Evet arkadaslar, bilmeyenler icin aciklayim.
İstanbul Sözlesmesi kadina karsi siddeti engellemek ve ona karsi mücadele etmek icin İstanbul 'da imzalanmis bir hukuki sözlesmedir. Hemen hemen tüm Avrupa tarafindan imzalanmistir. Avrupa'da da İstanbul Sözlesmesi olarak gecer.
maalesef AKP hükümeti, karisini rahat rahat dövmek isteyen iki üc islamci yobaza yaranmak icin kendi ülkesinde imzalanan ve hemen hemen tüm Avrupada uygulanan sözlesmeden cekildi ve kadinlari ölüme terk etti.
CHP İstanbul sözlesmesini tekrar gündeme getirdi. Siz ne düsünüyorsunuz? İstanbul sözlesmesi geri gelmeli mi?
Kuran bana karimi dövme hakkini vermis. Iki üc laik kemaliste ne oluyor?
İstanbul sözlesmesi geri gelsin, kadina karsi siddet ile mücadele edilsin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İstanbul sozlesmesi kesinlikle geri getirilmeli. Belediyeler de guvensiz bolgeleri temizleyerek (mesela yikik bina vardir veya mobeselerin yakalayamadigi yerler vardir buralari duzenlemeli tekrardan), isiksiz bolgeleri aydinlatip guvenli hale getirmeli.
Kadinlarin ne psikolojide oldugunu anlamiyo bazi beyinsel problemi olan erkekler. Ozellikle inceller zaten hastalar, onlar sadece dram yaratip erkekleri aklamaya calisiyolar.
Kadinlar mutlaka KADES uygulamasini indirsinler ve kolay ulasilabilir halde telefonda bulundursunlar. Kimlik bilgilerini falan girmek gerekiyo mutlaka bunlari yapsinlar.
Polise sessiz sekilde ihbarda bulunabilirler boylelikle.
Basiniz belaya girerse de yardim isteyin mutlaka, apartman olur dukkan olur siginin bi sekilde... tuvaletlere girebilirsiniz kapiyi kitlediginiz zaman zaten oraya girmeye cesaret edemezler mesela.
Aklima gelen en ilk onlemler bunlar simdilik. Yaninizda bisey tasima olayina girmek istemiyorum o anda kullanabilir misiniz bilemem ama biber gazi belki en iyisi cunku uzaktan kullanabilirsiniz yani cok yakin temasa gerek yok.
Kades uygulamasinin tum izinlerine onay verin
Erkeklerin beyni degismez kolay kolay, o yuzden oncelikli olarak kendinizi guvene almak zorundasiniz.
Evet geri gelmeli. Bugünkü kadın cinayetlerinin temelinde feshedilen bu sözleşme sebebiyle salınan ruh hastası suç makineleri var. Kadına, hayvana, yeşile, bilime, Türklüğe, yaşaması gereken her şeye düşmanlar.
Geri gelmeli ama kadın beyanı esastır maddesi olmamalı bence
@KENANEVREN100 Kadının beyanı esastır ilkesi İstanbul sözleşmesi tarafından değil, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun tarafından düzenlenmekte. Bu madde İstanbul sözleşmesinde sadece koruma tedbiri konusunda geçerli, yani olası bir cinayete erken önlem alınıp koruma kararı çıkarılsın diye..
Kadın beyanı esas olmamalı diye düşünüyorum
Bu madde çok saçma. Mesela sevgilinle tartışıyorsun sırf senden intikam almak için şiddet uygulamasan bilene kız sevgilim bana şiddet uyguladı diyor. Bu madde kesinlikle olmamalı.
Bu maddenin saçma olduğunu söyleyincede kadınlar biz erkeklere kadın düşmanı diyor bu dahada saçma 😀