Cumhurbaşkanına Hakaret Suçları ve Uluslararası Uygulamalar?

Bizi geç, AKP seçmenine soruyorum, Allah için bu cümlede hakaret var mı? Dünyada pek az
ülkede Cumhurbaşkanlığı hakaret suçu var. Bazı ülkelerin yasalarında olsa da uzun yıllardır
uygulanmıyor. Fransa'da bir çiftçi Fransa başkanına defol git canımsın diye pankart açtı.
Adama 30 euro ceza verdiler. Adam o cezayı bile Avrupa İnsan Hakkıları Mahkemesi'nde iptal
ettirdi. Kanada'da bir kadın Kanada başkanına lütfen buradan hadi ordan olup gidin dedi.
Kanada başkanı da kadına size iyi günler dilerim hanımefendi deyip güldü. Sonra ikisi de normal
hayatlarına devam ettiler. Bizde ise 49 yaşındaki TG Erdoğan'a hakaret edip Suriye'ye kaçtı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TG hakkında yakalama kararı çıkardı. TG'nin yakalanması için
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasında çalışma başlatıldı. Nefes kesen
bir insan avı neticesinde TG, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün
desteğiyle Suriye'de düzenlenen bir operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirildi.
Yani Recep Tayyip Erdoğan'ın incileri dökülmesin diye TikTok videoları çeken yarı deli bir adamın
yakalanması için halkın vergileri ve devletin kaynaklarıyla sınır ötesi operasyon yapıldı. O
esnada muhtemelen yüzlerce belki de binlerce neydi belirsiz insan Suriye sınırımıza merdiven
dayayıp Türkiye'ye geçti. Fakat biz fethettiğimiz Suriye'ye gitmek istesek Suriye bizden 150 dolar
vize ücreti istiyor.
AKP'lilere şunu hatırlatmak istiyorum. O sandık eninde sonunda önümüze gelecek beybisi. O
güne kadar bizi silkebilirsiniz ama zamanı durduramazsınız.
Kaçınılmaz sonunuz yaklaşıyor beybisi
Güncellemeler
1 yıl
Erdoğanı eleştirdi diye tutuklanan adama Yarı deli dedim
Cumhurbaşkanına Hakaret Suçları ve Uluslararası Uygulamalar?