"Kürt sorunu" ab ve abd nin bölgede "free kurdistan" (ada bak sanki kürtlere özgürlük verecekmiş gibi) adında bir devlet kurarak, altındaki "petrol" ve "su" zenginliğini güzelce hortumlamak için yıllar öncesinden planlanladığı projedir. Zamanında "free palestine" sloganları ile osmanlıdan ayrılan toprakların bugün ne kadar "free" olduğu da aşikardır sanırım... Başarırlarsa aynısı buradada olacak. Boşuna suriye sınırındaki mayınlı araziyi israile peşkeş çekmedi birileri değil mi?
Kürt devleti için Serv de yemeyince bunun olurunu buldular... Önce ABD uşağı TSK paşalarına emir vererek ile o bölgede zulmler yaptılar, sonra da arka tarafran kürtleri ayaklandırarak, bak size kürt olduğunuz için kötü davranıyorlar diyerek onlara silah ve para yardımı yaparak terörü başlattılar. (Hadi canım başka yalan bulamadın mı diyenlere bkz. Saddam. Önce Kuveyte sokmak için destek verdi, sonra vay kuveyte girdin diye savaş açtı. Önce kürtleri ayaklandırıp (CIA) saddama karşı kışkırttı sonra saddama kimyasal bomba atması için destek verdi, sonra vay sen soy kırım yapıyorsun diye bahane yarattı kendine. Amerika işte, iblisin ülkesi.)
PKK olayıda bitmişti. 1999 da kendini fes etme kararı almış 2000 ve 2001 de hiç şehit verilmemiştir. Fakat BOP eş başkanı Tayyip ile birlikte PKK tekrar faliyete geçmiş ve eski gücüne kavuşturulmuştur. PKK yı bitirmek isteyen, Tayyibi bitirsin diyorum bu yüzden.
Birileri de kalkmış, kürtler bu ülkede 2. sınıf. Yok dilini bilmeyene türkçe falan diye zırvalamış. Git bakalım amerikaya, ben kürtüm ingilizce öğrenmeyeceğim, bana kürtçe bilen hakim, kürtçe bilen öğretmen, kürtçe bilen doktor yolla diyin de alın boyunuzun ölçüsünü...
Kısacası, "kürt sorunu", genellikle kürt kökenli insanların (türk,ırak,suriye,iran vatandaşı da olabilir) CIA tarafından paralı asker olarak maaşa bağlanarak ülkemizi bölme projesinin bahanesidir. Bunu yapan türk vatandaşlarıda fiilen haindir.
Atatürk zamanında açımasaydı keşke hainlere... İnsancıl yanı ağır bastığından pek çok haini asmadı. En büyük hatasıdır. Keşke assaydı... Ülkesine ihanet eden kişiler her yerde idam edilir her yerde. Hele ki 1900 lerin başında hiç şansları yoktu hainlerin hiç bir ülkede.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Valla 3. üniversitem, doğudan gelen kürt öğrencilerden gözlemlediğim kadarıyla. Pkk=kürtler diyorum ben.
30 Yorumla
kürt sorunu değil bölücü terör örgütü sorunu vardır..çözümü zor çünkü geçiş engellenemiyor çin seddi yapılacak o sınıra ya da şuan yaptıkları gibi bombalanacak her an...malesef çoğu yabancı ülkeden finansal kaynak da sağlayabiliyrlar.bugün haberlerde de vardı bizim askerimizin formasının aynısı giyerek roket bırakmışlar farkedilmeden öldürüldüklerinde anlaşılmış bu da demek oluyor ki TSK içindende birilerinin yardımını alıyorlar...ayrıca haberleşmeleri hala daha o adada ki şerefsizle haberleşebiliyorlar..
612 Yorumla- +1 yıl
asker elbiseleri her yerde satılıyor mavibeden askeriyeden tedarik ettiklerini düşünmüyorum
- +1 yıl
evet bende izledim o haberi ama askeriye vermemiştir diye düşünüyorum :)
- +1 yıl
en azından sesleri çıkamıyor o da bişeydir
- +1 yıl
ben yapılması gerekenleri söyledim yapılılabilir demedim zaten yapılabilir olsaydı biz yıllardır terör çekiyor olmazdık...içerde var ama sınırı kapatmadan halledemezsin bu zaten açık bir gerçek, finansal kaynakların kesilmesi gerektiğini söyledim kesilir demedim,tsk içinde hain olaylarını az çok duyuyruz vur emri almadığını çoğu asker söyledi anlattı zamanında,haberleşmede engellenmeli dedim ,engellenir yapmıyorlar ,demedim.aynı finansal kaynaklar gibi konuştum.
- +1 yıl
evet bende seni yargılamak için söylemedim yanlış anlamışsan kusura bakma fikrini detaylıca öğrenmeye çalışıyordum
zaten yazdıklarınla ii bir insan olduğun belli oluyor
bugün haberlerde izledim bu konuda sadece şunu söylemek istiyorum..adamlar sorun yarattılar ve devlet onlar için sivil harekat baslattı..bu ne mi :) iş gücü sağlayacak oradaki gençlare iş verecekler öncelikle..yol olmayan yerler varsa onları tamamlayacaklar falan filan...peki bizim sucumuz ne? o zmn bizde ayaklanalım dağa çıkalım bizede iş versinler bunca üniv. mezunu bosuna mı ac geziyor bosuna mı okuyor dağa cıksınlar savas acsınlar devlete..hadi bakalım!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
1i resmi 2si imam nikahlı ya da nikahsız(kuma) olmak üzere 3 karısı,20 çocuğu olan,çocuklarının adını bilmeyen adamlar kalkıp "biz açız, devlet bize baksın" diyor... daha aşiret düzeninden,reislerinin sözünden çıkamayan marabalar kalkıp "demokrasi istiyoruz, devlet bizi eziyor" diyor.arkamda şu kadar oy var diyen ağalar(+şeyhler, hocalar) var ve biz buna demokrasi diyoruz!..kızları başlık parası,berdel,vs. adı altında mal gibi satma var."kızlar nasılsa kocaya gidecek,okumasına gerek yok" ya da "kızlar okumaz" diye kızları okutmama var...kaçak elektrik kullanma oranı malum bölgelerde yüksek ve onların bedelini de biz ödüyoruz!..şehirlerin en iyi yerlerinde mekan açmalar,oraları ele geçirmeler,tatil bölgelerini zapt etmeler,bar-pavyon-vs. işletmeler ve her türlü pisliği yapmalar var...her şeyin üstüne de "biz eziliyoruz, türkler bizi eziyor!"
ben kürt düşmanı değilim...tamam,şehit olan bir ton kürt var(son dönemdeki 2 haneli şehitlerin içinde kürtler de vardı),pkkya kin duyan,bir durum olduğunda türkten önce bayrağına sahip çıkacak kürtler var,yukarıdaki tanıma uymayan bir ton kürt var.kabul...ama onlar da bu duruma tepki göstermeli,"biz bu değiliz" demeli..
işin özü bu...elimde bir yazı var,ilk bakışta faşizan gelebilecek ama okuyunca da "harbi lan" denilen bir yazı.ama burada yayınına izin verilmez.ben de bu sitenin ortamına uygun olarak da yayınlamam zaten burada,burayı siyasetle kirletmek istemem,ki aslında böyle bir başlığa-soruya bile karşıyım..
tekrar konuya gelirsek,sorunun cevabı olarak "bence yok" diyorum.nasıl ki bu ülkede başörtüsü sorunu yoksa,kürt sorunu da yok.sanal bir sorun ve zorla yaratılmak isteniyor.eğer bağımsızlık,dil,vs. ise lazlar,çerkezler niye ayaklanmıyor,süryanilerin başı kel mi?yok eğer sorun açlık,fakirlikse,buradaki fakirler neden ayaklanmıyor?istatistiklere göre en yoksul 5 ilden 2si gümüşhane ve kastamonu.onlar neden ayaklamıyor?(size izmirde,şehrin göbeğinde yer alan fakir semtleri tek tek gösteririm ya da memleketim uşak o hâlde ki,resmî olarak -yatırım, vs. alanında- doğu statüsünde.biz neden baş kaldırmıyoruz?)ha bu arada,madem malum bölgeler fakir,nasıl oluyor da,bizim izmirde bile göremediğimiz jipler orada milletin altında ve nasıl oluyor da düğünlerde kilolarca altın,milyarlarca liralık takı oluyor?+kürt işadamları neden yatırım yapmıyor?
siyasî olarak aslında biz apoyu asmayıp,idamı kaldırdığımız gün kaybettik.kendi ellerimizle,kazancımızı kayba çevirdik.sonra ise tayyipin başa gelmesi ile tüy diktik.1999da aponun suriyeden çıkmasıyla sonu gelen örgüt,apo yakalanınca dağılma noktasına geldi.ama rte geldi,terörü 0dan bu hale geldi.adamlar artık 2 haneli şehit ediyor,şov yapıyor resmen.dibine kadar geliyorlar,bizse boş boş mağara bombalıyoruz...2002de neredeyse 0 olan(sadece 6 şehit,o da biz ölmedik mesajıydı pkknın) terör,şimdi ne halde!adamlar artık özerk oldular,yakında da bağımsız!
bazen diyorum,ıraktaki türkmenlerle takas edilmeli.sonra sınırı kapatıp giriş-çıkışlar yasaklanmalı!evet,faşizanca oldu22 YorumlaBirçok kürdün yaz aylarında (90%'ı karı kız ayağına) çalışmaya geldiği bir yerde olduğum için gördüğüm kadarıyla kürtlerle sorunumuz var ancak bu durum biraz gizleniyor. Kendi aralarında verilen şehitleri kutlayan birçok kürt gördüm ama bu kürtlerin türklere bizzat saldırdığına pek rastlamadım. Tabi bu bölgede zararlı çıkacaklarını bildikleri için de sessiz kalıyor olabilirler. Kendi fikrim genel olarak kürtleri sevmiyorum. Ancak tabi bütün hepsi için söylemiyorum. Yinede PKK yandaşı kürtlerin çok olduğu yerde hangi kürde güvenle yaklaşabilirsin ki?
20 Yorumla
+1 yılKürt sorunu yoktur cehalet sorunu vardır. Hayatımda onlarca kürt arkadaşım oldu ve hepsi de bir kere de olsa devlet ve ülke düşmanlıklarını ağzından kaçırmıştır.
Doğuda ilkokul dahi gösterilmemiş Kürt ana-babalar çocuklarını yetiştiriken bizim gibi ninnileri değil asker görünce taş at onlar düşman şeklinde naraları kullanıyor. Niye? Onların ana-babaları da öyle öğretmiş. Yani kabile hayatı yaşıyorlar, öğretiler babadan oğula ve anneden kıza geçiyor. Köylerinde bırakın elektriği su bile yok. Çocuklar boş mermi kovanlarıyla oynuyor top yerine. Ergen olunca da dağa çıkıyorlar.
Sonra olan Türk ordusunda bilerek ölüme gönderilmiş gencecik insanlara oluyor. Adamlar kertenkele gibi tüm araziye hakimler. Patır kütür indiriyorlar bizimkileri!20 YorumlaBu ülkede vatan anlayışı sorunu vardır. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken yapılan tüm savaşlarda birlikteydik de sonradan neden ayrı düştük. Bunlara çözüm bulunmalı. Birçok Kürt arkadaşım var Laz var Çerkez var Azeri var daha saymakla bitiremem ama bunların arasında "VATAN" denildiğinde sıkıntıya düşenler bence Kürt değil Kürt kılığına girmiş bölücülerdir. Bu konuda da Kürt halkına hepimizin bir olduğunu empoze ederek bu sorunları çözeceğimizi düşünüyorum.
"Dağda ki itlerden kurtulmanın yolu da bellidir ya zehirleyeceksin yada aç bırakacaksın"
Umarım yanlış anlaşılmam.. Saygılarımla..10 Yorumla
+1 yılkürt sorunu yok pkk sorunu var bence kürtlere seçme imkanı verilmeli eger illede kürt hakları derlersede onları musul veya kerküke yerleştirp orada yaşamlarını sürdürmelerini saglamak gerekli...bunuda unutmayalım her kürt pkk degil ama şu şehirde türkçe hariç konuşanlarada gıcık olmuyor degilim
17 Yorumla- +1 yıl
musul kerkük türk şehridir arkadaşım :)
- +1 yıl
biliyorum zaten o yüzden diyorum hak idda ediyolar adamlar madem hakları olan topragı versinler musul kerkük olacak tabi..izmir istanbul olacak degil ya :)
- +1 yıl
orda sülemaniye erbil diye kürt şehirleri var bin yıllık türk şehirlerini niye verelim
- +1 yıl
ya illede toprak diyolarsa daha fazla şehit vermektense versinler ayrıca musul kerkük petrol yatakları sevr anlaşmasına göre ingiliz ve abd nin..bu arada biz dedik diye verecekte degiller ya :))
- +1 yıl
orda yaşayan milyondan fazla türkmen var oraları alamadık diye onları unutalım mı onlarda bizim insanımız her zaman türk bayrağını bayrakları olarak bildiler
- +1 yıl
böyle iç çe dahamı iyi oluyor daha yeni eylem yapmak istediler zeytinburnunda 2tanesini arnavutlar linç edip öldürdü..yani karışık işler bunlar biyere hepsini gönderip onlardan kopmak lazım başka kurtuluş yolu yok bence..milenyum çagında hitler gibi benzin döküp dügme yapacak degiliz ya
- +1 yıl
allah korusun yanii kimsenin ölmesini istemeyiz ama ermenileri kovmuştuk hala onlarla uğraşıyoruz tabii sende haklısınnn
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Varmış gibi yaparsan vardır yokmuş gibi yaparsan yoktur
56 Yorumla- +1 yıl
peki nasıl yapalım
- +1 yıl
ben kürt sorunu yoktur diyorummm demek ki yok öyle bir sorun :)
- +1 yıl
bence kürt sorunu vardır demek ırkçılık olmuyor
ben bir bdp linin kürtçülüğü kadar türkçülük ömrüm boyunca yapmış değilim :)) - +1 yıl
Bdp nin çoğu kürt değilki ermeni kaldıki abdullah öcalanda ermeni oyun büyük ve yıllardırda sürüyor bu oyun.bu oyuna bilmeden alet olan kürtlerde var bilerek olanlarda var.pkk düşmanı kürtlerde var.devlet bunları avucunun içi gibi biliyodur.bunları bibirinden ayırıp gerekeni yapacak yapmalı
PKK ile Kürtleri ayırmakta fayda var.
Her Kürt PKK lı değildir.
Binlerce yıldır bu topraklarda yaşamış, kendi kültürü, kendi dili, kendi örf ve adetleri olan kadim bir milletten söz ediyoruz.
Sitedeki Kürt asıllı arkadaşlarımızı da düşünerekten cevap ve yorumlarınızda daha az yıpratıcı ve kırıcı cümleler kullanmamanızı ve ''ötekileştirme'' menizi rica edeceğim.
Bu ülke ve bu site kozmopolittir, diğerine saygı göstermemiz bir erdemdir.72 Yorumla- +1 yıl
bu ülkede vatanını seven vatandaşlarımıza karşı hiçbirşeyimiz yoktur ama şahsım adıma söylüyorum ben bölücüleri eleştirirken kendi üzerine alınan kürtlere yapabileceğim bişey yoktur
biz bin yıldır kürtlerle birlikte yaşamış bir milletiz ve bunun ileri derecede farkındayız
zaten susmamızın tek sebebi içimizdeki bu barış ve kardeşlik tutkusudur eğer pkk gibi dağa çıksaydık o işi pkk dan daha ii yapardık heralde. - +1 yıl
Dikkatinizi çekerim ''biz'' diye ayırıyorsunuz. ''biz'' ve ''onlar'' ayrımını yaptığınız sürece zaten bölmüş olmuyor musunuz?
Türkçe bilmeyen insanlara Kürtçe bilmeyen hakimler, savcılar, öğretmenler, doktorlar yollamışız, yani Devletin dili Türkçe, ama halkın dili Kürtçe. O halkın bu devleti anlamasını nasıl beklersiniz? Devletin o halkı anlamasını nasıl beklersiniz? Orada halk devletten korkuyor çünkü devletle aynı dili konusmuyor. Bu sorun değil de nedir?
Batının çalışıp dogunun yedigi bir ülkede nasıl bir sorun olmasını beklersiniz ki? Doguya yatırım yapılması icin ortam oluşturmamaya calışılmasını anlyamıyorum. O kadar yatırım yapılacak ve iş imkanı saglanacak yerler var ki. Turizm bile oraları canlandıracakken . Hattta O kadar yerde petrol kuyuları acılma imkanı varken ugraşılan böyle bir fakirleştirme cabası da neyin nesidir? Neden diger iller Antep Urfa kadar gelişmiş olmasın ?Özellikle Antep ?
10 Yorumla90 lı yıllarda kürtlerin köyleri yakılıyor köylülerin bir kısmı gizli yerde işkenceye tabi tutuluyor devlet bebek öldürür sivil kürtleri öldürür işkence eder köy yakar kürt aşiretlerini birbirine düşürür bunlar birbirlerini öldürsünler der köy koruculuğunu kabul eden aşiretler köy koruculuğunu kabul etmeyen aşiretleri köylüleri tehdit eder arazilerini ister vermeseler mazerette hazır pkk yaptı der hatta bir ara haberlerde boy boy gösterildi köy korucusu bir düğünü taradı diye herhalde haber gözdenmi kaçtı yoksa bazıları işine gelenimi görüyor yene bir yere saldırıldı köylüler saldıranları yakaladılar saldıranlarda subay çıkmıştı odamı gözden kaçtı köylüler pkk dan değil devletten endişe ediyordu bilmem hiç jitemi duydunuzmu devletin gizli örgütü daha devletin ne kirli çamaşırları vardır insanların bazıları o yıllar bunu bilmiyordu uyutuluyordu şimdi günümüzde olan gizli şeylerde belki bundan birkaç yıl sonra çıkar
00 YorumlaTürkçe bilmeyen insanlara Kürtçe bilmeyen hakimler, savcılar, öğretmenler, doktorlar yollamışız, yani Devletin dili Türkçe, ama halkın dili Kürtçe. O halkın bu devleti anlamasını nasıl beklersiniz? Devletin o halkı anlamasını nasıl beklersiniz? Orada halk devletten korkuyor çünkü devletle aynı dili konusmuyor. Bu sorun değil de nedir?
53 Yorumla- +1 yıl
türkçe bu devletin dilidir abd de onlaca ırktan insan var herkes ingilizce bilir. 85 yıldır inatla türkçe öğrenmeyen insanlar için doktor göndermişiz hakim göndermişiz öğretmen savcı imam mühendis göndermişiz bir de kürtçe mi öğretelimm
bence söylediğin gerçekten bir sorundur fakat bu sorun türklerle alakalı değil
tek sorun var oda. 20 günlük eşini kaybeden kadın yetim büyüyen evlatlar anne karnında babasız kalan çocuklarr çöp toplayarak büyütüp fidan gibi evladının şehit haberini alan ana babadır bunuda yapan pkk dır haince pusuyla sorun bu kürtler beğenmiyolarsa yol alsınlar
20 Yorumlakusura bakma ama dikkat ettim, tarafsiz bir uslupla bir soru sormussun, sonra asagidaki yorumlarinda yonlendirmeler yapiyorsun. Eger sorunun cevabini kendince biliyorsan, niye onermelerle cevap verenleri yargiliyorsun?
Kurt sorunu vardir tabii ki bu ulkede. Yok diyen ahmaktir. Ortada bir sorun var diye sorunun taraflarini top yekun yargilamak fasizmdir, evet.22 Yorumla- +1 yıl
ben kimseden akıl almak için bu soruyu sormadım insanların ne düşündüğünü öğrenmek için bu soruyu sordum.
bir insanın gerçekten ne düşündüğünü öğrenmenin en ii yolu ise onu yeni bakış açılarıyla genişletmektir konuşturmaktır elbette herkesin kendine göre bir bakış açısı vardır ve saygı duyarım
top yekün bir yargım kimseye karşı yoktur zaten bir milletin yarısı bölücülere destek veriyorsa onuda azımsayamam
Ölenlere bakıyoruz doğuda orda burda yarı yarıya kürt.
Hani bunlar kürtleri savunuyordu ? Halen uyuyor kürt arkadşlarımız ermeni tohumlarının kendilerini savunduklarını düşünüyolar yediği kaba pisliyorlar..
Allah akıl fikir versin.30 Yorumla
+1 yılTürkiye'nin ölünmesini asla istemiyorum ama bi yandan da diyorum verelim doğuyu, anlaşma imzalayalım, ne halleri warsa görsünler bize karışmasınla gelişmeye devam edelim Atatürkiye olarak.. Bu kanlar daha çok akacak yoksa :( yazık insanlara
29 Yorumla- +1 yıl
sizin gibi düşünmüyorum hanım efendi dağdaki kapasitesizler kanlarının dökülmesinden korkmuyorsa bizim hiç korkmamamız gerekir
onlar demeli ki artık daha fazla kanımız dökülmesin artık bu ülkeyi sevelim - +1 yıl
doğuda sarıkamışta donarak şehit olanlar bize hesap sormazlarmı ahirette? BENİM bayrağım ağrı dağının tepesindede dalganacak iZmirde verme gibi niyetleri olursa çekilsinler biz savaşırız kanımızı anamızı bacımızı feda ederiz canımızı ama gene 1 karış toprak vermeyiz ermeni tohumlarına.
- +1 yıl
ben de istemiyorum tabiki bir avuç toprağmı vermek.. çok dokunur bana, bir avuçta ne kadr kan var.. ama şehitlerimizin ailelerine çok üzülüyorum :(
- +1 yıl
düşüncelerimi aktarıyorum ve seni adam yerine koyup cevap veriyorum.. ''boş boş'' konuştuğumu söyleyip hakaret edemezsin..
- +1 yıl
Ver kurtul.. ver kurtul politikasıyla hiç bir yere varılamaz. Aksine agresif bir tavır sergilememiz gerekir. Musul, kerkük ve Süleymaniye'yi sınırlarımıza katalım, Kıbrıs vilayetimiz olsun, Kırım üzerinde hakkımız var.. yani daha bunları kovalamamız gerekirken siz verelim gitsin diyorsunuz. Yakıştıramadım size.
- +1 yıl
aksine agresif tavır sergilersek ne olur bliyo musun..
Taksimde 1 tane küçük patlayıcı yerine 4 5 tane C4 buluruz...
Daha çok şehit ve masum kaybederiz...
Onlar öldürmeye odaklanmış.. Kısasa kısas dersek çok can kaybederiz.. - +1 yıl
gerçekten üzülüyoruyorum böyle diyenleri duydukça "ver kurtulalım ehitlere üzülüyorum" nedir ya...biz o toprakları sadece pkk dan kurtarmak için kan dökmedik atalarımız birliklerle cephelerle zar zor düşmanı attı o sınırlaredan daha düne kadar Hatayı bile zor aldık..bayrağının hakkını vereceksin istedikleri de böyle düşünenler... elini verdikçe kolunu kaptırırsın..
Kürt sorunu diye bişey olmadı. Terör örgütünün ortaya çıkmasıyla böyle bir sorun varmış gibi gösterildi sadece.
10 Yorumlaböyle bir sorun var ülkemizde çözümü türkiyenin türkiye olarak kalması ikiye bölme çabalarının öncelikle bir bitmesi lazım türkiye ikiye bölüncek iki ayrı dile bölünecek bir ülke değil olamazda.bölücülük ve ayrımcılık var aralarımızda bu doğru çünkü onlar zaten bize düşman yetiştiriliyor çevremdede gördüm bunu.türk insanı kendisine düşman olana düşmandır dost olana değil
02 Yorumla- +1 yıl
bence kürtler bir kurabilecek insanlar değiller yani bu ülkenin bölünmesinden korkmuyorum sadece kan dökülmesin istiyoruz kardeşlik istiyoruz
Ah be Atam. Biraz daha batıya doğru genişletseydin keşke doğu yerine. İspanya da boğa güreşi seyrediyorduk şimdi..
10 YorumlaKürt sorunu yoktur, sorun çıkaran Kürtler vardır!
31 Yorumla- +1 yıl
tamamen katılıyorum
Soruyu ortaya çıkartmak sorun olmasa dahi akıllarda bir soru işaretinin belirmesine sebep olmuştur ve o saatten sonra sorun olup olmaması değil sorunun sorulmuş olması tartışmaları bitirmez.
00 Yorumlabizim içn pek fark olmuyo ama kürtler kendilerini bizden üstün görüyo
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yıl
Sorun varmıdır? Yokmudur? Bunu ancak yaşayanlar bilir.Sanal ortamda söyleyebileceğim birşey varsa! Yaşasın Türk Ve Kürt Kardeşliği' dir...00 Yorumla Askerlere su verilmeyen iller var bunlarda tartışılacak konu.
10 Yorumla
+1 yılbenim kürtlerle türklerle lazlarla sorunum yok ama türklerim benle arap oldugumdan dolayı sorunu olabiliyor % 2 - 3 lük kısmı
34 Yorumla- +1 yıl
bizim kimseyle sorunumuz yok sadece her boku yiyip mağdur edebiyatı yapan bölücüler var
- +1 yıl
eksiyi yedim gene benim demek istedigim arap oldugumu duyupta on yargıyla yaklasan % 2 - 3 luk kısımdı ben bu toprakta dogmasamda bu toprakta buyudum ve bu toprak icin olenlerin onurunu asla kirletmem illa yanlış anlamak istiyorsan anla dostum umrumda olmaz o dedigim % 2 - 3 luk kısım gibi her milletin iyisi kotusu vardır bunu unutma
- +1 yıl
şu an bile önyargı icindeyken hadi ben neysem umursamam da digerleri kafasına takar bu beni sevmiyor bende onu sevmem dusuncesi olusur kafasında insanın.
Neyse uzatmiyacagım lafı daha sorun yasatmak istemiyorum kimseye
+1 yıltürk türklüğünü kürt de kürtlüğünü bilecek arkadaş..
00 Yorumlaabi ağlamak istiyorum yaa..ülkemiz ne hale geldi..kürt Türk die ayırmamak lazım Faşist her yerde Faşistdir ve insanlara her yerde zarar verir..bunun kürdüde var Türk'üde..
25 Yorumla- +1 yıl
bence bu ülkede faşist yoktur olsaydı kendini hissettirirdii bu coğrafyada kürtlerin en rahat olduğu ülke türkiyedir suriye de kimlik bile vermiyorlarr
- +1 yıl
bu ülkede türküm demek faşizm oluyorsa evet bu ülkede faşist olmayanın allah belasını versin
- +1 yıl
faşiştlik altına yatmayan kürt görmedim... madem herşey fazizanca neden bu ilkenin bayrağı ayaklar altına çiğmeniyor, neden hala yediği kaba pisliyor birileri, hak isteniyorsa adalet için mahkemeye vereiliri hak alınır. tutup savaş ilan edilmez. bu faşiştlikten de öte barbarcadır. sen o faşiştliği birde yetim kalan bebelere dul kalan hamile kadınlara kimsesiz yaşlı anne babalara sor bakalım.
ana dilde eğitim dışında başka bi sorun yoktur ama varmış gibi yapıp ekmek yiyen coktur.türkün sahip olduğu ama bi kürdün sahip olmadığı bi şey söyleyebilir mi var diyenler söyleyemez
23 Yorumla- +1 yıl
ya sev ya terket
+1 yılBu tip sorular devam ettiği sürece "olmasa" bile olacak.
33 Yorumla- +1 yıl
ortalık süt limanken biz böyle şeyler söylemiyoruz bişeler var ve bir isim koymak lazım diye düşünüyorum
- +1 yıl
Tam koy sen ismi o zmn. 3 defa tekrar etmeyi unutma. ;)
- +1 yıl
ihanet ihanet ihanet başka ne olabilir ki
olduğu açıkça ortada değilmi
daha ne kadar belirgin olabilirki25 Yorumla- +1 yıl
acaba bu kürtlerin sorunu mu bölücülerin sorunu mu bu ayrımı nasıl yapıyorsun
- +1 yıl
ben kürtlerin sorunu olarak görüyorum. istisna illaki vardır ama sorun genelleme yapılacak kadar var bence. çünkü en baş sorun kendilerini türk olarak görmüyorlar. bir laz, bir çerkez sorduğun zaman türk olduğunu söyler. ama bir kürtten ben bunu duyamadım henüz. kendilerini hep ayrı tutuyorlar. başlı başına bu bile bir sorun.
- +1 yıl
aslında söylediklerin bile bu sorunun bir bölücülük sorunu olduğunu açıkca ifade ediyor
- +1 yıl
evet doğru söylüyorsun ama yapılan hiçbişey yok malesef
+1 yılagresifiz komplexliyiz
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım