Evlenirken kırmızı kuşak ve kırmızı duvak takan, gelin alma töreninde insanların koluna girip evden çıkardığı gelinleri görünce bana sanki zorla evlendiriliyorlarmış izlenimi veriyor. Gelin daha bir kurbanlık koyun gibi, edilgen bir konumdaymış gibi geliyor bana. İnsanlar başına kırmızı bir bez örtüyor, beline bir kumaş bağlıyor, kollarından tutup kapının önüne çıkarıyorlar, bir sürü kişi başına dikilip kına yakıyor. Gelin de put gibi onlara teslim oluyor çok tuhaf değil mi? Ne bileyim bana sanki töre cinayetine kurban gidiyorlarmış ve zorla evlendiriliyorlarmış izlenimi veriyor, görseldeki gibi gelinler. Sizce neden böyle düşünüyor olabilirim, siz ne düşünüyorsunuz?
Geleneksel düğün yapan ve kırmızı duvak talan gelinler bana zorla evlendiriliyormuş izlenimi veriyor, neden olabilir sizce?
bir bebeğe pembe renkli elbise giydirilirse pembe artık bir çocuk rengidir yetişkin ne zaman pembe bir elbise giymek istese pembe giyeceğim çocuksu mu görünürüm diye soru sorar
bu kırmızı duvağın verdiği izlenim çocuk gelin haberlerinden dolayıdır haberlerde ne zaman bir çocuk gelin haberi olsa kırmızı duvaklı bir genç kızı fotoğraflarlar bu durum zamanla kalıplaştı ve insanların aklına zorla evlendirme izlenimi düşüncesini soktu
geline neden duvak takılır bilmem gelinin yüzünü kimse görmesin diye mi gelinin ağladığı belli olmasın diye mi düğünden önce damadın gelini görmesi uğursuzluk getirir diye mi :D :D
ama şundan çok eminim ilk gecede damat gelin, n yüzünü görmesi için geline beşibir yerde takar ve bu yüz görümlüğüdür damat geline yüz görümlüğünü taktıktan sonra gelinin yüzünü açabilir kulağa çok saçma geliyor zaten karımsın benim yüzünü görmek için altın mı takmalıyım illa :D :D adet işte
Bizde buna adet derler bem gelin çıkarken tekbşr getirilir arabaya binmeden de dua edilir ama sen Rum olduğun için bilemezsin bizim adetleri, eee be demişler madem ki Rum sun bırak içinde dursun 😜
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Geleneksel düğün yapan ve kırmızı duvak talan gelinler bana zorla evlendiriliyormuş izlenimi veriyor, neden olabilir sizce?