Yasanın tekrar düzenlenerek bazı suçlar için halk önünde aleni şekilde idam cezası verilmesine oyum kesinlikle evet olur.

Yasanın tekrar düzenlenerek bazı suçlar için halk önünde aleni şekilde idam cezası verilmesine oyum kesinlikle evet olur.

Hadım daha etkili. Adam ida edilse der ki lan gitsem yine spawn olurum devam ederim bi sekilde.. ama hadım edilirse o travması varlık hafizasina iyice yerlesir bir daha oyle davranmamasi gerektigini anlar. Boylece ilerde oyle davranmamasi gerektigi icin eger respawn olacaksa o problemi gidermis halde gelir.. yoksa o döngü kirilmaz. Ve o problemi giderme sekli belki mikropenis olabilir atiyorum🤭
Yani mesela yolsuzluk yapan birileri var diyelim. O birileri vatana ihanetten idam edildi... adam yine spawn olur yine devam eder ayni seylere... ama sen onu adil sekilde yargilasan ve bilmem kac milyon insanin hakkina girdigi icin agir cezalar versen o adamin varlik hafizasina islenir bir daha spawn olacak olursa yapamaz ve köle olarak spawn olabilir en iyi ihtimalle o da... yoksa kedi kopek falan olabilir belki bok bocegi olur bilemeyiz xjsjs belki ufacik sinek olur ve birini isirdigi icin yer beziyle falan şlaaak diye oldurulebilir de... anladin mi demek istedigimi :d
O yuzden hayir derim. Ama keske ulkeyi ben yonetiyo olsam ya cok guzel iskenceler yapardim hobi olarak... ozellikle cocuk tecavuzcu ve katillerine, kadin tecavuzculerine ve katillerine falan...
Mülkün adaletin temeli olduğunu daha şurada 1 ay olmadan herkes gördü (bkz. polat enercii). Adalet şu haliyle topal iken idamın amacı dışına çıkacağı kesindir. Adaleti sadece ceza hukuku olarak yaftalamak isteyenler oturduğu evinde bal, kaymak yerken garibana tuz koklatan bir adalet düzeninden bahseder dururlar. Belediyelerde torpilli adalet, hakim yargıda siyasi adalet, sokakta mafya adaleti, mevcutken "idam" i büyük suçlara getirmek her ne kadar bizim yüreklerimize su serpecek desek te, işçinin , öğrencinin, esnafın, velhasıl toplumun hakkını çalan, ekmeğini yiyen yediren rantci ya da rantsiz katillere de idam gelecek mi? onu sorgulamak lazım. İnsan haklarına tecavüz, ekmeğine emegine hirsizlik, hayallerine liyakatina geleceğine iskence cektirenler ile vatan toprağına göz diken, kadınları, çocukları istismar eden, öldüren zihniyetlerin arasındaki ayrımı elbette dikkate almıyorum saymayin. Biri bir gün diğeri her gün öldürüyor. Fark bu.
Yazıyı burada bırakıyorum. Selametle herkese.
Türkiye gibi bir ülkede hayır derim çünkü gerçek adalet olduguna inanmıyorum bu olursa birçok suçsuz insan da idam edilebilir. Bunun önüne geçilebilir mı düşünsene hiçbir suçun yok sana suç attılar ve idam cezası yedin. Bu olmaz. sadece sınırlı bir şey için idam olmalı mesela 2 kişiden fazla kişiyi öldüren için ya da 2 kişi ve üzeri çünkü sınır olmazsa bu kötüye kullanılabilir. Sucsuz insanlarda idam edilebilir. Bunu doğru bulmuyorum. Sadece belirli suçlar için olmalı yani çok büyük suçlar için yoksa önüne geleni idam ederler. Bizim ülkenin adaletine inanmıyorum çünkü.
Cevap
33Cevap
Evet derdim tabi ki de.
Hayır derdim. Ülke de hukuk doğru düzgün işliyor mu ki güvenip evet dicez. Zaten hukuk düzgün işlese idamı konuşmaya gerek kalmazdi. İdam gelse bile hükümet kendi lehine cevirir. Bunların ipiyle kuyuya inilmeyeceğini yıllar önce anlamış olmaniz gerekirdi.
İdam gelmeli tabiki eğer ki referandum olursa oyum evet olur.
Vatan hainleri, teröristler, tecavüzcüler, katiller, ormanları yakanlar başta olmak üzere idam edilmeli
Ve bence kısas da gelmeli kana kan dişe diş.. Eşini döven birinin eli kesilmeli mesela ya da hırsızlık yapan birinin veya tacizci biri.. Bunlar caydırıcı bak bakalım bir daha yapıyor mu?
Arkadaşlar şeriat çok yanlış biliniyor çok.. Biz zaten laik bir ülkeyiz bazı kısımlarını uygularsak ülke adam olur gibi.
Kesinlikle ben buna karşı değilim Şeriat gelsin. Herkes çeki düzen alsın. Kesinlikle. Kadını da erkeği de. @mervems91 neden? İdam geldi şeri hukuk geldi. Bedelini erkek de öder kadın da. Zina yasadan çıkartıldı. Göz zinasi fiili zina... kesinlikle cuku olan herkes kaldırıyor geziyor sarkintilik yapıyor. Kadınlar da ona göre düzene girer. Otobüsler bile ayrılmalı bence. Katılıyorum.
Ayrı otobüs Japonya da var biliyor musun? Kadınlara özel. Türkiye 'de yapmak istesen Arabistan mı burası derler. Bilmez ki Arabistan' daki kadın Sultan gibi yaşıyor. Bizim halkımız yobaz, bağnaz. Araştırmadan bilgisi olmadan fikir sahibi oluyor. Şeri hukuk bugün İran'ın uyguladığı ile de örtüşmüyor bence işin birde suistimal edilen tarafı var.
İtiraz etmiyorum. Osmanli da uygulanan şeriat gelmeli başka bir şeye gerek yok bence. Kadın istediği gibi erkek istediği gibi davrandı mi cezasını çekmeli ekmeğin hesabı sorulacak inşallah. Kadin erkek meselesi değil. Şeriat tam uygulanan bir ülke olmalıyız. Biz Müslüman birisiyiz. japonya da var. evet. kadın erkek de belirli saatten sonra dışarı çıkmasın. Allah diye bir varlık ve kuranı kerim var. Bedel ödesin herkes.
Hayır derim
Çünkü yanlışlıkla iftira ile masum ınsanlar idam edilebilir
Ve bu yanlışlıkla idam edilen kişi sizin kardeşiniz çocuğunuz babanız da olabilir
Birşeyi söylerken biraz geniş kapsamlı düşünün
Kadının beyanı esastır diyor İstanbul sözleşmesi
Böyle bir kanun varken Allah korusun
Günümüz siyasi partilerinin hiç biri güven vermediği için keyfi veya muhalefet oldu diye sırf idamlar gerçekleşebilir. Sonuçta devlet gücünü elinde bulunduran kişi sahte kasette yapabilir, montaj video, fotoğrafta yapabilir sahte belge delilde yapabilir.
En güzel yöntem vatandaşlığını iptal edip sınır dışı etmek. Başka ülkede ne yapıyorsa yapsın bizi ilgilendirmemeli.
Hayır derim. Çünkü bunu belli suçlarda kullanmayıp muhalif tüm insanlara karşı kullanacak güvensiz bir hükümet tarafından yönetiliyor ülke. Ayrıca aşağılık bir caniyi öldürmektense onu en zor işlerde ölünceye kadar çalıştırmak daha iyi bir ceza olarak geliyor bana. Her gün pişmanlık ve utanç yaşaması çok daha büyük bir ceza.
Yeterince ağır şartlar sağlanırsa pişman olması rahatça sağlanır
Hayır tam Ortadoğu oluruz o zaman siyasiler rakiplerini idam ettirir artık.
Evet Oklahoma gibi geri kalmış yobaz muhafazakar eyaletlerinde var.
İdam el kol kesme işkence yok çöp poşeti giydirme yok köpek toplama aracına bindirme falan bunlar ilkel yöntemler
Bu yöntemleri tasvip edenler Rahmetli Menderes'i idama götürürken sırtında sigara söndüren zihniyetten farksızdır nazarımda
Hayır saçmalık çözüm bu olamaz
vereceksin müebbeti Cezaevi Hapisler bunun gibilerle dolacak sonra salacaksın öldürsünler birbirlerini
Hayir.
Sert cezalar sucu engellemedigi gibi, Türkiye gibi bir ülkede herkes idam edilir ama suclular en basta idam edilmez.
Bunuda gectim, cinayet suclarini isleyenler sonradan genelde kendisinide vuruyor. Karisini öldüren adam arkasinda intihar ediyor mesela.
Katiller zaten ölmek istedigi icin sizin istediginiz sonuc zaten cikmaz.
Aynen.. adam yine spawn olurum nolacak der umrunda bile olmaz yaptiklari..
Normalde idam gayet yerinde bir karar ama ben hayır derim çünkü eğer bugün idam gelirse kimlere uygulanacağını gayet iyi biliyoruz kendimizi kandırmaya gerek yok bence o yüzden günümüz şartlarında hayır derim
Hayır derim.
İdam cezası gelınce sanıyor musunuz it çakal asılacak?
Onlardan olmayan kim varsa asarlar.
Adalet ve hukuk getirilsin idam çözüm değil.
Bazı suçlar halka dahi sorulmadan idam kararı verilmeli. Örneğin, kadın ve çocukları istismar edenler. Kadınlara, çocuklara ve de hayvanlara şiddet uygulayan kişiye ne ceza verirseniz verin caydırıcı olunamayacağından dolayı idama mahkum edilmeli.
Hayır derim.
Her siyasi parti kendine terörist ilan ediyor, peşinden gelen hükumet terörist değillerdi diyor. Hiç değilse kodesteki adamı salarsın, iadei itibar yaparsın. Kellesi gidene ne yapacaksın, mezarına gül mü atacaksın :d
İdam cezası, ağır suçların caydırılması için gereklidir. İkbal uzunerin annesi keşke evladımı kurşunlasalardı diyor hiç kimsenin bir anneye bunu söyletmeye hakkı yok.
Hayır. Avrupa medeniyetinde çağ dışı yöntemlere yer yok. Tedavi edersin topluma geri salarsın, bu daha medeni ve insancıl bir yöntemdir
Hangi suçlar için geldiği önemli. Ama kadına, çocuklara karşı şiddet ve cinsel saldırı duçlarına karşı getiriliyorsa bende destekler sokak sokak gezer anlatırım. Gözü kapalı evet oyu veririm
Hayır derim onun yerine Adalet gelsin merhamet, wicdan gelmesini isterim biraz aklınızı kullansaniza ya War diyelim ki idam cezası geldi suanki sistemimizi biliyorsunuz zaten adalet yok zengin siyirir bir şekilde olan yine garibanlara olur bu sistemle idam gelirse garibani Kurban ederler kendini kanitlamasina bile fırsat wermezler olan yine garibana parasiza olur suçlu yine Bir şekilde kurtulur onun yerine Adalet istiyorum ben
Adalet iki kısma isler parası olana ve fakire yine evet deseniz bile fakir asilir mutlaka zengine yöne bisey olmaz... Boş yani olsa ne olur olmasa ne olur fakire olan olur yine
Adaletli kimse yokki evet diyeyim. Şimdi evet desem Allah peygamber deyip iktidar olan yalancı birisi bu sefer suçsuz insanları idam ederler. O yüzden hayır derim çünkü gerçek adaletli kimse yok şu an
Gerçekten adaletli olacaksa evet derim. Ama mevcut sistemde olan yine garibana olacağı için hayır diyorum.
Bu ülkede hiçbir şey adaletli olmayacağı için red verirdim. Hakedeni değil canlarının istediğini asacaklarına adım gibi eminim çünkü
Kesinlikle doğru
Hayır derim elbette, şu an cezaları ağırlaştırmak bir çözüm değil. Doğru insanları doğru zamanda cezalandırmak gerekiyor. Bu olmadığı için idam cezasının gelmesi daha büyük haksızlıklara yol açacaktır.
Adaleti düzgün işlemeyen ülkeye idam getirirsen önce seni beni idam ederler.
Katiller dışarda dolaşmaya devam eder.
Bu ülkede idam cezası gelse bile gerçek anlamda bunu hak eden insanlara uygulanacağını zannetmiyorum.
Hayır derim çünkü düzgün bir yargıyla yapılacağına inanmıyorum
Ben hayır derim.
Bunun adaletli bir şekilde hak edene uygulanacağına inancım sıfır.
İdamdan ziyade anayasa düzeltilmeli bu şartlar altında idam çokta işe yaramaz
Elbette hayır. Böyle bir halkın eline sihirli değnek versen gene ülkeyi mahvederler
Bu ülkede idam gelmez gelse bile fakire ceza işler zengine değil... Diye düşünüyorum
Suçluları serbest bırakıp masumları asacakları için hayır derim
Hayır derim çünkü öldürülen yine biz oluruz. Muhalifler
Şeriat gelmedi. Bence Şeriat gelmeli. Halka bir çeki düzen verilmeli. İdam otomatik gelir zaten.
evet derizde zengini asmazlar gariban katilleri asarlar
İdam cezası için evet derim kesinlikle ama bunu da çok adaletli bir sistemde kulanicaklarını düşünmüyorum boş yani
Şeriat gelmeli. İdam zaten onla gelir.
Bu memlekette suçsuzlar idam edilir
Hayır derim çünkü ya suçsuz olan birini de öldürürlerse
Suç kapsamlarına göre evet derim
hayır derim çünkü suçlular değil suçsuzlar gider
Evetttttttttttt derimmmmm
İdamdan beter cezalar var
Tabiki evet diyorum
evet derim, aksi ihtimali dusunmem bile.
Her dilde EVET derim tabiki..
Evet derim kesinlikle
Seninle aynı fikirdeyim.
Ancak gerçek suçlular idam edilirse evet derim.
Evet derdim
Evet
Evet
Ben evet derim..
Evet
%100 Evet
Hayır tabikide
Neden
Sen bir şiddeti şiddetle çözersen hiç bir fayda sağlayamasın kaldı ki şimdi bile kadın cinayetlerinde 5 yıl yatıp çıkıyorlar idam gelse suçsuz insanlarında öldürülceğini düşünüyorum
hayır
evet derdim
Evettt
Katılıyorum
Evet derdim..
Hayır.
evet derim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?