Kürt sorunu gerçekten var mı? Bunları bir kenara bırakmalıyız arkadaşlar?

Öncelikle türküm ve fikirlerim şöyle; Aşağılık türk ergenleri kürt şakaları yapıyorlar,
kürtdöven nickine sahip bir arkadaşım var. Bunlar beyinsiz oldukları için komik sanıyorlar kendilerini
ve aslında herkes yaptığı için artık problem olmaya başlıyor. Mesela x'te gördüm,
bi kız Jiyan diye kuryenin adını paylaşıp öcalan getirseymiş diyor.
Bakın arkadaşlar bu beyinsizler herkese herşeye düşünmeden sataşıyor.
Bunları uyarmak kürdün görevinden çok türkün görevi. Bu tarz kişileri uyararak
sonucun neler olabileceğini anlatın. Bunlara alınan kürtler olmuş, haklılar mı,
muhtemelen haklılar çünkü kendi yurdumuzda türksün diye böylesin,
kürtsün diye şöylesin diyenimiz olmadı. O yüzden adamları durduk
yere mağdur ediyoruz ve haklı çıkartıyoruz. Bu pis şakalara itibar etmeyin
sevgili kürt kardeşlerim. Canlı cansız her şeye mizah yapmak
zorundalar bunlar. Bu şakaları komik sanıpta farkında olmadan kürt nefretiyle yetişen
küçük çocuklarımız oluyor. Sosyal medya yüzüden 9 yaşındaki çocuk 90 yaşındaki adamla
aynı ortamda aynı fikir şelalesinde bulunabiliyor ve dolayısıyla etkileniyorlar.
Kürt sorunu dediğimiz şeyin olduğunu düşünenler, kesinlikle yok ama canınızı sıkan noktalar
neler? Biliyorsunuz bu ülkenin Halkçılık ilkesi var ve 'toplumda hiçbir kimseye, zümreye ya da
herhangi bir sınıfa ayrıcalık tanınmamasıdır' diyor. türkün kürtten bir üstünlüğü ve aşağı kalır
yanı yoktur. bakın şunu da gördüm x'te, kürt kadın türkçe bilmiyor diye karakolda derdini anlatamıyor
ve kürtçe çevirmen yok diye geri yolluyorlar. bu doğruysa bu bir sorun evet ama bunun çözümü
kürtlerin türkiye cumhuriyeti içerisinde bir devlet kurması değil arkadaşlar. bu sorun, türkçe bilmeyen
vatandaşlarımız için ihtiyaca göre türkçe-kürtçe çevirmen çalıştırılırak çözülür. bu problemi önemli kılmak
kürtünde kürdünde görevi. Aksini düşünen varsa lütfen konuşalım arkadaşlar. Bilgilenmek istiyorum

Kürt sorunu gerçekten var mı? Bunları bir kenara bırakmalıyız arkadaşlar?