pakistan'ın türkiye sempatisi kurtuluş savaşı'na dayanmaktadır. o zamanlar ingiltere sömürgesi olan pakistan müslüman olması sebebiyle tüm dünyanın asi ilan ettiği türkler, onlar için bir sembol haline gelmiş, kurtuluş savaşı esnasında da pakistanlılar maddi manevi olarak türkiye devleti'ne destek olmuşlardır. halkı yokluk içindeyken dahi, kendi aralarında para toplayarak bizim mücadelemizde çorbada tuz etkisi yaratmışlardır. hatta mustafa kemal atatürk'ü en büyük müslüman olarak tanımlamışlar, hijyen kurallarına uymamalarına ve aşırı dinci eğilimlerine rağmen pakistanlılar türkiye'nin en zor anında ülkemize destek vererek yıllarca unutulmaması gereken bir dostlukta bulunmuşlardır. ayrıca pakistan'ın kurucusu muhammed ali cinnah atatürk için "kendisi modern islam dünyasındaki en büyük müslümandı ve ben eminim ki bütün müslüman dünyası onun ölümünün yasını derinden hissedecektir." demiştir. biz şu veya bu sebepten bir milleti kötülerken ahde vefamızı ne olursa olsun kaybetmeyelim.
Bizim dostumuz falan yok Türklerin tek dostu Türklerdir, Kürtlerde dahil olmak üzere dünyadaki hiçbir toplum bizim dostumuz değil, ülkeler arasında dostluklar yoktur çıkarlar vardır.
Ülkeler arasında çıkarlar vardır evet ama bazı milletler arasında gönül bağı vardır, azeriler bizi severler çünkü kan bağı, Pakistanlı lar bizi severler hatta oyleki kurtuluş savaşı döneminde tüm imkansizliklarina rağmen evlerindeki bilezikleri kadar Türkiye'ye göndermişlerdir
-azeri diye bir toplum yok, Kafkas Türkü onlar. -pakistanlı diye bir kavram yok onlar Urdu. -saydığın ülkelerin o zamanlar bize destek vermesinin tek sebebi müslüman olmamız, aramızdaki tek bağ dinimizin aynı olması, onlarda müslüman olmayanlara karşı savaş verdiğimiz için destek gönderdi, Türk olduğumuz veya kardeş olduğumuz için değil. Çünkü o savaşı onlar kazansaydı ucu onlara da dokunacaktı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dostumuz yok kuvayi milliye var eti kemiğiynen yeriz
Azerbaycan ve Pakistan dost kardeş ülkeler değilmi
kimseden bir fayda görmezsin buradaki hırsızlar yatırımını ingiltereye yapıyor
Azerbaycan net.
Gerçi devlet ilişkilerinde çıkar önemlidir ama gönülden Azerbaycan.
Azerbaycanmi Pakistanmi daha yakın emin değilim ama ikiside çok dgstane orası kesin
Abi Pakistan ne alaka ne alakamız var nerden çıkartıyorsunuz ben merak ediyorum
pakistan'ın türkiye sempatisi kurtuluş savaşı'na dayanmaktadır. o zamanlar ingiltere sömürgesi olan pakistan müslüman olması sebebiyle tüm dünyanın asi ilan ettiği türkler, onlar için bir sembol haline gelmiş, kurtuluş savaşı esnasında da pakistanlılar maddi manevi olarak türkiye devleti'ne destek olmuşlardır. halkı yokluk içindeyken dahi, kendi aralarında para toplayarak bizim mücadelemizde çorbada tuz etkisi yaratmışlardır. hatta mustafa kemal atatürk'ü en büyük müslüman olarak tanımlamışlar, hijyen kurallarına uymamalarına ve aşırı dinci eğilimlerine rağmen pakistanlılar türkiye'nin en zor anında ülkemize destek vererek yıllarca unutulmaması gereken bir dostlukta bulunmuşlardır.
ayrıca pakistan'ın kurucusu muhammed ali cinnah atatürk için "kendisi modern islam dünyasındaki en büyük müslümandı ve ben eminim ki bütün müslüman dünyası onun ölümünün yasını derinden hissedecektir." demiştir. biz şu veya bu sebepten bir milleti kötülerken ahde vefamızı ne olursa olsun kaybetmeyelim.
Hiç biri
Azerbaycan ve Pakistan dost değilmi
Onlar kardeş
Hiç kimse
Azerbaycan ve Pakistan
Yok
Neden yok
Türk'ün dostu Türk'tür ve de Kürt diğerleri bana samimi gelmiyor üstelik bu saydığın ülkeler bize yardım edecek güçte de değiller
Azerbaycan
Yokk
Azerbaycan 🇦🇿 ve Pakistan 🇵🇰 dost değilmi
Bizim dostumuz falan yok Türklerin tek dostu Türklerdir, Kürtlerde dahil olmak üzere dünyadaki hiçbir toplum bizim dostumuz değil, ülkeler arasında dostluklar yoktur çıkarlar vardır.
Ülkeler arasında çıkarlar vardır evet ama bazı milletler arasında gönül bağı vardır, azeriler bizi severler çünkü kan bağı, Pakistanlı lar bizi severler hatta oyleki kurtuluş savaşı döneminde tüm imkansizliklarina rağmen evlerindeki bilezikleri kadar Türkiye'ye göndermişlerdir
-azeri diye bir toplum yok, Kafkas Türkü onlar.
-pakistanlı diye bir kavram yok onlar Urdu.
-saydığın ülkelerin o zamanlar bize destek vermesinin tek sebebi müslüman olmamız, aramızdaki tek bağ dinimizin aynı olması, onlarda müslüman olmayanlara karşı savaş verdiğimiz için destek gönderdi, Türk olduğumuz veya kardeş olduğumuz için değil. Çünkü o savaşı onlar kazansaydı ucu onlara da dokunacaktı.