İstanbul ağzı dediğimiz konuşma sizcede itici değilmi dışardan gelen biri için? Birde şu sanki doğru dürüst konuşuyomuş gibi başka yörelerin şivesini küçümsemeleri yok mu - -' Ben yurt dışında doğuma büyümeyim, İstanbul gittiğimde konuşmamla ilgili hoşgörüsüzlüklerden bıktım. Sizin şiveniz ondan bana antipatik geliyor galiba bilmiyorum ama konuşunca sanki egonuz tavan yapmış gibi bir haliniz var ; haksız mıyım?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
İstanbul Türkçesi diyoruz.. Evet başka ağızlar sempatik geliyor. Karadeniz ağzı, ege ağzı, iç anadolu, doğu... Hepsi zenginlik..
Çoğumuzun ailesinde de vardır farklı ağızlarla konuşan.. Mesela benim annem babam Karadeniz ağzı ile konuşur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Türkçeyi en doğru kim kullanır orası bilinmez. Ayrıca hangi İstanbul dan bahsediyorsun istanbullu mu kaldı İstanbul da. Heryerde sive dolu. Ayrıca siveler bazen çok şirin olabiliyor. Seni fazla kirmislar sanırım.
21 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de genelde kullanılan ağız oluyor şive değil. Ki bence İstanbul ağzıyla konuşmayı herkes öğrenmeli.
Sağlık & Diyet konusunda 303 cevap paylaştı. Herkes İstanbul ağzını konuşamaz, herkes anadolu ağzınıda konuşamaz.. Her dilin kendine göre egosu vardır o zaman..
Fakat bir konu var ki şu alay etme, dalga geçme işte bu konuda çoğu insanın *mk..21 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen ya da kendini üstün görmeleri anlaşılır değil.
- +1 yıl
Komustugum anlasiliyosa bu yeterli gerisi onemli degil
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
İtici gelsin gelmesin Türkçe'deki resmi ağız İstanbul Ağzı'dır. Mesela azerilerin dili de bana komik geliyor ama adamların resmi ağzı öyle yani ne yapayım.
10 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 311 cevap paylaştı. Öyle bir şive yok. Orijinal Türkçe, İstanbul Türkçesidir. Diğerleri de şive değil ağızdır. Şive başka bir şey.
23 Yorumla- Soran+1 yıl
Ağzını yaya konuşmak mı doğru türkce?
- Soran+1 yıl
Ben 1 ay İstanbul kaldim, gezdim gördüm türkcelerinin halini. Bildigin yaya yaya garip konusuyordular duyduğumu dile getirdim sadece.
- +1 yıl
Doğru olan da bu zaten ıstanbul ağzı bunun icin kursa gidicem turkcem bozuk
00 Yorumla İstanbul şivesi dediğin türkçenin düzgün ve güzel kullanılması sana itici gelse de doğru türkçe budur..
38 Yorumla- Soran+1 yıl
Ağzını yaya yaya konuşmak mı dogru türkçe?
- Soran+1 yıl
O halde ya okulda iyi öğretmiyorlar ya da sonradan dilleri bozuluyor.
- Soran+1 yıl
İstanbul ağzıda bir şive, başka bir şehirde bunlar istanbuldan geliyor diyebiliyoruz tıpkı bir karadeniz şivesi duyduğumuzda da tanımlayabiliyoruz
- Soran+1 yıl
Tv ok haberciler vs düzgün konuşuyorlar, ancak sokakta ki insanlar başka, mesela şu saçma program var duyduğumda iğrendim Benim stilim mi ne acayıp aksanları var ve genel sokakta ki insanlar da böyle
Sağlık & Diyet konusunda 2,2b cevap paylaştı. Normal olan türkçe budur bn ingilizceyi bu kadar siveli konusuldugunu duymadım her dili doğru konuşmak gerek
15 Yorumla- Soran+1 yıl
İngilizce ne alaka? Ayrıca dogru türkçe bence kalmadı osmanlı dogrusunu konuşuyorsu ama bozuldu artık. Sadece bir zahmet ağzını yaya yaya konuşmak doğrusu degil yanlış düşüncen.
- Soran+1 yıl
Osmanlı türkçesı has hakiki türkçemiz. Sana sözlük lazım öylw ima ettiğin gibi değil. Ayrıca bugünümüz türkçesinde ve hatta isimlerimiz bile arap kökenli fazlasıyla bunun neresini yadırgıyorsum? Tamamen kültürel bu türçede arapca kökenli söz bulunması ve arapçada da türkçe söz bulunuyor.
- Soran+1 yıl
Normalde konuşmamız gereken atalarımızın osmanlının dili inan şimdiki o bişeye benzemeyen sanki fransız sömürgesine uğramış gibi olan türkçe diye yutturdukları dilden daha güzeldi.
- +1 yıl
O yüzdendir
10 Yorumla Belki olabilir ama gerçek türkçe o bnce
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Değil
- +1 yıl
Modernliğin nesi kötü?
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Modernlik ağzını yaya abartılı bir şekiilde konuşmak mı?
- +1 yıl
Ben yaya yaya konuşmuyorum konuşana söyle doğru düzgün konuşmak kötü bir şey değildir şiveli ve ya ağızlı konuşanlar için de başlık açıp kusur bulabilirsin çok saçmalamışsın kusura bakma.
- Soran+1 yıl
Saçmalayan ağzını yaya yaya konuşup havalara giren mahlukatlarda, istanbula gittiğimde bununla karşılaştım ve burada paylaşmak istedim durumun ilginçliğini, bunun neresini yadırgıyorsun?
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar