Doğurganlık hızının artırılması konusunda neler yapılabileceğinin araştırılması için “Demografik Nüfus Yüksek Kurulu” oluşturulacağı açıklandı.

Doğurganlık hızının artırılması konusunda neler yapılabileceğinin araştırılması için “Demografik Nüfus Yüksek Kurulu” oluşturulacağı açıklandı.
Sadece ülkemizde olmayan dünyanın neredeyse çoğu ülkesinde olan bir sorundur.
Ana sebepleri.
1- Kadınların da eğitim ve iş hayatında aktifleşmiş olmasından ötürü evlilik yaşları uzadı.
2- Ekonomik sorunlar.
3- Bazı ülkelerde refah seviyesinin düşük olmasından ötürü kendime zor bakıyorum ona nasıl bakayım ya da çocuğa nasıl bakıcaz endişesi.
4- Kötü topluma sahip ülkeler örneğin bizim ülkemiz. Böyle bir ülkede böyle bir dünyada çocuk doğurmak istemiyorum denmesi.
5- Toplumsal çöküşün ve yeni neslin git gide daha kötü şekilde ortaya çıkması evlilikleri de zorlaştıran etkenlerdir.
6- Çocuk yapmak istemeyenler.
7- Yalnız yaşamayı sevenler.
8- Bekar hayatı takılan istediğimle çıkarım eğlenirim bir kişiye bağlı kalmak zorunda değilim diye düşünenler.
9- Sırf evlenmek için evlenmeyen ama kendisi de aradığı gibi birini bulamıyor olmasıdır.
Nüfusun azalması bence iyi bir şey. Ülkede refah artar. Hastane sıraları oluşmaz. Fiyatlar aşağıya iner. Küreselleşme azalır bu da çevrenin daha az kirlenmesi demektir. Barajlarımız çabucak bitme noktasına gelmez. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız daha verimli ve uzun süre kullanılabilir. Suç oranı azalır. Kalabalık olmaz, trafik olmaz.
Ülkemize maksimum nüfus 30-40 milyon idealdir. Çok nüfus iyi değildir.
Öncelikle herseyde oldugu gibi kafamizi kuma gömmeliyiz.
Avrupada birkac örnek var onlara bakip, sistemi ülkemize modifiye eddbiliriz.
Egitim sistemimizdeki eksiklikler belli, bunlari düzeltip Aile ve çocuğun önemi orta egitimde anlatilmali. Orta egitimdeki kizlarin cogu ileride evkadini oluyor.
Ülkemizdeki asiri liberal ekonomide sorgulanmali cünkü Aileler çocuklar maliyet derken, olmayan paralarini tüketimde harciyor.
Tabiiki ekonomimizinde ciddi olarak düzeltilmeside lazim.
Enönemli ülkemin halki Irkci vede yabanci düsmani.
Bu yabanci düsmani halkamiza eger yeteri kadar cocuk yapmazlarsa zaten yapmadiklari isleri yapan
Suriyeli/Afganlilarin sayisinin ister istemez artmasi gerektigini anlatmak lazim.
Bana göre ülkemiz Oara krizinden önceki Yunanistan sendromunu yasiyor.
Yunanistanda Euro ciktigindan beri hic üretemeyip, yillik 100-150milyar euro acik veriyordu.
10-15yil sonra asiri borclu ülke olarak iflas ettiler/ettirildiler.
Suanki halimiz tam o Yunanistanin hali.
Calismayan, iş begenmeyen, meslek ögrenmeyen halkım, o işi yabancı yapınca ırkçı oluyor.
Üülke bildim bileli 100milyar dolar üstünde yıllık açık veriyor.
İşi gücü hatta meslegi olmayan 30yaş altı gençlik çoçukda dogurmak istemiyor.
Bence 2. Çocugu (2ve üstü çocukda) doguran kadına 5yıl emeklilik sigortası kaydedilmeli. Ayrıca 2yıl bagkur emeklisi benzeri bakım maaşı baglanmalı taki kriz çözülene kadar ya da sürekli.
Şunu umutmayalım böyle yasalar, uluslararası hukuk bazında ülkede yasal yaşayan yani yasal ikameti olan herkese uygulanmak zorunda, yani Suriyeli bu hakka sahip eger ikamet kartı ya da Türk kimligi varsa.
Doğurganlığı gerçekten arrtırmak istiyorlarsa önce ;
Sen önce Türk toplumunun her anlamda ölüpgebermesi için her türlü çabayı göster, toplumu aşılarla zehirle, sonra da göz boyamak için, milletin aklıyla alay edercesine "Nüfus Yüksek Kurulu" nu kur😏
Asıl Çözüm ; sağlıklı yönetilemeyen bir toplumun sadece doğurganlığını artırmak için bir aracı "kurul" kurmak değil; önce o toplumu sağlıklı bir biçimde yönetmektir‼️😏
1- Demografik yapıyı en çok düzensiz göç ve göçmenlerin kontrolsüz üremesi bozdu. Savaş psikolojisi, üreme içgüdüsünü tetiklermiş. Bunu yaşayarak gördük. Bundan 10 sene sonra göçmenler katlanarak artacak ve Türk nüfusu yanında Arap nüfusu ciddi boyutlara varacak. Demografik yapı tamamen değişecek. Bu ülkeyi bir arada tutan en temel faktör, kanaatimce Kurtuluş Savaşı Destanımız ile küllerimizden yeniden doğuşumuzdur. Ancak gelen göçmenlerin bu geçmişi paylaşmaması, milli birlik bilinci konusunda birtakım sorunları beraberinde getirecektir. Öte yandan birçoğu öfke dolu. Ayrımcılığa maruz kalmak, çocuklarını öfke ile büyütmelerine yol açıyor olabilir bu da ileride şiddete dayalı suçların artmasına yol açabilir. Göçün uzun vadedeki sonuçlarının yeterince irdelendiğini düşünmüyorum.
2- Türkiye ekonomisi çöktü. Fakirlik, işsizlik, borçlar, kaygı yarattı. Özellikle bilinçli insanlar çocuklarının geleceğini garanti edemeyeceklerini düşünerek çocuk yapmak istemiyor.
3- Aile birliğini kurmak zorlaştı. Bunun temel sebebi yine ekonomi. Aile kurulmadan da çocuk sahibi olunmuyor (dini ve toplumsal bakış açısı)
Bu sorunlar çözülmeden Türk halkında nüfusu arttırmak mümkün görünmüyor.
Cevap
12Cevap
Bir bu eksikti zaten. Millet tek çocukla bile açlığın sınırında zar zor yaşıyor. Ben Hep diyorum reyiz aptal ve cahil insan seviyor çünkü istediği gibi kullanıyor. İşin acısı biz de onların yüzünden mahvoluyoruz.
Ben böyle dünyayı istemiyorum kabulde etmiyorum sevmediğim kabul etmediğim bir yer içinde çocuk getirilmesini istemiyorum ben evli değilim olsamda şu ortamda asla ne için ben ayşeyi Fatma’yı aliyi mehmet i dünya ya gelmesin için eşimle karar verip yapacağız onu yetiştirelim büyütelim sonra piskopatın biri musallat olsun veya birilerinin menfaati için savaş çıksın orada öldürülsün bırakın doğurganlığı çoçuk yapılır kolay mesele bakmakta millet açından ölüyor kaç aile perişan oldu ekonomi için bir şeyler yapın alım güçü için bir şeyler yapın adam kadın evine ekmek götürebilirsen senin demene gerek yok çocuk yapar zaten siz sırf egosu için savaş çıkaranları nasıl yok ederiz milleti nasıl güvence altına alırız ona kafa yorun siz çocuğu yapacak kişilere bırakın onlar bilir işini güvenin olmadığı hiçbir yerde doğurganlık işe yaramaz boşa vakit kaybı
Komikler ya ne yapacak bu kurum evlenicek ciftlere her dogan cocuk kismaetiyle gelir siz yapin mi diyecekelr... devletin bu kuruma harciyacagi bosa gidecek butceyi yeni evlenen ciftlere destek olarak verse nufus bir nebze artar... bos islerde bugun... bu ekonomide anca suriyeliler cocuk yapar... onlarda bakmiyir zaten dogurup dogurup disari saliyorlar...
İnsanlar aç. Ekonomik refah seviyesini arttırırsan , gelecek kaygilarini yok edersen, sağlık, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaclar rahat karsilanirsa insanlar ürer. Yoksa ne kurarsan kur boş. Üstelik dünya nüfusu artıyor ve planlanmalı. Öz kaynaklarin kullanımı bakımından iyi bir şey değil bu
Doğurganlığı arttırmak için nüfus kurulu değil ekonomik refah lazım. İnsanlar çocuk bezi, maması, giysisi, büyüyünce okulu defteri kitabı düşünüyor. Bu yüzden çocuk yapmamayı tercih ediyorlar artık. Ya da tek çocuk. Çünkü ekonomik olarak daha fazla çocuğa yetemez
Ne olacakmış artırınca bir dünya genç nüfus var mevcut potansiyeli değerlendiremiyor içi boş niteliği olmayan bir genç nüfus var niteliği olanında bu ülkede bir umudu kalmamış yurtdışına göç etmenin yolunu arıyor.
Nüfus artırmak istiyorlar ise kurula gerek her şey erdoğanın iki dudağı arasında beş çocuk desin işlem tamam😄
Gdolu gıdalar ve hazır ürünler doğurganlığı etkiliyor zaten. Bunlara müdahale etsinler. İlaç sektörü dahil.
Ekonomiye el atılmalı ve eğitime. Yoksa doğurganlık olsa ne faydası olacak. Gençlere gelecek vermedikten sonra..
Doğurganlık hızı için ekonomi ve sosyal ortamlarda iyiye doğru gelişmeler olmalı.. İnsanlar aşka motive olmalı kesinlikle..
Sanki doğurganlık artınca o çocuklara destek olacaklar azalması en iyisi kimse geçinemiyor
Bir ülkenin gündemi nasıl degişiyor izleyelim bakalım.
Yav sussunlar zor azaldı biraz ne üreyip duracaz böyle bi dünyaya
Devlet de ancak bina inşa etsin beyinsizlik ordan başlıyor herhalde
Önce ekonomik özgürlüğü sağlasın her şey ateş pahası
85 milyon nüfus u var Önemli olan nüfus değil Az olsun ama insan gibi insan olsun
Ona güvenip kimse doğurmaz bence doğuran da yanılır bu zamanda
yahu adım atacak hali yok benimkinin nasıl olacak o iş
Azalması içib her haltı yaptılar napmaya çalışıyorlar anlamıs değiliö
Bu ekonomide uğraltıkları şeye bak.
Millet kirasını ödeyemiyor.
Tüm Dünya genelinde doğurganlık oranı 0.00 olması lazım tek çare Antinatalizm. İnsanlığı kurtarmak istiyorsanız Tek çare Güçlü Antinatalist/Tamamen Doğum Karşıtı olmak.
İnsanların sosyal olarak refaha erişmesine imkan sağlayabilirler bu da nüfus patlamasına sebep olabilir. moral motivasyon önemli
Aklı başında olan bu zamanda çocuk yapmaz.
Bu pahallılıkta ne kurarlarsa kursunlar , çocuk yapılır mı bu dünya ya be
Doğum teşvik parası gibi uygulamalar literatüre girer ya
Küresel güçler zaten dünya nüfusunun artmasını istemiyor
nü foto falan atacaklar herhalde : )
Nedir yani tek dertleri doğurganlık olmuş
Arap ve kürtler bol bol doğuruyor işte
Suriyeliler artar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?