Dünyadaki bütün Müslümanlar neden mutsuz? Neden gavur Finlandiya, İsviçre gibi ülkeler mutlu ve huzurlu? Hani huzur islamdaydı?
Tam aksine huzursuzluk islamda gibi...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyadaki bütün Müslümanlar neden mutsuz? Neden gavur Finlandiya, İsviçre gibi ülkeler mutlu ve huzurlu? Hani huzur islamdaydı?
Tam aksine huzursuzluk islamda gibi...
bıkmadınız ha bu şehir efsanesini dillendirmekten. tabi ki huzur islamda. sen biliyor musun iskandinav ülkelerindeki taciz ve tecavüzün islam ülkelerinden kat be kat olduğunu. istersen google amcaya sor söylesin. sen biliyor musun intihar vakaları en cok senin imrendiğin kuzey avrupa ülkelerinde? sen biliyor musun birleşik arap emirlikleri, kuveyt, katar , malezya, endozneya gibi slam ülkerinde milli gelir ab ülkelerinden geri değil. sen dinden çıkmak için bahane arıyorsun kendi kendini kandırıyorsun. ben müslümanım ve cokkkk mutluyum. islam ülkelerini batlılar sömürmese işgal etmese dünyanın en huzurlu ülkesi olurdu. ama dedim ya bilgin olmadan fikrin olmuş. ben 10 sene önce islamdan uzak yaşardım başım beladan kurtulmazdı şimdi tevbe ettim ve namazımı vs kılıyorum elhamdülillah tüm hayatım yoluna girdi. lütfen bilip bilmeden konuşmayın. müslüman olmayan kuzey korede, kominist cinde, küba da insanlar senin hayatının yanına bile yaklaşamıyor özgürlük sıfır. ukrayna rusay müslüman ülke mi? ama siz ısıtın ısıtın aynını karnınızdan söyleyin islamda huzur yok islamda huzur yok deyin.
Kat ve kat mı? Kaynak?
Bu bir ülke için.. bak soruyu soran İslam toplumunun tamamından bahsetmiş. Resmin bütününü bakmış.
@Chıld_Of_GOD keşke fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olsa, okusa insanlar. size demiyorum ama önyargılar insanımızı kör etmiş. linkte yazıyor her şey. islam ülkelerinin neredeyse hiçbiri taciz ve tecavzüde listede yok. ama insanımızın aydın medeni vs. saydığı avrupa , iskandinav ülkeleri zirvede. hem de tecavğüze uğradığı halde şikayet etmeyn kadın da çokmuş ab de
@Chıld_Of_GOD linkeleri oku. sonuna kadar lütfen. bir ülke mi değil mi görürsün. iskandinav ülkelerinde taciz tecavüz islam ülkelrinin hepisnden fazla. ilk 20 de islam ülkesi yok
Listede olmaması olmadığı anlamına gelmez. Bende ne videolar var Bakmaya için el vermez. Analiz yapan kurum ve kuruluşlar yanlı olabilir. Objektif sonuç vermez. İnsanın olduğu her yerde bu olası, lakin geri kalmış çağ dışı toplumlarda daha fazla ve aleni
@Chıld_Of_GOD senin elindeki videolar münferit olaylar. islam ülkelerinde de eğer 100 taciz tecavüz varsa yüz video çekerim sen de sanırsın ki islam ülkelerinde sabah akşam tecavüz oluyor. ama ORANLARA BAKMAK GEREK. oranlama yani istatistik açıkça gösteriyor ki ab ülkelerindeki bu pislikler islam ülkeleirnden kat ve kat fazla. bu araştırmayı yapan da islam ülkeleri değil.
Mutluluk ve refah, dinin varlığıyla değil, daha çok ekonomik istikrar, sosyal adalet ve özgürlükle sağlanıyor. Finlandiya, İsviçre gibi ülkeler mutlu çünkü sağlam bir ekonomi, kaliteli eğitim, sağlık hizmetleri ve adil bir yönetim sistemine sahipler. Yani, bu ülkelerde insanların huzurlu olması dini inançlardan ziyade, yaşam şartlarının iyi olmasından kaynaklanıyor.
Diğer yandan, birçok Müslüman ülkede dinin ağır etkisi olmasına rağmen yolsuzluk, adaletsizlik ve ekonomik sıkıntılar yaygın. Bu, dinin tek başına huzuru sağlamadığını, asıl önemli olanın ekonomik refah, adalet ve özgürlük olduğunu gösteriyor. Yani, bir ülkenin huzurlu olması için güçlü bir ekonomisi ve sosyal düzeni olması şart. Din, bireysel huzur sağlayabilir, ama toplumun genel mutluluğunu belirleyen asıl faktör bu değil.
İslamı iyi yaşasa dediğin şeyler olur
Diyanet Başkanı gibi, tarikat başları gibi mi :) Son model arabalarda gezip, yoksulluğun güzelliğinden millete bahsederek mesela…
Artık Müslümanlar da huzur denen bir şey kalmadı maalesef her millet kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor güçlü olan zayıfı eziyor işte böyle bir dünyadayız artık sona doğru hızlı bir yaklaşım içindeyiz...
Açıkçası bu deneyiminize pekte katılmıyorum. Kaçımız İslamı hakkıyla yaşıyoruz ki?
Basit örnekle vergi kaçıran, fiş kesmeyen, işçinin emekçinin hakkını vermeyip kendileri lüks içinde yaşayan harcayan patronlar varken, içki, kumar, vb. bir çok kötü alışkanlıklar cabası.
5 vakit namaza giden yok. Her türlü kötü alışkanlıklarda var. Kimlikte İslam yazmasıyla, İslama uymak arasında bence fark var. Toplum kötüleşti bozuldu. İslam dinine uyulmuyor çünkü. Dine uymayıp dinde kusur aramak bence saçmalıktır. Dini tamamen yaşarsın uygularsın toplumda öyle olur eğer buna rağmen sorunlar varsa o zaman konusu açılmalıdır.
Cevap
21Cevap
Çünkü insanlar şükretmek nedir bilmiyor gadası
Ülke olarak mı soruyorsun bireysel mi ilk ona karar vermelisin. Ülke olarak sorarsan çok bilgim olmadığı için kısaca siyaset diyebilirim. Huzur bireyseldir. Huzur derken ne demek istiyorsun? Mutluluk huzur mudur? Maddi imkanım çok olsa huzurlu mu olacağım? Hayır huzur ruhun tatminliğidir. Ne kadar fakir de olsan, hak yemediğinde, Allah a göre yaşadığında huzurlu olursun. İçin huzurlu olur yani. Bedenin yıpranması aç kalması vs kişinin kendisini hem de devleti ilgilendirir. Kısacası Türkiye de olup orta halli bile diyemeyeceğim ama fakir de olmadığım bir hayatım var ve ben huzurluyum. Sıkıntılar oluyor muhakkak ama amacım belli.
İslam sadece senin dünya hayatindaki huzuru vadetmiyor zaten. Asıl vadettiği öldükten sonraki hayat için. Asıl evimiz orası. Ama bilmiyorsunuz arastirabilirsiniz. İslam dünya hayati muslumanlar icin bir imtihandir buyuruyor. Ve kafirlere bu dünya da guzellikler verdigini de söylüyor Allah cc. Ama onlara da ahirette sonsuz azap vadediyor. Tercih de kişiye kalmiş. Kisa dünya hayatinda imtihanlara göğüs gerip cenneti kazanmak mi? Yoksa inanmayip istediği gibi yaşayip asıl yurdunu çöp etmek mi? Kişiye kalmiş.
Huzur zaten İslam’da. Allah’a iinanıp, Onun indirdiğine uyarsan Rabbin seni kuşkusuz doğru yola iletir. “inandım” demekle bırakılacaklarını sanmasınlar, Rableri onları denemekte. Ancak Gerçek Müslüman olup Allah’a teslim olanlar doğru yola ulaşır. İnandım deyip kendilerine zulmeden inkarcıların sözüne uyarsan, sende onlardan olup Cehennemin yoluna odun olursun. Dikkat edin, Allah gerçekten mutlak üstün olandır
https://youtu.be/9fwumBPhD8g?si=KwxJJR5ZLVicx8DF
Peki din nerden öğrenilmeli
Bundan 300 yıl önce o saydığın ülkeler İslam ülkelerine özeniyordu. Çünkü insana en çok önem verilen coğrafya İslam coğrafyasıydı. Müslümanlar önce insana önem vermeyi unuttu, sonra insan olmayı. Çünkü ekonomi bozuldu. Ekonominin bozulduğu tüm coğrafyalarda önce etik değerler çöker, sonrasında ahlak. Ahlak çökünce de her şey. Görece en refahlı İslam ülkesi Suudi Arabistan. Oranın halkı da Türk halkına göre kat kat mutlu.
Ekonomi neden çöktü demek ki islamdan uzaklaşıldı
O dönem kültür din üzerine kurulduğu için İslam'ım emrettiği etik değerlerden uzaklaşıldı diyorum. Mesela şu an vatandaşlık üzerine kurulu bir kültür var. Vatandaşlığın gerektirdiği etik değerlerden uzaklaşıldı için cumhuriyet başarı getirmiyor. Suçlu cumhuriyet mi peki? Tabi ki değil, suçlu değerleri terk eden insanlar.
“Senin dünyaya bakan penceren kirli ise, benim çiçeklerim sana çamur görünür!..”
İslâm; selâm demek, insanlığın selâmeti demek, barış, saâdet ve huzur demek… İslâm; korkutucu değil, bilâkis gönle huzur verici, aynı zamanda zarâfet, incelik ve nezâket tevzî edici bir din yani insanlığın huzuru İslam'da...
Bunu anlayabilmek için İslamı yaşamak gerek. Dinim İslam demek yetmez!
Nasıl peki
Bir başkasına bakmadan sen islamı emrolunduğu gibi yaşa bak nasıl huzurlu oluyorsun. Bir de hiç bir ülke İslamla yönetilmiyor bu arada.
Bir başkasına bakmadan derken
Huzursuzluk İslam da desek daha doğru olurdu. Müslümanlara bakma zaten, ceplerinde tek kuruş yok ama inanıyor diyelim, huzursuzum mutsuzum der mi? İnancını yüceltmek için huzurlu olduğunu söyler, insanlara bakmak yerine rakamlara bakınca istatistikler kimlerin mutlu olduğunu net şekilde gösteriyor zaten. Burada 3-5 hokkabaz inancını yüceltecek diye kimseyi kandırmanın alemi yok.
İslamı yaşarsan huzuru yaşarsın huzur dedigin maddi degil manevi o dediklerin kafir olanlar dünyayi yasayacak muslumanlar cenneti yasayacak kafirler icin dunya cennet ahiretleri cehennem olacak maddi ile manevi ayri seylerdir birbirine karıştırlmamalıdır karıştırılırsa böyle olursun
İnsanları din ile kandırıp birileri kral gibi yaşam süren sistemini yapan müslümanlar hak yiyen yine müslüman bunun İslam ile Allah ile Alakası yok insanla var
Buna iki güzel sözle cevap vermek istiyorum
1-) Dinini bilmeyen yaşadığını din zanneder
2-) Dinini tilkiden öğrenen tavuk çalmayı marifet sanır
Din nasıl yaşanır kurandan öğrenilmez diyorlar
Nerden öğrenilecekmiş vahiy mi gelecekmiş
İslam alimlerinin kitaplarından öğrenilirmiş kuranda her şey yazmazmış vs vs aklım çok karışık
Saçmalamasınlar Kuranda yazanın dılında hiçbir kuldan duyduğuma inanmam
Nerden bilcem adamın kendi uydurmadığını ki peygamber efendimizden sonra da vardı böyle ortaya çıkanlar
Tgrt belgeselde Osman ünlü hoca öyle söylüyor ve orada evliya filmleri var sence orada yaşananlar gerçek mi
Valla ben bunların böyle olduğuna inanmıyorum yani şöyle eğer böyle dini bir şey manevi bir şey yaşasak dilden dile dolaşacak kadar anlatmayız diye düşünüyorum
https://youtu.be/9fwumBPhD8g?si=KwxJJR5ZLVicx8DF
İzle adam mantıklı konuşuyor bir yandan. Ayrıca mealini elmalılı Hamdi yazır çevirdi. Bunu da bir insan çevirdi yani nasıl anlıcaz tam çevrildiğini ve günümüzde herkes farklı anlam çıkarıyor neden herkes aynı anlamıyor Mustafa islamoğlu başka Mehmet okuyan başka vs
Müsait zamanda izlicem
Tamam
Huzun İslam da olduğunu düşünmüyorum sadece inananlar öyle düşünüyor.
Bunu da dersen insan kusurlu islam kusursuz derler... herseye verecek yuvarlak cevaplari var ama bu kan ve gozyasinin nedenine verecek mantikli bir cevaplari yok...
Doğru yolu bilmek ile o yolda yürümek farklı şeyler. İslamın yolunda gidenler işte o İskandinav ülkeleri
İslam ülkesi değil ki nasıl İslam yolunda gidiyorlar
Mesela adamın biri ben doktorum diyordur ama doktorluğun gerektirdiği şartların hiçbirini yerine getirmiyordur. Bir başkası ise ben doktor değilim dese de doktor olmak için gereken tüm bilgiye, pratiğe falan sahiptir. Sence hangisi gerçek doktordur?
Müslümanlıkta böyle. Müslümanız diyoruz ama bunu gerektiren hiçbir şartı uygulamıyoruz. Adalet, yolsuzluk, özgürlük, ekonomi gibi endekslerin hepsinde kötü bir sıralamamız var mesela. Sence Müslüman olsaydı bu halk bu halde olur muyduk?
Müslümanlar ahlak=din kafasından çıkmadığı sürece bir skm değişmeyecek.
Çünkü o gavur dediğiniz Filandiys isveç ve diğerleri türk toplumundan daha müslümanca yaşıyorlar, ahlaklı, edepli, namuslu ve düzenli
Bazıları bunu sorgulayanları direkt vatan haini ilan ediyor, dikkat et..
Onlar sorgusuz sualsiz neye inandığını dahi bilmeyen at gözlüklü kendini Müslüman zanneden kişiliklerdir
Geçen böyle soru sordum diye dinsiz diyen oldu. Yani sorgulayarak doğruyu bulmak dinsizlikmiş. Yemin ederim ateistler kadar bilgileri yok öyle aileden çevreden gördükleriyle inanıyorlar
Huzur İslamda evet ama islama uygun yaşayan ülke yok. Lafta müslümanlar
Bütün dünya İslamin büyüklüğünü kabul etti ama içimizde ki böyle yobazlar edemedi
Yazdım yazdım sildim
Bir şey demeyeyim
Sen konuyu yanlis anlamissin dostum, huzuru bulagin yer islam
Müslüman gibi yasamadiklari için yaşansaydi eğer şu an İsrail diye bir avuç it sürüsü aylar öncesinden yeryüzünden silinmişti
islamın emirleri kısıtlaması insanın fıtratına yaradılışı özgürlükle çelişiyor hayatı sınav olarak yaşamak bir insanı nasıl mutlu eder ki?
Uygulamakla alakalıdır. herşeyde denge esastır.
bütün yorumlar avuntu derdinde
Kesinlikle bu dinde sorun var
Dinde değil bazılarının beyninde sorun var
Huzur kafirlikte de değilmiş sanki. Yoksa huzurlu olsaydin ne diye islama saldirip durasin ki? Demekki bi. huzursuzluk. var icinde. Bence sen bide islami dene.
Kafir olduğumu neye dayanarak iftira atıyorsun islamı bildiğini zanneden ama inan kişiye kafir diye iftara atarak kendisinin kafir olduğunu bilmeyen varlık. Okumadan araştırmadan inanmışsın ama bişey bildiğin yok
Şizofreni baslangıcı sanırım 😂😂😂 sorunu ve en önemlisi en alt satırı tekrar oku. Ve yazan kişiliğinle ilgili yorum yap. Bu kisiligin de maasallah tavaf ederken cevap atmis sanirsin 😂😂😂😂😂😂 kafirlerin ortak ozelligi nedir bilir misin? Tutarsızdırlar. Ve konustukca batarlar.
Ama yanildigim. bkr nokta var kabul ediyorum. Kafir yerine münafık kullanmam lazımmış. Degil mi?
Onları yazınca kafir mi olunuyor armut kafalı. Ben sadece gördüğümü söylüyorum bakmıyorsun galiba hiç etrafına birilerine bilmeden etiket yapan İslamiyeti savunduğunu zanneden cahiill
Tamam münafcım sen şöyle soldan soldan devam et. Guzel bi söz vardı "boku ne kadar karıstırırsan o kadar koku cıkarmıs" o yuzden pek kircalamak. istemem. hafi sen devam et bu sekil. zebanilet anlatir sana neyle musluman neyle kafir olundugunu.
Yani o tarafa gittin geldin o kadar İslamiyete hakimsin cahiill mallll
Katmerli bi kafiri anlamak icin islamiyete cok hakim olmaya gerek yok. Ama bu devre gore baya hakim sayilirim tesekkur ederim.
Belli oluyor çok hakimsin. Nefsine göre konuşmandan belli
Huzur zaten islamda yaşayabilirsen anlarsın
Nasıl yaşıcaz Kuranda her şey yazmıyor. Mezhepler desen çok uzun detaylı hepsi farklı
sana kısaca anlatayım islamı yaşamak istiyorsan eline beline diline hakim ol. haram yeme, harama bakma, haram söz söyleme. yapabilcek misin. bu din şimdi kötü mü. namazını kıl, fakire yardım et kibili olma, mütavazı ol, temiz ol, ana babana ve insanlara iyi davran. yapabilcek misin bunları yoksa yapmayıp islamı mı suclayacksın. cok mu zormuş ya da cok mu karışıkmış. bak 10 satır bile sürmedi dinin özünü öğrenmen. ama derdin islamı yaşamaksa böyle yoksa safsatalarla uğraşır durursun
Kim demiş bunu kral?
Huzursuzluk islamda
Günaydın 😄
Günaydın da soruyla ne alaka 😄
Hee anladım 😂
Ne saçmalıyorsun
Neresi saçma, yalan mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?