Yeni yılla birlikte Türkiye'de neredeyse her kaleme zam üstüne zam gelirken fiyat artışlarının son durağı simit oldu. İstanbul'da gelen zamla birlikte simit fiyatları 15 TL'den 20 TL'ye yükseldi.

Yeni yılla birlikte Türkiye'de neredeyse her kaleme zam üstüne zam gelirken fiyat artışlarının son durağı simit oldu. İstanbul'da gelen zamla birlikte simit fiyatları 15 TL'den 20 TL'ye yükseldi.
Ya gerçekten buna isyan ediyorum ya biz bir pazar kahvaltısında artık simit yemeyecek miyiz 25 kuruş 50 kuruş olduğu zamanları hatırlıyorum ya vallahi artık biz Türk halkına ayıp ediyorlar çok büyük ayıp ediyorlar simidin yanına çay gider güzel olur normalde çayı sevmem ama simitle efsane olur fakat o da artık hayal oldu ya öyle gözüküyor yani..
20 TL'ye gerçekten üzücü ama hayatın tadını biraz da küçük şeylerle çıkarabiliriz. Simidin yanında güzel bir çay her zaman efsanedir! Yanına bir dilim peynirle tam nostalji keyfine geçersin.
Tabi ki çay gider ve artık martılara atamam.😄
Az bile %52 olan kesim bunca kötü gidişe rağmen 22 yıldır oy veriyosa az bile. Ben olsam 100 lira yaparım çayı 150 yaparım, kahveyi de 250 yaparım. Bunlar çok afedersiniz ama zgilmeyi seviyor ben de * acımam
Cevap
56Cevap
Eserleri ile gurur duysunlar, ne diyelim
2 tane simit yerim atistirmalik icin ama onun yanina güzel bir cay domates salatalik peynir güzel bir kahvalti gider bizim burada 10 lira 12,5 olacak diyorlar şu haber üzerine yarın 12,5 veya 15 lira görürs şaşırmam
Hülya Avşar'a sormalı: Ev ekonomisinde halka örnek davranışlarıyla Gerekirse simit yiyeceğiz... diye anlatan oydu.
Eskiden ekmek 50 kuruş, simit 25 kuruşdu
Şimdi ekmekten pahalı oldu simit,
Malum millet fakirleşince simide yöneldi sonra arz ve talep sebebiyle fiyatları arttı
gevrek yanında üçgen peynir, domates, zeytin ve çay gider. Hiç uğraşmayayım alayım bir kumru, yanına da çay dersin, komple kahvaltı etmiş olursun.
Gevrekle simit farklı şey çok benzesede, yapım aşamaları
@Andromedadanbirkız elbette.. Ben gevrek severim zaten. simitle işim olmazzz
En iyisi
Enteresan olan zam değil kimsenin zamlara hiç bir tepki vermemesi 50 de alan olsa almaya devam eder.
Simitin yanında en iyi çay gider. Ama artık bu hükümet fiyat artışlarının önüne geçmezse insanlar komple batacak ya
22 bin maaşla 5 6 milyona satılan evlerden almanın hayal olduğu bir ülkede simit fiyatı gayet masum geliyor
Desenize artık simit de, lüks oldu? Bu saat den sonra, onu da kavanoz müzesine. Zeytinin yanına koyarız. 👌 🤷
Alıp ikiye böldüğümüz simitin yanında en iyi böldüğümüz diğer yarısı gider. Onu da ertesi güne saklamalıyız.
Büyük simit 20 tlydi 25 olmuş dkmek 12,5 acaba büfe de kaç birazdan gıdıp öğrenıcem tum unlu mamullerine zam gelmiş
Simitlerde simit olsa bari poğaça hamurundan yaptıkları için almıyorum. Gevrek çatlak simit görürsem alıyorum🙂
Simiti yanına şu anda itibaren bişey gidemez jsndjdn
Ne hallerdeyiz. Umarım bir an önce ekonomi düzelir ve gıdalar sağlıklı hale gelir.
Gidişat onu göstermiyor ne yazık ki
bizim burada hala 15 simidin yanına peynir ve ayran seviyorumm ben
Hamur yoğurun yapın simitlerinizi atın buzluğa daha güzel oluyor simite yakışan tek şey çay
Simite 20 TL vermek aptallıktır, maliyetinin 5 katına satıyorlar , kaşar peynir ile iyi gider.
Kahvaltıda yeniyorsa çay, atıştırmalık için gün ortasında yeniyorsa ayran.
su ve undan yapılan bir şey bu kadar ateş pahası olur mu bunu da gördük
20 TL bir simite verilir mi ya çok pahalı eskiden 1 TL ye alırdık
Çay gider çay daha pahalı bir simit bir çay 50 tele. Kuru simide devam.
Zaten simit yiyen biri değilim ama bu parayı küçücük şeye vereceğinize 1 ekmek alıp içine bişey koyup ekmek arası daha iyi doyurur ki iki gün yenir en az
Yanına çayda alamayacak en sonunda vatandaş. Cami avlusundaki çeşmeden su gider.. daha ne gidecek.
Önceden ekmekden kat kat ucuz olan simit ekmeği geçti mustehak bu halka beter olsun
Simit hesabıda yapamazlar artık ak o bile lüks oldu
Balla ben hep çeyrek altınla birlikte yiyom simidi çok iyi gidiyor birlikte deneyin ☠️
"Şaka mı bu?" dediğim anlardan birisindeyim. Akp döneminde yaşanmıştır. Çay iyi gider. Rte'den herkese çay.
İnşallah 100 TL olur simidin fiyati müstehak bizim ülkeye
Ankara’da hep 20₺ değil miydi zaten ben hep 20₺ ye aldım
Simitin yanına ak partiye oy verdiğim kağıt iyi gider onu da poğaça olarak yerim
Bir simit bir çay 50 tl bu zalim yönetim diye bağırmıştı geçmişten biri kimdi o
Ve bunu görüp de sessiz kalan oy veren ülkede %90 sığır sürüsü var
Cüzdanımda 5 tl var şu an simit alamam
Vişne suyu ya da çay
ilginç olan simitin 20TL olması mı
2009’da lise zamanın’da okul’da 1 tl’ye çay, simit alırdık.
Beyaz peynir+salatalık+domates+zeytin+çay=huzur
Sevgili iyi gider ama yok
çay, peynir, zeytin, tahinpekmez severim
Simit yemediğim için beni bağlamıyor
18 veriyordum zaten bişey değişmesi
Simit vişne suyu veya link
Tâbi ki çay ve peynir...
50 yapcaklar bu gidisle
Simitin en iyi arkadaşı eski kaşar dır
Simitin yanında bir kolonya şart oldu...
60 tllik Ayran alırım
Vişne suyu ve krem peynir
Çay simit hesabı yapanlar düşünsün
Çay ve peynir 🙂
Simit çay güzel gider
50 kuruştu vay be 🤣
Epey eskiyi hatırladınız 😄
Ben hep ordayım 🤣
üçgen peyniri ve birbardak çay
Çay başka bişey gitmiyor
Malum zihniyeti sevenlere sormalı.
Simit sevmiyorum