İslâm, hoşgörü dini midir?
İslâm, her şeyi hoş görür mü?

Mahmud Esad Coşan hoca efendi ne demiş..
#Vesselam
İslâm, hoşgörü dini midir?
İslâm, her şeyi hoş görür mü?

Mahmud Esad Coşan hoca efendi ne demiş..
#Vesselam
İslam hoşgörü dinidir evet ama kâfirlige ve eylemlerine saygı duymak başka şey bir insanın kafir olma hakkına saygı duymak başka şey.
Adamın biri İslam düşmanı olmuş ve İslam'ın değerlerini aşağılayıcı şeyler yapmış. Şimdi bu adamin Müslüman olmama hakki var buna saygı duyuyoruz. Ve hoşgörü kavramı gereği onlar bize saldirmadikca bizim onlara saldirmamamiz emrediliyor. Kafirun süresinde de senin dinin sana benim dinim bana diye belirtiliyor zaten. Ama İslam'ın değerlerini asagilayacak hal ve hareketler yapmasına saygı duyamayiz. Çünkü saygı bir yerde saygı duyulan şeyi kabul etmek icsellestirmek demektir.
Evet islam güzelliklerin merhamet iyiliğin var olduğu çok Güzel dindir 😊 örnek veriyorum fakir muhtaç birine yardım etmek farzdır durumun örnek yiyeceğin varsa durumu kötü olan biriyle paylaşmak gerekir giyeceği kötüyse ona sıcak tutan giysi vermek gerekir varsa yani sende hoşgörü yok diyenlere aldırma onlar sapıklar her söylenen lafa inanırlar halbuki ki gerçeği araştırsalar anlarlar gelelim kısıtlama yasaklara islam güzel olanı kısıtlamaz zararlı kötü şeyleri kısıtlar sadece neden iyiliğimiz için
Cevap
3Cevap
İslam hoşgörü dini olabilir ama müslümanlar için aynı şeyi söyleyemem
İslam hoşgörü dinidir. Bir şeyi hoş görmüyorsa hoşgörülecek bir şey değildir.
İslam güzel bir din fakat Allah insanlara akıl vermiş yaptıkları herşeyi Allah’dan biliyor. Allah kumarı yasaklamış adam kumar oynuyor kaybediyor Allah’a suç atıyor
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?