Az evvel farklı bir sosyal medya platformunda, bir hanımefendi ile "huzur" kavramının nerede olup olmadığına dair konuşuyorduk. Ta ki, birden köpürüp bana "gaflet uykusundan uyanın" diyerek yükselene dek. Sahi, huzur sadece İslam'da mıdır? Farklı bir inançta ya da inançsızlık içinde olamaz mı? Veya sana göre nerededir?
Ahir zamandayız ama doğru huzur Allah'ı sevmek ve sevmesi ile başlar. Benim için huzur islamda. Allah'ın sevgisini kazanmak beni herşeyden daha mutlu ve huzurlu hissettiriyor. Çünkü Allah'ın beni koşul aramadan kusurlarıma bakmadan sevdiğini benim için en hayırlısını vereceğini biliyorum. Mesela aaa yeter artık çok şey istedin deyip beni kovmuyor.
Benim de bu sevgiye layık olmam, dört dörtlük müslüman olmam gerek. Ama nefsime söz geçiremiyorum. Sevgilim yok ama iman zafiyetlerim var. Yanlışım çok doğrum az. İnşallah yanlış kelimeler yazmamışımdır. İslamı araştırarak en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.
Tanidigim biri dedi. Aklimda kalmis. ". Eger din kitaplarini. Okuyup. Anlarsaniz. dini birakir dinsiz. Olursunuz. Ama. Okuyup bir. Sey anlamazsaniz. " Dindar. Olursunuz". Dedi ve buyuk bir gunaha girdi
@Kotan6 İlk önce Kur'an-ı kerim okunur idrak edilir. Anlaşılmaz ise peygamber efendimiz s. a. v hayatına bakılır doğruyu öğrenmek için diye biliyorum. Bana göre dini kitap okuyan dinsiz olur okuduğunu anlamayan da dindar cümlesi hem kaba hem de dar görüşlü.
Huzur herkesin kafasının içinde ki kurdugu dünya da aslında.. Evet dinim islam ama müslümanlıgı dört dörtlük yaşamıyorum hatta yaşamıyoruz (çoğunluk).
Mesela kendimden örnek veriyim nedir islamda sevgili haramdır, ama sevgilim var. Sevdiğim adamla ayrılsam huzurlu mu olcam? E hayır. O varken gayet mutluyum huzurluyum.
Veya başka bir konuda örnek vereyim, adam dine inanmıyor veya inandıgı sey islamda yeri yok diyelim. E adam mutlu huzurlu gayet güzel hayat yasıyor.. E bu kişi de huzurlu 🤷🏻♀️
Ha ahirette veya artık her kim neye inanıyorsa oraya gidince görür. Ama artık bu huzur islamda sözü değişti. Ha evet islami kurallara uyunca insan rahat da olur huzurlu da... Sonuç olarak inandıgım dîn e göre berkes imtihanda iyi ya da kötü bir hayat içindeler..
Kişiye göre herkes herşeyi söyler, amacı islama davet etmekse böyle edemez.. Daha çok karşıdskini islama karsı kinlendirir... Sakin adamı bile delirtir öyleleri... Veeee rica ederim.. 🙏🏻
Sevginin, acinin, mutlulugun, huznun, huzurun kac tane duygu var ise hepsinin farkli sekilde sirayetleri ve tezahurleri vardir.. Duygular ayni hisler benzer ama neden olan tetikleyici farkli olabilir, İnanan icin huzur islamdadir belki ama İnanmayan icin olmayabilir..
Sahsim adina ben tam riayet edemesem bile su an ki ben ile tum huzursuzluklara ragmen huzurluyum o yuzden huzur evet islamdadir diyebiliyorum ama bu benim nazarimda.. Kimisi de eziyet olabilir.
İnsan bu hayatta ne yaparsa yapsın, ne kadar başarılı olursa olsun, istediklerini ne kadar elde ederse etsin içinde bir boşluk olur. Onu dünyevi şeylerle bir türlü tamamlayamaz. Asıl huzur boşluğunun olduğu nokta da odur zaten. Maneviyat eksikliği. O yüzden evet huzur İslam'da