Yani anlamıyorum tamam evleniyosun, mutlusun, heyecanlısın falan filan ama bunu bir beyaz elbise bir nikahla halletsen olmuyo mu? Neden o gereksiz danslar, şarkılar, halaylar vs ne gerek var? He bir de konuklara "sıra sana geldi, sen ne zaman evleniyosun" gibi saçma sapan sorular sorup duran gereksiz insanları da düşünürsek, düğünler bana göre çok anlamsız. Zaten son derece kıskanç biri olduğum için başkasının mutluluğunu izlemek hiç hoşuma gitmiyo 😒😒 Evlenirsem sadece nikah yaparım umarım eşimin tarafı kabul eder.
Düğünler, sadece adet halini almış gereksiz toplantıdır. Mutlaka o iğrenç müzik ekibi gelir ve herkes eğlenmeye çalışır. Pek de başarılı olunmaz. İçerisinde alkol olması durumunda belki eğlenilebilir. Gereksiz masraftan ibaret olduğu gibi ailelerin gönüllerinin olması için yapılır genellikle.
Yani durumun iyiyse de daha eğlenceli bir balo düzenlenebilir, aile arasında ise farklı bir etkinlik yapılabilir. Gereksiz kalabalık yerine sevdiklerinle daha içten bir gece de olabilir. illa ki bir ayrıcalıklı gün yaşanacaksa.
Mantıklı yani o değersiz insanlara bir şeyler istaplamak zorundaymış gibi bir ton para harcayıp düğün yapmak yerine o parayı kendin için kullan ev eşyaları ateş pahası Evlenene kadar para biriktir sonra da git onu 3-4 saatlik değmeyecek bir kuru gürültü için harca
Ben de sevmiyorum, sıkılıyorum, öyle ki masaya kafayı koyup uyuklamışlığım var. O parayı düğüne harcayacağıma balayına dünya turuna çıkmak çok daha cezbedici ama işte özellikle aile büyüklerinin beklentileri de bir taraftan insanı zorlar ya
bir takım insanların gönlü olucak diye gereksiz bir masrafa giriyosun düğün sonucta cok pahalı bir organizasyon git o paraya evini düz ne biliyim dedigin gibi dünya turuna çık ama düğün ne ya
Katılıyorum. Hasta olan var, kulak sorunu olan var, biz sesi çekmek zorunda mıyız yahu? Gidin evlenin özel bir şekilde. Birde içip içip polisten uyarı yemeleri. Burada sokakta yapıyorlar.
Nikahı duyurmak gerek. Kadınlar kendi aralarında, erkekler kendi aralarında yapıp aşırıya kaçılmadıktan sonra normal. Çalgı, İslam dininde haramdır. Ama düğünde def çalmak caizdir. Yani düğün yapmaya, eğlenmeye cevaz verilmiştir. Bence erkeklere yemek ziyafeti vermek ve kadınların kendi aralarında eğlenmesi uygundur. Oynamak zaten erkeklerin pek haz ettiği bir durum değildir. Ama kadınlar pek meraklılar. Öyleyse onlar oynasın biz erkekleri karıştırmasınlar.
En İyi Cevaplar