Aşırı şahsileştiriyorlar sanki İsrail Filistin’e değil Türkiye’ye saldırıyor. Halbuki bizle hiçbir alakası olmayan bir konu. Ama Türk halkı çok önemsiyor niye? Filistinliler Arap sonuçta bizde Arap olsak kan bağı falan anlarım da hiçbir bağ yok yani.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Herkes aynı değil merak etme, benim kişisel olarak Filistin veya daha doğru tabir olarak Gazze veya hamas terör örgüt ile hiçbir bağım olamaz, sempatimin olması söz konusu dahi olamaz. Ne halleri varsa görsünler, tüm hamas militanları imha edilmeden çatışmaların bitmesini bile istemedim, hamas terör örgütü de bir tarafına güvenip konser basıp savaş çıkarmak için İsrail'i kışkırttıysa kendileri kaşındı, kendileri etti, kendileri buldu, kendi düştü, kendi ağlamasın. Onlar sivil yerleşim yerlerine su borusundan bozma füzeler fırlattı diye ben neden teröristler ile bağ kurayım? Herkes aynı kafada değil çünkü herkes farklı bir pencereden bakıyor.
04 Yorumla
Soran1 yılSende pek umursamaz ya da tarafsız değilsin bence. İsrail’in tarafını tutuyorsun ki bu da yanlış ortada gerçekler var. 50.000+ insan ölmüşken öldüren taraf tutulamaz ne olursa olsun. İki tarafı da tutmamanı anlarım ama sadece Hamas’ı suçlu görmek ve İsrail’i desteklemek de bana mantıklı gelmiyor.
- 1 yıl
Tarafsızım demedim ki zaten? Hem öldüren tarafı tutmak ne demek? Sınırımızdan 80 kişilik bir pkklı grup girip şehirde askerimizle çatışsa ve askerimiz 80 teröristin tamamını imha etse ne diyeceksiniz? Öldüren taraf Türkiye Cumhuriyeti'ni tutmayacak mısınız? Daha ağır ifadeyle katil falan mı diyeceksiniz? O terörist grup kendisi kaşınmasa öldürülmezlerdi diye aklınızdan geçecektir illa öyle değil mi? İsrail'i haksız görmüyorum ki zaten tarafsız olayım, teröristler kaşındı, İsrail ise kaşıdı, bunda yanlış bir şey yok. Aynı şey benim ülkemde olsa ve pkk aynı gün içinde 1000+ sivil vatandaşımızı katletse birde üzerine yüzlerce sivili kaçırıp alıkoysa yedi ceddini temizlemeden bu çatışmayı durdurmayın derim, o yüzden İsrail'de çatışmaların durmasını hiç istemedim, hala on binlerce hamas terör örgütü militanı sağ ve nefes alıyor, onları canlı bırakmak belki 3 ay belki 3 sene sonra aynı sivil katliamının olacağını garanti altına alır. İsrail şu an vatandaşını korumuyor, hamaslıları sağ bırakıp hatta tutuklu teröristleri bile serbest bırakıp vatandaşlarının katledilmesine olanak sağlıyor. O yüzden evet çok yanlış buluyorum, tüm teröristler itlaf edilmeliydi.
Soran1 yılLan İsrail bir tek Hamas militanlarını mi öldürüyor sjjsjsjsj adamların öldürmediği bebek çocuk kalmadı bütün uluslararası toplum kınıyor
- 1 yıl
Baban yaşında kişilerle öyle Ianlı lunlu konuşulmaz, azıcık görgü adap öğren. Çoğunluk bedenini satsa sende bedenini satacak mısın? İsrail'i kınıyorlarmış bak sen ufaklığa neler de biliyor, çoğunluk destek veriyor o ne olacak? Hadsiz hadsiz konuşup adamın asabını bozma, aynı 80 kişilik pkklı grup Hakkari'de sivillerden yardım alsa, sivilleri önlerine kalkan yapsalar vurmayacak mısın? Şırnak'da bir hastaneyi ele geçirip bodrum katına terör üssü kursalar, çatısından Türk vatandaşlarına füze atsalar o hastane vurulmayacak mı? Ne olduğunu bilmeden anca atıp tutar bu veletler, hiçbir ülke teröristi vururken dur şu 80 kişilik grubun 76sı terörist 4ü sivil diye düşünmez, kurunun yanında her daim yaş yanar. İsrail füze nereden geliyorsa oraya misilleme atışı yapar, savaş hukuku da böyledir. Misilleme yapılan bina da sivil yerleşim varsa geçmiş olsun. Bunları öğren de o kaz kafana sok, sağda solda ben bildim ben oldum ben yaptım diye de bilmiş bilmiş gezme. Herkes haddini bilecek.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılDin bağı kan bağı kavramını biz acayip kişiselleştiriyoruz. Din bağı nedeniyle tüm müslüman ve arap ülkeleri kan bağı nedeniyle de tüm türk-i devletleri kendi vatanımız olarak görüyoruz. Bence bu kadar fanatizm iyi değil.
05 Yorumla
Soran1 yılYa kan bağı bence önemli sonuçta gerçek manada bir bağ var aynı kan. Ama dini bağ daha ruhanî.
Cevap sahibi1 yılYa kan bağı da bence yüzeysel kalıyor, test yaptırsak hangimiz türk çıkarız mesela, ya da şöyle diyeyim mesela kırgızlar birbirine benzerken mesela biz niye birbirimize benzemiyoruz? Kan bağı diye diretmek de biraz ırkçılığa giriyor sanki. İkisini de doğru bulmuyorum, daha doğrusu fanatizmi doğru bulmuyorum.
Soran1 yılŞöyle bir şey var aynı dili konuştuğun insanla bir bağın olur. Mesela şimdi Filistinliler zulüm görüyor, bütün dünya “Araplar zulüm görüyor” diyor. Irk (sadece adı da olsa) bu yüzden önemli.
Mesela Azerbaycan-Ermenistan savaşında biz Azerbaycan ırktaşımız olduğu için yardım ettik. Ve kazandık. Bütün dünya “Türkler kazandı” dedi. Azerbaycan yenilseydi “Türkler kaybetti Ermeniler kazandı” olacaktı.
Cevap sahibi1 yılYa tamam da örneğin tüm dünya türkler derken türkiyeyi kast ediyor belki de, hiçbir yabancının bir azeriye azerbaycan türkü dediğini duymadım, azerbaijani diyorlar. Bi yabancının yanında türk de bak gör aklına sadece tc yurttaşları gelir. Hatta yabancılara göre azeriler türklerden bile daha sempatik. Bu fanatizmi bırakmalıyız artık. Kimse safkan türk veya safkan arap değildir. Etnik milliyetçilikten ziyade kültürel milliyetçilik daha mantıklı geliyor. Örneğin çerkez kökenli türk vatandaşı birinin bir azeriyle nasıl bir kan bağı olabilir?
Soran1 yılBen isme bakarım. Onur meselesi. Bu arada Azerbaycanlılara “Azerbaijani” demeleri Türk olduklarını inkar ettikleri anlamına gelmiyor. Filistinlilere de “Palestinian” diyorlar ama herkes bu bahsedilen grubun Araplar olduğunun farkında.
Müslüman olmak yeterli. Bizim dedeleriniz Çanakkale'de savaşırken onlarda bize destek olmuş. Arap olmakla alakalı değil gönül borcu ve İslam açısından önemli topraklar orası da.
03 Yorumla
Soran1 yılLOL asıl Araplar bize karşı savaştı ve hala da bize düşmanlar. Araplar Türkleri ASLA kardeşi olarak görmez.
- 1 yıl
Tüm Arapları bir saniyor olman ilginç. Yorumlarda Müslüman olduğunu yazmışsın ama bence burada milletin sana saldırması için paylaşım açmışsın. Dini durumu bir kenara bırak hiç vicdanın yok mı senin ha Ukrayna'daki çocuklar ha Filistin'deki savaş en çok mazlumları vuruyor. Bu paylaşımında iyi niyetin i'si olmadığı gibi kendini akıllı geri kalan herkesi canım ilan etmişsin. Bu kafayla devam et sen bir gün gelip savaş seni de bulursa o zaman anlarsın ama iş işten geçer.
Soran1 yılBen Filistinliler mazlum değil demiyorum sadece benimle alakası yok diyorum Türk halkıyla da alakası yok bunu ister kabul edin ister etmeyin. Bu arada Araplar en değer bilmez ırktır sen burada Arapları savunursun ama onlar her zaman Türklere ırkçılık yapar bir defa bile bir Arap’ın Türklere teşekkür ettiğini gördün mü? Suriyelileri yıllarca ülkemizde ağırladık adamlar teşekkür etmeyi bırak bize kötü davrandılar kaç kızı taciz ettiler tecavüz ettiler. Ben bir Türk olarak bir ülkeye mülteci olarak gitsem o ülkenin çöpünü toplardım yemin ederim beni ağırlıyor diye. Suriyelilerde hatta genel olarak Araplarda asla minnet duygusu yok.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u 1 yılmazlumlar için tabi ki de
00 Yorumla Solcu isen anti-emperyalizm gerekçesi ile benimsersin, sağcı isen ümmet kardeşliği gerekçesi ile benimsersin, milliyetçi isen eski vatan toprağı (Osmanlı) diye benimsersin, apolitiksen insanlık dramı var diye hümanistçe benimsersin. Sebep çok benimseyip şahsileştirmek için. Benimsememek için sebep yok asıl.
15 Yorumla
Soran1 yılYemin ederim ki evinde oturan, kendi hayatında yaşayan bir insan olarak Filistinlilerle hiçbir bağım yok, ömrümde bir defa bile Filistinli görmedim ve Filistin’i şahsileştirmek için tek bir sebebim bile yok. Aslında herkes böyle ama farkında değiller g**rizekalı gibi ağlayıp duruyorlar
Soran1 yılÜzülebilirsin ama çok şahsileştirme durumu derim.
Soran1 yılOlabilir bilemiyorum. Şahsileştirip vatanı savunur gibi savunanlara anlam veremiyorum sadece.
1 yılŞöyle ki, İslam çatısı altında iman edenler kavim ve renkleri farketmeksizin kardeş kılınmıştır.
Biz müslümanlar için en bağlayıcı unsur budur
İkincisi ise bir tarafta zalimler zorla toprak gasp etmek için katliamlar yapıyorlar.
Diğer tarafta mazlumlar çoluk çocuk yaşlı, kadın can veriyorlar.
İnsan olmak bile adil şahitlik gerektirir. Değil müslüman olmak...112 Yorumla
Soran1 yılDünyada 2 milyar Müslüman var hepsinin derdine üzüleceksek ohoo. Bende Müslümanım ama Müslümanlık açık bir bağ değil yani aynı ırktan olursun aynı kandan olursun ya da aynı dili konuşursun okey bunlar bir bağ ama din öyle bir bağ değil daha çok ruhani bir şey
- 1 yıl
Dini kimden öğrendin merak ediyorum?
Bu dinin asıl muallimi peygamber efendimiz seninle aynı mı düşünüyor? Kim hatalı sence. O mu sen mi?
Ensar ile muhacir i kardeş kılarken akrabalık bağı yoktu
Ensar dan olan müslümanlar malınım yarısını muhacirler ile paylaşmaya hazır idi...
Soran1 yılMüslümanlar kardeştir evet ama bu kardeşliğin gerçek manada olduğunu düşünmüyorsun herhalde🤣 kan bağı yok yani ortada. Ruhani bir kardeşlikten bahsediliyor. Yani Müslümanlar kardeştir, birbirinizi sevin kızmayın 🆚
- 1 yıl
Gerçek kardeşlikten daha öte olduğunu bilmen için mensubu olduğunu düşündüğün İslam dini hakkında bilgi sahibi olmalısın.
Bedir savaşında baba oğul, kardeş kardeşle karşı karşıya gelmişti.
Aynı safta olanlar aynı değerlere inananlar idi.
Bugün bunun emsali var dört dörtlük bir şekilde yaşıyoruz demiyorum
Aslolan budur. Bu yoksa müslümanlığımız eksiktir. Ben buna inanıyorum
Soran1 yılBende ruhani olduğuna gerçek kardeşlik olmadığına inanıyorum. Zaten Araplar bizi sevmiyor ve bizi kardeşi olarak da görmüyor. Beni kardeşi olarak görmeyeni bende kardeşim olarak görmem.
- 1 yıl
Peygamber efendimizin baktığı açıdan farklı bakıyor, bulunduğu yerden uzak bulunuyorsunuz hanımefendi. Başkalarının dedikodusuyla gerçeği oluşturmaya çalışmayın
Soran1 yılDedikodu değil gerçek. Araplar minnet duygusu olmayan bir ırktır. Sen burada Arapları savunursun ama onlar her zaman Türklere ırkçılık yapar bir defa bile bir Arap’ın Türklere teşekkür ettiğini gördün mü? Suriyelileri yıllarca ülkemizde ağırladık adamlar teşekkür etmeyi bırak bize kötü davrandılar kaç kızı taciz ettiler tecavüz ettiler bu arada bana da hakaret ettiler zamanında. Ben bir Türk olarak bir ülkeye mülteci olarak gitsem o ülkenin çöpünü toplardım yemin ederim beni ağırlıyor diye. Ama Suriyelilerde hatta genel olarak Araplarda asla minnet duygusu yok.
- 1 yıl
Ya sen neden kulaktan dolma konuşuyon her milletin iyisi kötüsü var. Ben Fatih'te en çok Arapların Suriyelilerin ve yabancıların olduğu yerde yaşıyorum başakşehir de de gördüklerim öyle. Farklı memleketlere giden Türklerden Arapların bazıları otobüs vs ücreti bile almıyorlar bizlere duyulan saygı ve tarihte Osmanlı devletine duyulan özlemden.
İstediğin şeye inanmakta özgürsün ama gerçekler söylediklerin değil diye düşünüyorum
Soran1 yılLan asıl kulaktan dolma konuşan sensin benimde bizzat Arapların içinde yaşadığım dönem oldu ve hayatımın EN BERBAT dönemiydi. Araplar Türkleri asla sevmez ve saygı duymaz. Araplarda minnet duygusu yoktur. Özellikle Suudiler ve Suriyelilerde.
Soran1 yıl2023’te Suudi Arabistanda Türkiye kupası maçı yapacaktık adamlar bizi geri kovdu resmen ve bütün Suudi halkı Türklerle alay etti. Onlar sadece İĞRENÇ.
Soran1 yılHer türlü kötülüğü de hak ediyorlar.
- 1 yıl
Sebep bu mu? Tüm Arapları temsil ediyorlar mı,?
Yani zerre arap sevmeyen biri olarak aslında yeterince tepki vermediğimizi düşünüyorum. Çünkü orada olan olay toprak anlaşmazlığı ya da iki ülke arasında ki çatışma değil. Soykırım olarak tabir edilecek bir şey. Bunun tam tersi olsaydı Filistin yerinde İsrail olsa ben gene aynı tepkiyi verirdim. Çünkü bu kabul edilemez bir şey.
13 Yorumla
Soran1 yılGünün sonunda Filistin sadece Arapları alakadar eden bir şey. Soykırım varsa bunu kendi soyları yani Arap soydaşları dur demeli. Azerbaycan-Ermenistan savaşında Azerbaycan’a Türkiye hariç kim yardım etti? Hiç kimse. Bizim yardım etme sebebimiz de kan bağıydı zaten. Olay bu aslında.
Soran1 yılBence tepki %100 koyulmalı ama senin ya da benim ya da herhangi bir vatandaşın tepki koyması HİÇBİR İŞE yaramaz ve bizi gerçekten alakadar etmeyen, zaten hiçbir şey yapamayacağımız bir konu. Devletler tepki koymalı sadece. Şahsen eğer Cumhurbaşkanı olsaydım İsrail’le hiçbir anlaşma ticaret 🆚 yapmazdım. Bir devlet bir halka soykırım yaparken diğer devletler bu tepkiyi koymalı zaten. Ama halka ne oluyor bu kadar şahsileştiriyorlar onu anlamıyorum.
Gizli Üye(30-35)1 yılsimdi kanka haklisinda elin avrupalisi bile destek cikiyor neden biliyor musun cunku birgun onlarinda basina gelince yardim istemeye yüzleri olsun diye. onlarda isgal edilebilir. her kucuk savunmasiz ulke isgal edilcekse danimarka norvec vs bunlarda bir gun isgal altinda kalabilir mesela.
15 Yorumla
Soran1 yılDanimarka-Norveç’ten banane? Yani bilmiyorum benimle o kadar alakasız konular ki. Türk halkıyla da hiçbir alakası yok. Avrupa halkıyla da. Filistin konusu sadece Arapları ilgilendirir.
Cevap sahibi1 yılbu is muslumanlik da degil irkta degil insanlik meselesidir.
Soran1 yılO zaman sürekli ağlayalım çünkü dünyada sürekli acı çeken insanlar var.
Yalan söylüyorsunuz. Dünyadaki bütün insanlar mutlu olsa, hayvanlar için üzülmeye başlarsınız. Çünkü kişisel olarak depresifsiniz.
Cevap sahibi1 yılgoogle empati yaz biraz oku sonra sende olmamasi sana arti mi sagliyor eksi mi sagliyor kararini verirsin.
Soran1 yılAynen aynen empati
Müslüman kardeşliği yok mu peki.. Ve birde zulmü kim görürse görsün, yanında olmak insanlık değil mi..
01 Yorumla
Soran1 yılMüslüman kardeşlik ruhanî anlamda hani siz kardeşsiniz birbirinizi sevin nefret etmeyin anlamında.
Zulüm görenin yanında olmak başka şey bunu şahsileştirmek başka şey. Türk halkı olayın içindeymiş gibi davranıyor.
1 yılÇünkü işin sonunda Türkiye var ve İsrail bunu açıkça söyledi bu yüzden durum çokta ilerlemeden bitsin istiyorlar
01 Yorumla
Soran1 yılTürkiye olunca konuşuruz. Henüz Gazze’den çıkamadılar.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAnlayacak olsan kendin anlamistin bu yasa kadar. Anlamayana da bu saatten sonra ne kadar anlatsak bos. Hatta ters teper. Sen yasamana devam et bu sekilde.
01 Yorumla
Soran1 yılBenimle ya da seninle alakası olmayan konular boş yapma.
1 yılSenlik bir durum yok zaten rahat ol. Bu İnsanlık meselesi...
01 Yorumla
Soran1 yılAynen aynen bir tek Filistinliler acı çekiyor zaten
1 yılBiz müslümanız onlarda müslüman ondan bu kadar tepki gösteriliyor..
03 Yorumla
Soran1 yılDünyada 2 milyar Müslüman var hepsinin derdine üzüleceksek ohoo. Bende Müslümanım ama Müslümanlık açık bir bağ değil yani aynı ırktan olursun aynı kandan olursun ya da aynı dili konuşursun okey bunlar bir bağ ama din öyle bir bağ değil daha çok ruhani bir şey
- 1 yıl
Diğer Araplarda müslüman, ne Suriye'ye nede Filistin'e , nede diğerlerine seslerini çıkarmadılar korkularından, menfaatlerinden dolayı.. Türkiye ise bız kimseden korkmuyoruz , kimsenin sahip çıkmadığı müslümanlara sahip çıkarız kafasında.. kendi ulkesindeki vatandaşlara bu kadar destek olmuyolar ama diğer Müslüman ülkeler de bir şey olduğunda biz hemen her yerdeyiz bende anlam veremiyorum ne yapmaya calistiklarini
Soran1 yılAynen ne yapmaya çalıştıkları belli değil. Filistinlilere gelene kadar önce kendi halimize bakmalıyız.
1 yılİslam'da millet kavramı yoktur
Tüm müslümanlar et ve tırnak gibidir
Biz müslüman onlar müslüman
Onlara olan bize olur bize olan onlara olyr
Müslüman olmayanlari ilgilendiren bir mesele değil onlar istediğini yapsın
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAsıl hedefin Türkiye olduğunu herkes biliyor. Bunu görememen üzücü.
11 Yorumla
Soran1 yılTürkiye olunca konuşuruz. Henüz Gazze’den çıkamadılar.
1 yılMasum bebeklerden bizene doğru
12 Yorumla
Soran1 yılMasum bebeklerin ölmesini istemezsin Filistin’i desteklersin o ayrı bende istemem bunlar olsun ama günün sonunda benimle hiçbir alakası olmayan bir konu kişiselleştirmem yani
Konu benim ülkem değilse gerisi beni bağlamaz.
01 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle olmalı zaten.
1 yılAraplar dost most arkadaş müttefik hiç bir … olmaz
01 Yorumla
Soran1 yılEvet onların kendine hayrı yok zaten
1 yılSavaş suçu isleniyor ondan
04 Yorumla
Soran1 yılMasum bebeklerin ölmesini istemezsin Filistin’i desteklersin o ayrı bende istemem bunlar olsun ama günün sonunda benimle hiçbir alakası olmayan bir konu kişiselleştirmem yani
- 1 yıl
Bu işlere kafa yorma pek
Soran1 yılYormuyorum zaten hiç sadece Türk halkı çok abartıyor her şeyde olduğu gibi.
- 1 yıl
Gaz var biraz işin içinde
Gizli Üye(25-29)1 yılUmmetcilik olduğunu düşünüyorum
01 Yorumla
Soran1 yılSaçma ama. 2 milyar Müslüman var hepsinin derdine üzüleceksek ohooo.
1 yılBizim eski topraklar
01 Yorumla
Soran1 yılOooo helal sjjsjsjd
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri