Herkes evlendi çocuk bile yaptı ben hâlâ atanmak için uğraşıyorum😞
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben lise mezunuyum. Üniversite kazandığım dönem ailem benim üniversite okumama izin vermedi. Sana her ay para gönderemeyiz dediler. Daha sonra herkesin bildiği, bilindik bir markette işe başladım. 18 yaşındaydım o dönemler. 22 yaşına kadar kasiyer, reyon görevlisi olarak çalıştım. 4 yılın sonunda yeni açtıkları şubeye beni gönderdiler. Şube sorumlusu olarak göreve başladım, yükselmiş oldum. Elhamdülillah maaşımda iyi, işimde rahat. Üniversite okuyan arkadaşlarıma bakıyorum hepsi Kpss ile uğraşıyor. Hemen hemen hepsi işsiz, boş geziyorlar. Ben işimde yükseldikten sonra evlenme kararı aldım. Evliliği insanlar hep kötülemiş fakat keşke daha önceden evlenmiş olsaydım diyorum. Bugüne kadar pişmanlık duymadım, daima iyi ki evlenmişim diyorum. Saçma sapan insanlarla evlenirlerse elbette evlilik cehennem olur. Ama doğru düzgün biriyle evlenirse kadınlar, herşeyi dış görünüşe bağlamak yerine karaktere ve kişiliğe başlarsa mutlu olduklarını kendi gözleriyle görecekler. Bir adamın önce merhametini, sonra karakterini sevmek gerek. Parası çok olsun, yakışıklı olsun diye gezenler %99.9 ihtimalle mutsuz oluyorlar bir süre sonra. Sizinde Allah'ım gönlünüze göre versin inşallah.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Herkes evlendi ben evde kaldım, şu kadar yaşımdayım ben evde kaldım, tüm arkadaşlarım evlendi ben evde kaldım." Yeter artık. Her girişimde böyle sorulara maruz kalıyorum. Ne güzel kendi hayatın için çaba sarf ediyorsun. Bir erkeğin parasına muhtaç kalmamak için şu an yalnız çabalıyorsun. Bırak herkes evlensin. Çok mu mühim bir şey sence? Evlenince hayatın düzene mi giriyor? Hayır, aksine sorumlulukların artık kafanı allak bullak ediyor. Artık böyle durumları saçma bulmayın. Evde kalanlara da sesleniyorum, Allah aşkına evde kalın. Siz bakkala da gitmeyin harbi harbi evde kalın. Evlenmeyi büyük marifet sandığı için evlenen veya evlenmek isteyen kadınların hepsi evde kalsın. Öylelerinden anca kocasının ayağını yıkamak beklenir. Evlenmek bir şart değil. Âşık olur, doğru insanı bulur doğru zamanda evlenirsin. Bu böyle olmalı. Evlenmek için evlenilmez. Bunu herkese söylüyorum. Kocişkosuna yemek yapmak, tüm gün evde temizlik yapmak , tavuk gibi yumrutlamak... Bunlar marifet değil. Evlensen bile evliliğin öyle bir evlilik olmalı ki bir ömür yaşayabilesiniz. Senin böyle güzel bir evlilik yaşaman için her yönden iyi bir eşe sahip olman gerekir ve bu da ha deyince olmuyor. Bu yüzden sadece zamana bırakıp kendine odaklanmalısın. Karşına illa ki biri çıkacak ve o kişiyi de gerçekten seversen mutlu bir hayat yaşayabilirsin. Her zaman önceliğin sen olmalı. İlk planın kendi hayatını düzene sokmak olmalı. Evlenmeyebilirsin. Bu da normal.
11 Yorumla
Arı kovanını bir düşünün. Her arı nın bir görevi vardır. İşçi arılar , savaşçı arılar ve kraliçe arı gibi. Dünyayı da bir kovan gibi düşündüğünüzde sizin bu hayattaki yerinizi yine siz belirlersiniz. Toplumun sizi ne şekilde yönlendirdiğinin bir önemi yoktur. Hayat sizin hayatınız ne ile mutlu olacaksanız onu yapmalısınız. Bu kişilerin şunu ol , şöyle yap , böyle yap gibi tavsiye ya da dayatmalar iyi niyetli gibi gözüksede , olmak istemediğiniz birşeye sizi mahküm etmeye çalıştıklarının farkında değiller. Yani bilinçsizler. Neden bilinçsiz insanların yönettiği bir hayatı yaşayasınız?
00 Yorumla
Amaaan atanıp da ne yapacak gel alayım seni 🤣şaka tabi ki ama atanmayı boş ver evlen derim bir an önce mesela ben çalışmayan bir eş isterim öyle meslek takıntısı olanlar illa çalışsın diyenler de var bu ülkede. Ha sen çok istersen esin de sana izin verir ve aksine cslisman için her şeyi de yapar rahat ol sen
09 Yorumla
Soran+1 yılO kim ki bana izin verecek ancak saygı duyar
Soran+1 yılDedin bir kere unutamam artık😂😂
Soran+1 yılUnutamam derken şaka yaptım
Soran+1 yılOlabilir herkesin kendi tercihi 🙂
- +1 yıl
https://youtu.be/UW5k5Rdps50
Herkesin hayatına kimse karışamaz 🤣🤣
Soran+1 yılAynen😂
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
123
Cevap
142Cevap
tercihiniz güzel, önce iş sonra evlilik yapmak mantıklı ülkemizde. Evlenip 5 yıl sonra ayrılık da olabilir veya ihtiyaçlarınız için para yetmez. Bir diğer nokta yaşınız 30’u geçerse, evlilik yapacağınız erkek sayısı azalır ve bundan dolayı iş olduktan hemen sonra evlilik yapın. Gezerim ve tozarım diye düşünebilirsiniz, ancak güven duyacağınız ve sevebileceğimiz kişi aşırı derecede azalır. Erken evlenen kadınlara gelince, eğitim sürecini tamamlamış ve beklentisi olmayan bir kadının erken evlenmesi güzel bir seçim. Başarılar, atanmanız dileğiyle.
20 YorumlaEvlilik yolunu ilk elden tercih eden kadınların sığınacağı tek kapı eşinin kanatlarının altı olacak eşiyle ters düşse boşansa varsa çoluk çocukla tabiri caizse ortada kalmış olacak. Ama sen belki 1 2 yıl geç evleneceksin karşılığında seni kimseye muhtaç etmeyecek bir iş sahibi olabilirsin, seninde evliliğin kötü yola girerse en azından kocana minnet duymayacaksın.
Günümüz evliliklerinin temel sorunu ben bununla mutlu olur muyum olmuş, herkes herkesle bir şekilde mutlu olur. Ama önemli olan mutsuz olacaksan ayakta nasıl durabileceğin. Keşke bakış açımız düzelse22 Yorumla- +1 yıl
sevismekte bi ihtiyac sevgide
+1 yılAçıkçası böyle bir şeyin saçma olduğunu hiçbir zaman düşünme yani bence bu devirde evlilik yapmak şart değil önce işini gücünü gelirini bulacaksın ondan sonra kriterlerine uygun Kafa dengi bir ömür boyu geçirebileceğin bir insan olduğuna inandığın birisiyle evlilik yapacaksın.
İnsanların bir çoğu sırf yaşım geçiyor korkusuyla evlilik yapıyor ondan sonra imisi ona zehir oluyor kimisi mutluluk oluyor evlilik işinde iyi karar vermek lazım istersen bir ömür boyu bekar kal geçimsiz birisiyle olmaktansa10 YorumlaŞöyle sor kendine:
Seks yapıp hamile kalmak mı daha zor, yoksa üzerine eğitim aldığın bir işi kafanı kullanarak yapıp kendi hayatını eline alıp kimseye muhtaç olmamak mı?
Çünkü hayatta en zor olan neyse onu başardığında insan mutlu oluyor.50 YorumlaMerhaba.
Evliliği bir marifet olarak görmemek lazım çünkü önemli olan doğru, insanı bulmak ondan önce doğru olmak gerekir ama ilk kendini geliştirmeye yönelik hareket ederek kendi, ayaklarının üstünde durabilmeyi bilmeli zaten zamanı gelince sevip sevileceğiz, kısmet olur da nasip olursa o ana kadar sabırla yaşamaya devam etmek en akıllıca davranış olacaktır, şu hayatın her bir alanın da mücadele var evde işte sokakta aklına neresi geliyor ise orada insanın, olduğu yerde mücadele mutlaka olur ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz zaman, midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor nihayetin de güzellikler zorluklara göğüs, gerdikten sonra ortaya çıkar kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın, en güzele emanet olun. 🌸31 YorumlaAyakların üzerinde dur ve hep güçlü ol. Hiçç bir zaman bir erkrğe muhtaç olma, hayatını inşaa et.
Aşk ilişkileri muhteşem olmuyor hayal ettiğin gibi, mükemmel evlilik desen yok. Gerçekten seven var mı şu zaman da o da yokk!
Yolunda emin adımlarla yürü. İnşallah güzel bir geleceğin olur 🙏30 Yorumla
+1 yılKariyer yapmaya çalışmak veya çalışmak aptallık değildir. Geleceğe yatırımdır. Evlenmek için acele edenler ve mutsuz şekil de boşanan insanlarla dolu mahkeme salonları. Evlilik bir öncelik değil, zamanı gelince seven kişilerin hayatını birleştirme biçimidir.
20 YorumlaEvlenmek, atanmaktan zor bir iş. Bir sürü değişkeni barındırıyor. Ayrıca herkes evlenecek, çocuk sahibi olacak diye bir kural yok, kaldı ki zamane ebeveynleri gibi olacaksanız lütfen çocuğunuzla iyi ilgilenin, boşu boşuna kulaklarınızı çınlatmayalım. Hayatında ne yapmak istiyorsun, önce ona karar ver, gerisi yavaş yavaş gelir.
20 YorumlaHayatının en verimli anlarında, kendi ayakları üzerinde durabilen, canı ne isterse kimseye hesap vermeden onu yapma özgürlüğün seni beklerken, evde kocama ve çocuklarıma bir ömür bakıcılık ve hizmetçilik yapmak bence mantıklı bir hayal değil. İlk başta kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü bir kadın olmak zorundasın işte ondan sonra her erkek kendi ayaklarının üzerinde durabilen bağımsız kadına saygı duyar o zaman güzel bir evlilik hayatın olur ama işsiz güçsüz kocanın eline bakan bir kadın olacağına, işi gücü yerinde yalnız olmayı tercih etmelisin.
10 Yorumlaya denk gelmekle alakalı bir durum bu, sonuçta evlensen eğer karsındakinin maddi durumu cok iyi olmazsa senden calısmanı isteyecek buyuk ihtimal, atanma olayı yine karsına çıkacak. ya bizde de evlenenler vardı bir kısmı calısıyordu erken ise girdiler eslerini buldular, bir kısmı ev hanımı oldu, bir kısmı iş hayatında once dengeyi kuracagım dedi daha evlenmedi
10 YorumlaHayır saçma değil. Evlilik, aşk ve türevleri pek hoş şeyler değil aslında. Tabii bu bakış açısına göre değişkenlik gösterebilir.
Bence mantıklı bir şey yapıyorsunuz. Kariyer hedeflerinin önce gelmesi, mantıklı bir hareket. Doğrusu da böyle olmalı zaten.10 Yorumla
+1 yılMeslek her şeyden öncedir.
Artık bunun erkeği kızı da kalmadı, muhakkak herkes didinerek mesleğini edinmeli, sonra helâl daireye bakmalı.
Bu durumun yanlış olduğu, hatta biyolojik olarak da gecikmeden evlenmenin gerektiği, bunun da sünnet olduğunu biliyoruz ama bugün gelinen noktada maalesef toplumun durumu evvelâ kendi ayaklarımız üzerinde durmamızı gerektirmektedir. Sonrası Allah Kerim, hakkınızda hayırlısını diliyorum.10 Yorumla
+1 yılEvlenmen ve evinde çocuğuna annelik yapman senin için en güzel kariyer olabilir tabi eşin olacak kişi önemli senin aslında ondan daha çok çalıştığını ve yorulduğunu bilmesi gerek ev işlerinde eğer bunu bilirde sana iyi davranır ev işlerinde sana yardımcı da olursa bir ömür mutlu olursunuz
12 Yorumla
Soran+1 yılÇalışan kadın çocuğuna annelik yapamıyor mu?
- +1 yıl
Ne kadar yapabiliyor allah aşkına
Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çalışmak zorunda değilsin. Bunu aday olacak kişilere belirt; "problem değil, ben ikimize de bakarım" diyorsa problem yok. Kaldı ki ev hanımlığı bence çoğu meslekten daha zor. Şu, ev hanımlığını ezik gören kokonalar, siz bir çıkıp cam silin bakalım 2 hafta ağrıdan oturabiliyor musunuz.
11 Yorumla
Soran+1 yılHangi parayla bakacak hepimize😂
+1 yılYa buradaki herkes evlenme kariyerini eline al sonra evlen diyorda yaşadığımız ülkede kariyer yapmak çok zor yıllarca KPSS için çalışırsın derece bile yaparsın ama atanamazsın. Evlilik içinde kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlen ister atandıktam sonra ister önce bu senin bileceğin iş.
20 Yorumla
+1 yılBen eğitimi, bilgiyi, gelişimi, seven bir insanım fakat bu coğrafyada Türkiye'de yaşıyorsanız emin olun atamaya çalışmak saçmalık lise bittikten sonra iş bulabilmeye bakmaktır sebebi şudur; gündemi ve siyaseti çok derinden takip eden bir kişiyim artık her sene milyonlarca o bölümü bitiren 19xx yıllarda lise mezunu öğretmen olurken şimdi doktora bile yapsan kpss 90 üstü bile olsa atanmaniz çok zor hatta imkansız hale geliyor 2-) torpil denilen şeyi gözümle görüyorum hak etmeyenlerin hepsi atanıyor
Bu dediklerimi düşünün kimsenin emeği veya çalışmasının boşuna gitmesini istemiyorum fakat birbirimizi kandırmaya gerek yok.
Yarınlarınizin bugünden daha iyi geçmesi dileğiyle ,🙏🙏20 YorumlaAh kader arkadaşım. Bende aynı düşündüm çok insan bile almadım hayatıma şimdiye kadar. Ama sadece sınav odaklı olmak çok yıpratıyor insanı. Ben bir işte çalışıyorum mesela iyi geliyor. 6 aydır hayatımda birisi var ve anladım ki bu süreçte aslında hayatımda birşeyler eksik kalmış. 3 ay peşimi bırakmadı. Seni seven birisini bulduğun anda da bir şans ver karşındaki kişiye. Aynı şeyleri yaşayan birisi olarak söylüyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılBu şekilde seven kişiyi bulmak da imkansız😞
Soran+1 yılBulamıyorum ki😂
Soran+1 yılSen nasıl buldun merak ettim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende ayni durumdayim hayat şartları maalesef buna itiyor âtanmadan meslek sahibi olmadan diger seyleri yapamıyorsun evlenemiyorsun bile cunku evlilikte birsuru masraf cart curt para lazim onun haricinde dengin birini bulmak istiyorsan atanmak zorundasın boyle boyle yasda ilerliyor ama yapacak birsey yok
10 YorumlaSaçma falan değil neden olsun ki.. artık günümüzde kadın erkek ayırt etmeksizin 30 yaş üstüne çıktı düzgün iş bulma, evlenme konuları. Ve bu gayette normalleşmeye başladı.. hayat buraya itiyor yapabilecek bir şey yok..
22 Yorumla- +1 yıl
herkeste 30 yasina kadar bakir bakire bekliyo sanki
Tabikide değil, ben minnak bi 22 yaşındayım akrabalardaki kızların hepsi evlendi😂 üstelik bebeleri var ve okuyorlar😂✌ yani acele etmeye gerek yok ilk önce kariyer sonrası zaten bi şekilde geliyo.. bizimkiler ne yaşıyo şoke olarak bakıyorum.. sadece bakıyorum😂😂😂
00 YorumlaEvlilik hazır olduğun zaman yapman gerek bir şey büyük bir sorumluluk çünkü kendinden eminsen ve karşındaki kişiden eminsen evlenirsin ama bence kariyer evlilikten önce gelir en güzelini yapmışsın kimseyle kıyaslama kendini sen en doğru kararı kendin için verirsin zaten kim ne yaparsa yapsın amaaann
30 YorumlaYa gülüm sadece şunu söylemek istiyorum atansan da evlensende sorumlulukların artacak yükün ağırlaşacak. Yani bir zirve olarak gör atanmayı sonrası hep iniş olacak hayatında. Mutlu olmayı kendin öğrenmelisin önce bu evlilikle atanmayla alakalı değil
10 Yorumla
+1 yılHayır değil. Asıl senin böyle düşünmen saçma. Her kesin kendi hayalleri var. Belki sen çalışmayı ve başarılı, tek başına ayaklarının üzerinde dura bilen birisi olmayı hayal ediyorsundur, evlenmeyi değil. Ayrıca bence evlilik çok saçma bir şey
20 Yorumla
+1 yılKadınlar neden bukadar evlilik meraklısı? Ve neden örnek verirken çevresinden bahseder? Yersiz kıskanclık yapmaya hiç gerek yok, önüne çıkan birisiyle evlenecekmisin yani yapma böyle önce tanı sev aşık oldum evlen mutlu ol caktınmı 😉
10 YorumlaBence saçma olan senin bunu düşünmen.. bende kpss çalışıyorum hiç durmadan yılmadan devam ediyorum. Daha yaşımız ne sanki evlilik felan düşünüyorsun. Kendin için yaşa bu hayatta. Evlen ya da evlenme ama ayaklarının üstünde dimdik dur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazen pes ettiğim oluyor fakat hayallerim aklıma gelince. Silkelen kendine gel çalışmaya devam et emeksiz yemek olmaz diyorum kendime bu şekilde motive ediyorum kendimi..
14 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm?
Cevap sahibi+1 yılİlahiyat
Soran+1 yılAtanırız umarım
Cevap sahibi+1 yılİnşallah.
- Eğitim & Kariyer konusunda 907 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalama asıl evlenmeyen gezer tozar, evlenen evde kalır ahahaha şaka bir yana da en iyisi. Ben de evlenmeyip master falan derken kariyer yaptım öğretmen oldum vs vs doğru yoldayız devam
20 Yorumla
+1 yılNe güzel işte. Kendi hayatını kendi ayakların üzerinde yürütmek için ayrı bir çaba gösteriyorsun... Herkes dediklerinin yaptığını yapacaksın diye bir şey yok ki. 🙄
10 Yorumla
+1 yılBenim yasimdakilerin baba olması ve benim de hâlen isimde daha da uzman olup evlenmemem sacama mi ya her şey hayatta istediğimiz gibi gitmiyor ki her şey kısmet
10 Yorumla
+1 yılAnormal bir yanı yok ki bunun. Önce meslek edinirsin, sonra evlenirsin. Damdan düşer gibi evlenirsen çok maddi sıkıntı çekersin. Ben de atanıp sonra evlendim. Bu zamanda en mantıklısı bu.
110 Yorumla- +1 yıl
Hemşireyim
- +1 yıl
uluslararası aile cüzdanı nedir
- +1 yıl
Evlilik cüzdanı
- +1 yıl
diğer ülkeler kabul etmiş mi bizim cüzdanı
- +1 yıl
düğünde davul zurna çaldınız mı arabayla konvoy yaptınız mı
ve üniversiteye girerken iyi matematiğin var mıydı - +1 yıl
Michael psikolojik sorunların mı var?
- +1 yıl
ne alakası var soru soruyorum. sadece üniversite okumuş birinin geçmişten gelen cahilce geleneklere uyması saçma geliyor.
- +1 yıl
yüzün çok tanıdık hastanede görmüştüm
- +1 yıl
bakırköy devlet hastanesinde gördüm herhalde seni
+1 yılBöyle bir düşünceye kapılma bence evlenenlerin sorumlulukları artıyor ki herkes evlenmek zorunda değil şuda var ne kadar geç evlenirsen senin açından o kadar iyi😃
10 YorumlaEvlilikle ilgili bir tercih yaptığında muhtemelen milyonlarca tercih hakkından vaz geçeceksin keşke demeyeğin bir tercih yapmaya gayret et. Kariyer planlamak kendi ayaklarının üzerinde durmaya gayret etmek saçma olur mu hiç sadece saygı duyulacak bir gayrettir bu.
10 YorumlaÇocuk 🤤
Meslek , altın bileziktir , atanmakla uğraşırsın ama evlenicek birisi olursada evlenirsin yani bunun bir uğraştan öte bir arayış olduğunu düşünüyorum.10 Yorumla
+1 yılKendini suçlu gibi görme. Bu senin suçun değil. sınav sisteminin zorluğu. Oysa fazla sayıda insanı işe alsalardı ülke gelişirdi , bir seyler uretilirdi. Ama maalesef... Tek yol çok çalışmak
10 Yorumlaİnan o evliler dah mutlu sorsan didindik grstikta ne oluyor aklm ola 20 imde evlenrdim
40 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. İşine bak evlilik karın doyurmuyor kendini garanti altına al.
40 YorumlaBeklediğin sevdiğin varsa evet saçma çünkü hayat 3 günlük dün gitti yarın meçhul elinde bir bugün var. Ama hayatında kimse yok ise gelenleri değerlendir ancak hedeflerinden de vazgeçme
20 YorumlaO evlenip çocuk yapanlarda senin yerinde olmak isterlerdi emin ol sanki evlenenlerin başı göğe eriyor 😏😏
20 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun umarım istediğin olur bir gün. Başkalarının evlenmesine çocuk yapmasına takılma herkesin kendi hayatı kimsenin boşanmayacağına dair garantisi yok sonuçta hele şu devirde iplik söküğü gibi geliyor boşanmalar.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnu bunu bilmem ama sana şunun garantisini veririm inanıp inanmamakta özgürsünüz hergün 1 tane vakıa suresi okuyan ( ama hergün okicak ) ömrü boyunca kimseye muhtaç olmaz durumu hep iyi olur.
30 Yorumla
+1 yılevlenipte ne yapıcan atan hayatını yaşa memur 8 4 çalış haftasonu gez toz dolaş.
30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Olması gereken senin yaptığın işi gücü olmadan evlenip kocasının eline bakan bir kadın mı olmak istiyorsun ya da onlara mı özeniyorsun
10 YorumlaHerkesin evlenmesi saçma. Öğretmen atamaları zaten zor, tamamen konsantre olmak gerek. her şey zamanında güzel
10 Yorumla
+1 yılsaçma değil tabi ki bi hayat kurmadan önce mesleğini eline almaya çalışıyosun her şeyin zamanı var olur elbet atandıktan sonra bakarsın yoluna
10 Yorumla
+1 yılHerkesin istekleri, hayalleri, hedefleri farklı olabilir; eğer senin öncelikli hedefin kariyer yapmaksa bu yaptığın hiç de saçma değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes erken yaşta evlenmek zorunda değil, evliliğe hazır hisseden evlenir. Sen de öyle boş boş oturmuyorsun sonuçta bir hedefin var ne güzel. Saçma falan değil yani. Evliliğe kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman evlenirsin.
10 Yorumla
+1 yılBu ülkenin tek sıkıntısı bu ekonomik sıkıntılar işte. Sırf bu yüzden okuyası gelmiyor insanın. Sonrada umutsuz oluyoruz hayata karşı😑
10 YorumlaEvlenelim hemen ataman bu olsun. Evin var mı 😬? Şaka bir yana.. Mesleğin mi evlenmek mi? Önce tercihlerine karar ver?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın bir noktadan sonra evlenip çocuk sahibi olmana engel olacak. Bunun farkına olduğun ve gelecek planlarını ona göre yaptığın sürece hiçte saçma değil. Evlilik bir tercihtir, erkek arkadaş edinip atandiktan sonra evlilik yapabilirsin.
10 YorumlaBence hiç saçma degil aksine çok iyi bir şey hedef ve kazanc kimin ne düşündüğü yahut söylediği umurunda olmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla nasıl yaşayıp ölmek istiyorsan öyle yaş ve öl. Sırasını kendin belirle. Veya birini hiç yapma. Farketmez eninde sonunda hicbirsey yapmamış gibi öleceğiz zaten hsshs..
20 Yorumla
+1 yılMesleğini garantiye almadan evlenmek başka bir kişiye maddi olarak muhtaç olmak sacma
20 YorumlaKimin kısmeti nerde bilemezsin bakarsın atandıktan sonra karsina birisi çıkar daha mutlu olursun
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılboş ver meslek daha önemli kimseye muhtaç kalmazsın evlilikler zor yürüyor zaten
27 Yorumla- +1 yıl
Saçma düşünüyorsun
- +1 yıl
@yalnız_tavşan neden?
- +1 yıl
Böyle böyle diyorsunuz yok çalış ayaklarının üzerinde dur. yeni benim tanıdım bı abinin karisi ayrılmış çalışacam ayaklarımın üzerinde duracağım demiş hay senin ayaklarina sicim
- +1 yıl
Sevdiğin adamı bul evlen yan gel yat oda çalışsın eşek gibi baksın karısına. kadının çalışmasına gerek yokki
- +1 yıl
Böyle düşünüyorlar ondan sonra kız bulamiyoz 25 yaşım bekarım sevgilim bile yok olmadı
- +1 yıl
@yalnız_tavşan sığ zihniyetler
- +1 yıl
Ok ok
Bazen ben kendimden şüphe ediyorum sorularınız yüzünden acaba diyom sordukları sorular doğru sorular mı?
Atanmaya çalışmak kariyer sahibi olmak neden, saçma olsun ya evlilik kadar zor bir şey mi var da bunu güzel bir örnek olarak görüyorsunuz00 Yorumla
+1 yılKim evlenirse evlensin sanane sen önce işine başla evlilik ne helede şu çağda adammı varda evlencen
10 Yorumla
+1 yılherkes kendi zamanına göre hayatını yaşar evliliğe hazır hissetmiyorsan evlenmenin bir artısı yok
10 Yorumla
+1 yılYa neden saçma olsun herkes evlenmek zorunda değil isteyen kariyer yapar isteyen çocuk isteyende her ikisini birden yapar dışardakilere göre değerlendirip kıyaslama kendini asla ne sen o insansın ne de o insanlar sen. ne istiyosan onu yap eğer sıkıldıysan da evlen çocuk yap ne diyeyim.
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru didin bacım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende evlendim çocuk bile yaptım atanmak için uğraşıyorum şimdi. Evliler çocuklular mutlu sanma daha mutsuzuz ekonomik özgürlüğümüz yok çocuk peşinde koş hayat üstüme üstüme geliyor
10 Yorumla
+1 yılBen daha atanmaya çalışmaya bile başlamadım. Sen benden bir adım öndesin. Bir de bu yönden bak.
10 Yorumla- Devamını Gör (205)
Devamını Gör(250)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem