Geleneksel düğün yapan ve kırmızı duvak talan gelinler bana zorla evlendiriliyormuş izlenimi veriyor, neden olabilir sizce?

Evlenirken kırmızı kuşak ve kırmızı duvak takan, gelin alma töreninde insanların koluna girip evden çıkardığı gelinleri görünce bana sanki zorla evlendiriliyorlarmış izlenimi veriyor. Gelin daha bir kurbanlık koyun gibi, edilgen bir konumdaymış gibi geliyor bana. İnsanlar başına kırmızı bir bez örtüyor, beline bir kumaş bağlıyor, kollarından tutup kapının önüne çıkarıyorlar, bir sürü kişi başına dikilip kına yakıyor. Gelin de put gibi onlara teslim oluyor çok tuhaf değil mi? Ne bileyim bana sanki töre cinayetine kurban gidiyorlarmış ve zorla evlendiriliyorlarmış izlenimi veriyor, görseldeki gibi gelinler. Sizce neden böyle düşünüyor olabilirim, siz ne düşünüyorsunuz?
Geleneksel düğün yapan ve kırmızı duvak talan gelinler bana zorla evlendiriliyormuş izlenimi veriyor, neden olabilir sizce?