AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Savaşın yine en karlı çıkanı ypg oldu. Ösoya döt kadar iki ilçe bırakıp, Suriye’nin en zengin petrol yatağı olan deyeezzora kondular. Hts ösoyu Halep’ten kovdu, ypg ile anlaştı. Öso menbiçi kuşattı htş yardıma gelecek sandı, htş menbiçi bırak Halep’teki iki ypg bölgesine bile saldırmadı.
Htş Bugün bir açıklama yapıp ypg yi kastederek tüm Suriye bileşenleri ile Suriyeyi inşa edeceğiz derken, biz inşa ettikten sonra hiç bir ülke Suriye’de kalmayacak diyerek şimdiden Türkiye’yi Suriye’de kabul etmeyeceği mesajını verdi. Trollerin muhalif diyip öve öve bitiremedikleri htş, 3 gün sonra ösoyu silip süpürecek, Türkiye’yi de işgalci ilan edip ABD ypg ve Rusya ile anlaşıp öso ve akp nin tüm planlarını mahvedecek , kaçan ösocular da Yeni mülteciler olarak Türkiye’te gelip ülke ekonomisini daha da mahvedecekler.
Htş Amerikan, İsrail destekli bir terör örgütüdür. Htş nin amacı rejimi zayıflatıp YPG nin ilerlemesini sağlamaktı. Esad rejimi muhalifleri durdurmadigi için doğudaki askerlerini batıya çekti. Suriye'nin doğusu tamamen boş kaldı. Suriye'nin doğusunu çoğunu YPG ele geçirecek.
peki ya tam tersi çıkarsa beyler? ya ypg varlığı biterse ve suriyede devlet kurulursa
Suriye’de Ypg’nin biteceğini söylemek Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret. TSK 40 yıldır, Türkiye içindeki PKK ile savaştığı halde PKK bitmedi de, Suriye’li üç beş cihatçı oradaki 150 binden fazla Pkk üyesini mi bitirecek? Türk ordusunun 40 yılda yapamadığını öso yapacak öyle mi? Cidden olaylara gram realist yaklaşamıyorsunuz.
@soran Esad rejimi devrilse bilene Suriye'de savaş bitmeyecek. Örneğin muhalifler Kaddafi'yi devirdi ama Libya'da hala savaş devam ediyor. Htş Amerika, İsrail destekli bir terör örgütüdür. Htş nin amacı rejimi zayıflatıp YPG nin Suriye'nin doğusunu ele geçirip İran'ın Akdeniz'e ulaşımını kesmekti ve başarılı da oldu. YPG yi bitirmenin tek yolu Türkiye'nin Esad rejimini destekleyip Suriyelileri geri göndermekti. Rusya, İran, çin, Türkiye desteği ile dezarformasyona uğrayan Suriye ordusunu güçlendirip YPG ile savaşa hazırlandırmaktı.
tsk aktif bir savaşta olmadığı gibi pkknın bir bölgesi yok kaldı ki ypgyi sadece cihatcılar mı bitiriyor zannediyorsunuz arkasında tr devleti olmasa 10 metre adım atamazlar bunu kendileride söylüyor
fakat şu an suriyedeki parçalanmış yapıdan fırsat bulup bölgeye topyekün yerleşip ordu kurdular
rejimi yıktıktan sonra da ypgnin yapılanmasını uçaklarla yok edecekler planları bu
zaten son açıklamaları da bu yönde "rejimi aldıktan sonra bölgede yabancı güçlere artık ihtiyaç yok" diyorlar
yani abd ışid bahanesiyle ypgyi tutamazın türkçe açıklaması
ya dediğim gibi ben orasında değilim, ya dendiği gibi olursa ya ypg varlığını bitip suriyede devlet kurulursa
tüm bu spekülasyonları ürettiğiniz için ya da size bunları fişekliyenler hakkında ne düşüneceksiniz?
@Cevapsahibi istersek tek başımıza YPG yi bitirebiliriz ama Amerikan ordusu YPG yi koruyor. YPG ye savaş açmak demek ABD ye İsrail'e AB ye savaş açmak demektir. Oyüzden Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunup Esad rejimini destekleyip Suriyelileri geri göndermesi lazımdı.
Fişekleyen? Bu nasıl uslüp? Biz de bu tepki ciddiye alıp savaş ve strateji konuşuyoruz. Şaka gibi
Darklord yapabilir edebiliriz vs demenin bir anlamı yok. Kalede kaleci olmasa 100 gol de atabiliriz ama her maçta bir kaleci oluyor. Suriye rejimi ile anlaşma olayına gelince, Suriye iç savaşını kim körükledi? Adamların terörist dediklerini kim Kahraman ilan edip 10 yıldır silahlandırıyor. Esad Türkiye ile uzlaşmaz. Uzlaşsa bile Türkiye’deki suriyeliler Suriye’ye dönmez. Sadece devlet yeniden şekillenirken orada toprak sahibi olmak, orayı yağmalamak, Yeni yönetimde yer almak isteyen gruplar gider. Bu gruplar da Muhaliflerle akrabalıkları olan gruplardan ibaret olur. Atıyorum abisi htş komutanlarındandır , oraya gitse bedava tapu alacak, yönetimde yer alacak, adam gözü kapalı gider. Ama orada bir menfaati kalmayan gittiğinde başını sokacak bir yeri olmayacak olan kimse Türkiye’deki düzenini bozup oraya gitmez. Urfa’daki Arap’lar nasıl Cumhuriyet kurulduktan sonra gitmediyse mardindeki Hatay’daki Araplar nasıl gitmediyse şu an Türkiye’de olanların da yüzde doksanı artık gitmeyecek.
Suriye iç savaşını Türkiye ve batılı devletler görevledi. Erdoğan muhalifleri Esad'a karşı destekledi. Erdoğan PKK ile müzakere yapıp YPG nin Suriye'yi işgal etmesine göz yumdu. Akp YPG yi iç savaşta müttefik olarak görüp liderlerini Türkiye'de kırmızı halı ile karşıladı. Türkiye'nin muhalifleri desteklemeyi bırakıp Esad ile yeni bir sayfa açmalıydı. Ama Erdoğan inadına muhalifleri desteklemeye devam etti. Ülkemizde şu an 7 milyon Suriyeli var. Bunların 5 milyonu kayıtlı 2 milyonu kaçak. Kayıtlı olan 5 milyonun 2.5 milyonuna vatandaşlık verildi. İlk öncelikle emniyet kaçakları yakalayıp çalışma kamplarına götürmeli. Vatandaşlık alan 2.5 milyon Suriyelinin vatandaşılği iptal edilmeli. Suriyelilere verilen tüm destekler kesilmeli. Devlet yardım kesildiği zaman Suriyelilerin bazıları gitmek isteyecek. Gitmek istemeyen olursada gerekirse zorla gideceklerdi.
Tâbi suriyelileri gönderirken sınırlars tekrar mayın döşenmeli. Askere vur yetkisi verilip sınırdan geçenleri vurmalı. Gözlemci balon sayesinde Türkiye'ye sınırlardan gelenleri görmeli.
Bu sığınmacı olayı aslında BOP projesinin bir parçasıdır. Nasıl Suriye'yi iç savaş çıkartıp böldülerse gelecekte 13 milyon sığınmacı ve kaçağı kullanıp Türkiye'de iç savaş çıkartacaklar. ABD, İsrail, AB, Soros hepsi sığınmacıların Türkiye'de kalmasını savunuyor.
O öyle olmuyor. Uymamız gereken uluslararası anlaşmalar var. Ha İran gibi bütün dünya tarafından dışlanmak çağın 100 yıl gerisine gitmek istiyorsak bunu yapabiliriz veya yapmaya çalışırken iç savaşı göze alırız. Unutma, şu an ülkede olan suriyeliler kendi ülkelerinde iç savaş çıkaran insanlar, Esad da zamanında onların iç savaş çıkartamayacağını düşünerek baskıcı davrandı sonucu görüşürüz
Valla bu olayın sonu hakkında ne söylersek spekülasyon olacak gibi ama Bahçelinin son açıklamaları, Öcalan çıksın demeleri, Suriye’de tekrar Ypg’yi bitireceğiz denilmesi ama YPG’nin Haseke Kamışlı ve Deyrezzora komple yayılmasına bakarsak, bence Türkiye’ye bağlı bir Federal yapı olarak konuşulması çok uzak değil. Bahçeli çıkıp, Ypg bizim TSK’ya bağlansın, Oradaki topraklarda Kürt’lere özerklik verilsin, O özerk yapının Başına Öcalan geçsin, ve resmi olarak Türkiye’ye bağlı olsun derse bu fikre kim karşı çıkabilecek? Nasıl Iraka bağlı bir Barzani varsa, Türkiye’ye bağlı bir öcalan ve öcalanın başkanlık ettiği özerk bir yapı da konuşulur bir kaç ay sonra. Kulağa çok saçma ve uzak gelebilir, ama 2 ay önce deseydik ki Bahçeli çıkıp öcalan gelsin mecliste konuşsun diyecek, herkes bizim deli olduğumuzu düşünürdü.
Uymamız gereken uluslararası anlaşmalar yok. Onlar sığınmacı ve kaçakları göndermemek için akp nin urdurduğu yalanlardan ibaret. Macaristan, İtalya Hollanda, İngiltere ülkesindeki mültecilerin çoğunu gönderdi en çok mülteci alanlardan Almanya bilene artık suç işlemiş olanları gönderiyor hemde Türkiye'ye. Batılı devletlerin muhalifleri destek vermesi sonucu iç savaş çıktı. Gün gelecek batılı devletler 13 milyon sığınmacı ve kaçağı kullanıp Türkiye'de iç savaş çıkartacak. Biz bu iç savaşla uğraşırken YPG, Yunan, Ermeni orduları emperyalizmin tüm desteğiyle Türkiye'ye saldırcak.
Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı olabilmek anayasayı değiştirmesi lazım. Bunun için dem partinin oylarına ihtiyacı var. Dem partinin yeni anayasa evet demesi karşılığında Erdoğan Kürtlere özerklik verecek.
Bıktım su Ortadoğu görmekten
Danışıklı hepsi