Güneydoğu'da Neler Oluyor?

Güneydoğu karıştı. 4-5 ilde sokak olayları var. Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı DEM Partili Abdullah Zeydan seçimi kazanmasına rağmen mazbatası siyasi gerekçelerle verilmedi. Seçimi ikinci sırada bitiren AKP'li adaya verilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine Güneydoğu sokakları karıştı. Bölgeye çok sayıda polis gücü sevkedildi.

Neyse ki halkın direnişi sonuç verdi ve seçimi kazanan Dem Partili Abdullah Zeydan'a mazbatası verildi.

Ne zaman Erdoğan'ın iktidarı sallantıya düşmeye başlasa Türkiye'de sokak olayları, terör saldırıları başlıyor.

Ülke genelinde siyasi gerekçelerle kaos meydana getirip güvenlik ve asayiş problemleri yaratarak 15 Temmuz benzeri yeni bir kalkışma kışkırtıldığına dair endişelerim var.

Erdoğan, istihbaratını önceden alıp yol verdiği ve karşı operasyon planıyla başarısızlığa sürükleyerek yeni bir OHAL rejimiyle ve OHAL KHK'ları ile Türkiye'de toplumsal muhalefetin tepesine binmeyi mi amaçlıyor. Çünkü Erdoğan bu saatten sonra demokratik yollarla iktidarda en fazla 4 yıl kalabileceğini biliyor.

Her neyse... Benim bundan sonraki sürece dair endişelerim var. Türkiye'de 7 Haziran-1 Kasım arası yaşananları, 10 Ekim 2015 Ankara Katliamını, sonrasındaki Hendek Olaylarını, 2016 Haziran sonuna kadar Türkiye'deki birçok metropolde yaşanan bombalı saldırıları, terör olaylarını ve ardından patlak veren 15 Temmuz Natocu/Fetocu darbe girişimini hatırlayın.

Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Ben 31 Mart sonrasındaki 2 yıllık süreç içerisinde her türlü senaryoya ve kötü sürprize hazırım.

CHP ve Kürt Siyasi Hareketi 31 Mart 2024'te haklı ve meşru bir zafer kazandı ama ARTIK ERDOĞAN'DAN KURTULDUK rehavetine düşülmemeli.

Unutmayın! Erdoğan, A'dan C'ye kadar değil A'dan Z'ye kadar asimetrik psikolojik savaş planları olan bir kurmay zekâ. Öyle olmasaydı Erdoğan'ın 2018 sonrasında hem tek parti/tek adam rejimini inşa edebilmesi Türkiye'nin son 150 yıllık tarihsel koşulları ve siyasi dengeleri açısından mümkün değildi.

Sonuç olarak ben kafamda her şeyi kurdum ve bekliyorum. Darbe valizim hazır.

#FİKRETDOĞAN

https://vm.tiktok.com/ZMMuBXSdr/

Güneydoğu'da Neler Oluyor?