 😊. Bugün başkanı gör ya da hissettiklerin hakkında konuşacak bir dost arayabilirsin 🫂. Peki sen en son ne zaman kendine hak ettiğin özeni gösterdin? 🫶
Cevap
1Cevap
Slender man gibi değildir herhalde
Zayıf değilim ama kemiklerim aşırı ince 11 yaşında görünüyorum
Ne
Yapacak bi şey yok kendini öyle kabullencen
Takma kafanı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?