- Gündem konusunda 412 cevap paylaştı.
1 yılKimse savaşmam demiyor orası hikaye.
Savaşmam diyenin evinin kapısına düşman dayansın bakalım, karısını, kızını, annesini, bacısını evini barkını yok edecekler kötü şeyler yapacak noktaya gelsinler bakalım nasıl savaşıyorlar.
Vatan ne demişler üstünde yaşanılan her karış topraktır.
Yapmam savaşmam diyenler de bu toprakta vatan saydığı tapusunu veya kirasını verdiği yaşadığı yaşam alanı olduğu için o parça gitmesin diye savaşırlar.
Yoksa ailesi her şeyi yok olacağı için sessiz kalamaz
Dolaylı olarakta bu ülke için savaşmış olacaklar. Yan Komşusuna gelen ona gelmeyecek mi elbette mecburen yapacak yapmam diyenin hepsi hikaye.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)1 yıltürküm ve svaşmam. savaşıp galip geldik farzedelim kurtuluş svaşındaki gibi sonra kemalist kominsit zorbalar yine laiklik maiklik deyip müslümanlara hayatı zehir edecek camileri ahıra çevirecekse niye savaşayım. eğer savaştan sonra insani, islami bir devlet olacaksak canımız da feda olsun ama
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKurtuluş savaşında nüfus olarak en çok Kürtler savaştı. Her evden 1 alındıysa onlar kalabalık diye 3 5 alındı
10 Yorumla
1 yılAsla savaşmam beni yok sayan dili mı yok sayan kişiler için mi düşünce mı hapseden bir sistem için mi savaşacam asla savaşmam
13 Yorumla- 1 yıl
olum saçmalama en büyük faşist senin lider dediklerin bölücülük yaparsanız yok sayarız ki bir çok doğu ilinde kürtçe tabela ve yazılar var sen hainsin
- 1 yıl
Yaw sen konuş ben dinliyorum 🥒
- 1 yıl
jin jiyad azade
Bir ırkı yok etmek için milyarlar triliyonlar harcayan bir devlete Kürtler neden onların savaşına katılsın ki?
00 YorumlaSavaşırım. Bu toprakları kanı bozuklarla savunmam zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHepsi değil ama çoğu içerden bize ihanet eder fırsat bu fırsat bu deyip
02 Yorumla
Soran1 yılbende kürdüm ama vatanım için canım feda bi Kürt sayfasında paylaşım yapılmış adam ben bu ülke için savaşmam diyor yorumdakilr de adama hak veriyor onaylıyor
Cevap sahibi1 yılHepsi değil çoğu dedim zaten
1 yılSavasirim Kürtler savaşmıyor deme kapı komşum Kürt asker subay kendisi babasida emekli astsubay ayrım yapma
02 Yorumla
Soran1 yılAyrım yapmıyorum bende kürdüm ama vatanım için canım feda bi Kürt sayfasında paylaşım yapılmış adam ben bu ülke için savaşmam diyor yorumdakilr de adama hak veriyor onaylıyor
- 1 yıl
boş ver onu herkesden kendinden sorumludur
1 yılAskeri nüfusun yarısı kürt ama sen bilirsin
0105 Yorumla
Soran1 yılİnstada bi videoda gördüm ben kürdüm savaşmam bu ülke için
Soran1 yılDedi bi adam
- 1 yıl
Yani bi türk ben daha bu ülkede yaşamam kaçacam diyince tüm türkler kaçmış mı oluyor
- 1 yıl
askeri nufüsün yarısı kürtse yrra yemişiz sen dötünden sallıyon bence
Soran1 yılKürtler de bu vatan için canını veriyor dediği gibi çoğu Kürt asker
- 1 yıl
ben genelleme yapmıyorum aslında bu vatanı seven kürtlerde var ama hainler de çok fazla
- 1 yıl
youtubeye hendek olayları yaz
- 1 yıl
Birazcık araştırırsan görürsün
Soran1 yılBi kaç hain var diye hepsini bir tutamazsın hain insanın dili dini ırkı olmaz hainsr haindir
- 1 yıl
hain kürdistan apo diye bağırıyorsa bak gibi dini dili ırkı olur
- 1 yıl
@bLackbLoad araştırıcam
- 1 yıl
daha dün apo ve teröristler için diyarbakırda 1500kişi toplandı ne anlatıyosun sen soran
Soran1 yılOnu yapanlar belirli sayılı kişiler git araştır tabi sizin gibilere genelleme yapmak kolay ülkede Kürtleri dışladığınız için
- 1 yıl
Bırak araştırsın 😅 cidden yüz ifadesini merak ediyorum
- 1 yıl
kardeşim ben kürtleri dışlamıyorum orada bi anlaşalım
Soran1 yılDiyarbakırın nüfusu 1 milyondan fazla 1500 kişi katılmış bu ne demek oluyor sence çok az bir azınlık gelip burada tüm Kürtleri hedef alamazsın
Soran1 yılTürklerin arasında da çok hain var neden dile getiirlmiyor sadece Kürtler dil üstünde
- 1 yıl
Soran kişi kürt müsün
Soran1 yılEvet ben kürdüm ve vatınımıda çok seviyorum benim ailemde vatanı milleti seven insanlar
Soran1 yılburada bizlerde zan altında kalıyoruz yarın öbür gün savaş çıksa ben bizzat kendim katılırım
- 1 yıl
Ama soruyu neden Kürt değilmiş gibi sordun
Soran1 yılBen hep ırkçılık gördüm okulda öğretmenler bile bizi kayırıyordu kürtleri ben birisine Kürt olduğumu söyleyince bana bakış açısı değişiyor
- 1 yıl
bu ülkede hain haindir ama ayrılıkçı kürtler faşist tc diyor en faşistleri kendileri farkında değil ırak kürdistanına git bak türkleri çok severler el üstünde tutarlar ama bunlar köpek ve kansız olduğu için algı yaratıldı diyarbakırda bu kadar az ayrılıkçı kürt kaldıysa HENDEK OPERASYONU sayesindedir olmayacak hayal için kendi soydaşlarını kullanam tecavüz edeen öldüren köpekler
- 1 yıl
De yine de yaptığın hoş değil
Soran1 yılBiz bu ülkede bunu haketmiyoruz çocukluğumdan beri aynı muamele görüyoruz sizde kendi ülkenizde dışlansanız hor görülseniz sizde kin öfke duyarsınız kimse boş yapmasın burada
Soran1 yılBen Türklere bişey demem benim çok türk arkadaşım var hepside çok iyi insanlar
- 1 yıl
Yaşın kaç askerliğini yaptın mı komutanların hiç mi bir şey anlatmadı sana
Soran1 yılLazlar yapıyor bu muameleyi bize bizi sevmiyolar benim çalıştığım yerde bir laz var hiç bir sorunum yok kadın beni resmen düşman olarak görüyor iş yerinde ayağımı kaydırmaya çalışıyor
- 1 yıl
Hangi şehirdesin ki
Soran1 yılNeden ben bu muameleyi görüyorum bu ülke de biz insan değilmiyiz Lazlar da topraklarını Araplara satanlar var para için yapmıcakları şey yok onlar dil üstünde değil ama biz Kürtler naparsak yapalım bu ülkede yerimiz yok
- 1 yıl
şimdi sen kendine yapılmasını istemediğin şeyi bana yapıyorsun işte ayrılıkçı kürtlerde böyle anlatabildim mi biz aklı başında milliyetçi insanlarız ben kimseyi ayırmıyorum insan olsun yaşadığı toprağı sevsin ve toprak bütünlüğünü savunsun gerisi benim için önemli değil ama meydanlara çıkıp serok apo biji apo derse en ağır hakareti yer eziyeti çeker ki biizm türk askerimiz çok vicdanlıdır kendisine ateş eden teröriste bile zarar vermez
Soran1 yılBen Sakarya'da yaşıyorum doğma büyüme buradayım 22 yaşındayım bu yaşıma kadar hep burada dışlandık
- 1 yıl
Kızım sende ırkçılığın göbeğine gitmişsin
Soran1 yılSen onları gerçek Kürtler mi yapıyor sanıyorsun hainler Kürt adı altında PKK'yı savunuyor git biraz araştır gerçekleri
- 1 yıl
Cano yine de içinde yılların birikmişi var
Soran1 yılBiz burada 150 200 yıldır yaşıyoruz kimseye kötülüğümüz dokunmadı ama ellerinde olsa bizi bir kaşık suda boğarlar
- 1 yıl
Ha şunu bileydin
- 1 yıl
bu ülkenin meclisinde dem oartililer teröre teşvik, terör örgütü lideri savunuculuğu yapıyor. bana kalsa orada konuşmamalılar oranın kapısından içeri dahi alınmamalılar şimdi söyle bakalım kim ırkçı kim faşist kim merhametli kim görüşlere açık
Soran1 yılKendi toprağında ırkçılık görmek insanı çok üzüyor benim içimde bu ülke için kin öfke yok tam tersi sevgi var ama her insan bir olmıyor bazıları öfkelerini dökmek istiyor burada suçlu biz değiliz bizi bu duruma getirenler
- 1 yıl
Yalnız 150 200 çok az gibi biraz araştır istersen
- 1 yıl
sakaryada 2 sene kaldım aşırı sağ ve milliyetçiler yobazlar takma sen onları ama yanlış düşünüyorsun sen sana yapılmasını istemediğini başkasına yaparsan olmaz
- 1 yıl
@tekbuzviskiii faşist ise neden faşist bence sorman gereken soru buydu.
Soran1 yılSen anlamıyorsun vatanını sevmeyen kim olursa olsun haindir burada konu Kürtler değil Kürt adı altında PKKlılar sen hepimizi bir tutamazsın bu ülkede herkes bizi vatan haini ilan edemez
Soran1 yılBen yıllarca okul okudum öğretmenler kadın erkek hepsi bizi dışladı bize kötü gözle baktılar çalıştığım ortamda Lazlar beni sevmiyor hiç bir zararım olmadığı halde yine ben sesimi çıkarmıyorum ben benim gibiler bunları haketmiyor
Soran1 yılBiz aslen Ankara Haymanalıymışız ama yıllar önce 150 200 yıl önce sakaryaya göç edilmiş burada çok az azınlık var Kürt olarak
- 1 yıl
kardeşim biz faşist olsak bu ülkede ayrılıkçı kürt diye bir şey kalmaz o dem partili milletvekillerininde sesini keserdik ayrılıkçıların liderleri onların görüşünü savunanlar, özyönetim ilan edenler halkı sokağa davet edenler faşist
Soran1 yılTürkler ve Kürtler arasına fesat sokanlar ne yaptıysa yaptı
- 1 yıl
zamanında sorunu çözelim dediler masadayken bile mehmetçiğimiz şehit oldu dağlarda bir kaç kendini bilmez seni dışlıyor diye hepimize yıkma bende öyle yapıyorum çünkü
Soran1 yılİçten içe ülkeyi çökertmeye çalışıyorlar
- 1 yıl
Dostum bu ülkede hiç kimse durduk yere böğürmez ben hatasızlar demiyorum ama o hataya zorlayanları biraz araştır
Soran1 yılBenim kardeşim de bu ülke için savaşmasa brnim gözümde haindir
- 1 yıl
bu ülkede ermeniler bile rahat yaşıyorsa kürtler dönüp bir bakmalı sorgulamalı
Soran1 yılBiz ne yapmışız sizin gözünüzde hep biz kötüyüz ben sana diyorum ki Kürt adı altında PKK'lılar bozgunculuk yapmaya çalışıyor ama sen anlamıyorsun
- 1 yıl
pkk zamanında amerikanın kucağına oturdu eğitim aldılar silah aldılar sonra amerika bunları * etti en sonunda bizim kucağımıza düştüler
Soran1 yılSize Ermeniler ve Yahudilerle mutluluklar diliyorum
- 1 yıl
Kürtçe konuşma yasağı ile mi çık biraz geçmişi araştır burada ne ben sana akıl verecek durumdayım ne de sen benden akıl alacak yaştasın birşeyi sorgulamadan önce başladığı noktaya git.
Soran1 yılDaha da bişey anlatmak mantıksız anlamak isteyene dostlarınızla mutluluklar
- 1 yıl
Kürtçe biliyor musun
- 1 yıl
bunlar yanlıştı şimdi sen geçmişe değil olana bakacaksın bu ülkede arap tabelalarına laf ediliyor ama kürtçe tabelalara yazılara kimse bir şey demiyor ve bunu belediye yapıyor bende aynı fikirdeyim devletimiz bu zamana kadar her millete kucak açmıştır osmanlıdam bugüne kadar öünkğ bu bizim geleneğimiz biz ayırmayız ama ayıranı fişleriz hepsine de aynı davranmayız.
Soran1 yılBen daha laf anlatmam ne anlamak istersen onu anla ırkçılık yapanı Allah sevmez bizide zan altına alarak kul hakkına girmiş oluyorsun
- 1 yıl
benim içimi allah biliyor ben kimseyi zan altına almıyorum çok kürt arkadaşım var hepsinide severim ama ayrılıkçıları döverim fişlerim bu böyle bilinsin
Soran1 yılKürtçe tabela mı ülkede Kürtçe konuşmak yasak farkındamısın ben kendi dilimi rahatça konuşamıyorum Araplar ülkeyi satın alıyor kimsenin dili açılmıyor ama Kürtlere gelince hepiniz saldırıyorsunuz
- 1 yıl
Kürtçe tabelalara bir şey demiyor mu daha geçen gün yere yazılan yazıları silen kimdi 😅
Soran1 yılNeyse ben bişey demiyorum Allah görüyor herşeyi
Soran1 yılGit vatanı toprağı satanları döv hadi rastgele
- 1 yıl
kürtçe konuşmak yasak değil siz işinize geldiği gibi davranıp görüyorsunuz bu ülkenin DİLİ TÜRKÇEDİR OKULLARDA ÖĞRENİMDE TÜRKÇE DIŞINDA DİL KULLANILAMAZ
- 1 yıl
şimdi gelip ingilizce demeyin yoksa size cahil dicem valla
- 1 yıl
La ne alakası var yere o yörenin diliyle ilgili bir kelime yazılıyorsa ve sen kalkıp bunu bununla bağdaştırıyorsan zaten sen ben kardeş değiliz.
- 1 yıl
Yani yere bir kelime kürtçe yazınca ülkenin ana dili değişti öyle mi güldürme beni 😅
- 1 yıl
lazlar neden lazcadan dolayı şikayet etmiyor konuşamadıkları için mi? laz arkadaşlarımda oldu hiç böyle bi şikayetleri yok neden acaba çözümleiyn biraz bunlari
Soran1 yılNiye arapça konuşulmaya arapça tabela asmaya bişey denmiyor da Kürtçe konuşulması Kürtçe tabelalar gözünüze batıyor içten içe Kürt düşmanı olduğunu ne kadar belli ediyorsun umarım Kürtlerin eline düşersin de senin onlar hakkında ne kadar ön yargılı olduğunu görürsün Kürtler asla söylediğin gibi değiller
- 1 yıl
soran sen anlama özürlüsüsün ben sana bir şey demiyorum
Soran1 yılLazlar Araplara toprak satmakla meşgul onlar para için yapmıcakları şey yok ben yıllardır aralarında yaşıyorum
Soran1 yılPara için oylarını sattılar Lazlar masummu sanıyorsun
- 1 yıl
Niye adam kendi yöresinde lazca bir tabela taksın yöreyi asimleştirmek için o dilin bitmemesi için devlet girişimlerde bulunsun senin anlamadığın nokta şu bu şekilde bir baskı ile gider bundan 100 yıl sonra türkiye de kürtçe kalmicak
Soran1 yılBen anlama özürlü değilim ama sen olabilirsin
- 1 yıl
sen sapancayı boş ver git rizedeki laz köylerine bak adamlar 1 kere bu ülkeye başkaldırıp ayrılıkçı görüşe erişmiş mi? efendi efendi takılıyorlar
- 1 yıl
Ben bu arakadaşa laf anlatamam yorumumu şikayet edip cevabı kaldırabilir misin bir de sakaryanın neresi
- 1 yıl
adapazaro hafız
Soran1 yılSapancadan bahsetmiyorum Karadeniz bölgesinden bahsediyorum ama cahil olduğun için bişey anlamıyorsun
- 1 yıl
neyse ne ben cahil değilim açık görüşlü bi insanım sende de ufaktan bi ayrılıkçılık sezdim sen benim dediklerimi anlamayan bi insansın
- 1 yıl
Olum benim eniştem giresunlu babası geldi yıllarca bize karşı nasıl dolduruluşa geldiklerini anlattı asker de komutan kendi ağzıyla askerin kürtlere yıllarca sebepsizce zulüm ettiğini söyledi sen daha ne anlatıyorsun yok öyle yok böyle hem kavga başlatıp ardından kavga karşılıklı olunca hain olduk
- 1 yıl
bu ülkeyi kim ayrıştırmak bölmek istiyorsa allah belasını versin.
Soran1 yılSenin gibiler olduğu sürece bu ülke düzelmez ön yargılısın
- 1 yıl
Kız şu yorumu kaldır herkes kendi düşüncesiyle mutlu 😅
- 1 yıl
lan ben önyargılı olsam sana demediğimi bırakmam ki böyle davranışlara maruz kaldığın için ğzüldüm bile
Soran1 yılSize göre hep Kürtler haksız zaten bizim ne yaşadığımızı bilmiyorsunuz ben 22 yaşıma kadar ırkçılığa maruz kaldım Kürt olduğumu söylemeden Kürt olduğumu anlamıyordular söyleyince düşmanlık yapıyorlar
- 1 yıl
vallahi kurbana çave te canemın
Soran1 yılBen yinede vatanımı ülkemi seviyorum umarım mutlu oluruz hep beraber ırkçılık kalkar
- 1 yıl
umarım
- 1 yıl
Yazdıklarını baştan okursan ilk cümlelerde nasıl yanlış cümle kurduğunun biraz da olsa farkına varabilirsin ben sana bu ülkenin ana dili değişsin demiyorum ama bu ülkede her yörenin kendi dili var devlet hiç bir zaman ne laza ne trakyalısına laf etmedi kürtçeye ettiği kadar
- 1 yıl
çünkü diğerleri ayrılıkçılık yapmadı dostum
- 1 yıl
yaşanılan olayları ne kadar çabuk unutuyorsunuz sizden tek ricam youtubeye hendek olayları yazın bi hatırlayın iyi günler hepinizi seviyorjm türk kürt laz çerkes kardeştir ayıranların awk
- 1 yıl
Emin ol kürtlerde yapmadı senin tek anlamadığın nokta bu zaten adam kendi diliyle konuşunca battı.
- 1 yıl
Hendeği desteklemiyorum. Hendekten önce 90lı yıllara gitmende fayda var
- 1 yıl
Kitabı ortasından gösterme başından başla
Soran1 yılBu ülkeyi PKK yandaşları ayırıyor Kürtler değil PKK'yı savunan türk Kürt Laz her ırktan var ama Kürtler sevilmiyor
- 1 yıl
Sen sadece görmek istediğin ve göstermek istediğini dile getiriyorsun sen 10 sene öncesine gidiyorsun ben 30 40 sene öncesine git diyorum
- 1 yıl
tamam osman pamukoğlunun söyleşilerini münazaralarını izle ben her olaya hakimim hepsinin cevabını veriyor
- 1 yıl
Eminim hakimsindir ama tek bir kaynak sağlıklı olmaz bir konu hakkında fikir edinmek istiyorsan en azından 4 5 kaynak hakkında fikir sahibi ol ortak bir sonuç çıkar
- 1 yıl
iyi günler sağlıcakla kalın
- 1 yıl
İyi günler. Sende
- 1 yıl
Kanka biz zar zor 1 saattir tartışıyoruz sende yeni bir şey söyleyip 1 2 saat daha uzatma derdindesin 😅
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. evimde beklerim sungu savasi mi kaldi.
11 YorumlaKürtler değil bir kürt diyor
00 Yorumla
1 yılSavaşa her zaman hazırlıklıyız
00 Yorumla- Gündem konusunda 665 cevap paylaştı.
1 yılBen savaşmam.
00 Yorumla
1 yılSavaşırım
00 Yorumla
1 yılSavaşırım gerekirse
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem