Kamuoyunda 'vergi yüzsüzleri' olarak bilinen, devlete vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimleri tek tek açıklandı. Listede, 907 milyon liralık borçla 39. sırada Cem Uzan da yer aldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 5 milyon TL'yi aşan vergi ve ceza borcu bulunan mükelleflerin listesini yayımladı. Listede 7 bin 948'i gerçek, 28 bin 858'i tüzel olmak üzere 36 bin 806 mükellef yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Vergi borçlusu olarak açıklayacağımız 36 bin 806 mükellefin 30 bin 696'sının borcunun tahsil kabiliyeti yok. Bu alacakların yüzde 88,8'inin tahsilat imkanı bulunmuyor" dedi.
Ödenmemiş vergi ve cezaların toplamı 914,9 milyar lira oldu. Tahsil edilemiyecek alacak tutarı ise 812,8 milyar lira olarak belirlendi. Mükelleflerin 4 bin 807'si faal durumda iken toplam mükellef sayısının yüzde 13,1'ine karşılık geldi. Terk mükellef sayısı ise 31 bin 999 oldu. Borçlu mükellefleri iki liste halinde açıklandı. İlk listede ikmalen, resen veya idarece yapılan tarhiyatlar nedeniyle kesinleşen vergi ve cezaları yer aldı. İkinci listede de vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalarının kamuoyuyla paylaşıldı.
Listede, 907 milyon liralık borçla 39. sırada Cem Uzan da yer aldı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Arkadaşlar cem uzanı zerre sevmiyorum. Ama hükümetin insanları nasıl kandırdığını ya da eksik bilgiler verdiğini anlatayım sizlere. Cem uzanın el konulan mal varlığı söz konusu borcundan kat kat fazla. Yine çevremde zengin bir abimin başına gelenleri yazacağım. Ben Maliye okduum ve muhasebe finans işeri yapıyorum. Finansal danılmanlık yaptığım dönemde bu abimin abisine vermiş olduğu vekalete göre tüm mal varlığını satma hakkı var. Abisi belli bir borca giriyor. Bu durumdan bu abimin ancak elinde ev icradan satılınca haberi oluyor. Adamın bostanci cihangir Fatihte (cübbeli ahmetin dergahları dair) totalde 72 apartman dairesi 17 dükkanı ve 6 villası vardı. 3 te ticarethanesi. Toplam borç o dönem 2 milyon diye açıklanırken bu elindekilerin değeri 175 milyonu geçiyordu. Yol yordam bilen üç kağıtçılar icralardan satılan her şeyi bedavadan biraz pahalıya alarak 2 milyonluk borcun 250 bin tl kaldığını hukuksal açıklarla tescillediler. İşte bu durumda ki haksızlık gibi cem uzanında borcu varmış gibi göstermek ancak insanların zihniyle oynamaktır bana sorarsanız. Adamın sadece villasından çıkan kontorlerin değeri belirtilen borcundan fazladır. sadece şarap mahseninde ki petrus şaraplarının değeri sözde vergi borcundan fazladır. Yoksa kötü ekonomiyi nasıl yedirecekler insanlara değil mi?
Vergi borcum yok