• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Gündem

Sizce idam cezası geri gelmeli mı? Neden?

berilmutsuzolanhanii
berilmutsuzolanhanii Takip Et
Guru Yaş: 19
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
02
Yapay Zekaya Sor
Bence idam olmalı bazı suçlar için kadına yönelik işlenen suçlar ve cinayet için
Sizce idam cezası geri gelmeli mı? Neden?
İş Soruları Kadın Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • BeyazMamba
    BeyazMamba Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 51%
    1 yıl
    Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.

Kesinlikle gelmemeli.
    Suç ve ceza oranının en düşük olduğu ülkelere bakarsan cevap kendiliğinden ortaya çıkar.

İdam Çin, İran, Suudi Arabistan, Mısır, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur, Hindistan, Nijerya, Kuveyt, Libya, Belarus, Rusya gibi ülkelerde ( Dünyada toplam 50 civarında ülke ) halen uygulanan bir ceza. Bu ülkeler suç işleme oranının düşüklüğü bakımından dünyada örnek ülkeler arasında pek sayılmıyor. Japonya'da suç oranının nispeten düşük olması da idam cezasıyla açıklanmıyor. Zaten sık sık idam cezası uygulanan bir ülke de değil. Nitekim idam edilerek cezalandırılan son kişi 2008 yılında oldu. Şu an 2024 yılındayız!

Buna karşın İzlanda, Lüksemburg, Norveç, İsviçre ve Danimarka en az suç işlenen ülkeler sıralamasında başta geliyorlar ve hiçbirinde idam cezası yok.

İlaveten Kazakistan, Papua Yeni Gine, Sierra Leone, Orta Afrika Cumhuriyeti, Malezya, Gana gibi ülkeler yakın zamanda idam cezasını kaldırdı. ( Biz bu ülkelerden daha kötü durumdayız, idam gelsin diyorsan sen bilirsin tabii. )

Sorunda bahsettiğin türde veya sayılabilecek pek çok suçta, o suçu işleyenlerin hayatına son verme isteği ya da suçu işleyenlerin hak ettikleri cezanın mevcut durumdakinden daha şiddetli olması gerektiği isteği içimizde oluşup büyüyebilir. Ancak şunu da düşünmeliyiz: Yanlışlıkla idam edilmiş biri olursa bir gün, bu yanlışlık sonradan ortaya çıksa, o kişiyi nasıl geri döndüreceksin?

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• core2duo
    core2duo Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

hayır eger gelirse bu cezayı ilk uygulayqacakları kişiler akıllılar olacaktır. onlaı uyananları insanlara yön verenleri öldürecekelr. 1789 fransız ihtilalinde hal dindarları ve kral kralicvcenin kafasını kesti. Maria antoniet. Halk aç ekmek yok dediler Ekmek yoksa pasta Yesinler dedi. Dindarlar ve Siyasiler halkı kesmek için kullaancaklar. bu hep böyleydi Laiklik o yzuden sevilmed dindar ve padişah sistemini benimseyenelerden. Ölüm cezasını kaldırmak halkla dindarlar arasında barış sağlar. Dinin ve siyasi Partileriin yasaklamadıgı şey var mı . her şey yasak her şey pahalı. Birde şunu düşün yukardakiler hepsi akıllı mı :) Psikologlar incelesin ama sıkıysa O zaman nedne hep 3kagıtçıkar var neden sapıklar katiller bitmiyor. yasalar hep kotuyu kolluyor. Demekki bu boşlugu bilerek bırakıyorlar.

0
    9 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Azalıyor kardeşim suçlar agirlasinca azalıyor katillerin oranı Japonya'da idam var ve Adalet sistemi de var o yüzden cinsel saldırı ve cinayet oranları düşük

Yorumla
    • core2duo
      core2duo
      1 yıl

Yönetenlerde hatayı bulmayık kişisel cezalara girmek algılayamamak. hergun iran da sokakta vinçle kaç kişi idam ediliyor. Ama bitmiyor. en sonunda tecavuzcu molalar çıkacak. 20 yıl öncekinde bu azgınlık yoktu , 1989 senesinde bu toprakları öperek vatanım diyen insanlar vardı öyle geldiler. şimdi butun gençler kaçmak istiyor Suriyeli bile ölümüne şişme botla kaçıyor. Senin cezalandırma kişiye kucuk düşünce bitmez. Olsaydı iranda olurdu bu denendi. Sistem yonteciler bozuk. Sen sistem kotu ama tecavuz olunca penisi cezalandıryorsun basit düşünce. :Geniş bakmadıgınız sürece düzelmez nedne Avrupada bu yok Demokrasi var da ondan Hukuk var

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

İran'da tcvz e uğrayan kadın da suçlu bulunuyor ve kimi astılar belli değil ki biz o kadar adaletsiz bir ülke değiliz.

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Avrupa tcvz ü ciddiye alan bir medeniyet değil insanlar uğrasa da şikayet etmiyor onlarda bekaret diye bir kavram önemli olmadığı için

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Cinayet konusunda da daha az olmasını etkileyen sebepler var yüksek refah seviyesi insanların tahammül oranını artırıyor gibi gibi

Yorumla
    • core2duo
      core2duo
      1 yıl

iranda hergün en az 20-30 kişi vinçle asılıyor işte sende diyorsun mollaların eline geçmiş. ölum cezası gelirsse ses ettiğin için önce seni öldürecekeler sistem bu. Yasaklar '' Zeki Metin '' Devekuşu kabare de diye bir tiyatro var ytube dan onu izleyin her şey aynen aynı Türkiye Gülerek Türkiyeyi izlersiniz.

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Ben zaten bazı suçlar için diyorum kardeşim siyasi görüş farklılığı için değil.

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Şeriatçı de komünist de istiyorsa satanist olsun hiçbir şekilde öldürülmemeli fikirlerden dolayı ama ahlaksız eylemler yapanlar yaşamayı hak etmiyor

Yorumla
    • core2duo
      core2duo
      1 yıl

Bu din hukukuna geçerse kendilerine değil kendileri gibi olmayanlara uygulatyacaklar 1789 laiklik o yzuden imal edildi. Kadının Kölelikten kurtulşuşu Jan darc tabn tutun pek çok akdın kahraman boş değil o yzuden Laikliks evilmez. isviçre hukuku alındı, Evlenme cüzdanları Fransızca yazar bizim cuzdanlar kadına hak veen kanun 1789 dan sonra oluştu ölüm cezasını evrirsen kendin ve dişi olan ehrkesi cezalandırackasın mal oalrka gorunmesinis ağlayacaksın farkında olmadan. Onların istediği de bu zaten. Fas Tunus Cezayir Suriye Libyada Baaz partisi sitemi mevcut aynıs burada yapılmak isteniyor şu anda da aynısı Esadın yerine kim gececek oğlu gececek sistem böyle, Oda babasından aldı. Uyanık olun geniş düşünün. Ben bu ülkelerin ehpsine gittim gördüm İrana da gittim

Yorumla
  • Bt74ever
    Bt74ever Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Suç işlemek o kadar basit ki artık yani her haberleri açtığımda bebek katilleri, kadın cinayeti, çocuk istismarı, savas mağdurları... Yani bu kadar basit olmamalı bi canlıya zarar vermek hele ki öldürmek diycem de zaten o kadar ilerlemiş ki hergün en az 5 ölüm haberi görüyoruz. Aklım almıyor artık, idam çoktan gelmeliydi. Yani daha ne olması gerek idamın gelmesi için? Daha kimler öldürülmeli?

1
    0 Yorumla
  • ℓιуαяуαи
    ℓιуαяуαи Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 98%
    1 yıl

Gelmeli, özellikle de tecavüzcüler ve katiller için

1
    2 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Kesinlikle bir de bunlara aciyanlar var onlar insanlara acımıyor biz niye aciyalim

Yorumla
    • ℓιуαяуαи
      ℓιуαяуαи
      1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

8

Cevap

• bbbbbddddd
    bbbbbddddd Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Evet bence İdam cezası geri gelmeli ne şartlarda ve nasıl idam edileceği tartışılır bence kendi fikrimi söylüyorum şöyle ki Planlı bir şekilde insan öldürenler kadın çocuk tacizcileri insanlara işkence yapmayı seven psikopatlar şantajcılar vs Eğer bunu yaptıkları kanıtlı ise Kesinlikle idam edilmeliler fakat çok ağır şekilde uzun süreyle acı çekerek ölmeleri Gerekiyor bence çünkü ölüm bir yandan onlar için kurtuluş dövülerek öldürülmek Olabilir ya da uzuvları teker teker kesilerek

1
    2 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Gerçekten insanlar o kadar kötü ki bazı suçları işleyenler acinmayi hak etmiyorlar hiçbir şekilde

Yorumla
    • bbbbbddddd
      bbbbbddddd
      1 yıl

Katılıyorum

Yorumla
  • Dearhead
    Dearhead Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
    https://www.youtube.com/embed/bET6uTKzojk

İşte tek çare halkımızı ağır yaralayan ve birçok suçtan arananları susturucu silah ile kafadan 1 mermi vurarak Soykırım yapmak lazım. (Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 headshot suçlu ölü insan)

(Her mermi birçok suçluyu kafadan susturucu ile headshot ölü yapmalıyız. Çünkü kolayca beyin ölümü böylece mermiler boşa harcanmasın diye.)

1
    0 Yorumla
  • cyllell26
    cyllell26 Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Kadın ya da erkek diye ayırt etmemek lazım. Bazı suçlara gelebilir. Vatana ihanet , bombalı saldırı , tecavüz (özellikle çocuk istismarı), hatta İran’da uyuşturucuya da var diye biliyorum ( satmak). Aileden birisini öldürmek ( kasıtlı ), seri katillere birde

1
    0 Yorumla
  • bushido
    bushido Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl

Gelmeli. Ama getirmeyeceklerinden de eminim. Aslında daha iyisi olan ve Allah'ın emri olan "Kısas" getirilemli. Mesela cinayet mi işlendi? Kişi nasıl öldürüldü ise öldüren kişinin de aynı şekilde öldürülmesi.

1
    2 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Cidden katiller sapıklar hapishanede bile olsa nefes almayı hak etmiyorlar infaz edilmeleri lazım bence

Yorumla
    • bushido
      bushido
      1 yıl

Katiller için hapishane yeni bir hayat gibidir. Çünkü cezaevlerinde sözde geçmişteki AB uyum süreci ve insan hakları gerekçesi ile her ihtiyaçları karşılanıp, yaşatılırlar. Ama insanın yaşama hakkını elinden alan bir katilin yaşama hakkı olmaz...

Yorumla
  • celebface
    celebface Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl

zaten Türkiye sanildigi gibi ceza kanununda problem olan bir ulke degil, infaz yasasi degisse ve kosullu saliverme gibi hukumlerin uygulama alani daraltilsa cok ciddi hapis cezalari uygulanir. organ sokma suretiyle gerceklesen cinsel saldiririn minimumu 12 yil zaten ki bu az bir ceza degil. ama surdan indir burdan indir sartli tahliye et derken yatari 5 6 yil oluyor o da max. idam gelmemeli, hukuk uygulansa dahi yeter bize

0
    12 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Hayır adamlar Allah'tan korkmuyor 12 yıllık ceza onları korkutmaz ve bu suçlar için az bir ceza

Yorumla
    • celebface
      celebface
      1 yıl

alt sınırı 12 yıl. duzgun isleyen bir hukuk sistemimiz olsa, giren cikamasa, cezaevi sartlari agirlassa emin ol korkarlar. alper rende'nin son videosunu izlemeni tavsiye ediyorum, bir cezaevini anlatiyor

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Alper rendenin anlattığı ceza evi herhangi bir ceza evi mi o videoyu izledim. Ayrıca giren çoğunlukla çıkamıyor zaten bu tarz suçlara af gelmiyor o kadar adaletsiz bir ülke değiliz biz. Ona rağmen bu suçlar işleniyor.

Yorumla
    • celebface
      celebface
      1 yıl

oyle bir cezaevine donusmesi gerekiyor cezaevlerinin. hukuk okuyorum emin ol cok daha hakimim nelere af geldigine

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Hanfendi kusura bakmayın ama büyük suçlara af gelmiyor cinayet tcvz gibi bunu ebem de biliyor.

Yorumla
    • celebface
      celebface
      1 yıl

www.tbmm.gov.tr/.../92b91734-2d64-4498-b184-01924342efef

Yorumla
    • celebface
      celebface
      1 yıl

af gelmez, kanun degisikligi gelir, lehine olanlara uygulanir. fark eder mi saniyorsun? idamdan once uygulanmasi gereken hapis cezasini uygulasinlar bak nasil bicak gibi kesiliyor suclar

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Kanun teklifi hanfendi her parti ve milletvekili kanun teklifi verebilir ve bunların yarısından çoğu kabul olmuyor

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Özellikle muhalif partilerin taklifleri

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Hapis cezası zaten ağır suçlar için uygulanıyor ya nasıl anlamak istemiyorsunuz

Yorumla
    • celebface
      celebface
      1 yıl

ablacim aynen. allah korusun yarın bir gun bir konuda hakkin yenir de idam cezasi alırsan, sonrasinda hakliligin ispatlansa dahi ruhun duymayacak zaten. hapis cezasinin agirlastirilmasini degil de idamı savunmaya devam et sen, agirlastirilmis muebbete hukmetmeyip 30 yillik cezayi 12 sene yatiran mahkeme kosa kosa idama hukmeder zaten

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Gerçekten anlamak istemiyorsunuz bazı suçlar kanitlanirsa diyorum ben gidip bir kadına tcvz etmeyeceğime göre kanitlanamaz zaten. Hapis cezası da ağırlaştırılmali her suç için

Yorumla
  • High-Serotonin
    High-Serotonin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

İdam konusu suçun şiddetine göre tartışılır tabi. Ama fikrimi soracak olursan gelmemesi gerektiği yönünde. Çünkü bu olursa, elinde güç bulunduran insanlar, rakiplerine suç atıp, bunu istismar edebilirler.

0
    8 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

İstismar ihtimali eğer çok üst düzey bir hukuk devleti değilsen var evet ama ben cinsel saldırı ve cinayet gibi suçlar için olması gerektiğini düşünüyorum

Yorumla
    • High-Serotonin
      High-Serotonin
      1 yıl

Sence çok üst düzey bir hukuk devleti miyiz? :) Yargı kararlarının ne denli doğru olduğunu televizyonlardan öğreniyoruz. Şüphe bulunan ama cinsel saldırı yapmayan bir erkek idam edildiğinde ne olacak?

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Kesin kanıt varsa idam edilmesi gerekiyor şüphe bulunan ceza bile almaz

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

İstanbul sözleşmesi kalktı artık kanitlayamazsan ceza bile almıyorlar

Yorumla
    • High-Serotonin
      High-Serotonin
      1 yıl

Ülkemizde öyle olmuyor ne yazık ki. Malum kişiye 40 yıl istendi. Ama 9 ay yattıktan sonra tüm Türkiye önünde ellerini kollarını sallayarak dışarı çıktılar. Üstelik ispatlıydı. Faili meçhullerin sayısını bilmiyoruz bile..

Yorumla
    • High-Serotonin
      High-Serotonin
      1 yıl

İstanbul sözleşmesi önemliydi. Kalınması taraftarıydım. Kadının beyanı esastır ibaresi ise yine tamamen sağlıklı sonuç veremez. Tüm imkanlar kullanılıp, ona göre şema çıkarılmalı bence.

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Ben zaten yatıp cikmasinlar diye idam gelsin diyorum ispatli ise yaşamayı hak etmiyorlar onlar kadınlara çocuklara acımıyorsa biz niye onlara aciyalim

Yorumla
    • High-Serotonin
      High-Serotonin
      1 yıl

Bunlar için ağırlaştırılmış müebbet var. Ankara 'da dayın yoksa, bu insanlar orada çürüyor zaten. Ama dayın varsa, pek kalmıyorsun.

Yorumla
  • infinitylonley
    infinitylonley Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Cinayet dışındakine idam saçma kadına yönelik suçlar direk cinsel organ kesim ameliyatı ile cezalandırılmalı ölmesi onun için ödül olur ibreti alem olsun diye

0
    0 Yorumla
  • Dilankarakoc58
    Dilankarakoc58 Takip Et
    Yoda Yaş: 19 , eic 100%
    1 yıl

Adalet mülkün temelidir. Adalet okursa idama gerek kalmaz

0
    4 Yorumla
    • Dilankarakoc58
      Dilankarakoc58
      1 yıl

Olursa*

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

İşte ben de adalet için infaz gerekli diyorum bana göre kadınların kafasını kesen insanlar hapishanede bile nefes almamalı

Yorumla
    • Dilankarakoc58
      Dilankarakoc58
      1 yıl

Emin ol hapishane onlar için daha kötü çünkü özgürlük yok be hapishanede rahat bir nefes alacağını da sanmıyorum ama dediğim gibi artık adalet yok katil bile elini kolunu sallaya sallaya 7 yıl hapis cezası yiyor

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Öyle vicdansız bir adam hapishaneyi önemsemez ki önemsese zaten birine zarar vermez

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Beni taciz etti diye iftira atan kadinlar için de gelmeli.

0
    4 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Potansiyel tacizciler rahatsız oluyor bu sorulardan açık açık kadınlara istediğimizi yapabiliriz diyemiyorlar ama milyonda bir olan erkeğe iftira atan kadından bahsediyorlar. Anana da iftira attı derlerse senin gibi varlıklar görürsün

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Niye rahatsiz oldun adaletten. Birisi iftira atiyorsa ve birisi idam ediliyorsa o iftira atana neden idam gelmesin. Sözde Adalet

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Beni de tacizci yerine koydun tanımadan ikiyuzlulugunuz çok açık ortada

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Senle muhatap olmayacağım hak etmiyorsun potansiyel tczci

Yorumla
  • SpaceLoverTeacher
    SpaceLoverTeacher Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Türkiye'de olmaması gereken bir şey.

0
    0 Yorumla
  • Fkckck
    Fkckck Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    1 yıl

Kadını, çocukları ve hayvanları kapsamalı hatta

2
    0 Yorumla
  • Asya_2275
    Asya_2275 Takip Et
    Mentor Yaş: 21 , eic 99%
    1 yıl
    Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.

gelmeli

1
    0 Yorumla
  • wemby
    wemby Takip Et
    Yoda Yaş: 109 , eic 100%
    1 yıl

Hayir gelmemeli

0
    6 Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Neden bazı suçlar idamı hak ediyor

Yorumla
    • wemby
      wemby
      1 yıl

Hayir hic kimse haketmiyor

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Evet hak ediyor nasıl cehennemi hak ediyorlarsa iğrenç varlıklar idamı da hak ediyor bedava yemek su o varlıklar için oh ne ala memleket

Yorumla
    • berilmutsuzolanhanii
      berilmutsuzolanhanii
      1 yıl

Bu arada seni tanıyorum ben sen kadın düşmanı olan adamsın saçma sapan fikirler yazıyorsun. Benim sorularıma yorum yazma kadın düşmanlarının fikirleri önemli değil

Yorumla
    • wemby
      wemby
      1 yıl

kadin dusmani miyim ben? @celebface

Yorumla
    • celebface
      celebface
      1 yıl

elbette kadin dusmani degilsin ama kadin bakis acisiyla erkek bakis acisinda farkliliklar olmasi cok dogal. biz kadin oldugumuz icin empati yapıyoruz cogu olaya, ciddiye aliyoruz, sakaya vuramiyoruz, dalga geçemiyoruz. erkekler bunu yapabiliyor bu yuzden bazen yanlis anlasilmalar oluyor

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Sizce idam cezası geri gelmeli mı? Neden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İdam cezası sizce geri getirilmeli mi? 12 cevap verildi
Sizce idam cezası geri gelmeli mi, hangi suçlara ve kimlere uygulanmalı? 3 cevap verildi
Afla serbest kalan suçlular için idam cezası geri gelmeli mi sizce? 3 cevap verildi
Sizce tekrardan idam gelmeli mi? 5 cevap verildi
İdam Cezası Gelmeli mi sizce? 30 cevap verildi
Sizce idam cezası gelmeli mi? 13 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sadece el işi yaparak ev geçindirmek mümkün müdür?
  • Sizce bastırması daha zor duygu hangisi, öfke mi yoksa özlem mi?
  • Hangi cümleyi duymaya ihtiyacın var?
  • Sadece sokak kedileri dolu bir gezegen olsa oraya kalıcı olarak gitmek ister misin?
  • Hiç salçalı yumurta yediniz mi?
  • Honda mı Hyundai mi daha iyi, hangisini tercih etmeliyim ve neden?
  • Land Rover Vs Volvo Hangisi Tercih Edersiniz Hangi Otomobil Daha İyi Suv Olarak?
  • Bir ürün pahalıysa ona o parayı verenler yüzünden mi?
  • El emeği ürünler yapıp satmak için günde ortalama ne kadar ekstra vakte ihtiyacınız var?
  • Dünyayı gezmek ister miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨