https://youtube.com/@DrRedPill Şu adamın dediklerine katılmamak elde değil Katılmadığım görüşleri olsada Gözlemlerim ile uyuşuyor Ve araştırmalarım ile
Mesela kız tavlamayan erkekler ne der Kızlar kötü kadın sever Hayır abicim o kötü diye tabir ettiğin erkek Daha atılgan ve özgüvenli hareket ettiğinden seviliyor
Ben izlemistim bu adamı. Dediklerinde mantıklı bulduğum kisimlar var ama erkeklerden etkilesim almak icin taraflı yorum yapıyor bu da guvenilirligini zedeliyor. Objektif yorum yapmıyor. Ayrıca dunyanin degisen duzenini gozardi ederek yorum yapıyor. Eskiden kadinlarin yasamak icin erkeklere muhtaç oldugu zamanlardan ele aliyor hep. Şu an kadinlarin calistigi is hayatinda ve sosyal hayatta daha baskin oldugu gercegini goz ardi ediyor. Ve insan davraislarinin kosullara gore degisebilecrgini soylemiyor. Bu yuzden guvenilirligi az.
Dediğim gibi hepsini almak zorunda değilsin Ama şunu da gördüm Kadınlar ilişki de baskın oldukça Saygı azalıyor Yuva sarsılıyor Mesela avrupada aile kavramı bizimki kadar önemli mı bilmiyorum Ya da boynuzlama aldatma olayları nasıl? Ama kesin olan turkiyede gördüğüm şu Kadın daha fazla mutsuz oluyor Tahammül azalıyor Karşılaştırma artıyor Erkek erkek gibi olursa Kadın da kadın gibi O tür ilişkiler daha huzurlu olabiliyor
Evliligin devam etmesi o kadar da önemli değil. Kadinin baskın olmasi alisildik olmadigi icin kadinlar baskin olunca nasil hareket edeceklerini bilmiyorlar şu an ama zamanla buna alışıp daha ilerlryecektir iliskiler. Yine de kadinlarin ne pahasina olursa olsun kendilerinden taviz vermemeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü erkegin baskin oldugu evliliklerde o kadin zulüm görüyor. Cok sahit oldum. (Aslinda kim baskın olursa oteki taraf zulum goruyor) kocasının baskin olduğu bir arkadaşım var. Kocasinin davranışlarına bakıyorum da 2 dk evli kalamam o adamla. Mutluluk diye bir sry olamaz benim icin o tip erkeklerle. Benim hayatımdaki erkek bana saygi duyacak benim haklarimi ve cikarlarimi da kendisininki gibi gözetecek uzerimden ego tatmini yapmayacak. Aksi takdirde ayni sekilde muamele ederim asla tahammul etmem.
Şunu söyliyeyim baskın olmak zulüm etmek degidlir zaten Bu dr Redpil fe baskın erkeği farklı tanımlar Senin saydığın özguvensiz erkek Kadınların çoğu eğer kendisi daha baskınsa Erkeği eziyor Ve daha güçlü gördüğü erkekge karşı saygılı ve hayran oluyor En basitinden çok yakınımda olan bir kadın var Hatta bir çok kadın Ne zaman biraz kötü davransam Daha fazla saygı görüyorum Iyi niyetli davranınca ustume çöküyorlar Yanık sadece ben değil bir çok olaya şahit oldum Erkek asla dövmeyecek Ya da kadının sözü degersizmis gibi davranmamalı mantıkçı düşünüp hareket etmeli Evine ve avradını çoluğunu çocuğunu kollamalı Duygusal değil akılcı düşünmeli Son kararları o vermeli diye düşünüyorum bemde
Baskin erkegi farkli tanımlaması vicdan rahstlatma icin. Zaten karsisindakine deger veren kişi son karar bende olmali demez. Bu direkt egoistlikle alakalı. Ki neyin kararini verecek bi taraf ayrilmak istediyse öteki tarafın onayını karar vermesini mi bekleyecek sanki. Neyin duygusallığı neyin mantığı yani. Ayrica bir insan tamamen baskasinin kararlariyla hayatina yon veremez ve vermemeli. Bir insan hata yapmayi da göze alarak kendi kararlarini verebilmeli. Yoksa kendini tamamlanmis hissedemez. Senin dedigin ve redpillabi'nin dedigi şeyler kadinlari erkeklere psikolojik olarak bağımlı yapma manipülasyonu. Kadinlik dogasi erkeklik dogasi diyerek de yutturmaya calisiyorlar. Hayir efendim kadinlar sirf erkekler terk edilmesin diye psikolojik olarak erkeklere bagimli hale getirilmemeli/gelmemeli. Erkegin icini rahatlatmak icin bu yolun seçilmesinin kadinlara faydası yok. Kadinlar kendini gerceklestirirken erkekler de bu yolda kadinlarin destekcisi olabilmeli.
Benim baskınlık dediğim meseleler mesela Kadının giyimi Ya da kadın ve erkeğin karşı cins arkadaşı ile mesafe koyması Ya da nerede yaşanacağına karar verme Para meseleleri ( erkek akılcı karae vermek zorunda süs püs için ısrar eden kadını dinlememeli) Yoksa kadın elbette kendini geliştirmeli Bir erkeğe muhtaç olmamalı Erkek kadını ilgisiz ve tokmaksiz bırakmamalı
Ya da kadınlarda gördüğüm Kayınvalide meseleleri Erkeğe burada çok iş düşüyor Kesinlikle duygusal yaklaşmamalı Mizanı iyi tutturmak ve elinden geldiğince Probleme çözüm odaklı yaklasmali
Birisi başkasının kararlarıyla mutlu olamaz. Insanlar kendi beklentileri neticesinde mutlu olur. Açıkçası bir erkek ille de benim kararım diye diretirse bana saygi duymadığını düşünüp ayrilik fikrini aklıma getiririm. Yani bu işler öyle videolarda artist redpill abilerin anlattığı gibi değil. Gercek iliskide taraflar kendilerinin de karsisindakinin de çıkarlarını gözeterek ilerlerler. Yok o duygusal karar veriyor yok o mantiksal karar veriyor gibi seyler sadece bahane. Bir insan duygusal karar veriyorsa dahi onun zihin seti onun bununlu mutlu olacagi seklinde gelismistir. Kisaca onu oldugu haliyle kabul edip onun duygusal kararlarını da degerli ve onemli gormelisinn. cunku o bununla mutlu oluyor olabilir. Bundan rahatsiz olan erkek erkege takilabilir.
Peki al sana bir numaralı soru Düşün kocanın annesinin eşi ölmüş ve evde tek kalmaya korkuyor Sende kayinvalidenden pek haz etmiyorsun Kocan ne yapmalı? Bir yanda onu doğuran ve büyüten annesi Diğer tarafta annesi Kocan yakınında ev tutamaz parası yok Ya sizin eve gelicek Ya da kadın tek kalıcak? Senin tavrın nasıl olurdu? Ve klasik tc kizinin tavrı nasıl olurdu? Erkek olsan ne yapardin?
Kendi annemin oyle bir duruma dustugunu düşünerek empati yaparim ve ses çıkarmam. Ayrica bu benim bahsettigimden ayrı bir durum. Burada annesiyle alakalı bir durum var yani kendini 1. dereceden etkileyen bir durum. Bu durumda karar alırken kenfi fikrini önde tutmasını normal karşılarım ki ben de annemin paraya ihtiyacı olsa esimin rizası olmasa bile para yollarim anneme. Yani bu durumda erkegin sozunun gecmesi durumu yok yine
Tamam bak sen şu an mantıklı düşünüyorsun Benim dediğim meselelerde bu türden önemli meseleler zaten Ama sence çoğu tc kadını böyle mı düşünür Hayır...
Bak mesela çoğu kadında naz muhabbeti var bilirsin Dediğini yaptırmaya çalışıyor geçmişten geleceğe çıkıyor Yüz verir yaparsan daha çok istiyor Ve daha fazla saygısızlık veriyor Mesela burada erkek Süse puse takan Havadan nem kapan kadına bakıp karar vermemeli En basitinden önce den çok olurdu Sürekli mobilya değişimi Devamlı elbise alımları... ve daha niceleri Kadınlar bu konuda doyumsuz olma ihtimali yüksek verdikçe istiyor Işte burada erkek iradeyi orataya koyup Parayı yönetmeli Ve ihtiyacı olan yerlerde kulanmali Yatırım yapmalı Ve aynı kadın istediği yapılınca daha da saygız oluyordu Kendine bakıp cevaplama Türk toplumuna bakıp cevapla Sence burada sen erkek olsaydın ne yapardin
Olay meselenin onemli olması değil, olay meselenin dogrudan ve 1. dereceden erkegi ilgilendirmesi. (Annesi oldugu icin) bu kadar kendini ilgilendiren bir konuda kendi kararini baskin tutması normal. (Ucunda kavga da olsa. )
Ama her seyde kadin erkegin istegine gore hareket ettiginde zulum görüyor o kadin. Cok defa gordum. Her zaman bir insanın ozgun fikirleri ve bağımsız kişiliği olmalı. Bir kisi kural koyup oteki boyun egiyorsa orada sağlıklı iliskiden bahsedilemez. Ama redpillciler erkegin karar verici olmasi gerektigini soyleyerek kadinlari manipule etmeye çalışıp onları erkeklere bağımli hale getirmeye calisiyorlar. Yoksa kadin terkedermis. Kadinin seni terketmemesi icin niye kadin ugrassin yahu? Tamamen manipulasyon. Madem o kadar alfasiniz cart erkeksiniz curt erkeksiniz o zaman neden kadinlardan itaatkarligini talep ediyorsunuz zaten baskin olanin böyle bir beklentisi olmaz. Baskin olan zaten kendiliginden baskindir. Kimse X erkegi kendini rahat hissetsin diye itaatkar rolu oynayamaz. Faydası yok.
Senin dedigin kadin toplumun azınlığı. Çoğu kadin parayi tutar. Savurmaz. Ayrica artik kadinlar da kazanıyor. Savursa da kendi parasini savurabilir. Erkek kendi parasinin nereye harcanacagina karışabilir.
Yahu dur Bir türlü ornek veremiyorsun Al sana para yönetiminde türk kadının halini gösterdim Zaten dr Redpilde dediğini diyor Erkek tasma takmamalı Baktı olmucak çekip gidicek Tekrar konuya dönersek Bak para yönetimine cevap vermedin çünkü türk kadının israfkarligini biliyorsun Kendinle karşılaştırma Genel anlamda bak Bana örnek göster De ki şu konuda itaat etmemeli Sebebi budur Genel konuşma lo Fikri tartışma yapıyoruz burada Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil Maksat bir şeyler öğrenmek
Ben kadınların parayı tutmadığını savurdugunu görüyorum Ama son zamanlarda bu azaldı biraz çünkü para değer kaybetti Öyle evlenince senin benim param yok Ortak hesaba konur Ihtiyacın olanı alırsın Kadınlara kalsa para dayanmaz
Benim annem bir çok kadına göre tutumlu da olsa ( parayı yönetmeyi bilirdi) O bile israf ederdi Kaç defa mobilya değiştirdi Her sene boya yaptırırdı Niyeyemis bunalmış Söylemediği sebebi ise belli diğer kadinladdan ne eksiği var
Cevap vermedim mi? Verdim ya. Gayet de senin paran benim param durumu var. Neden olmasın. Erkek kendi parasinin nasil yonetilecegini secebilir. Kadin kendi parasini savurmak istiyorsa savurur. Ben senden daha fazla kadin tanidigima eminim ve savurmuyorlar parayi falan.
Itaat etmeme sebebini ise sabahtan beri soyledim. Insan kendi kararlari neticesinde kendini tamamlar. Baskasinun kararlariyla yasayan insan ona bağımlı olur. Bu da asla saglikli degildir. Redpillcilerin cakalligi burada başlıyor. Kadini bagimli yapma taktigi yani.
Peki erkek ve kadın fatura ödeneceği zaman Market alısverisde ortak para mı alıcak çok ilginç be O zaman adam kendine ev alsa Kadında kira alma hakkı var mı Sonuçta kadın parayı savurdu adam biriktirdi Ya da kadın hazır eve geldi Kira ödemiyorlar?
Ya mesela ben peynir eksiktir gider peynir alirim, babam pazara gider meyve sebze alır annem markete gider yağ alır. Herkesin cebinden para çıkmış olur anladin mi. Tabiiki %50 %50 gibi ince hesap yapilmaz ama ortalamada herkes evin ihtiyaçlarını giderir. Faturalarda da öyle herkes kendininkini öder ya da faturalari 1 kisi üstlenir. Mutfak masraflarini 1 kisi ustlenir. Ikisi de duzenli ihtiyaç sonuçta. Evet birisi ev aldiysa oteki de arabayi alabilir bu arada.
Ama sen tutumluysan niye olmasın Umarım kocanla mutlu olursun Ya şimdi şu redpilcileri birakakta Sen Felsfe de hangi meseleleri daha çok seviyorsun Tartışmak istediğin mesele var mj
Bana göre felsefe demek tek bir cevaba inanmaktan ziyade bir sorunun birden fazla doğrusu olduğuna inandıran bir akıl sanatıdır. Doğrunun tek olmaması ve birden fazla doğrunun varlığına inandıran bir daldır. Ama insanlar atıyorum 2+2 nin 4 olacağına inandığı gibi bir çok konuda da asla o doğrunun farklı açılardakı yönlerini görmeden inanıyorlar.
Insanlar iman eder gibi inandiklarindan Fikirleri sonradan Yine mantıksız bir şekilde mantıksız bir şeye inanarak değişebiliyor Sabit fikirli insanlar bile her konuda sabit fikirli değil Belki az konuda sabit fikirliler
Belli başlı konulara değinmiyorum aksine genel anlamda artık kalıplaşmış doğruları farklı açılardan da insanların görmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum
Ülkede siyaset var sanıyorlar ve bildiklerini sanıyorlar. Siyaset bilimi okuyan biri normal bir vatandaş kadar siyaseti ağzına almıyor. Siyaset boş konuşmak yorum yapmak değildir.
Tamam da hangi konular mesela Ahlak desen kültür desen O meselede bile insanlar ne babaları gibi Ne de dedeleri gibi düşünüyorlar Yine bir değişim var Sebebi televizyon ile başlayan Internr ile devam eden bilgi akışı Insanlar artık köyde bile esaret yasamiyor Dünyadan bi haber değiller Kapalı kutu yılları bitti
He tamam işte bende onu diyom Siyaset ve din He bu siyasette inat meselesi daha çok 40 yaş üstünde var Artık yeni nesil biati reddetsede Akıllı olduğunu sanmaya devam ediyor
Benim aklıma dünya siyaseti geliyor Ve dünya siyaseti üstünde belirli derece de etkisi olan aileler Bu arada aileler ciddi anlamda var Komplo teorisyenleri suyu bulandiriyor sadece En basitinden sedat pekerin ifşaatı ile turkieyeki aileleri gördün Bu büyük ülkelerde biraz daha farklı Ve daha guclululer
Ideolojinin ya da dinlerin onlar için çok önemli olduğunu sanmiyirum Tarih kitaplarindada görüyoruz Buna güç zehirlenmesi deniyor Insan belirli bir güç elde ettikçe zehirleniuor Ve daha da bencil oluyor
Tek bir önder çıksın arkasından ölürüz Ama milletçe hepimiz bireysel düşünemiyoruz Hani asker millet diyorlarya Mesela askeriyede sorgulamaz erler Yaparlar Bu bizim genimize ve kültürümüze işlemiz Hatta oğuz kağan destanında Askerlerin oğuz kaganin emriyle O zaman ki hakan olan babasını oklamasini bilirsin O da şu şekilde oluyor Oğuz kağan babasının olduğu tarafa ıslıklı oku atıyor Askerleride atıyor Baba ölüyor
Tarih kitaplarına inanma meselesi değil bu Mesela modern dünyanın ispata dayalı tarihcilik anlayışı var Ve bunlar belgeler ustunden inceliyor Belge doğrumu yanlış mı Çeşitli metodlar ile dogrulanmaya çalışılıyor Bir olay hakkında farkli ülkelerdeki kaynaklara bile giriliyor He her bilgi aynı değerde değil tabiki Hatta labaratuvar bile kullaniliyor
Tek adamlık rejimi suistimal edilmese Bizim ülkemiz için en iyisi çünkü hem kültüre uygun hemde halkin sorgulama kabiliyeti yok Bilimin önemini bilmiyor Ama en azından akıllı bir yonetici bunaldı bilip Bu halkı yonetebilir Ataturkte tek adamdır mesela.. Fatihte...
Düşüncelerin anlatımların benim gözümde elbette bir değeri var ama saydığın o iki insan kendi menfaatlerini gözetmeksizin ülkesi vatanı için savaşmış insanlrdır. Günümüz insanı aç gözlülüğü para düşkünlüğü ve bencilliği yüzünden hiç bir zaman ileriye gidemeyecek. Ülke de en son ne zaman çığır açan bir olay oldu. Muhalefetin rutin konuşmaları ünlülerin magazinsel sorunları dışında bizleri ileriye taşıyacak ne gibi bir proje ortaya çıktı en son Türkiye olarak ne zaman başarıyla anıldık? Spor dışında herhangi bir başarı görmüyorum doktorlarımız bile yurtdışında başarılarını ortaya koyuyor kendi ülkelerine isim yapma dışında faydaları ne?
Bem sana zaten Akıllı birisi gelirse demiştim En basitinden padişahlar Hayvan gibi eğitimlerden geçerler çeşitli lisan ve askeri eğitimler mantık eğitimleri gibi... Ataturkte zamanin harbiyesinde eğitim alsada Ileri görüşlü bir adamdı Zamanın bilim dünyası olduğu anladı Halk ne zamanki sorgulamayı öğrenir Bireyci olur aklını kullanır Yanı hür vicdani ve akli olur Işte o zaman demokrasi en iyi yönetim şekli olur Demokrasinin mucidi antik yunanca bile Herkes oy kullanamiylrdu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yok ulan yok yok yok 😶
Hayal etmektemi yasak
Evett
Kıskanma beni
Kıskanma kıskanma kıskanma Kıskanma kıskanma kıskanma Kıskanma kıskanma kıskanma
Bu arada sana şarkı hediyesi
Zahit bizi tan eyleme
Ama ruhi su dan dinle
Thank youuu
Sen git redpilcileri topa tutta rahatla
Ne istiyorsun garibanlardan yav
Redpillcileri tokatlama derneği baskaniyim ben
Çok mu canını yaktılar hayırdır
Redpillciler canimi yakamazz çünkü onlar grnelde kiz bulamayan ve bu sebepten ofkeli erkeklerden oluşuyor
😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱🤒🤒🤒🤒😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱
https://youtube.com/@DrRedPill
Şu adamın dediklerine katılmamak elde değil
Katılmadığım görüşleri olsada
Gözlemlerim ile uyuşuyor
Ve araştırmalarım ile
Mesela kız tavlamayan erkekler ne der
Kızlar kötü kadın sever
Hayır abicim o kötü diye tabir ettiğin erkek
Daha atılgan ve özgüvenli hareket ettiğinden seviliyor
Bu adam bu minvalde anlatıyor
Çoğu videoauisunu izlemedim ama
Izlediklerim aklıma yatti
Bizzat yaşamasam duymasam neyse
Ben izlemistim bu adamı. Dediklerinde mantıklı bulduğum kisimlar var ama erkeklerden etkilesim almak icin taraflı yorum yapıyor bu da guvenilirligini zedeliyor. Objektif yorum yapmıyor. Ayrıca dunyanin degisen duzenini gozardi ederek yorum yapıyor. Eskiden kadinlarin yasamak icin erkeklere muhtaç oldugu zamanlardan ele aliyor hep. Şu an kadinlarin calistigi is hayatinda ve sosyal hayatta daha baskin oldugu gercegini goz ardi ediyor. Ve insan davraislarinin kosullara gore degisebilecrgini soylemiyor. Bu yuzden guvenilirligi az.
Dediğim gibi hepsini almak zorunda değilsin
Ama şunu da gördüm
Kadınlar ilişki de baskın oldukça
Saygı azalıyor
Yuva sarsılıyor
Mesela avrupada aile kavramı bizimki kadar önemli mı bilmiyorum
Ya da boynuzlama aldatma olayları nasıl?
Ama kesin olan turkiyede gördüğüm şu
Kadın daha fazla mutsuz oluyor
Tahammül azalıyor
Karşılaştırma artıyor
Erkek erkek gibi olursa
Kadın da kadın gibi
O tür ilişkiler daha huzurlu olabiliyor
Evliligin devam etmesi o kadar da önemli değil. Kadinin baskın olmasi alisildik olmadigi icin kadinlar baskin olunca nasil hareket edeceklerini bilmiyorlar şu an ama zamanla buna alışıp daha ilerlryecektir iliskiler. Yine de kadinlarin ne pahasina olursa olsun kendilerinden taviz vermemeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü erkegin baskin oldugu evliliklerde o kadin zulüm görüyor. Cok sahit oldum. (Aslinda kim baskın olursa oteki taraf zulum goruyor) kocasının baskin olduğu bir arkadaşım var. Kocasinin davranışlarına bakıyorum da 2 dk evli kalamam o adamla. Mutluluk diye bir sry olamaz benim icin o tip erkeklerle. Benim hayatımdaki erkek bana saygi duyacak benim haklarimi ve cikarlarimi da kendisininki gibi gözetecek uzerimden ego tatmini yapmayacak. Aksi takdirde ayni sekilde muamele ederim asla tahammul etmem.
Şunu söyliyeyim baskın olmak zulüm etmek degidlir zaten
Bu dr Redpil fe baskın erkeği farklı tanımlar
Senin saydığın özguvensiz erkek
Kadınların çoğu eğer kendisi daha baskınsa
Erkeği eziyor
Ve daha güçlü gördüğü erkekge karşı saygılı ve hayran oluyor
En basitinden çok yakınımda olan bir kadın var
Hatta bir çok kadın
Ne zaman biraz kötü davransam
Daha fazla saygı görüyorum
Iyi niyetli davranınca ustume çöküyorlar
Yanık sadece ben değil bir çok olaya şahit oldum
Erkek asla dövmeyecek
Ya da kadının sözü degersizmis gibi davranmamalı
mantıkçı düşünüp hareket etmeli
Evine ve avradını çoluğunu çocuğunu kollamalı
Duygusal değil akılcı düşünmeli
Son kararları o vermeli diye düşünüyorum bemde
Baskin erkegi farkli tanımlaması vicdan rahstlatma icin. Zaten karsisindakine deger veren kişi son karar bende olmali demez. Bu direkt egoistlikle alakalı. Ki neyin kararini verecek bi taraf ayrilmak istediyse öteki tarafın onayını karar vermesini mi bekleyecek sanki. Neyin duygusallığı neyin mantığı yani. Ayrica bir insan tamamen baskasinin kararlariyla hayatina yon veremez ve vermemeli. Bir insan hata yapmayi da göze alarak kendi kararlarini verebilmeli. Yoksa kendini tamamlanmis hissedemez. Senin dedigin ve redpillabi'nin dedigi şeyler kadinlari erkeklere psikolojik olarak bağımlı yapma manipülasyonu. Kadinlik dogasi erkeklik dogasi diyerek de yutturmaya calisiyorlar. Hayir efendim kadinlar sirf erkekler terk edilmesin diye psikolojik olarak erkeklere bagimli hale getirilmemeli/gelmemeli. Erkegin icini rahatlatmak icin bu yolun seçilmesinin kadinlara faydası yok. Kadinlar kendini gerceklestirirken erkekler de bu yolda kadinlarin destekcisi olabilmeli.
Benim baskınlık dediğim meseleler mesela
Kadının giyimi
Ya da kadın ve erkeğin karşı cins arkadaşı ile mesafe koyması
Ya da nerede yaşanacağına karar verme
Para meseleleri ( erkek akılcı karae vermek zorunda süs püs için ısrar eden kadını dinlememeli)
Yoksa kadın elbette kendini geliştirmeli
Bir erkeğe muhtaç olmamalı
Erkek kadını ilgisiz ve tokmaksiz bırakmamalı
Ya da kadınlarda gördüğüm
Kayınvalide meseleleri
Erkeğe burada çok iş düşüyor
Kesinlikle duygusal yaklaşmamalı
Mizanı iyi tutturmak ve elinden geldiğince
Probleme çözüm odaklı yaklasmali
Birisi başkasının kararlarıyla mutlu olamaz. Insanlar kendi beklentileri neticesinde mutlu olur. Açıkçası bir erkek ille de benim kararım diye diretirse bana saygi duymadığını düşünüp ayrilik fikrini aklıma getiririm. Yani bu işler öyle videolarda artist redpill abilerin anlattığı gibi değil. Gercek iliskide taraflar kendilerinin de karsisindakinin de çıkarlarını gözeterek ilerlerler. Yok o duygusal karar veriyor yok o mantiksal karar veriyor gibi seyler sadece bahane. Bir insan duygusal karar veriyorsa dahi onun zihin seti onun bununlu mutlu olacagi seklinde gelismistir. Kisaca onu oldugu haliyle kabul edip onun duygusal kararlarını da degerli ve onemli gormelisinn. cunku o bununla mutlu oluyor olabilir. Bundan rahatsiz olan erkek erkege takilabilir.
Peki al sana bir numaralı soru
Düşün kocanın annesinin eşi ölmüş ve evde tek kalmaya korkuyor
Sende kayinvalidenden pek haz etmiyorsun
Kocan ne yapmalı?
Bir yanda onu doğuran ve büyüten annesi
Diğer tarafta annesi
Kocan yakınında ev tutamaz parası yok
Ya sizin eve gelicek
Ya da kadın tek kalıcak?
Senin tavrın nasıl olurdu?
Ve klasik tc kizinin tavrı nasıl olurdu?
Erkek olsan ne yapardin?
Kendi annemin oyle bir duruma dustugunu düşünerek empati yaparim ve ses çıkarmam. Ayrica bu benim bahsettigimden ayrı bir durum. Burada annesiyle alakalı bir durum var yani kendini 1. dereceden etkileyen bir durum. Bu durumda karar alırken kenfi fikrini önde tutmasını normal karşılarım ki ben de annemin paraya ihtiyacı olsa esimin rizası olmasa bile para yollarim anneme. Yani bu durumda erkegin sozunun gecmesi durumu yok yine
Tamam bak sen şu an mantıklı düşünüyorsun
Benim dediğim meselelerde bu türden önemli meseleler zaten
Ama sence çoğu tc kadını böyle mı düşünür
Hayır...
Yoksa her insanın elbette kendi fikirleri olmalı kimse köle değil
Hepimiz ayrı bir şahsiyetiz
Ayrı anlamiz insanız en başta
Bak mesela çoğu kadında naz muhabbeti var bilirsin
Dediğini yaptırmaya çalışıyor geçmişten geleceğe çıkıyor
Yüz verir yaparsan daha çok istiyor
Ve daha fazla saygısızlık veriyor
Mesela burada erkek
Süse puse takan
Havadan nem kapan kadına bakıp karar vermemeli
En basitinden önce den çok olurdu
Sürekli mobilya değişimi
Devamlı elbise alımları... ve daha niceleri
Kadınlar bu konuda doyumsuz olma ihtimali yüksek verdikçe istiyor
Işte burada erkek iradeyi orataya koyup
Parayı yönetmeli
Ve ihtiyacı olan yerlerde kulanmali
Yatırım yapmalı
Ve aynı kadın istediği yapılınca daha da saygız oluyordu
Kendine bakıp cevaplama
Türk toplumuna bakıp cevapla
Sence burada sen erkek olsaydın ne yapardin
Olay meselenin onemli olması değil, olay meselenin dogrudan ve 1. dereceden erkegi ilgilendirmesi. (Annesi oldugu icin) bu kadar kendini ilgilendiren bir konuda kendi kararini baskin tutması normal. (Ucunda kavga da olsa. )
Ama her seyde kadin erkegin istegine gore hareket ettiginde zulum görüyor o kadin. Cok defa gordum. Her zaman bir insanın ozgun fikirleri ve bağımsız kişiliği olmalı. Bir kisi kural koyup oteki boyun egiyorsa orada sağlıklı iliskiden bahsedilemez. Ama redpillciler erkegin karar verici olmasi gerektigini soyleyerek kadinlari manipule etmeye çalışıp onları erkeklere bağımli hale getirmeye calisiyorlar. Yoksa kadin terkedermis. Kadinin seni terketmemesi icin niye kadin ugrassin yahu? Tamamen manipulasyon. Madem o kadar alfasiniz cart erkeksiniz curt erkeksiniz o zaman neden kadinlardan itaatkarligini talep ediyorsunuz zaten baskin olanin böyle bir beklentisi olmaz. Baskin olan zaten kendiliginden baskindir. Kimse X erkegi kendini rahat hissetsin diye itaatkar rolu oynayamaz. Faydası yok.
Senin dedigin kadin toplumun azınlığı. Çoğu kadin parayi tutar. Savurmaz. Ayrica artik kadinlar da kazanıyor. Savursa da kendi parasini savurabilir. Erkek kendi parasinin nereye harcanacagina karışabilir.
Yahu dur
Bir türlü ornek veremiyorsun
Al sana para yönetiminde türk kadının halini gösterdim
Zaten dr Redpilde dediğini diyor
Erkek tasma takmamalı
Baktı olmucak çekip gidicek
Tekrar konuya dönersek
Bak para yönetimine cevap vermedin çünkü türk kadının israfkarligini biliyorsun
Kendinle karşılaştırma
Genel anlamda bak
Bana örnek göster
De ki şu konuda itaat etmemeli
Sebebi budur
Genel konuşma lo
Fikri tartışma yapıyoruz burada
Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil
Maksat bir şeyler öğrenmek
Ben kadınların parayı tutmadığını savurdugunu görüyorum
Ama son zamanlarda bu azaldı biraz çünkü para değer kaybetti
Öyle evlenince senin benim param yok
Ortak hesaba konur
Ihtiyacın olanı alırsın
Kadınlara kalsa para dayanmaz
Benim annem bir çok kadına göre tutumlu da olsa ( parayı yönetmeyi bilirdi)
O bile israf ederdi
Kaç defa mobilya değiştirdi
Her sene boya yaptırırdı
Niyeyemis bunalmış
Söylemediği sebebi ise belli
diğer kadinladdan ne eksiği var
Cevap vermedim mi? Verdim ya. Gayet de senin paran benim param durumu var. Neden olmasın. Erkek kendi parasinin nasil yonetilecegini secebilir. Kadin kendi parasini savurmak istiyorsa savurur. Ben senden daha fazla kadin tanidigima eminim ve savurmuyorlar parayi falan.
Itaat etmeme sebebini ise sabahtan beri soyledim. Insan kendi kararlari neticesinde kendini tamamlar. Baskasinun kararlariyla yasayan insan ona bağımlı olur. Bu da asla saglikli degildir. Redpillcilerin cakalligi burada başlıyor. Kadini bagimli yapma taktigi yani.
Peki erkek ve kadın fatura ödeneceği zaman
Market alısverisde ortak para mı alıcak çok ilginç be
O zaman adam kendine ev alsa
Kadında kira alma hakkı var mı
Sonuçta kadın parayı savurdu adam biriktirdi
Ya da kadın hazır eve geldi
Kira ödemiyorlar?
Iyice almana döndük ama değişik bir fikir
Ya mesela ben peynir eksiktir gider peynir alirim, babam pazara gider meyve sebze alır annem markete gider yağ alır. Herkesin cebinden para çıkmış olur anladin mi. Tabiiki %50 %50 gibi ince hesap yapilmaz ama ortalamada herkes evin ihtiyaçlarını giderir. Faturalarda da öyle herkes kendininkini öder ya da faturalari 1 kisi üstlenir. Mutfak masraflarini 1 kisi ustlenir. Ikisi de duzenli ihtiyaç sonuçta. Evet birisi ev aldiysa oteki de arabayi alabilir bu arada.
Ya bunları belki sen yaparsın iraden vardır
Ama senin yaşıtların yapmıyor maalesef
Ben çok israf görüyorum
Cimrilik ayrı tutumluluk ayri
Ama sen tutumluysan niye olmasın
Umarım kocanla mutlu olursun
Ya şimdi şu redpilcileri birakakta
Sen Felsfe de hangi meseleleri daha çok seviyorsun
Tartışmak istediğin mesele var mj
Lisede felsefem iyiydi ama teknik meselerini hic hatirlamiyorum
Üzdün ya😒😒
Sal redpilleri
Asıl meseleyi kaçırmışsın
Hahahh 🤣 sen konu aç
Yav fsefe konusu açsam
Sevmiyorsan
Nasıl cevap vericseennn
Yoksa konu bol
Aç sen
Ben işe gidicem yarın...
O yüzden soruyu sorup
Gün icerinsinde cevabina cevap vericem
Tamam ben de uyicam zatn. Yarın yazarim
Insan nasıl mutlu olur
Ve sürekli mutluluk ne kadar mumkundue
O değil de canım felafel çekti sen böyle sayınca
Arap yemeyi miydi
Felsefe severim ama bayadır bıraktım nedense
Geçmiş olsun
Neden 😅
Hepimiz birer hiçiz dışında bilgim yok desem 😂
Üzdün benu
Bu değil beeeee
Biiir çok meselesi var
Şaka bir yana bu konu da yarışırım :)
Tamam aç bir konu kafa patlatalım
Meselaaa Neden insanlar tek bir doğruya inanır?
Insanların tek doğruya inandığını düşündüren nedir?
Bana göre felsefe demek tek bir cevaba inanmaktan ziyade bir sorunun birden fazla doğrusu olduğuna inandıran bir akıl sanatıdır. Doğrunun tek olmaması ve birden fazla doğrunun varlığına inandıran bir daldır. Ama insanlar atıyorum 2+2 nin 4 olacağına inandığı gibi bir çok konuda da asla o doğrunun farklı açılardakı yönlerini görmeden inanıyorlar.
Insanlar iman eder gibi inandiklarindan
Fikirleri sonradan Yine mantıksız bir şekilde mantıksız bir şeye inanarak değişebiliyor
Sabit fikirli insanlar bile her konuda sabit fikirli değil
Belki az konuda sabit fikirliler
Bu konularda bellirli başlı konular
Din ve siyaset
Yoksa dedikodu yapmaları sabit fikirli olduklarından değil
Konusucak konu bulamamalarindan
Dedikoduyu kaldır
Çoğu insanın ağrı lal olur
Belli başlı konulara değinmiyorum aksine genel anlamda artık kalıplaşmış doğruları farklı açılardan da insanların görmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum
Ülkede siyaset var sanıyorlar ve bildiklerini sanıyorlar. Siyaset bilimi okuyan biri normal bir vatandaş kadar siyaseti ağzına almıyor. Siyaset boş konuşmak yorum yapmak değildir.
Tamam da hangi konular mesela
Ahlak desen kültür desen
O meselede bile insanlar ne babaları gibi
Ne de dedeleri gibi düşünüyorlar
Yine bir değişim var
Sebebi televizyon ile başlayan
Internr ile devam eden bilgi akışı
Insanlar artık köyde bile esaret yasamiyor
Dünyadan bi haber değiller
Kapalı kutu yılları bitti
Konu siyasete kaydı onun üzerinden gidelim o zaman mesela siyaset diyiniz senin aklına ilk ne geliyor?
He tamam işte bende onu diyom
Siyaset ve din
He bu siyasette inat meselesi daha çok 40 yaş üstünde var
Artık yeni nesil biati reddetsede
Akıllı olduğunu sanmaya devam ediyor
Benim aklıma dünya siyaseti geliyor
Ve dünya siyaseti üstünde belirli derece de etkisi olan aileler
Bu arada aileler ciddi anlamda var
Komplo teorisyenleri suyu bulandiriyor sadece
En basitinden sedat pekerin ifşaatı ile turkieyeki aileleri gördün
Bu büyük ülkelerde biraz daha farklı
Ve daha guclululer
Siyaset üzerinden felsefe yapmaya gerek yok çünkü ikimiz de haklı çıkacağımız için tartışmayı başlatamayacagız :)
Bu doğru ama şu varki dünya siyaseti bunu sadece isim korunma olarak kullanıyor bizim gibi siyasette halkı kullanmıyor
Bu doğru ama şu varki dünya siyaseti bunu sadece isim ve korunma olarak kullanıyor bizim gibi siyasette halkı kullanmıyor
Mesele haklı çıkmak ya da tartışmayı kazanmak değil
Bir şeyler ogrenmek
Ben çoğu ülkede hatta turkiyede ki siyasilerdede görüyorum
Amaçları kendi ülkesinin mesnfaati ve
Kimisinde kendi cebi...
Ideolojinin ya da dinlerin onlar için çok önemli olduğunu sanmiyirum
Tarih kitaplarindada görüyoruz
Buna güç zehirlenmesi deniyor
Insan belirli bir güç elde ettikçe zehirleniuor
Ve daha da bencil oluyor
Konunun dışına çıkmak istemiyorum frekansı tutturamadık 😂
Kendi oğlunu babasını plduren var
Tarih kitaplarına ne denli inanıyorsun?
Emin ol o ülkeler kullanabilseydi kullanırdı
Ama bizim ülkemizde cehalet çok fazla ve
Akıl kullanma diye bir kültür yok
Biz de taaaa atalarımızdan beri
Tek adam kültürü var
Sana göre tek adamlık bir yönetim ne kadar doğru peki?
Tek bir önder çıksın arkasından ölürüz
Ama milletçe hepimiz bireysel düşünemiyoruz
Hani asker millet diyorlarya
Mesela askeriyede sorgulamaz erler
Yaparlar
Bu bizim genimize ve kültürümüze işlemiz
Hatta oğuz kağan destanında
Askerlerin oğuz kaganin emriyle
O zaman ki hakan olan babasını oklamasini bilirsin
O da şu şekilde oluyor
Oğuz kağan babasının olduğu tarafa ıslıklı oku atıyor
Askerleride atıyor
Baba ölüyor
Tarih kitaplarına inanma meselesi değil bu
Mesela modern dünyanın ispata dayalı tarihcilik anlayışı var
Ve bunlar belgeler ustunden inceliyor
Belge doğrumu yanlış mı
Çeşitli metodlar ile dogrulanmaya çalışılıyor
Bir olay hakkında farkli ülkelerdeki kaynaklara bile giriliyor
He her bilgi aynı değerde değil tabiki
Hatta labaratuvar bile kullaniliyor
Tek adamlık rejimi suistimal edilmese
Bizim ülkemiz için en iyisi çünkü hem kültüre uygun hemde halkin sorgulama kabiliyeti yok
Bilimin önemini bilmiyor
Ama en azından akıllı bir yonetici bunaldı bilip
Bu halkı yonetebilir
Ataturkte tek adamdır mesela..
Fatihte...
Düşüncelerin anlatımların benim gözümde elbette bir değeri var ama saydığın o iki insan kendi menfaatlerini gözetmeksizin ülkesi vatanı için savaşmış insanlrdır. Günümüz insanı aç gözlülüğü para düşkünlüğü ve bencilliği yüzünden hiç bir zaman ileriye gidemeyecek. Ülke de en son ne zaman çığır açan bir olay oldu. Muhalefetin rutin konuşmaları ünlülerin magazinsel sorunları dışında bizleri ileriye taşıyacak ne gibi bir proje ortaya çıktı en son Türkiye olarak ne zaman başarıyla anıldık? Spor dışında herhangi bir başarı görmüyorum doktorlarımız bile yurtdışında başarılarını ortaya koyuyor kendi ülkelerine isim yapma dışında faydaları ne?
Bem sana zaten
Akıllı birisi gelirse demiştim
En basitinden padişahlar Hayvan gibi eğitimlerden geçerler çeşitli lisan ve askeri eğitimler
mantık eğitimleri gibi...
Ataturkte zamanin harbiyesinde eğitim alsada
Ileri görüşlü bir adamdı
Zamanın bilim dünyası olduğu anladı
Halk ne zamanki sorgulamayı öğrenir
Bireyci olur aklını kullanır
Yanı hür vicdani ve akli olur
Işte o zaman demokrasi en iyi yönetim şekli olur
Demokrasinin mucidi antik yunanca bile
Herkes oy kullanamiylrdu