:D çocukluğumdan yana vatanımda milletimde burası, abimi şehit verdim vatan uğruna
kodumun ırkcıları bi akşam çıkmış siz kürtler sayemizde varsınız bize teşekkür edeceksiniz vs
sen kimsin la kimsin olum ne hakkın var üzerimde? sen kimin vatanından kimi kovuyorsun? bu ülke kimsenin tapulu malı değil pkk bir siz iki,
hepsi gözümde bölünmeyi isteyen örgütçüler ,
herife bak asdkks
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yavuz Sultan Selim zamanında geldi Kürtler diye düşünüyorum
yanlış biliyorsun Kürt toplumu 7. yy'dan beri anadoluda yer alıyor sonradan gelen Türkler oldu.
ama meselemiz kimin sonradan geldiği meselesi değil meselemiz kimsenin kimsenin üzerinde hak iddia edemeyeceği
vatan tek toprak tek millet tektir aksini iddia eden teröristtir bu kadar basit.
idrisi Bitlisi yazmış Kürtler İran zagros dagların dan gelmiş yavuz Sultan Selim zamanında marco Polo zamanında bölgeyi gezmiş Türkmen bölgesi olduğunu yazmış Kürtlerin geldiği 15 . yüzyıl tarihi belgeler ortada
yalan söylüyorsun ama şu an?
idris bitlisi ve osmanlı zamanında doğu anadoludaki kürt beylerini osmanlıya bağlamak için rol oynamış kürt alimdir ve hiçbir şekilde kürtlerin anadoluya sonradan geldiğine dair iddiası yoktur
r; aksine Kürtler Anadolu’nun doğusunda ve Mezopotamya bölgesinde çok daha önce varlık gösterdi.
Marco Polo’ya dair iddianda doğru değil; Marco Polo, kürtlerin yaşadığı bölgeyi gezdi ama hiçbir şekilde eserlerinde kürtlerin sonradan geldiğine dair bir şey söylemedi
kaynağın ne senin?
Yalan yok belgeler ortada sizin işinize gelmiyor gerçekler diye düşünüyorum Kürdistan diyen yok oraları Yavuz Sultan Selim den önce haçlı kayıtları marco Polo kimin önce geldiğini gayet açık
bak belliki bölücü bi kuzum önde gidenisin
belgeler diye söylediğin şeyin detaylarına bakıyoruz zerre böyle bir kayıt bulunmuyor
kimsin nesin bilmiyorum ama ben bulurum, bulunduğun adresten ayrılma * soyu
babamın arkadasları hizmet ettiğin örgütü de senide.. bekle orada.
Türkler önce gelmiş diyorum ne alaka
birader desen ki benim bildiğim bu ben öyle okumuştum vs başımın üstüne
sen gelip bi anda terörizmin ağzından eksik etmediği kürdistandan bahsettin, işine gelmiyor şu bu dedin
hayırdır sen? amacın ne?
Asılsız dedikleri o yüzden dedim Türkmen bölgesi oralar sayısız Türk beyliği Türk devleti var Akkoyunlu devleti Karakoyunlu devleti Yavuz Sultan Selim zamanında geldiler diye düşünüyorum oralar Türk toprağı diye düşünüyorum
Anladim, yok işte bahsettigin Kürt alim zaten osmanlidaki görevi doğu anadoludaki Kürt beylerini osmanliya bağlamakti idrisi bitlis bundan bahsediyor biraz arastirirsan yardimci olur aksam aksam gereksiz geriyorsun zaten ortalik karisik, i. Soylari ulkeyi milleti bolmenin pesindeler kusura bakma 👍
70 bin Kürt aşiret geldi diye yazmış İdris-i bitlisi diye hatırlıyorum
İdris-i Bitlisi, Osmanlı döneminde 16. yüzyılda Yavuz Sultan Selim'e Doğu Anadolu ve Kürt coğrafyasının Osmanlı himayesine geçmesi için destek verdi. Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğu'da hakimiyet kurması sürecinde Bitlisi’nin Osmanlı'ya birçok Kürt aşiretinin desteğini sağladığı bilinen bi gercek bro. Zaten tarihi kayitlar dogruluyor
Osmanlı kroniklerinde ve İdris-i Bitlisi'nin eserlerinde, özellikle Şerefname'de Kürt aşiretlerinin Osmanlı'ya katılımı ve Doğu'da Osmanlı düzeninin sağlanması üzerine bilgiler bulunur. Bu süreçte Kürt aşiret liderleriyle işbirliği yaparak Doğu'nun Osmanlı’ya bağlanmasında önemli bir rol oynamis anlayacagin.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!