Birazcık tarih biliyorsam Anadolu ya göç eden Selçuklu devleti bile saf Türk değildi karma idi kurucusu Türk ama insanların çoğu İranlı ve Bizans li idi hatta bundan dolayı resmi dili Farsça idi diye hatırlıyorum
Osmanlı devleti balkanlardan insanlar alıp türkleştirdi ve insanların kendini Türk kökenli sanmasına yol açtı Kürtçe Farsça benzetmesi ise Fars ve Arap kökenli kişilerin Kürt olması a yol açtı
Anadolu'da farklı farklı devletler kurulduğu için çoğu insan kendine hakimiyetini kaybetti o devletin hakimiyetine girdi
Anadolu'da insanları bir araya toplamak için oluşturulan Türk biyografisi olsutruldu ama buda yapay bir Kürt biyografisi olmasına yol açti ve bu da Ermenilerin ve Yunanların işine geldi
Anadolu insanlar olarak fars Bizans karışımlariyiz bence Türk Kürt sonradan olsuturlmus şeyler olsutdulgunu düşünüyorum haksız mıyım şimdi malum kişi ifadeye çağrılıyor...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu bilgileri kimden duydun bilmiyorum ama hepsi korkunç derecede yanlış.
1) Selçuklu karma bir devlet değildi. Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar yayıldığı için doğal olarak farklı etnisiteleri de kapsıyordu fakat bu dönemde Anadolu'ya iraniler değil Türkler geldi. Selçuklu öncesinde bile Türkler defalarca İran üzerinden gecerek Anadolu'ya akınlar düzenlemişlerdi, bu süreçte de farslar topraklarından hiç ayrılmadı. Ayrıca bu dönemde Bizans sallantıda olduğu için Anadolu eski döneme göre çok nüfus kaybetmişti. Ve Türkler Anadolu'ya geldiğinde buradaki diğer halklar ovalarda yerleşik yaşarken Türkler daha çok dağ ve vadilere cekilmislerdi. Bı süre birbirimizden izole yaşadık yani.
2) Osmanlı Balkanlar'dan insan alarak Türkleştirmedi tam tersi Anadolu'ya gelen Türkmen aşiretlerini rumelide genişledikçe aldığı topraklara yerleştirip hakimiyetini güçlendirdi. Yeniçeri sistemini falan diyorsan o çok daha sonradan ortaya çıkan bir şey ve yeniçeri sayısı 10-30 bin civarında falan yani bir milletin genetigini etkilemesi çok çok zor. Kaldı ki bu yeniçeriler Anadolu'ya da dağıtılmadı. İstanbul veya önemli kalelerde görev yaparlardı. Evlenmeleri veya yerel halk arasında başka iş yapmaları bile yasaktı.
3) bunu anlamadım, Farsça ve Kürtçe zaten aynı dil ailesinden ve neredeyse aynı diller zaten. Kimsenin bı benzetme yapmasına gerek yok ki.
4) Kaba tabirle Anadolu Türklerinin ortalaması ortaçağ Türk ve Anadolu yerlisi (Hitit falan, Yunanlar Ermeniler de yerli sayılmıyor) karışımıdır. Bölgesel olarak bakıldığında atıyorum Karadeniz'de ki bı Türk (Türk+Anadolu+kartvel) çıkar, Doğu Anadolu'daki (Türk+Anadolu+İrani) çıkar, Marmara'da ki (Türk+Anadolu+Balkan (veya Slav)) çıkar.
Kısaca bu topraklarda Türklük tanımı sonradan uydurulan bir şey değil ve mantıken de imkansız bir şey. Bunun için Türklerin üstün tanrısal bı varlik olması gerekiyor. Düşün yerleşik kültürü bı avuç Türk asimile ediyor. Ne kadar mantıklı?
Benim anlatmak istediğim o değil, Selçuklu devleti Anadolu ya geldiğinde içindeki insanlar farklı farklı evlilik yaptı Rum ermeni arap kökenli insanlar ile Osmanlı Devleti örneğin 1500 yılında Hakimyetine aldığı doğu Anadolu bölgesini insanlar öldürmedi Osmanlı devleti Hakimyetine aldı Osmanlı devleti sadece türk devleti olması imkansız bir şey padişahlar bile analari tturk değildir
Türk ismini şimdi Afrika da yaşayan sözde afro Türkleri bile kendine Türk diyor veya İzmirli bir Yunan bile Türk diyor Türk ismini Hakkarili bile taşıyor yani farklı etnik köken e sahip insanlar bile kendine Türk diyor bundan Türk ismi hala yaşıyor bir DNA testi yapsak orta Asya göçmeni bile çıkmaz...
Bir de selcujlu devlet Fars kokneli kişilerin Anadolu ya göç etmediğine dair kanıt yok ki hatta selcuklu mezarlığında Fars kökenli kralların isimleri vardı nerde doğup öldüğüne dair yanlış hatırlamıyorsam
Bu arada mervani devleti ide Kürt olduğunu söylüyordu
İsmin genetigini belirlemez ki :D Selçuklu hükümdarlarının son dönemlerde isimleri Farsça kökenli çünkü devlette Fars kültürü baskındı. Mesela Bizans döneminde Anadolu'da hemen herkes artık Yunanca konuşuyordu ama Yunanların (antik Helenlerin) Anadolu'da genetik bir etkisi hiç olmadı ki. Bugün Anadolu Rumu dediğimiz kişiler düz Anadolu yerlisi (Hitit falan işte). Yunanistan yunanlarıyla hiçbir benzerlikleri yok ve Helen genetik mirası taşımıyorlar. Aynı şekilde Karadenizdeki pontus Rumları da Bildiğin kartvel (gürcü) kökenli. Sadece dilleri Yunanca
Senin bahsettiğin şey üst kimlik. Bu bütün dünyada böyle. Sen yarın almanya vatandaşı olsan artık milliyetin alman olacak bu seni etnik alman yapmaz ki. Padişahın annesi yabancı olunca ne oluyor? Avrupa'da da bütün hanedanlar birbirine girmişti mesela hepsi farklı ülkeyle evlilik yapıyordu kimse ama o hanedan fransiz değildi falan demiyor
Türkiye'de DNA testi yaptıran binlerce insan var zaten ve buna göre Anadolu Türk'ü ortalamasi mevcut. Kendine etnik Türk diyip Türk genetik mirası taşımayan kimse çıkmadı bugüne kadar. Yukarıda yorumda da ortalama nasıl yazdım zaten. Mesela sibiryadaki yakut Türkleri %80-90 oranında Sibirya yerlisi ve %10-20 Türk mirası taşıyor. Sıradan bir Anadolu Türk'ü ise %30-40 Türk, %50-70 Anadolu mirası taşıyor. Bizim Türk mirasımız yakutlardan daha fazla mesela. Anadolu'da Türk yok demek akıl tutulmasıdır
Ne alaka sonradan oluşturma ile Kürtler binlerce asır yaşıyor mezapotamya'da göç edip adaptasyona uğrayanlar düşünsün
1) binlerce asır önce dünya üzerinde hiçbir millet yoktu.
2) Kürtler Mezopotamya yerlisi bir halk değil orta Asya kökenli bir halk. İrani halklar da orta Asya'dan batı Asya'ya doğru göçle geldi. Eğer Mezopotamya yerlisi olduğunu iddia ediyorsan Arap veya Süryani olman lazım başka seçenek yok.
3) Kürtler, Yunanlar, Türkler, Ermeniler hepsi Anadolu ve Mezopotamya topraklarına sonradan göç eden halklar. Güçlü olan devletini kurmuş rahatça yaşamış işte
Sana diyorum ki karma şekilde yaşadıkları için kendi benliklerini kaybettiler yok demiyorum ve onların gerçekten Kürt olduğuna dair bir kanıtın var mı? Ben onların Fars olduğunu söyledim bir farsca bak bir de Kürtçeye arasında bir fark gorucen mi?
Saçmalığa bakar mısın ya
Asya göçebesi toplulukların fiziki yapısına da baktığımızda çekik gözlü olduklarını görüyoruz sen hangi Kürdün gözleri çekik görürsün
Benzerlik gösterebilir uzun yıllar iç içe yaşayan toplumlar zaten dilde alışveriş yapar Türkçe de birçok arapça Fransızca sözcükler var
Ahahahaah hiç mi temel tarih veya antropoloji bilgin falan yok? Bugünden mi bahsediyorum ben? İrani halkların orta Asya'dan güneye doğru göç ettiği tarihsel bir gerçek en ufak tartışma dahi yok bu konuda artık. İraniler güneye göç edince o boşluğu da Sibiryanın güneyinden gelen Türkler doldurdu. Sonra onlar da göç etti iste bunu anlamak o kadar zor olmasa gerek
Ortak sözcük olması farklı aynı dil ailesinden olmak farklı. Türkçe'den Moğolcaya geçen çok sözcük var ama ikisi tamamen farklı diller. Farsça ve Kürtçe ise aynı dil ailesinin aynı kolundan. Kaldı ki Kürtçenin bı standardı bile yok. Bugün bile teröristler kendi arasında Kürtçe konuşamıyor çünkü anlamıyorlar birbirlerini
Hahaha sen nereden biliyorsun görende teröristlerin içinde yaşıyor sanır
Kürtler binlerce yıldır var
O zaman Süryani olman lazım. İrani halklar orta Asya'dan bu topraklara göç etti, burada hep olan Süryani gibi semitik halklar
Ya knk sadece Kürtler mi yaşadı Anadolu da Moğol ermeni arap Pers gibi etnik gruplar la iç içe yaşadığı kendi benligi kaybetti diyorum.