Şarkı sözlerin toplumun genel yapısını bozabileceği, kadınları aşağılayan cinsiyetçi ifadelerle çocukların ve gençlerin zihinsel ve ruhsal gelişimini bozabileceği için şarkıya erişim engeli getirildi.

Şarkı sözlerin toplumun genel yapısını bozabileceği, kadınları aşağılayan cinsiyetçi ifadelerle çocukların ve gençlerin zihinsel ve ruhsal gelişimini bozabileceği için şarkıya erişim engeli getirildi.

Ya adaletine zktm dünyası... ''Toplumun genel yapısını bozabileceği, kadınları aşağılayan cinsiyetçi ifadelerle çocukların ve gençlerin zihinsel ve ruhsal gelişimini bozabileceği için'' madem böyle bunu yapan kişi neden cezalandırmıyor da tüzel bir kişilik gibi değerlendiriliyor. Şey der gibi insan öldürmek yasak. Ama öldürene ceza yok bu sefer...
Tabi canım toplum zaten çok ahlakli edepli adapli namuslu düzgün çok temiz Turabi bu şarkıyı yaptığı için toplumun herseyini bozuyor s.. iktirsinlerr ordann ünkversiteler fuhus yeri temiz kiz kalmadi ortalik o.. buuu patlakk dolu liseler merdiven alti ilkokul ilkokul masa altı oldu eğitim yok ailede eğitim yok gerci olsa ne olacak namussuz bir topluma egitim versen ne olacak bastakilere dil uzatan cemkiren milletti al basa koy aynisini yapar zaten bu milletin kendisi bozuk laiklik özgürlük modern medeniyet adi altinda pislik bir millet oldu Avrupaya özenme neyden var iphone telefon araba para ev yemek icmek s.. icmaak ama digerlerine gelince hic onlardan adam insanligi kurallara uymayi calismayi yararli isler yapmayi özenmiyor bu millet istemiyor bu millet istiyor ki böyle devam etsin ama birileri gelsin ortaligi düzeltsin temizlesin bize dokunmasin sen düzelmezsen ortalik nasil duzelecek islerine gelmez her pisligi yerizzz ama temiz oluruz sonrada bastakilerine saldiririz sen düzelmezsen bastakiler de duzelmez bu millet düzelmek değil düzülmek istiyor zaten o oluyor ama işte bir yandan da adam insan olamamıs millet saldiriyor her s. erefsizlik var ama en temizi yine bu millet oluyor zaten bu olanlari da baskalari yapiyor
hiç dinlemedim sdfsdf
Teşekkür ederim çok hızlı oldu ahah 🥂✨
Şarkı da kadını aşağılayan en ufak bir söz yok. Cıstak'ta vardı ama. Kişiye göre reaksiyon almışlar. Erotikk şarkılara alışmaları lazım. Yasaklamak yerine sadece 18 üstü insanların dinleyebileceği kısıtlaması getirilmeliydi. Bunu yapanlar var. Şarkı çocuklara göre değil zaten. Toplumun gen yapısını bozabileceği de saçmalık. Şarkı sözlerindeki sözleri yatak odalarında yapmıyorlar sanki. Çocukları da birbirlerine dokunmadan yapıyorlar herhâlde. Trajikomik.
Yok, onların tepkisi sevişmeye, şiddete okeyler. Şiddet olunca ceza yok, toplum bozulmaz, sevişme olunca toplumun genel yapısı bozulur 🤪. Sevişmek tü kaka.
Şarkıyı dalgasına yaptı aslında, ciddiye almaları da komik 😹.
Rahat olun sözleri değiştirip yeniden yapmış
Bu sefer kedi olmuş 😹.
Bizim toplumumuzda kadının cinsel ihtiyaçlarından bahsetmek "objelik" olarak görülüyor. Yorumlardan bunu anladım. Çok yazık. Sanki hiçbiri yatak odasında sevişmeyecek. Oral seks yapmayacak. 69 yapmayacak. Doggy pozisyonu için kendini aşağılanıyor gibi hissettiğini söyleyen hemcinslerimden bu beklenirdi zaten. Bu kafayla kadınlar hâlâ erkekler tarafından tabiî ki obje olarak görülür. Kadın seks konuşmasın. Kadınların ihtiyaçından bahsedilmesin. Sonra evlilik içerisinde berbat bir seks olsun. Erkek kadın kan verir gibi yatıyor desin, kadın ise erkek onu tatmin etmeden sadece kendi zevkine bakıyor diye şikâyet etsin. Bizim toplumumuzda kadının ihtiyaçlarından bahsetmek kadınlar için bile suç olmuş. İğrenç dedikleri şey yatak odasında yapılıyor. Şarkı da zaten kadının ihtiyaçlarından bahsediyor. Karşılıklı bir zevki anlatıyor. Bunun nesi kötü? Dile dökülmüş olması mı? Cinselliğe öcü gibi bakan, hâlâ ilkokul ve ya ortaokuldaymış gibi cinselliğe iğrenç diyen bir toplumla zaten ilerleyemeyiz.
Cevap
113Cevap
Böyle ahmakça bir şarkı olması ve bunu dillendirip insanların duymaları için single yapmış davar… ahlaki olarak çökmüşüz
Harbi klibi çekenler şarkıyı kaydedenler hiç mi bi şey dememiş anlamadım qhdhsbs
Bu mllar anlamaz demiştir 😆😆ama olmadı
Turabi denen adamı hiç sevmem adqm dejenerenin tipik bir örneği.. Lakin.. Yasak zihniyetine karşıyım.. Bir şeyi yasaklamak onu ortadan kaldırmaz çoğu zaman daha merak uyandıran illegal bir yere iter.. Çok anlam yüklenmeside saçma yaş sınırı getirirsin en fazla ama buda zaten ulaşılmasınq gene engel degil... Kısaca alinan karar göstermelik saçma sapan bir işe yarayamayan bir karar... Ayrıca bir sqrki bir film bir kişi toplumun genel ahlak yapısını bozabiliyorsa o toplum ince kaygan bir zeminde gic bir temele otuayan bir toplumdur :))).. Buda bu engel ve yasaklar koyarak senin yaptığın bir itiraf oluyordur.. Toplum ahlaki yapısını korumak zorunda kalmaz.. Bunu secebilecek potansiyelde olmasi gerekir.. Senin amacın bu yapıyı olusturmaktir.. Bunu oluştursan sağlam bir zemine o zaman zaten bunlarla işin kalmaz :))
Erişim engeli uygulamasını Türkiye'nin çıkarlarının aleyhine olan çok uç ucubelikler ve buna benzer global çapta her gelişmiş ülkede ciddi sorun yaratacak ucubelikler dışında doğru bulmuyorum. Ben de şarkıyı beğenmedim ama özellikle "toplumun genel yapısını bozabilme" durumu oldukça uç azınlıkta çeşitliliğe durumlar dışında çok subjektif tanımı olabilecek bir problem... Yine benzer şekilde fazla uç noktada olanlar dışında atıyorum daha çok yetişkin kesime hitap eden şarkılarda da YouTube kids, aileler için internet erişimini yöneten uygulamalar, sadece çocuklara özel olan sosyal içerik paylaşım yerleri gibi tonla seçenek var bir yerden sonra artık ailelerin sorumluluğuna giriyor
erişim engelinin boşa olduğunu düşünüyorum. şarkıyı dinleméyince herkes kadın düşmanı olmaktan çıkıyor mu yani ne alaka? bir şarkı bunu değiştirmez. herkes dinliyor şarkıyı onlar neden kadın düşmanı değil o zaman? bu şarkı olmadan öncede kadın düşmanı vardı. tüm şarkılar olmasa bile hepsi yasaklansada bu kişiler her zaman varlar
Yorumlarda "bir sürü saçmalık var bu mu göze battı" diye bir düşünce yapısı geziniyor. Bir vatandaş olarak şunu görebilmeniz lazım, gündem dağılıyor sizin gibilerden de reaksiyon alıp güdümlü kamuoyu oluşturuluyor. Önemli olan sizin muhalefetliğiniz değil bir değişime imza atamıyoruz zaten hangi fikirde olursak olalım. Dediğiniz gibi ufak saçmalıkları takmayın bu kadar. Yılanın başını küçükken eziceksin muhabbetini geçeli yıllar oldu daha yapabileceğimiz bir şey yok.
Değil. Şarkı tamam b0k gibi de kusura bakmayın herkesin aklı var yani. Engellemek çözüm değil.
Ayrıca herkesin dilinden düşmeyen ingilizce şarkıların çoğunda olan sözler zaten. Sırf türkçe söyledi diye anlamını öğrendikleri için mi engellemisler yani KXDJDHSBSSKSJNS
Çok saçma sapan bir şarki çikartmiş insanlar gülsün alay etsin diye mi bende artik bilmiyorum ve tabikide erişim engelli cikar belliydi zaten cocuklarda Turabiyi takip ediyor onca cocuk hayranlari var Survivordan dolayi rahatsiz edici Adam hic mi düsünmemis
Ne olacaktı elini kolunu sallayan ahlaksızca şarkı çıkaracak 10 yaşındaki ağzında küfür düşmeyen çocuklarımız bu kez bu saçmalıkları diline dolayacaktı.
Ne bekliyordunuz yani serbest olmasını mı
Şarkının her satırı müstehcen şeylerle dolu
allahtan telefonuma kaydetmiştimde her saniye dinleyebiliyorum
O şarkının sözleri gerçekmiş ya, ben ingilizce telaffuzu bozuk diye öyle anlaşılıyor sanmıştım. Bi de gittim gerçek şarkı sözlerini aradım doğrusu ne ki diye 😂😂
Bu adamın karakterini olmayan duruşunu sevmiyorum hiç zaten kürtçe'de çok güzel bir laf var qunaviji rabu diye tam bu adama uyuyor farklılık değişiklik kafasında şarkısını dinlemedim bile şükür ayrıca o cümlenin manasını sorma açıklayamam🤣🤣🤣🤣🤦🏻
Yok yok 😂😂
Tüh ya oysa ne vardı ki çok duygusal bir türkü gibi geldi bana 😂😂 oldukça dokunaklı bir İngilizce türküydü yazık olmuş. Djdkdkdls
Bu arada erişim engeli sadece bu şarkıyla sınırlı kalmamalı, ağzı olan şarkı çıkarmasın. Selena'daki müstesna, Kandıralı Ferdi, kısmetse olur Cansel, filiz adında yıldız geliyor diyen çocuk vb. diğer müzikle gram alakası olmayıp saçma sapan iş çıkaranlar engellenmelidir.
Bence tamamen saçma bir karar olmuş. O kadar şarkı var insanları cocuklari etkileyen hiç birine engel yok onda dizi var engel yok buna engel var
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın şarkıyı savunmuyorum
Doğru tabiki yani bir insan bukadar cirkinlesmemeli, Bir kadının bedenini bukadar ucuzlastirilmamali, cocuklar da görüyor duyuyor hicmi dusunulmedi bunlar
Bu adamı ve şarkısını savunmuyorum çok komiğime gitti zaten de, zaten bizim toplum çok ahlaklı bizim sadece şarkılar ahlakımızı bozuyor yoksa biz toplum olarak çok iyi insanlarız, şarkıları dizileri filmleri yasaklayacaklarına gerçek suçlularla mücadele etsinler
Havhavhav’ı serbest bırakabilirz artık, daha kötüsü gelemez diyoruz daha kötüsü geliyor. Teşekkürler Turabis Camkiranis, yürüme engelli arkadaşım şarkıyı kapatmak için ayağa kalktı.
Nice Greek musiki.
Kapak olsun shdhs
Allah rızası için aramızda para toplayıp verelim de girmesin bu işlere be valla yazık 🤣🤣
Tipi bile mide bulandırıcı. Şarkısı da öyle iyi olmuş
Hatırlıyor musun 10 sene önce beraber dinlerdik İkimizin şarkısıydı şimdi sesi çok açma çocukların uyanır mdksjsjsjsjsksk
Bence iyi olmuş piyasada böyle insanlar yer almamali ne hale geldi müzik sektörü çoluk çocuk ile doldu
Aynen yaa
Yani o kadar gereksiz o kadar saçma bir parça ki, kemanın teline vurulan arşeyi tutan adamın emeğine yazık. Kayıt alan harddiskin alanına yazık. Seviyesiz, bir anlam ifade etmeyen aptalca bir emek yığını...
Sırf paylaşımlar yüzünden baktım bugün bi şarkıya. Bence Turabi kapatılsın.
Bence trajikomik bir durum bu. Bu insanı yıllarca topluma izlettirdiler
Hiç karşılaşmadım dinlemedim net bir yorum yapamam şarkı hakkında ama sırf birsey yapmış olmak için yapılan işler zaten rezil sonuçlar doğurur. Kültürü ve anlayışı el verenler dinler. Aksini düşünenler dönüp bakmaz bile.
Ne kadar kötü bir şarkı olsa da bir şeyin engellenmesine karşıyım bu özgürlük kısıtlamasıdır yapılan açıklamalara göre çocuklara kötü örnek olduğu için yasaklandığı söylendi ama zaten +13 bi uygulama da çocukların ne işi var? Değil mi
Ajun abisi almamış mı saçmalık adasına.
Neyse saçmalamanın yolunu bulurlar, göbek sallayan adamın milyoner olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Çokta supriz olmuyor artık.
Para el değiştirdi zaten, nerde görgüsüz var onların eline geçti.
Eskiden zengin insanlar, genelde kendini yetiştirmiş insanlardan çıkardı. Aman valla bıktırdı bu ülke de işte denyolara bırakıp gidersek iyice sirke dönecek.
bu şarkıdan daha beter şarkılar var engellenmemiş. onlar daha sıkıntılı.
Level C5’e çok laf söyledim ondan özür diliyorum 😀
Zaten bence sırf gündem olmak için bu şarkıyı çıkardı yerinde doğru bir karar olmuş olacağı buydu
Şarkı sözlerini değiştirip yeniden sunacakmış insanlığa :D keşke kimse dinlemese
Tüh, umarım şeytana uyup dinlemem fjfjs
eksik karar direk turabiyi sürgüne yollamaları lazım butun dunyaya rezil etti bizi diye
Şarkının sözleri ne acaba gidip bakmaya çok üşendim
İyi yapmişlar ya böyle şarkı sözleri mi olur
Yunanlılar düşünsün bunu onlara iteledik😂🤭 o artık Turabikiii
Ahahshsjdjd 🤭🤭
Yunanistan bizim sanatçımız demiş bir de agaahah😂😂😂
Klipte ilk başta elinde tesbihi görünce türkü söyleyecek sandım ben
Şarkı iğrenç bu arada
Nden kadinlari assagilayici? Ne var aşagilayici olan?
Baktim evet. Sadece seksten bahsediyor. Kadinlarla ilgili bir sey göremedim
😂😂😂😂 kaldirimmasi iyi olmus ama kadinlarlik bi durum yok
🥰🥰
bu adam soytarılıktan başika bir şey yaptığı yok. sanki sanatcı gibi şarkı çıkarmış bi dünya insanda adamı reklam yapar dinler milletin beyin terketmiş.
kısmen belki diyelim. adamın şarkısı nasılmış kime ne laflar etmiş bilmem ne umrumda değil. anca burada herkes birbirini yer kimi dogru karar der kimi yanlış der :D
peki bakalım düşüncem adam umrumda olmadığı için yapılanın dogru ya da yanlış olması ilgilendirmiyor ama şu acıdan dogoru bulurum soytarılık yapmasına biraz engel olmuş :D
rica ederim :)
Şarkı sözleri gerçek hayatı anlatmıyor mu zaten? Neyin engeli geliyor, onu anlamadım. Toplum çok mu ahlaklı, her yer fuhuş. bırakın gençler rahatça skişsin.
Bu nasıl bir kafa? Bu adamın kitlesinin çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor. Sence güzel bir örnek mi bu? Herkese açık bir platform YouTube
@sorumvarbaksana Öğretmen değil ki, adam örnek olsun? YouTube üzerinde zaten bunun gibi binlerce yabancı şarkı var. Şarkıyı geç, full çıplaklık bile var. Daha geçen hafta kardeşim görmüş, kadın çıplak ağda videosu yapıyormuş, kapatmış. Eee, kimi suçlayacaksın, yükleyeni mi, yükleteni mi? Devir değişti, çocuğuna cinsel eğitimi vereceksin. Yoksa o suçlu, bu suçlu, yok çocuk var gibi muhabbetlere girersen işin içinden çıkamazsın.
Eğitim tabi ki vereceksin. Ama bazı konuların öğrenilmesi gereken bir yaş aralığı var. 10-12 yaşındaki çocuğa orgazm olmanın eğitimini neden veresin? Bu adam bir şekilde tv ekranlarında büyük bir kitleye sahip oldu zamanında. İstesin veya istemesin adımlarını buna göre atmak zorunda.
Farklı düşünüyoruz. O yüzden devam etmememin anlamı yok :)
@sorumvarbaksana Evet, farklı düşünüyoruz. eğer bir şeyi temsil etseydi, dediğine hak verebilirdim. Bugün mesela JenniferLopez'i de binlerce, milyonlarca çocuk biliyor, takip ediyor ama içerikleri ve sözleri yetişkinlere yönelik. Kaldı ki günümüzdeki Türk yapımı dizileri, filmleri +11 diyor üstü kapalı cinsel espiriler ve eylemler mevcut dolayısıyla çağdaşlığı ve liberalizmi benimseyecek belli kuralları kabul etmeliyiz. Biraz ondan, biraz bundan olmaz.
İki ülkenin gelenekleri ve dinamikleri çok çok farklı. Kaldı ki kamyon arkası sözler ile halkın gözünü boyayan biri bu adam. Kendini tanıttığı profil ile yarattığı profil aynı değil. Benim kızdığım bu. J. Lopez nasıl tanıdıysak aynı kadın
Benim zaten dizileri desteklediğim yok. Bende hoş bulmuyorum. Ama devlet önüne geçecek hiçbir adım yapmıyor.
Turabiden nefrettt ediyorum. Görgüsüz bir ayı.. diğer dediklerinde haklısın
Şu disko kızına prim vermeyin artık. Kameralar karşısında maço erkek hareketleri yapıyor ama ringlerde mayo ile kadınlar karşısında kıvırarak dans ediyor..
Survivorda ünlü olan insanlardan jefret ediyorum. Bide şu pisliği savunanlar var. Şarkıyı savunanlar var birde şaka gibi. Ara ara argo olabilir de baştan aşağı sapıklık içeren şarkı yani. Tipinde hayır yok zaten tipe bak. kro zengin olmuş ama hala tarz yapmayı bilmiyor.
Şarkıyı savunanlar niye savunuyor ki adam tahtanın üstünde koşuyor sadece. Başka vasfı yokki.
Lv5den daha saçma şarkı yapabilecek biri olduğuna inanmazdım ve Turabiyi gördüm. Bunu ve benzerlerini dinleyen gerek ergen gerek canım tayfanın olması ayrı bir muamma.
Turabi'nin Acun abinin parasını yemekten başka bir başarısı yok... Ha Amerika'da şampiyon oldu orası ayrı ama dövüşçü ve şarkıcı değil kendisi, boş bir yosma
kadınları pek aşağıladığı söylenemez bi sürü rezil rap şarkı var bunun aksine kadınları aşağılayan tabii bu şarkıyı da savunacak değilim xnxmssh
İyi olmuş Turabi nedir ya acun da bunu aldı meşhur etti. Bitane mantıklı hareketi yok acunun. Şu hav hav mi ne ona da yasak gelse keşke millet köpek oldu iyice
Sarkinin sozlerini degistirmis bi de. Kedilerin sucu neydi😥
https://x. com/GaGa_Haber/status/1886705026506133973? t=9z0fO-RsNLa89BSKagBAww&s=19
Hayatımda tanık olduğum en iğrenç şarkı, elbette erişim engeli gelmeli hatta ceza bile almalı bunun önü açılırsa artık normal bir şarkı bile dinleyemeyiz
Doğru bir karar bu adam zaten málın teki bir suvivor da ünlü oldu başka hiç bir vasıfı yok ki hem bunun abd arabası evi yandı onun için para lazım herhalde màl gibi şarkı yapmış
Kesinlikle artik vazgecilsin hep kadin bedeni uzerinden kelimeler donuyor objemisiz gibi.
İnstgram da karşıma çıkınca Turabiyi engelledim direkt
Bu zamana kadar duyduğum en aptal şarkıydı , doğru bir karar verilmiş
Bu ülkede ilk defa doğru bı karar alındı bence , böyleleri cogalmamali
Doğru karar değil bir şeyi ne kadar yasaklarsan o kadar ilgi çeker ve onu dinlersin veya yaşarsın ilişki gibi düşünebilirsin
40 tane şeyim olsa birini bile vermeyeceğim bi adam. Eminim birçok kdın da böyle düşünüyordur. Yokluktan böyle bir şarkı yapmış.
Sanki ülkede İngilizce bilen var ya. Şarkı da sesi de çok kötü ama bu her şeyi kısıtlama hakkı insanları çok pasifize ediyor.
Tam bir soytarı
doğru bir karar alınmış
ve bu kararı alanları buradan tebrik ediyorum
👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
Hiç dinlemediğim ve tueabiyi de sevmediğim için yorum yapamicam. Ama cinsiyetçi çok şarkı var hepsine erişim engeli gelse süper olur
Kendisini Yunanistana iteledik, öyle kalsın lütfen. Erişim engeli sonrası şarkıyı kediyle ilgili sözlerle değiştirmiş diye duydum
Bu adam kaza Geçirdiginde tövbe etmişti doğru yola gircem diye ifadeler sarf etmişti demek ki, köprüyü geçene kadarmış..
Yani bu ülke de köpek gibi davranan birileri de var keşke onun şarkılarına da erişim engeli gelse, ne hallere kaldık gerçekten.
Turabiyi zerre sevmem şarkısını dinlemedim dinlemem de ama her şey de bu kadar sansür baskı olmasını doğru bulmuyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?