Nisan değilse Mayıs
Perşembe değilse pazar🫶🕊️
DAĞLARINA BAHAR GELECEK MEMLEKETİMİN🕊️
Bir etkisi olacak mı acaba pek çok eylem yapılıyor ve benim gerçekten merak ettiğim finalde artık rahat edecek miyiz? Ben sağ görüşlü biriyim bu arada ve AKP ya da diğer sağ görüşlü hiç bir partinin beni temsil ettiğine inanmıyorum. Kim gelirse gelsin yeter ki artık hizmet etsin bir şeyler normale dönsün. Anormal olan herşeye normal denmese ona bile razıyım. Hakkımızda hayırlısı.
Amin hepimizin istediği parti vs değil adaletli bir sistem.
Aynen öyle ülkesini bir milim olsun sevdiğini iddia edende bunu ister zaten. Yeter mesajini kuvvetle idrak etmelerini istiyorum artık. Ama benim ne düşündüğüm önemli değil. Bence bizim ulkemizde de belli oranda okul okumayan insanlar oy vermesin. Hayattan haberi olmayan çoğu yaşlı kişiden patates soğana oy topluyorlar. Olansa eğitim gören evlenecek yasa gelen ama mesleği olmayan genclere oluyor. Belli bir yaşın üzerindeki insanlarda vermesin oy. Emekli maasa zam yaptı diye oy mu verilir. Sanki yıl boyu o para senin ihtiyaçlarını karşılayacak. Çok sığ bir toplum olduk. Ve eğitim sistemi de daha da sığ insan yetiştirmek üzere bitirildi iyice
Sosyal devlet anlayışının anlatılması gerekiyor
Bizde sosyal devlet demek seçime yakın sana bana selam veren devlet demek sağcı solcu aynını yapıyor. Hâlbuki yöneticiler yıl boyu halkın içine girip sorunları dinlemek üzere temsilciler yollasa ve bunun sonucu olarak her ay en acil 10-15 sorun çözse bir yılda bir şehir çiçek gibi olur
Düşündüklerimizi onlar da düşünüyor işlerine gelmiyor
Görmedim duymadım bilmiyorum oynamaya devam ettikçe bunlar olacaktır
Devletten korkma hadisemiz yeni değil ki. Bir deney vardı 90'lardaydı adını unuttum. İyi giyimli bir ekip sokakatan geven insanları buraya gel yere yat söyle yap böyle yap diye götürüyor. Bir kismina bekâret testi yapacak oluyorlar ve karşı çıkmıyorlar. Kadın erkek farketmez meydan ortasinda soyun diyorlar soyunuyor. Bu ülke geçmişte gördüğü zulümler dolayısıyla korkuyla yönetiliyor ve öyle olmaya da devam ediyor. Zorbalıklar ülkesiyiz
Ben bu boykotların bir tepki olarak ortaya çıkmasını anlayabiliyorum çünkü insanların artık seslerini duyurmak için başka yolları kalmadığında böyle yöntemlere başvurduğunu düşünüyorum. Tüketici olarak elimizdeki en büyük güç alışveriş tercihimiz ve bu tercihi bilinçli kullanmak bana mantıklı geliyor. Eğer bir marka ya da platform, toplumun değerlerine aykırı hareket ediyorsa veya adaletsiz bir duruş sergiliyorsa, ben de mesafemi koyarım. Bu sadece ekonomik bir karar değil, aynı zamanda vicdani bir duruş. Herkes kendi doğrularına göre hareket eder ama ben içime sinmeyen yerden alışveriş yapmam, üç beş kuruşluk indirim için değerlerimi satmam.
Cansın takdir ettim🌸🙏🏻
Cevap
1Cevap
Vergisi olan her şeyin boykot çağrısının yapıldığı bir dönem
Olması gereken bu
Toplum bilincini kaybettiğimiz için işe yarayacağını zannetmiyorum ama destekliyorum.
Bir kişi bile çok önemli küçümsemeyin inanmazsınız sizi ikna etmek isteyenleri kabullenmiş olacaksınız
Ben destekliyorum zaten, gereğini yapıyorum. Ama toplum bilinci kalmadığından beklenen etkiyi yaratamayacağını da biliyorum.
Sonuç alınacağına inanıyorum
Umarım
Maalesef çok üzücü
Neden üzücü olduğunu düşünüyorsunuz
Saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?