Biz Giresunluları neden dışlıyorlar?

Geçen sene turla beraber İstanbul'a gezmeye gitmiştim. Otelin yemekhanesine indik. Yanımdaki teyze nereli olduğumuzu sordu. Giresunlu olduğumuzu söyledik. Yanındaki adam, bize duyurmak için bağıra bağıra dedi ki "Uzak dur onlardan, onlar Karadenizli, sağı solu belli olmaz, onların erkekleri içkici ayyaşçı" dedi. Bizim gruptan, o adama tepki gösterenler oldu, tur başkanı ayırmasa az daha kavga çıkacaktı. Başka bir gün arkadaşımla beraber Trabzon'a gezmeye gittim. Hediyelik eşya beğendik, birer tane almak istedik. Parasını ödemek için çantamdan cüzdanımı bulmaya çalıştım ama cüzdanım, çantamın en altında olduğu için zorla çıkardım. Eşyayı satan adam dedi ki "Siz Giresunlulara bedava günahımı bile vermem, çabuk ol, işim gücüm var, seni bekleyemem" dedi. Ben çok şaşırdım ama bir şey demedim, parayı ödeyip gittik. Sosyal medyada bir Trabzon sayfasını takip ediyordum. Trabzon'la ilgili bir haber okudum. Yorum yazmak istedim. "Komşu şehriniz Giresun'dan hayırlı bayramlar diliyorum. Bu haber çok üzücü, keşke böyle değil de, şöyle olsaydı." tarzında bir yorum yazdım. İki kişi bana şöyle cevaplar yazmışlar: "Siz Giresunlu kadınlar anca k.. aşarlık yapmayı bilirsiniz, Giresun'dan doğru bize karışma, önceden bize bağlı bir vilayettiniz, kendinizi önemli bir şehir gibi görmeyin, Ermeniler ve Hıristiyanlar bile Müslüman Giresunlulardan daha iyidir" yazmışlar. Biz de bu vatanın evlatlarıyız, bizim dedelerimiz de bu topraklar için şehit ve gazi oldu, benim ailemde de şehit ve gazi var, milli mücadelenin 42. ve 47. gönüllü alayları Giresunlulardan oluşuyordu, biz fındık üretip ülkemize katma değer sağlıyoruz, kendi halimizde yaşayıp gidiyoruz. Neden sırf Giresunlu olduğumuz için bize böyle davranıyorlar, biz onlara ne yaptık? Bizler de bu vatanın evlatları değil miyiz?

Biz Giresunluları neden dışlıyorlar?