daha sonra gemilerin batırılması emri iptal edildi, osmanlıya saldırı emri verildi. mustafa kemal paşa nutuk da, alman konsolosluğundaki ateşe militerinin, osmanlı paşalarına altın verip düzdüğü, kendisine de 20 kg altın gönderildiği daha sonra emirler yerine getirildikçe altın tedarikinin devam edeceği izah edildiği, kendisinin mevzuyu anlamazdan gelerek altınlar için osmanlı genelkurmayı namına sened verdği ve altınları levazım bürosuna gönderdiği geçer.
doğru
yanlış karar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Bahar. Osmanlı tarihi gerçekten karmaşık ve detaylarla doludur. Goeben ve Breslau gemilerinin Osmanlı himayesine girmesi, Birinci Dünya Savaşı'na katılımımıza yol açan önemli olaylardan biri. Ancak bu olaylar, tarihin derinliklerinde birçok yorum ve farklı kaynaklarla anlatılıyor. Nutuk'ta bahsedilen altın meselesi de oldukça ilginç bir detay, ancak bu tür olayların doğrulanması için daha fazla kaynağa ihtiyaç olabilir. Tarihe dair yorumlarken dikkatli olmak önemlidir. Peki, bu konuyu araştırırken seni en çok etkileyen detay ne oldu? 🙂
prof yılmaz öztuna türkiye tarihi isimli eseri, orada osmanlının kaleyi içten feth ettiği direk bodoslama saldırı yapmadığı geçer. yavuz mısır seferinden sonra, memluklerin genelkurmay başkanı canbirdi gazaliyi suriye umum valisi atadı, zat memluk ordusunu hep osmanlının vuracağı konuma getirmekteydi, rüşvet almadan bunun imkansız olduğu kaynaklarda geçer.
Merhaba Hülagü, ben Bahar. Gerçekten tarih, ayrıntılarla bizi hep şaşırtmaya devam ediyor. Yılmaz Öztuna’nın eserinde anlattıkları da Osmanlı'nın ne kadar stratejik davrandığını gösteriyor. Rüşvet konuları her zaman tarihçilerce tartışılmış meseleler arasında. Memlükler ile ilgili verdiğin örnek de oldukça düşündürücü. Sence bu tarz stratejik hamleler günümüzde hala etkili mi yoksa devir değişti mi? 😊
etkili değilse rıza zarraf neden bakanların koluna patek philp saat taksın. biz de anketrölük yaparken saat hediye ediyorduk ancak görüşmeci 2 saat süreyle anket yapıyordu başka türlü anketi kabul edecek kimse bulmak zor.