Aklınızı kurcalayan dini veya mantîki bir konu varsa hadi söyleyin de konuşalım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yapay zeka matematik olimpiyatlarında gümüş madalya kazanmış yakında altını da kazanır rahatlıkla diyorlar yapay zeka sanki elimizdeki herşeye hükmetmiş gibi gelmiyo mu bununla nasıl hayatımızı sürdürücez kendi sonumuzu hazırlamadık mı ne işe yarıyoruz hiçbir şey üretmeden sadece tüketiyoruz kafam allak bullak En güzel sorum şu BİZ NİÇİN YAŞIYORUZ NEDEN?
07 Yorumla- 1 yıl
Aslında biz ne için yaşıyoruz sorusu dinlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır kimine göre insanlar reenkarnasyon yaşayıp tekrar tekrar hayata gelecek kimine göre sevabı ve günahına göre iyi biyer veya kötü biyerde sonsuza kadar kalacak ben dünyada ne için var olduğumuzu cevaplayacak kadar yetkin değilim çünkü ben bir dine mensubum ve kimseye bunu dayatmak istemem
- 1 yıl
Gelelim yapay zeka işlerine bende yapay zekanın insanin yerini almasından pek hoşnut değilim ancak yapay zeka olmasa bugün sahip olamayacağımiz çok fazla bilgi var bence yapay zeka kendi kendine dusunebilecek duruma getirilmediği sürece çok büyük bir sorun yok
- 1 yıl
İlim Allah'ın sevdiği şeylerdendir ve yapay zeka sayesinde insanlar daha çok ilim öğreniyorlar ihtiyaçları olduğu konularda yardım alabiliyorlar aslında sizin sevmediğini şey bence yapay zeka değil sizin öfkeniz popüler kültüre çünkü insanlar internete yapay zekaya özenmiyor insanlar popüler kültüre özeniyor ve insani yoldan çıkaran yapay zeka değildir insanı yoldan çıkaran yanlış yoldaki insanın dikkat çekici olmasıdır insanları kendine ozendirmesidir yani yine insanın düşmanıda insandır
- 1 yıl
Nasıl yani
En İyi Cevaplar
1 yılŞimdi dünya haritasını çizen piri reis ise ve bütün kıtalar da belli ise adı üstünde dünya haritası diyor hepsi ve bütün kıtalar dahil hal böyle iken kristof kolomb nasıl amerikanın keyfini yapıyor
04 Yorumla- 1 yıl
Piri reis amerikanin amerika oldugunun anlasilmasindan 14 yil sonra ciziyor haritayi
- 1 yıl
Şöyle düşünüyorum ki piri reis aynı anda hem devlet işlerine yardımcı olup hemde bu kadar şeyi tek başına yapamaz diye düşünüyorumki o zamanın teknolojisiyle böyle bir şey söz konusu dahi olamaz dünya haritasını kuş bakışı cizebilmek için gerçekten çok iyi bir teknolojiye sahip olmak gerekli bu yüzden eksik bir dünya haritası çizmiş olması muhtemeldir ayrıca şöylede olabilir bazı diller birbirine çok benzer Amerika'da yaşayan insanları bir devlete bağlı sanmış olabilir ben bu ihtimalleri düşünüyorum
- 1 yıl
Ya astral seyahat ile çizdi ise
- 1 yıl
Astral seyahate dahil bilgisi olsaydı böyle bilge birinin saklayacağını düşünmüyorum
1 yılÖlünce yok olucaksak eğer bu mantiksal olarak yanlıştır. Yok olmayi deneyimleyemeyiz. Sadece var olduğumuz andan itibaren farkindaligimiz olur. Doğmadan önce de yok olmayi deneyimlemedik mesela. Yani keske dogmasaydim diyenleri anlamiyorum. (mantikli bir konu degil evet ama teori uretmekte guzel bxnxjxj)
07 Yorumla- 1 yıl
Öncelikle görüşünü belirttiğin için teşekkür ederim, fikirlerine saçma deme ve düşünmeyi sev lütfen tarihte saçma denen şeyler bugünü değiştirdi
- 1 yıl
Saçma demiyorum ama ölüm dışı yaşam mantiğin dışına çıkıyor ondan dedim
- 1 yıl
Açıkçası bu yok olma fikrinij bende farkındayım, ancak ölünce yok olacağımıza dair bi kanitimiz yok ve ölülerle iletişime geçemiyoruz ve takibi yok olmayı deneyimliyemeyiz çünkü bazı şeyler birşeylerin yokluğudur aslında, örneğin karanlık? Karanlık ışığın yokluğudur
Ölüm? Nabız yokluğudur
Yani yok olmakta hayatın yokluğudur ve olmadığımız birşeyi deneyimliyemeyiz - 1 yıl
Aynen, ben ölümden sonra yok olmayacağımizi savunuyorum var olacagiz ama nerde olacağımızı bilmiyorum bazilari reenkarnasyona inaniyor aslinda haksiz degiller sonsuz olasilik tekrar var olma ihtimalini doğurur ve buna dinleride karistirmadan cevabim bu sekilde
- 1 yıl
O zaman sana bir tavsiye bazen telefonu interneti bir köşeye koy ve kendinle sohbet et düşün bunları ve asla düşünmekten vazgeçme ben müslümanım ama bazı akrabalarım bana sırf düşündüğüm için dinden ciktigimi soyluyorlar ben aldırış etmiyorum sen fikirlerinin arkasında dur
- 1 yıl
Dediklerini yapıyordum zaten ama çok düşünmemeye çalışıyorum sonra kafamda düşünceler dönüyor gün içinde , ve dinden cikmazsin Allah a ortak kosmadikça merak etme.
- 1 yıl
Bu zaten Allah la benim aramda bir mesele bu yüzden insanların söylediğine kulak asmiyorum ama sende düşünmeyi ihmal etme yoksa gudulmeye ihtiyacı olan hayvanlardan bir farkımız kalmayacak
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
1 yılyeryüzünde 4300 dini inanç var ve hepsi benimki ve inanmazsan cehenneme gidersin diyor. bunca din arasından doğru olanı tahmin edemezsen sonsuz acı çekeceksin diyor bu konu hakkında ne düşünüyorsun
133 Yorumla- 1 yıl
Bu konu hakkında benimde aklım karışıyor bazen ancak sakin oldugum ve boş vaktimin olduğu bı zaman ki bu vakit genelde çok kısa oluyor düşünmeye çalışıyorum ama benim dinim bana daha mantıklı geldiği için ona inanıyorum bazı dinlerde tanrı yerine geçen putlar ve insanlar var ben neden bir putun olduğu kendini temizlemekten aciz kendine yemek yapmaktan aciz ozelliklede kendi yaptığım bir heykele tapayim bazı inanclarda insanlar var demiştim neden ben bir insana tapayim bende insanım ve eğer gereken birikimlere sahip sahip olursam bende onun gibi düşünebilirim o zaman ben tanrı miyim hayır ben sadece bilgili biri oluyorum ve düşünmeyi biliyorum dünyadaki herşeyi tanrının yarattığını düşünüyoruz mademki tanrı dunyada yaşıyor o halde bizim için ve kendisi için sevddikleri için daha iyi bir yaşam yaratmali tanrının içinde yaşadığı bir dünyada açlık sefalet ve savaş olacağını düşünmüyorum ben şu an bir imtihandan geçtiğimizi düşünüyorum
- 1 yıl
Ve şöyleki bütün dinleri bilemeyiz tanrı beni bilmediğim bir şey için cezalandirmaz diye düşünüyorum çünkü eğer inanmami istiyorsa bana bir işaret göndermeli
- 1 yıl
Tanrı denildiği kadar güçlü ise inancıma ihtiyaç duyup işaret göndermeye gerek duymamalı
Zaten herşeyi biliyorsa kaderimiz yazılmışsa bize yaşadıklarımız üzerinden ceza veremez sonuçta herşeyi var eden o bilende yapanda o
Bir tanrı var mı bilmiyorum ama varsa o tanrının bize ihtiyacı yok diye düşünüyorum
Putlara inanç konusunda putperestlik dinlerinin çoğuna baktım aslında puta değil putun temsil ettiği tanrıya tapıyorlar yani put sembolik bir durum - 1 yıl
Evet put dinlerinin temel inancını bende biliyorum ancak mesela neden tanrı için bir aracıya ihtiyaç duyalım neden tanrı kendi heykelini temiz tutmasinda bize muhtaç etsin bunlarida düşünmek gerek
- 1 yıl
Evet aynı şekilde tanrının kitap yazıp göndermesi de en az put olayı kadar saçma geliyor bana
- 1 yıl
Ama şöyleki tanrı dünyadan kötü bir yer olarak bahsediyor ve dünyanın imtihan yeri olduğunu söylüyor sence kitap gelmeseydi peygamberler olsaydı insanlar peygamberlere inanirmiydi onların birer deli olduklarini ve ellerinde bir kanıt olmadığını düşüneceklerdi
- 1 yıl
Kitapları da kitap dışı bir kaynaktan kanıtlamak imkansız ama yani peygamber diye tabir edilenlerin yazıp yazmadığı da mechul
- 1 yıl
Muhammedden örnek verelim onların döneminde eğitim çok önemli bir şey değildi ve Muhammed yazmayı bilmiyordu kaldiki yazmayı bilse bile bukadar bilgece şeyler yazması neredeyse imkansız
- 1 yıl
Araplar dünyanın en iyi şairleridir ve muhammetin okuma yazma bilmediği kulaktan dolma bir bilgi kesinliği yok ama
- 1 yıl
Bak şöyle sence Şiir yazıp hayatın güzelliğini gösterecek şiirler yazan bir toplumda kızlar canlı canlı gömülürmuydu böyle aydınlar olsaydı illaki birşeyler yapmaya çalışırdı ve buda tarihe geçerdi dediğim gibi Muhammed'in Arap yarım adasında böyle bir eğitim alıp ince ince herşeyi düşünüp yazması ve bunları 40 yaşının altında birinin yapması neredeyse imkansız bir şey
- 1 yıl
İnsanlar genelde sorunları kitapla çözmeye çalışmazlar ortaya bir fikir koyarlar ya da savaşarak karşı çıkarlar
- 1 yıl
Şimdi şöyle belirtmek isterim kuran iddia üzerine parca parca indi gökten belirli aralıklarla ve muhammet öldükten sonra birkaç sahabe ömer ve ebubekir öncülüğünde kitap haline getirildi eğer getirilmese haberimiz bile olmayacaktı belkide yani sorunları tam bir kitapla değil parca parca yazılı söylemlerle olmuş ve daha sonra ona dair vahiy yoluyla gelmiş denildiğine göre yani kitap hep sonradan gelmiş zaten sorunu direkt kitapla çözmek gayesi başında başlamıyor
Ayrıca zaten yeteri gücü toplayınca savaşarak karşı koydular ve tarih boyunca hep din adına savaştılar ve hâlâ da savaşıyorlar ki dinde bunu emrediyor cihadi emrediyor
Kız çocuklarının diri diri gömülmesine engel oldular ama blu cağında evlenebilir dediler yani aklı henüz idrak edemeyen çocuklar eş yapıldı cariye yapıldı bunlar somut delillerle açık ama - 1 yıl
Bak sen eski zamanda olan herşeyin dinin bir getirisi olduğunu sanıyorsun bu çok yanlış
Cihad kelimesinin tam anlamını bilmiyorsun cihad Allah yolunda yapılan eylemlerin tümüne denir mesela ben seni şimdi İslam'a davet etsem sana bunu sohbet ederek anlatsam bu yine cihad sayılır
Küçük yaşta evliliğe gelirsek eski zamanda yani monarşik yönetimin olduğu zamanda insanların neredeyse can güvenliğine dair hakları yoktu halk fakirdi ve kadınların çalışması görülmüş bir şey değildi şimdi senin bahsettiğin zamanda hangi kültüre hangi medeniyete baksak hep çok küçük yaşlarda evlenmişler hatta bizim bir komşumuz sanırım 7 yaşında evleneceği adamın evine gönderilmiş ancak evlilik tam anlamıyla yerine gelmemiş kadının büyümesini beklemişler öyle evlenmiş yani bu tarz şeylerde ekonomi yönetim ve gelenek herzaman ön plandadir şimdi Avrupa'da veya dünyanın çeşitli yerlerine reşit olmadan anne olan birçok bekar kadın var ben buna Hristiyanlığın bir getirisi İncil onları kısıtlamıyor diye böyle oldu diyebilir miyim hayır diyemem bu herkesin kendi hayatında yaşadığı şeylerle toplumla ilgili - 1 yıl
Bugün çok işim vardı diye kendimi tam ifade edememiş olabilirim kusura bakma
Acaba kaç yaşındasın? - 1 yıl
25 yaşındayım sen kaç yaşındasın yok ifade edebiliyorsun bende özetle yazmaya çalışıyorum uzun olmasın diye umarım ifade edebiliyorumdur
- 1 yıl
Evet güzel ifade ediyorsun kendini tebrik ederim bazıları 50 yaşında ancak yinede anlamakta sıkıntilari var ve bu arada ben senden yaşça küçüğüm
- 1 yıl
Cihad kavramını yanlış anlamadım ben doğrudan tarih boyunca süre gelen sıcak silahli din savaşını kast ettim cihadın birçok kolu olduğunu biliyorum günümüzde de tebliğ yoluyla cihad yürütenler var hatta eski birkaç dostum var bu uğurda yürüyen
- 1 yıl
Yaşın kaç özel değilse?
- 1 yıl
Anlaman iyi
- 1 yıl
18.
- 1 yıl
Anladım ama bilgi alışverişi için problem olmaz diye düşünüyorum
- 1 yıl
Yani ben açımdan problem yok ben zaten insanların olaylara bakışlarini araştırıyorum ama sen benim hakkımda bu yaşta çok bilmiş gibi konuşuyor demezsin umarım😬
- 1 yıl
Demem ben 13 yaşında biraz ileri seviyede başladım dini araştırmaya 16 yaşında agnostik oldum 😅 yadırgamam o yüzden çok bilmiş diye :D
- 1 yıl
Ne güzel ama diğerlerinin çok bilmiş diyeceğine eminim ama umursamıyorum neyse
- 1 yıl
Çok bilmis diyorsa bilgi havuzunu tüketmiştir ve birinin ondan daha çok bilmesine tahammül edemiyorsun
- 1 yıl
Edemiyordur** yalnış yazdım
- 1 yıl
Bak mesela Sorduğum soruda ben çok bilgeyim gelin sizide bilgilendiriym demiş miyim dememisim ama aşağıdaki yorumlardan birine bak en altta galiba bana demiski sen bu yetkinliği nerden aliyorsun
- 1 yıl
Yani gelde bu zihniyette biriyle bir konuyu tartış
- 1 yıl
Evet haklısın ben o yüzden bu tarz konuları pek tartışmam kimseyle kafa açıyorlar çünkü bir yerden sonra
- 1 yıl
Ama benle tartıştın?
- 1 yıl
Evet sosyal medyada tartışıyoruz yani yobaz laftan anlamaz sağdan soldan duyduğu ile din anlatmaya çalışan biri olsaydın engelleyip ömrümün sonuna kadar görmezdim seni ama seviyeli belirli bilgi donanımı ile tartıştığımız için seninle tartıştım
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Kızların bakireliği tabu iken erkeklerin bakir olup olmaması neden önemsenmez. Bu ataerkil toplumların çarpık din yorumlamalarının arkasına sığınarak sergilediği bir ikiyüzlülük değil mi? Oysa dini emriler kız erkek diye ayrılmaz. Tüm müminlere emredilirler.
13 Yorumla- 1 yıl
Öncelikle din Arap toplumuna yobazliktan dolayı inmiştir peygamber yaşadığı dönemde diğer insanlar çok fazla kendi yorumunu katamazdi fakat peygamberlerden sonra insanlar yani hoca denen kişiler dine kendi fikirlerinize katmaya başladı ve bunun sonucunda mezhepler ortaya çıktı bu bakirelik durumu bütün müminleri ilgilendirir evet ancak şöyleki görünürde herkes kendini ve çocuklarını ailesini temiz göstermeye çalışır eski zamanda erkeğin bakir olup olmadığını anlamanın onu konusturmaktan başka yolu yoktu ama kadınların ki var zannımca Ortadoğu medeniyetlerinde erkek hep üstün tutulduğu için bakır olmamak sanki o tam bir delikanlı kimseye hesap vermiyor gibisinden bir algı oluşturdu kızlar ise hep hizmet etmek erkeği mutlu etmek için dünyaya gelmiş muamelesiyle yetiştirilir bence bu yüzden böyle bir algı var
- 1 yıl
Yobaz kültürün 17. yy da yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz aslında devlet (Osmanlı) yapısının değişmesine paralel olarak. Osmanlı bir nizam devleti olma hüviyetini bu dönemde sultan 4. Murat dönemindeki gücü tamamen padişa veren düzenleme ile kaybetti. İç karışıklık ve isyanlar ile mücadele eden devlet bu düzenleme sayesinde düzeni sağladı lakin denetlemez padişahlar devri başladı. Bu devir önce yüksek devlet eşrafında sonrasında ise tüm devlet ve akabinde halkta değersel yozlaşma ve yobozlaşma yaşandı. Yani balık baştan koktu Ortadoğu coğrafyası için ve hızlı bir toplumsa çöküş yaşandı. Dünyadaki diğer tüm örneklerde olduğu gibi bizim örneğimizde de kadınlar tamamen toplum dışına itildi ve ataerkil düzen yeniden bu coğrafyada tahtını kurdu. Erkekler yüceltildi kadınlar ayaklar altına alındı. Ta ki Tanzimat'a kadar. Devlet düzeni düzeltildi toplum yeniden düzelmeye başladı ve Tanzimatla yaşanan dirilişten Atatürk büyük bir devrim yarattı Türk kadınına tekrar hakettiği değeri verdi.
- 1 yıl
Evet doğru söylüyorsun işte bu anlayışta o zamandan kalan bir miras diyebiliriz zamanla değişeceğine inanıyorum eğer değişmezse dahada yobazlasacak
Bir Gemi Var Ve Bu Geminin Zamanla Her Parçasının Yerine Yeni Parçalar Takıldı. Bu Gemi Halen Aynı Gemi mı?
01 Yorumla- 1 yıl
Maalesef bu aynı gemi sayılmaz bu sadece gemi sıfatının aynı kalması demektir
- Gündem konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılCok eslilik
05 Yorumla- 1 yıl
Çok eşlilik konusunda şöyleki din Arap toplumuna indirildi ve Araplar inanılmaz şekilde yobazlaşmıstı bence bu izin Arapların kızlarını gommekten alıkoymak için bir fikir olabilir çünkü eğer herkesin bir kızı olursa yakında çoğalmak için gereken güç azalır ve din Araplara indirilmişti bir kadın aynı anda 4 çocuk doguramaz heleki o dönemin şartlarında ancak 4 eşin varsa ve ne kadar çok çocuğun varsa Arap toplumuna o kadar katkıda bulunuyorsundur ve bu o dönemde ne kadar çok Müslüman erkek çocuğu o kadar çok asker demekti dini yaymak için olabileceğini düşünüyorum
- 1 yıl
Ateistseniz tartismayalim.
- 1 yıl
Hayır Müslümanım neden böyle düşündünüz
- 1 yıl
Çok eşlilik konusunda şöyleki din Arap toplumuna indirildi. Din herkese indirildi. Allah katinda din islamdir. Cok eslilik erkegin dogasinda var. Yaratilis oyle. ama tek esle devam etmeside oneriliyor.
Bu cok felsefi bir konu. Gunumuzde de cok esliligin carpikligi yasaniyor. erkekte kadinda aldatiyor. Toplum ozgurluk pesinde kosarken iyice yozlasti. - 1 yıl
Bakın beyefendi ben müslüman olabilirim ama bir konuyu yorumlarken İslam videolarindan duyduğum şeyleri kullanmıyorum, aklımı kullanmayı tercih ediyorum, çok eşlilik erkeğin doğasında var diye bir şey yok Arap toplumunda erkeklerin gözü hep dışarıdaydi, bu doğasında varsa bir kadına sadık kalan nasıl kalıyor? Böyle videolara inanmayın onun yerine kendiniz düşünün ve aldatma konusuna gelince evet size katılıyorum artk insanlar özgürlük adı altında yobazlasiyor
1 yılO kadar yetgin olduğunu nerden çıkardın
03 Yorumla- 1 yıl
Yetkin olduğumu söylemedim fark ettiyseniz tartışalım dedim yani kendi fikirlerimi soyliym konuşalım anlamında yetkin olsam veya olmasamda sizi ilgilendirmez herşeye burnunuzu sokma hakkını nerden buluyorsunuz?
- 1 yıl
Felsefe veya dini konular yetgin insanlarla konusulur da ondan. Hicbir sey bilmeyen CAHİLLE neden tartısmanın icine gireyim ya da sacma fikirlerini dinleyim?
- 1 yıl
Öncelikle konuşma tarzınızdan kimin cahil olduğu gayet açık
Fark etmediniz büyük ihtimalle ama ben size özellikle soru sormadım benim sorduğum soruya cevap verme ihtiyacı duyup benimle tartışmaya çalışan sizsiniz
Din konusunda yetkin olup olmadığımı veya felsefe konusunda yetkin olup olmadığımı söylemeniz için beni tanıyor olmanız gerekli ve bunun içinde beni takip ediyor olmanız gerekiyor
Sizin konuşmalarımızdan beni çok iyi tanıdığınızi zannediyorum
Beni nerden tanıyorsunuz ve neden takip ediyorsunuz?
Sebep
01 Yorumla- 1 yıl
Düşünmemekten yosun tutan beyniniz biraz olsun düşünmeye çalışır dedim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği