https://x.com/aykiricomtr/status/1888122989402636532?t=TXKkVEWn84G1v0fA2WaPUA&s=19
Şanlıurfa’da milletvekili Mahmut Tanal’ın önünü kesen bir şahıs, eşini ve kızını rahat dövemediğini belirterek yasaların değişmesini istedi.
https://x.com/aykiricomtr/status/1888122989402636532?t=TXKkVEWn84G1v0fA2WaPUA&s=19
Şanlıurfa’da milletvekili Mahmut Tanal’ın önünü kesen bir şahıs, eşini ve kızını rahat dövemediğini belirterek yasaların değişmesini istedi.
Bu tür olaylar kadın haklarının korunması ve şiddetin engellenmesi konusunda hala ciddi sorunlar olduğunu gösteriyor. Türkiye’de kadın hakları ile ilgili yasalar olsa da, uygulamada eksiklikler ve toplumsal anlayıştaki problemler sıkça gündeme geliyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için daha güçlü adımlar atılması gerektiği bir gerçek. Böyle bir düşünce, toplumda ne yazık ki hala yer edinebiliyorsa, yasaların ve toplumun zihniyetinin daha fazla güçlendirilmesi gerektiği ortada.
Türkiyede insanların sıcakkanlı olduğunu söylemek çok yanlış hemde o kadar yanlış bir yandan da o kadar saçma ki Eğer öyle olsaydı Savcılar ve Hukuk görevlileri katledilen kadınlar için kendi ailelerinden biri katledilir gibi Zorlarına gider ofkelenir en ağır cezaları verilmesini onarlardı bir de halkımız da eğer ki cana yakın Kalpten destekçi ve kadın cinayeti karşıtı olsaydı O kadar katledilen kadınların katillerine en ağır cezayı vermek için sokaklarıla dökülür Zorla adaleti yerine getirtirlerdi maalesef ülkemiz insanı Çok Gamsız Olduğu için Adalet yerini bulmuyor
Gerçekten yazık eğitim şart cidden çocuklarınızı güzel eğitirseniz özellikle saygılı karsi cinse nasıl davranması gerektiğini öğretirseniz sorun çıkmaz
Buna mikrofon tutunca ne söyleyecekti ki zaten ha ona sorulsa kitapta hükmü var der...
Cevap
29Cevap
HAyır maalesef korunmuyor.
biz dövülmek, öldürülmek istemiyoruz dedikçe bunlar öldürmek için konuşuyor. fakat bunun için konuşmasına bile gerek yoktu. zaten dövenlerin, öldürenlerin ceza aldığı mı var? bir kaç ay yatar sonra serbest kalır. hatta onu bile almayabilir
Mağara devrinde yaşayan insan müsveddesi işte böyle olur... Bu davranışın tek göstergesi var o vekil dahil onu isteyen erkek taş devrinde yaşamanın en iyi ifadesi.. O vekil erkek gibi erkek olsa bir yumrukta o deyyusu yerle bir ederdi.
Zaten ülke de ki herkes eşine çocuğuna ailesine rahat rahat şiddet uyguluyor yasanın değişmesine gerek yok
Bunun vatandas olduguna emin miyiz🤣 daha çok çöl hayvanina benzettim.
Bir de karisini kizini terbiye etmekten bahsetmis. Senin ne beynin var da neyinle kimi terbiye ediyon acaba kavruk hayvan😕
Kadin haklari kaldirilsinmis... keske anasi olmasaymis da cikamasiymis cahiliye evreninden.
Zaten İstanbul sozlesmesi kaldirildi. Insan haklari desen yok ki kadin haklari olsun. Bu adamda beyin yok ki ne diye uremis bu.. ve neden peydah olmus zaten.. herifin var olusu komple hata.
Şanlıurfa diyorsun ya. Orada bunların konuşulması çok normal. Primat bile olamamış bir oksijen israfının sözleri. Erkek olarak doğduğu için, kendisini doğal olarak kadından üstün gören bir zır cahil. Yıl olmuş 2025, millet mars'a yerleşme hazırlığında, bizim birlikte yaşadığımız tiplere bak bazıları kesinlikle eğitilemez, buna artık iyice emin oldum.
Türkiye nasıl bir ülke diye merak edenlere gelmek isteyenlere bu insanımsıyı gösterin. Ben turist olsam bu ülkeye gelmeye korkarım ha Afganistan pakistan ha biz farkımız yok.
Dövmekten fazlasını yapanların olduğu bir ülkede amca biraz cahil kalmış. Devletin yaptığı bir şey yok ne de olsa.
ya davarları ya / urfa dedimi bir adım geri atacaksın… 😡
Gunahlar sehri
Beyinsizin biri işte teneke kafasıyla konuşuyor bir de Allah’ın cahili leş herif
Urfa erkekleri şaşırtmıyor... görende bu ülke kadın haklarında gözde bir ülkede beyefendi bıkmış zannedicek bir de
elbette kadına sidete karsıyız ama etkek kadına golgen yamık dese bile şikayet edip haklı çıkıyor adam kaba bir tabirle dile getirmiş
Kadina niye golgen yamik diyosun abi zorun ne yani :D
Kafaniz mi iyiiii derdiniz neee cok acayipsiniz ua harbiden
@imbackbitchezzz ne diyon kardes
Sen ne dediginin farkinda misin acaba, kadinlara laf atmak hakkiniz mi da kadin rahatsiz olunca problem oluyo.. hayret bisey ya. Senin kafanin da bu dayininkinden farki yok yani.
@imbackbitchezzz hah işte bahsettiğim kadın profili ardından bir seyler uydurup komusmak kadına laf atmak nr alaka işte sende yok yok
Harbi dayiyla aynisin. Sana laf anlatmaya ugrasamicam cunku bosa gider. Daha kendi ne dedigini bile bilmeyen birine laf anlatilmaz.
@imbackbitchezzz ıyy cidden yazık bu kafaya
Kadın hakkı diye bir şey yoktur. Insan hakki diye bir şey, o da ülkemizde yok.
kadınlara k. lt. k s. rt. k diyen erdoğan var canım
Hristiyan olsun müslüman olsun fark etmez bence en iyisi yabancı koca, eğer yabancı koca bulamazsa da en iyisi bekarlık. Çünkü yerli kocayla asla evlenilmez. Benim düşüncem bu.
Halla hallah üzüldüm. Ama her yasanın iyi korunması lazım ülkemizde
Bu ne ya şaka mı bu adam? Aysun Kayacı gerçekten çok haklı şu an
Döve döve öldürsün biri şu adamı
Pişmanlık yok birde istek yasa yapıyor p. ç
Bunları ilk çağa atacaksın ellerinde mızrak totolarinda yaprak yasasinlar
Türkiye'de kadınların hakkını koruyan tek sözleşme vardı onu da iptal ettiler.
Türkiye'de kadınları koruyamıyoruz. Adalet yok maalesef.
Onu benim elime versinler. Zaten şu an duman atıyor tepemden! 😅. Ben ona gösteririm eş dövmek nasıl olurmuş. Tatlı tatlı döveceğim, acimicak 😅X. D
Mevcut "Tek Adam" Rejiminde artık hiç bir şeye şaşırmıyoruz😒
Tepki çekmeye çalışmış, ünlü olma edası ya da akıl sağlığı yerinde değil diye yorumladım.
Yasaların değişmesi gerekiyor ama bu sebeple değil tabi
Evet, yasalar çok iyi. Bazı kadınlar bu yasaları artniyetli kullanarak kaldırtmaya çalışıyor
Kürt isteyen kızlar o haberi iyi okusun
Aynı fikirdeyim
Kızını dövmeyen dizini döver atasözü hangi milletin atasözüdür?
@QuraniyyunMuslim yav Bi defol
Yorumlarımı kaldırıyorsan bari bütün yorumlarımı kaldır ve Irkçılık yapma insan ol
Bu sitede bir sürü Kürt kardeşimiz var hâlâ ırkçı provakasyonlara izin veriliyor hayret doğrusu
Keşke o adamı hadmetseler
Herhangi bir gak korunmuyor, sadece kadın değil
Memleketin civisi cikti zaten
Vatandaşı olmasaydım iyi gülerdim ülkeye
Hahahaha sesli güldüm awk 😅
Valla gotunu açan kadın buna neden oluyor farkında değilsiniz de
Bakın gram şaşırmadım
Memlekette saçma sapan insan dolu
Bunu diyen zaten dövüyordur
Ruh hastası galiba
Medeniyetin başkenti
neeeeeeeeeeee