+1 yılCehalet şeyhin tarlasını sürüp cennete gideceğini sanan a*ptal evinin rızkı için kendi tarlasını sürmez eve helal olan camiye haramdır. Adıyaman menzilin yarısını satın alacak adamın şeyhin tarlasını sürmek ne ya dinini öğrenmek istiyorsanız mehmet okuyanı dinlemek lazım
011 Yorumla
Soran+1 yılNeredeyse yarısını satın almış zaten belediyenin yapması gereken sosyal tesisleri tarikat yapıyor o şehirde. daha ne kadar ele geçirmiş olabilirler
- +1 yıl
Ben bilirim İstanbul'da cübbeli hoca cematini bilirim orada yaşadım
İzmir'de nurcular orada da yaşadım
Ve çok tuhaf cemaatler gördüm uzak durmak lazım
Soran+1 yılAynen öyle tarikata bağlı olmayan bile aşırı sevip sayıyor o memeleket de elimden geldiğince uzak durdum
- +1 yıl
Binlerce kurban bağışı yapılıyor Türkiye'nin her yerinden adam orada kesilsin diye para yolluyor kafaya bak mahallesinde yoksul çok ama olmaz şeyhhh var orada 🤣
Soran+1 yılİşte ülkenin geleceği için oy kullandılar böyle dediğim de kızıyorlar öyle değilmi ama
- +1 yıl
Toplumun büyük bir kısmı cahil
Bu yüzden ceremesini biz çekiyoruz
Emekliliğime iki sene kaldı terk edicem bu ülkeyi
Soran+1 yılEn iyisini yaparsın gerçekten en hayırlısı
- +1 yıl
Bakalım planlarım tutarsa yapıcam hep bir şey çıkıyor hayatımda umarım bu sefer olacak kimseye duyurmadığım planlarım var nasip da bakalım
Soran+1 yılUmarım hayatın istediğin gibi şekillenir
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Hayat en iyi öğretmen neyi çözemedin aç gözlerini hayata bak yeter
Soran+1 yılRica ederim 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şanlıurfa olabilir ama çok sıcak olduğu için diyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılToplum yapısı olarak seviyorum orayı insanlık var urfada urfada da yaşadım çünkü. Adıyaman afganistana benziyor Allah uzak etsin o insanlardan
- +1 yıl
Adıyamanlı arkadaşım var ama senin dediğin gibilere benzemiyor. İyi olanlardan herhalde.
Soran+1 yılAz bir kesim öyle nefret ettim o 5 yılda asla sevemiyorum
+1 yılBana kalsa dünyada yaşanmaz bir mars jüpiter iyi olurdu
07 Yorumla
Soran+1 yılDünyada bir afganistan iki adıyaman da yaşanmaz ikisi de aynı yaşıyor zaten ama haklısın hahaaha
- +1 yıl
Hayır sende haklısın😄
Soran+1 yılBence de haklıyım biraz senin kadar olmasa da 😀
- +1 yıl
Sana hak vermek istedim çünkü daha gercekçi 😄 teşekkür ederim yorumun için
Soran+1 yılRica ederimm ☺️
Soran+1 yılEvet yaşadım berbat bir zihniyet hüküm sürüyor
+1 yılİstanbul dışında hiçbir yerde yaşayamam. En fazla tatil, ziyaret.
01 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul en güzeli gerçekten
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence en yaşanır ili yeşil sol partinin kazanamadığı şehir
04 Yorumla
Soran+1 yılUrfa antep adıymanı alamadı ama bu konuda haklısın
Cevap sahibi+1 yılKanka tarikatlardan falan bahsetmissin Adıyaman şehrinin tarikatla alakası yok ben 20 yaşımda olmama rağmen bir kere bile gitmedim. Tabi ilçeleri bile bilmem
Soran+1 yılBaya öyleler berbat bir yer bazı sebeplerden defalarca gittim her gittiğimde daha erken dönmek için işimi erken bitirmeye baktım adıyamanda kendi isteğinle yaşanmaz kötü yani
Cevap sahibi+1 yılYani öyle ne diyeyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılO kadar rezillikler varken bunlar mı sana bir yeri yaşanmaz kılıyor?
010 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi sende adıyamanın diğer sorunlarını anlat 15 yasindaki çocuğun doğum yapması benim için en kötüsüdür
Soran+1 yılEn rezili adıyaman bunu 10 kişiden 7 8 söyler zaten
Cevap sahibi+1 yıl15 yasindaki cocuk dediklerinin batıda yemediği halt yok. He bunlar genelde aldırıyor fark bu mu yani?
Soran+1 yılOnlarda sorun zaten değil demiyorum ama en azından bu normal karşılanmıyor adıyaman da sıradan bir gün de olan şeyler bunlar imam nikahli kayniyor adiyaman bu normal mi
Cevap sahibi+1 yılYoo ınanır misin burada da normal karşılanıyor ordakiler en azından evleniyor burada umuma açık rezillik var, yüzleri bile kızarmıyor. Zina rezillik diz boyu kim kime dum duma..
Soran+1 yılAdıyaman bu ülkenin kanalizasyonudur her pislik mevcuttur yaşadık gördük ne olduğunu biliyoruz
Cevap sahibi+1 yılSen önyargılısın, ben gercekciyim.
Soran+1 yılGaliba sen adıyamana giderken gözlerini kapattın şehir berbat
Cevap sahibi+1 yılBen adıyamana gitmedim. Sen şehre karşı onyargilisin bu yüzden tarafsız değilsin. Ben batının gobegindeyim bu tarafta olan rezillikler başka hiçbir yerde buna da eminim
Soran+1 yılBen 5 yıl orada yaşadım ve gerçekten inanılmaz bir düşünce yapısı var anlatamam görmen gerek
Gizli Üye(25-29)+1 yılCidden öyle mi her bölgesi her yeri aynı değil ki çok dinci değiller ama
039 Yorumla
Soran+1 yılBaya öyleler alevileri çıkart gerisi böyle ki zaten alevi sayısı az bir şehir
Cevap sahibi+1 yılAllah Allah besni nasıl bir yer?
Soran+1 yılorada da çok tarikatçı var 5 yıl yaşadım babam asker diye adıyamandaki çoğu insan afganlarla yarışır
Soran+1 yılBurdan yazarsanız sevinirim 🙏🙏
Cevap sahibi+1 yıl@Konrad027 biraz bilgi verir misiniz orayla ilgili benim için önemli çünkü
Soran+1 yılSevgilinmi oralı
Soran+1 yılOna göre bilgi verelim sana ☺️
Cevap sahibi+1 yılDeğil de özel bir konu benim için ogrenmem gerekiyor gerçekten nasıllar kültürleri nasıl insanları nasıl bir asamadan geçiyorum bu bilgi işime çok yarayacak
Cevap sahibi+1 yılBurdan söyleyemeyeceğim için aslında özelden yazabilir miyim demiştim
Cevap sahibi+1 yılSayılır aslında soyledigin şey
Soran+1 yılTarikata bağlı olmayanlar iyidir ama tarikata bağlıysa sıkıntı cehalet çok baskın tarikata kolay kolay laf söyletmezler en çok çocuk anne o ilde hepsi 15 yaşında filan çok erken yaşta evlenmiş çocuk görürsün sokakta imam nikahlı kadın sayısı binlerce en eğitimsiz illerin başın da geliyor torpilsiz iş yok tarikatla bağlantın varsa adıyaman da kolay iş bursun çünkü çok aktifdir tarikat adıyaman da belediyenin yapması gereken sosyal tesisleri menzil tarikatı yapıyor bu beldiyenin işi aslın da adıyaman da şeyhin binlerce dönüm arazisi var hepsi yardım paralarıyla yardım diye para topluyorlar sonra şeyhe tarla alıyorlar ve buna sevap diyorlar kafa yapısı bu
Cevap sahibi+1 yılAnladım çok sagol
Soran+1 yılKadınlar pek hesaba alınmaz değer verilmez başlık parası hâla var her yerde erkekler egemen kadına söz hakkı tanınmaz adıyaman da sokakta çok çarşaflı kadın görürsün neredeyse herkes aşırı kapalı ve haddinden fazla muhafazakar bir il ve afganistana benziyor gerçekten 5 yıl dile kolay sadece ben 5 yılda bunu gördüm
Soran+1 yılDaha neler neler ama bu kadar yeterli diyorsan anlatmam ☺️
Cevap sahibi+1 yılOrali bir askerle görüşmüştüm oyzden sordum 😌
Cevap sahibi+1 yılTarikatci vs değildi ailesi
Soran+1 yılTarikatçı olmasa bile dar görüslüdür adıyamnlilardan medeniyet modenlik bekleme alevi değilse kaç çünkü aleviler tek öyle değil onlar kemalist olur alevi değilse dediğim gibi topukla
Cevap sahibi+1 yılAlevi değil ama ailesi çok düşüncesiz inanılmaz düşüncesiz aramaz sormaz iyilik yaparsın zor teşekkür eder çok düşüncesiz ve çok soğukkanlılar
Soran+1 yılGerçekten anlamışsındır ne kadar çocuk iyi olsa da dar görüslu bir sülalesi vardır sonra çok sorun yaşarsın dine düşkün gibi görünürler ama ne büyüler döner orada uzak dur ailesi kötüyse
Cevap sahibi+1 yılKötü degiller iyiler namazlilar ama abartı değil normal müslüman yani öyle çarşaflı tarikatli değiller asla ama soğuklar çok aramaz sormazlar. Ben de istanbhl fibi yerde doğup büyüyen bir kızım bir şey hediye alırsın zor teşekkür ederler nasıl desem sana çok soğukkanlılar inanılmaz ben çok cana yakinim. Çocuk çok iyi ama ailesi böyle kendi hallerinde
Soran+1 yılSence bu kendi halleri mi ama mutluysan çocukta iyiyse çocuğun tarikat sevgisi yoksa devam et ama dar görüsludur İstanbul beyefendiliği bekleme adıyamanlılardan
Cevap sahibi+1 yılAhahaha doğru dedin 🙏 teşekkür ederim yorumların için seni çok yordum
Soran+1 yılYok canım asla yormadın yardımcı olduysam ne mutlu bana ama sen dikkat et yinede ☺️
Cevap sahibi+1 yılEdiyorum çok düşünüyorum. Enazindan vatan haini değil asker olduğu için o yönden için rahat ailede ilk dereceden vatan haini yok. Kurt olmalari da biraz kafamı kurcaliyor insan ayirmiyorum ama. Babamın taini cikmieti bizde dogubeyazuta gittik aman Allahım ordada aynı ben snein gibi curudum ordan kaçmak için dünyanın ucuna üniversite yazmıştım 😂😂😂
Soran+1 yılEvet ama bazen başına öyle şeyler getirirler ki keşke hiç selam vermeseydim dersin aynısı bana oldu adıyaman da yaşarken üniversite tercihlerime hep ege yazmıstım İzmir'de okudum uzak olsun diye 😂
Cevap sahibi+1 yılBende İstanbul yazmıştım en ucu ahahhaahhaahaha dedim en iyisi kendi memleketim 😂😂 Doğubeyazıt bahsettiğini de bin misli terortist kaynıyor ne cekmisiz memur çocukları olarak 😂😂😂
Soran+1 yılAynen öyle ama urfa ve antep iyiydi pek terör sevici yoktu rahatti yani
Soran+1 yılOff sen bir de mardini gör teröre tapıyorlar korkunçtu mardin
Cevap sahibi+1 yılDiyarbakır Batman bitlis 😱
Cevap sahibi+1 yıl@Konrad027 Allah Allah ben orayı araştırmadım ama şu an soru işaretleri kaldı
Soran+1 yılBak fark ettiysen ben tek değil buraya yorum yapan herkes öyle düşünüyor adıyaman hakkında okuyabilirsin hepsini
Soran+1 yılBen kız için demiştim o sordu ya nasıllar diye
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim ikinizede okudum arkadaş zaten soran bana baya yardımcı oldu okudum 🙏🙏🙏❤️
Soran+1 yılRica ederim 🌺
Evet dini kullanan tayfa orada şu an fena halde saltanat sürüyor. Aslında şehir fena değil ama ortamı leş
06 Yorumla
Soran+1 yılŞehir de bir şey yok bir nemrut daği bir de iki adımlık çarşı var gerçekten başka bir şey yok gençlere asla hitap etmiyor 5 yıl ceza gibiydi resmen şehir de ortamı da kötü şahsi fikrim tersine saygı duyarım 🙏
Soran+1 yılOranın halkı destekliyor çünkü neden rahatsız olsunlar ki baya seviyorlar tarikatı afgan kafasıyla yaşıyorlar
Soran+1 yılAynen 😂 ama ne çektim 5 yil
Soran+1 yılÇok dar görüşlü bir şehir boğuluyorum düşününce
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAdıyaman ve Urfa ikisi yarışır cehalette.
010 Yorumla
Soran+1 yılİki yerde de yaşadım urfa cennet gelir sana pişmanlıktır adıyaman
Soran+1 yılUrfa üzerinden çok algı yapılıyor orada yaşamış biri olarak asla öyle olmadığına eminim
- +1 yıl
İkisini de gittim ikisi de aynı Adıyaman komple yıkılmalı orası başka tabi ama Urfa'nın insanı da kara cahil her konuda
Soran+1 yılBen 4 yıl kaldım urfada bu kadar misafirperver cana yakın bir şehir görmedim antepte öyle iki şehiri de çok seviyorum urfada çok uç kesim var ya çok cahil ya da çok aydın insanlar oluyorlar çok uç bir şehir ama adıyaman hepsi aynı afgan zihniyeti
- +1 yıl
Ben Diyarbakırlıyım bir tane düzgün Urfalı görmedim bana göre hepsi aynı tabi senin deneyimlerin farklı olabilir doğu insanı genel olarak dışardan gelene iyidir bir de kendi içinde gör sen.
Soran+1 yılDiyarbakıra gelin giden akraba var gitmiştim kaldım bir kaç hafta oranin insani da iyidir gerçekten ama urfa boş algı yaratılan bir şehir çok düzgün insanlar da var
Soran+1 yılBen mardinlileri pek sevemedim ben de hiç düzgün mardinli görmedim
- +1 yıl
Ben sadece deneyimlerime göre yazıyorum ikisinin diğer bir ortak özelliği de siyasi tercihleri
Soran+1 yılAyy o konuya hiç girmeyelim ya
- +1 yıl
👍👍
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bana göre de Antep yaşanılmaz
08 Yorumla
Soran+1 yılAdıyaman kafası afganistan misali 5 yıl yaşadım tarikat şehri ele geçirmiş resmen
Soran+1 yılBen babam asker diye 5 yıl kaldım ama yapamıyordum sonlara doğru çünkü artık genç kız olmustum farklıydım çocuk değildim artık ama o afgan düşünceleri yüzünden orada yaşarken hic genç bir kız gibi olamadım hep yerli halk gibi görünmeye çalıştım farklı bakmasınlar diye
Soran+1 yılAntepten mi bilmem ben güneydoğu da en çok urfa ve antebi sevmiştim insanları iyiydi iki şehir üzerinden çok algı yapılıyor cahil yobaz gibi ama yaşayan bilir urfa ve antep insanı güneydoğunun iyi tarafıdır insanlık gördük biz o iki şehirde
Soran+1 yılYani olabilir pek gençlere hitap eden bir şehir değil ama antep ve urfa benim için insanlık diyince aklıma gelecek iki şehir
+1 yılGüneydoğu değil, direk Türkiye'de yaşanmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılAma adıyaman yüz karasıdır
- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılBütün doğu
07 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama mecbur kalsan nerde yaşardın ben adıyaman dışında her yerde 😅
- +1 yıl
Kafama sıkarım
Soran+1 yıl😂😂 alemsin
Soran+1 yılHiç beklemiyordum bu cevabı
- +1 yıl
Ndlwmdkw daha neler varda bakma
Soran+1 yılAma öyle deme belki yaşanacak yerler vardır doğu da
- +1 yıl
Ekle bi beni
Hiçbirinde yaşayamam
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama mecbur kalsan nerede yaşardın
Soran+1 yılİnan benimde öylesine sormuştum zaten 😅
Hepsi bence ya
09 Yorumla
Soran+1 yılAdıyamanı görseydin afganistana düştün zannederdin
Soran+1 yılAaa ben urfada 4 yıl kaldım urfaya şükret adıyamanlı da olabilirdin shjsndbfjdjsjs
Soran+1 yılBen güneydoğuda en çok urfayı sevdim sonra antep çok algı yapılıyor cahil yobaz gibi ama yaşayan bilir urfayı, biz insanlık gördük urfada dönerken de çok üzüldük valla annem hep urfadaki komşularını özlüyor bende lahmacun ve çiğ köfteyi hsbdjsmsmd
- +1 yıl
Bende aslinda seviyorum ya, cok yerde yasamadim ama urfanin komsulugu iyidir benim annemde hala urfadski eski komsularimizla gorusurur, cigkofte lahmacun guzelde cigkoftrnin haziri guzeldir ya ben urfaliyim ama komagenenin cigkofteleri falan hosums gider cunku bizim yaotigimix cigkoftelerle alakalari yok
Soran+1 yılAsıl sizin çiğköfte güzel ben bayılıyorum evde yapılanı siz nerde yaşıyorsunuz
Soran+1 yılBalikesor güzledir neyse iki şehir de güzel
+1 yılBence hepsi
06 Yorumla
Soran+1 yılAdıyaman başta gelir ama
- +1 yıl
Öyle olduğuna bakma tr de en çok gay p*rno aratan şehir seçildi kendisi
Soran+1 yılOnların ki sahte diyorum ya afgan düşüncesine sahipler tek din kavramları kadınlar üzerinden yürüyor kadınları kısıtlayarak
- +1 yıl
Bir insan çok müslümanım çok dindarım diyorsa ondan koşarak uzaklaşılmalı
Soran+1 yılMüslüman olan şov yapmaz zaten öyle yapan da büyük ihtimal tarikatçıdır
- +1 yıl
Aynen öyle katılıyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler