Ülkede her gün daha fazla şaşıramam derken bir sonraki gün ağzım açık şekilde yeni haberleri okuyorum. Artık kimsenin ciddi anlamda can güvenliği olmadığından eminim.

Ülkede her gün daha fazla şaşıramam derken bir sonraki gün ağzım açık şekilde yeni haberleri okuyorum. Artık kimsenin ciddi anlamda can güvenliği olmadığından eminim.

Hissetmiyorum, en basitinden markete giderken bile yanımda kesici alet, biber gazı veyahut başka bir şey almaktan bıkmış durumdayım. Giyinişimizden kendilerine dokunma hakkı çıkaran pis zihniyetten, dışarıda olduğumuz saatle ahlakımızın sorgulanmasından, gülüşümüzün bile erkeklere tahrik edici bir amaç gütmesinden nefret ediyorum. Her an acaba kim pis bakışlarıyla rahatsız edecek kim yardım ayağıyla istenmediği halde dokunacak diye evden bile çıkmak istememekten yoruldum. Bugün o öldürülen kadınlardan biri olur muyum düşüncesi insanı içten içe kemirirken hala ve hala kadınların namusuna suçlu erkek dahi olsa söz eden ve insanlıktan nasibini almamış kişilerden yaka silkmiş durumdayken bizler, suçlunun hapis dahi yatmayıp iki ay sonrasında serbest bırakılmasından, ortada delil yok diyerek ölen nice kadınların canlarının hiçe sayılarak unutulmasından, tecavüz edilen kadının hakkı aranacakken erkeğin tek bir “isteği vardı” sözüyle bütün suçun kadına yıkılmasından, küçücük çocuğun ölümü üzerine araştırma başlatılmasını reddeden bir ülkenin geleceğinin bir parçası olmaktan da utanıyorum. Söylenecek çok şey var fakat adaletin duvar yazısından ibaret olduğu bu ülkede sesimiz çıksa da bir hükmü cezası olmayan adalet kavramına daha fazlasını sığdıramıyorum, üzgünüm.
Aslında birçok kişi kendini güvende hissetmiyor desek yalnış olmaz
https://www.youtube.com/embed/Bp9xVnD4Db0O zaman tek çare birçok suçtan aranan ve halkı ağır yaralayan kişilere susturucu silah ile kafadan 1 mermi vurarak Soykırım yapmak lazım. (Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 suçlu susturucu takılı kafadan headshot ölü insan)
Böylece ülkemizin can güvenlik sorunu aşındırılabilir.
Evet güvende hissediyorum ama kendime güvendiğim için başkalarına değil belki bazıların hoşuna gitmeyecek ama hep söylüyorum yine söyleyeceğim baştan aşağıya değişim şart ülkede
Cevap
8Cevap
Hayır hissetmiyorum
Türkiyede kimsenin güvende olduğunuda güvenle sokakta gezdiğinide düşünmüyorum özellikle kadınlar için bu ülke artık yaşanamaz hale geldi hiçbir şekilde kendilerini koruyabileceklerini düşünmüyorum adalet sisteminde kadına yapılan taciz ya da herhangi bir tehdit karşısında şuçların ağırlaştırmasından yanayım adam karısını dövüyor öldürmekle tehdit ediyor ve hiçbir şekilde bir önlem alınmıyor elini kolunu sallıyarak geziyor ve iki gün sonra öldürüyor ana bültende kan dondurucu cinayet yine canımız yandı diye konuşuyorlar çünkü bir önlem almıyorlar.
Türkiye güven vermeyen bir ülke. Bu ülkede yaşarken çok ama çoooooooook bilerek uzatıyorum, çok dikkatli olmak zorundayız.
Konuştuğumuz insana, bulunduğumuz yer ve mekana çok dikkat etmeliyiz. Gözümüzü, kulağımızı açıp, dikkatli adımlar atmalı ve kendimizi savunacak önlemler almalıyız.
Kadını, erkeği, çocuğu, genci yaşlısı herkes çok dikkatli olsun lütfen. Zor zamanlarda yaşıyoruz ve ne yazık ki bu zor zamanlar hemen veya kısa sürede geçmeyecek.
Dr. Zeliha Burtek dediği gibi içselleştirilmiş kabullenilmiş statik toplumsal çürüme var hatta bir rejimin yıkılıp yeni bir rejimin yenilenmesinden daha hızlı yayıldığını söylüyor. Devletimizin de ne refah devleti ne sosyal bir devlet yolunda ilerlemediğini ya da ilerleyemediğini ifade etmiş, ek olarak internetin tüm bilgilerin aktarılması ve denetilmemesinin de tehlikeli olduğunu söylemişti. Bu çürüme herkesi bir şekilde etkileyecek, bende açıkçası güvenli hissetmiyorum ama umutsuzda olmak istemiyorum.
Kendine, ve kendi ana babasina saldirmasi gereken tipler kendileriyle ilgisi olan olmayan her kadina saldiriyolar yetmiyo öldürüyolar. Ya bunlari yaratani s... yim... ne guveni bu tipleri yaratani harbiden s... yim... bu nasi bi uretim kodudur ya... koskoca evrende boyle asagi yaratiklar nasil peydah olabiliyor anlamiyorum...
Bir kaç ruh hastası şehirdeki meydanlarda idam edilirse güvenlik hissi çoğalır kesinlikle..
Kesinlikle. Hem canlı yayında olmalı hem de halk meydana gelebilir ve izleyebilir.
Benim daha iyi bi fikrim var ben meydanda halka acik sekilde iskence ederek canlarina okuyayim bence daha cok hosunuza gider.
Ya da bana ne :D
Biri sırf bıçağı keskin mi diye kontrol etmek için boğazımı kesebilir, nasıl güvenli olabilir
Hayır. İdam gelmeli caniler idam edilmeli. İsviçre'den ithal edilmiş kanunlar adaleti sağlamıyor
Abi ben kendimi evde bile güvende hissetmiyorum
Ülkeme ve ülkemin sokaklarında güvenlik kaygısına dair tuhaf düşüncelerim yok benim.
Her ölebilirim
gram güvende hissetmiyorum
Hayır, güvende hissetmiyorum..
Hiç hem de hiç
Eh işte
Hayr
Hayır
Hayir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?