Diyelim ki oylama yapılacak bir şeyin olması için ve oylama yapan kişi sayısı çift rakamlı olsun. Evet çıkarsa o şey yapılacak, hayır çıkarsa yapılmayacak. Çift sayı olduğu için yarısı evet, diğer yarısı hayır çıkabilir. Bu durumda "hayır" oyunu kullananların istediği olma olaslığı daha da fazla olmuş olacak. Hayır çıkarsa olmayacak, evet ve hayır oyu eşit çıkarsa da olmayacak. Burada adalet nerede? Demokrasi her şeye çözüm mü?
015 Yorumla
Soran1 yılEşit çıktığı durumlarda seçim tekrar yapılır eğer yine de eşit çıkarsa tekrar seçim yapılır ancak aradan belli bir süre geçmesi gerekir iki tarafta kendinin haklı olduğuna inandırmaya çalışır
Soran1 yılİnsanların beynini kullanmak dışında bir seçeneği kalmıyor ya da yaş sınırlaması getirilmeli mesela 65 yaş üstünün oy kullanmaması gibi
Soran1 yılBöyle bişey neredeyse imkansız bişey beyfendi
Soran1 yılİmkansız demedim neredeyse imkansız dedim insanların fikirleri durmadan değişir
Soran1 yılSiz çözüm sunun
Soran1 yılDemokrasi dışında bir şey aklınıza getirmeyin bu cehaletin habercisidir
Soran1 yılDediğim gibi yaşı büyük olanlar ve sağlıklı düşünmeyen bireyler için kısıtlama getirilebilir
Soran1 yılBence siz düşüncenizi bı gözden geçirin bu düşüncenin çok faydası olacağını düşünmüyorum 85 milyon 372 bin 377 heleki böyle bir nüfusta
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Yaptığımız, yaşadığımız ve hatta amaçladığımız her şeyin temelinde bencillik yatarken neden bencilliği bir hortlak gibi görüp lanse ediyoruz?
04 Yorumla
Soran1 yılAslında insanların bencilliği bukadar hor görmesinin nedeni işlerine gelmemesi şimdi diyelim ki ben çok fakirim, sizde fakirsiniz bı küp altın bulduk ama siz benle paylasmadiniz bende bu yüzden size bencil ve kötü laflarını kullandım ama bu tamamiyle benim işime gelmediği için eğer benim işime gelseydi size bencil demeyecektim ancak eğer paylassaydik bu durumda ikimizde bencil olacaktık çünkü o altın başkasının olabilirdi
Soran1 yılUmarım anlatabilmişimdir
Soran1 yılMaalesef bu çok zor bişey ama bı toplumda bencillik en alt seviyeye indirilebilir bu imkansız değil
Sabahları neden erken kalkarız veya geceleri neden uyuruz yani bu neden kaynaklı böyle veya neden 3 öğün yemek yeriz
08 Yorumla
Soran1 yılŞöyleki dünyada belli bir sistem var eğer çalışmazsaniz gecinemezsiniz sabahlari erkenden çalışmaya başlamak daha mantıklı çünkü eski zamanda ışık veya elektrik yoktu gündüz etrafı aydınlatan yeterince ışık vardı ve insanlar işlerini kolayca hallediyordu
İnsanlar akşama kadar çalıştığı için enerjileri bitiyor ve beyinleri yoruluyor dolayısıyla uyumak zorundalar ve saat 1-4 arasında salgılanan bı hormon beynin dinlenmesini sağlar
Geri kalan yaşam stiliniz size ve ailenize bağlı mesela ben 3 öğün yemek yemiyorum gibi
Soran1 yılKaç yaşındasınız?
Soran1 yılAslında bı arastirma yapıyorum ve insanların yaşları gerekli
Soran1 yılAslında toplumların olaylara bakış açılarını araştırıyorum bı kaç bişey daha var üstünde calistigim ama henüz hicbirjni tam olarak bitiremedim
Soran1 yılDediğim gibi araştırmalarım henüz bitmedi şimdi bahsetmek biraz saçma olur zaten yaşım o kadar büyük değil ilerleyen zamanlarda geliştirmek istiyorum
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılTuvaletlerde hareket sensörlü lamba neden var 🤔
01 Yorumla
Soran1 yılİnsanlar ışıkları kapatmadigi icin
1 yılBize iyi gelen şeyler bize neden iyi geliyor? Level: hard:D
03 Yorumla
Soran1 yılBize iyi gelen şeyler genelde bizi küçüklüğümüze herşeyin kusursuz olduğunu sandığımız zamana götürür mesela diyelimki küçükken dışarıda yağmur yağıyordu ve siz korkuyordunuz bu yüzden anneniz size sarılıp uyudu ya da kış günü duş aldınız anneniz üşütmeyin diye sizi battaniyeye sardı ilerde büyüdüğünüz zaman yağmur yağarken evinizin içinde sıcacık oturup üstünüze battaniye almanız o yağmurun sesi size annenizin şefkatini hatirlatacaktir
- 1 yıl
Olabilir evet güzel bir pencere açtınız
Soran1 yılLevel hard☠️
1 yılHerkes nasıl birbirinin hem aynısı olup hem de bu kadar farklı olabiliyor?
06 Yorumla
Soran1 yılAslında herkes birbirinin aynısı olmuyor herkesin düşüncesi farklıdır insanlar çıkarları etrafında ortak noktalara sahiptir
- 1 yıl
Ondan bahsetmiyorum. Mesela son zamanlarda bütün kızlar tek tip olmaya başladı. Dıştan herkes fabrikalaştı ama içten farklı olmaya devam etti. Bunu garipsedim birbirini taklit eden onlarca insan var ama farklı olduğunu düşünen, iddia edenler var bu kesimin içinde. Bu mümkün mü?
Soran1 yılAslında herkesin tek tip olma sorunu biraz popüler kültürle birazda ozguvensizlikle oluyor çünkü bazen insanlar doğal halleriyle diğer insanların onları begenmeyecegini düşünür zaten özgüven eksikliği olan birisine sen güzel değilsin buran böyle duran şöyle derseniz herkesin aklındaki kalıplara uymaya çalışır
Soran1 yılVe düşünce kısmına gelince evet insanlar artık bedenini değiştirebilir fakat kişiliklerini ne yaparlarsa yapsınlar değiştiremezler çünkü kişiliğiniz sizin nasıl bı ortamda büyüdüğünüzun kültürünüzün eğitiminizin etkisiyle oluşur yani degistirilemez
- 1 yıl
Teşekkürler ^_^
Soran1 yılRica ederim
Neden dünya zalim olmasına rağmen çok güzel?
01 Yorumla
Soran1 yılDünya aslında güzel bı yer diyemeyiz sadece biz haz almayı biliyoruz mesela diyelimki dünyada sadece haz alınabilecek üç şey var biri içki içmek diğeri ibadet etmek digeride araştırma yapmak
Ancak dünyada bı insan bu üçünden de haz almıyor ve dünya onun için bir cehennem olurdu aslında size dünyanın güzel gelmesi bakış aciniza bağlı bişey
- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
1 yılTüm evren çok büyük bir devin sigarasını yakmak için yaktığı bir kibrit olabilir mi?
09 Yorumla
Soran1 yılNasıl yani?
- 1 yıl
Ne bilim
Soran1 yılAma evren hergecen gün genişliyor sizce bu ateş sönmeyen ve gittikçe büyüyen bir ateş mi
- 1 yıl
Senin memelerin var mı?
Soran1 yılHayır ancak korumalarım var bence şansınızı zorlamayın ve her önünüze gelenle bu muhabbeti yapmayın aksi takdirde geri dönüşü olmayan bı yola girebilirsiniz
- 1 yıl
Belki sadece bir kibrit alevi kadar geniştir ve yine kibrit alevi kadar bir ömre sahiptir.
- 1 yıl
Memelerinizin ikisi de aynı boyda mı diyecektim.
Soran1 yılSiz böyle şeylere kafanızı yormayın zaten küçük bı beyniniz var onunda kaybetmeyin
- 1 yıl
Toggu durduramazsiniz!!!
1 yılya teizm ya nihilizm
03 Yorumla
Soran1 yılNeyini soruyosunuz anlamadım ancak ben nihilist görüşten pek hoşlanmıyorum
- 1 yıl
konuşalım dedinya, teizm olmazsa otomatik olacak sonuç nihilizme çıkacaktır. Al sana konu işte. ben böyle düşünüyorum. İnançların doğruluğu tartışılır fakat sonuçları bellidir.
Soran1 yılşu an bunu kanitlayabilecek imkanlara sahip değiliz ancak bir örnek vereyim siz hiç acikmayin, yemekte yemeyin ama kalkıp yemek yapıyorsunuz şimdi o yemeğin ne anlamı olurdu ki mesela o yemeği yaptınız ee o öyle kalıcak mi boşu boşuna mı yapıldı
Allah gülüyor mu, kızıyor mu
01 Yorumla
Soran1 yılBunu bende bilemem ancak kendi davranislarinizi sorgulayarak bunu düşünebilirsiniz eğer bir dininiz varsa onun emirlerine göre kontrolde edebilirsiniz
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBen başlayayım. Karma gerçek midir sence
020 Yorumla
Soran1 yılAslında evet ben buna inanıyorum çünkü içinde kötülük olan insanlar iğnenin ucunu en son kendine batirmanin bı yolunu buluyorlar ve emin olun kötü insanlar o kadarda zekasını kullanabilen kişiler değil
- 1 yıl
Evet buna ben de inanıyorum ve kesinlikle gerçektir
Soran1 yılKesin diyemeyiz ama yüksek ihtimalle öyle
Soran1 yılYaşınız kaç acaba?
- 1 yıl
40 diyeyim
Soran1 yılanladim
Soran1 yılSizin başka merak ettiğiniz ya da üstüne düşündüğünüz bir konu var mı
- 1 yıl
Ben de konu çok. İnsanlar arasındaki enerji mesela
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
İnsanlar arasındaki insanlardaki enerjiler
Soran1 yılEvet onu anladım ama fikriniz nedir yani
- 1 yıl
Her insanın kend enerjisi ve frekansı vardır. eğer bunlar uyuşuyorda bu yoğun olarak hissedilir
- 1 yıl
Ve diğer bir konu paralel Levent
- 1 yıl
Paralel evren
Soran1 yılHm paralel evren hakkında ne düşünüyorsunuz
- 1 yıl
Olduğunu düşünüyorum
Soran1 yılAslında bende birkaç konu üzerine çalışıyorum ancak tamamlamadim ve henüz 18 yaşındayım yani açıklama yapsamda insanların şu an ciddiye alacağını sanmıyorum
Soran1 yılYani aslında ben paralel evrene inanmıyorum çünkü gün içinde yüzlerce farklı seçim hakkımız oluyor her şey için farklı bir evren doğarsa ki buna diğer insanlarida katarsak işin içinden çıkmak zor olur
- 1 yıl
Gece gece pek girmek isteyeceğim konular değil aslında bunlar. yarın komuşalım
Soran1 yılPeki
1 yılYoğurt siyah mıdır beyaz mı
07 Yorumla
Soran1 yılŞimdi bu renk konusunda enisteinin bı teorisi var yani mesela bı top var siz bunu kırmızı görüyorsunuz bende mavi görüyorum ama ikimizde sarı diyoruz gibi o yüzden ben size ne desem tam kanıtlayamam
- 1 yıl
Yoğurdu ye bağını sorma diycez o zmn.. Şaka bir yana bana göre bu ne demek?
Herkesin kendi doğrusu ve algısı var. Hiçbir şeyde diretmemek lazım sakın höşgörülü olmak lazım 🥰
Soran1 yılEvet haklısınız böyle olduğunuza şüphem yok
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🥰
Soran1 yılYaşınız nedir acaba?
- 1 yıl
23
Soran1 yılVaov benden büyükmüşsunuz
- Diğer konusunda 987 cevap paylaştı.
1 yılKadinlarin kalbi var mi
01 Yorumla
Soran1 yılAşka dair bir tecrübem yok her kadın farklıdır
Gizli Üye(18-24)1 yılİyilik ve kötülük nedir?
01 Yorumla
Soran1 yılKişiden kişiye değişir, herkesin farklı görüşleri var
Gizli Üye(25-29)1 yılneden felsefenin adı felsefe
01 Yorumla
Soran1 yılFelsefe düşünme arama sanatıdır kelime kökeni Yunanca olup aramak anlamına gelen phileo ve bilgelik bilgi anlamına gelen sophia kelimelerinin birleşimiyle adlandırılmıştır
1 yılTebrik ederim seni insanın var olma amacı nedir
09 Yorumla
Soran1 yılAslında ben bir dine mensubum yani kendi fikrimi bir başkasına dayatmak istemem ve bunu o kadarda anlayabilecek yaşta değilim maalesef hâlâ tecrübe etmediğim şeyler var
- 1 yıl
müsait misin şu anda
Soran1 yılEvet?
- 1 yıl
soru cevap yapsan olur mu eklsn
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
ya iste eklsn
Soran1 yılEklsn ne demek beyfendi
Neden soru cevap yapmak istiyosunuz benle ben zaten sizi deneyimde kullanmak için soru sordum- 1 yıl
mesaj iletişim kurabilirsiniz
Soran1 yılÜzgünüm, diğer insanlarla sohbet etmek tercihim değil
- Diğer konusunda 645 cevap paylaştı.
1 yılHadi gönder gelsin
02 Yorumla
Soran1 yılSiz sorucaksiniz?
- 1 yıl
Benim öyle bi felsefik derdim yok bebito benimki başka
Tavuk mu yumurtadan çıkar? Yumurta mı tavuktan
01 Yorumla
Soran1 yılİnsanların evrilme teorisine bakarsak bence ilk yumurta tavuktan çıktı sonrada kısır döngü oldu
Gizli Üye(30-35)1 yılNeden bu kadar gereksiz yaratık var dünyada?
06 Yorumla
Soran1 yılSiz bide onlara onların gözünden bakın
Cevap sahibi1 yılDenedim olmuyor bakamıyorum
Soran1 yılBende bakamıyorum maalesef belli amaçlarım var
Cevap sahibi1 yılNe gibi amaçlar?
Soran1 yılOrası bana kalsın
Cevap sahibi1 yılPek alaka kuramadim ama neyse iyi geceler :)
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılNamaz neden kılınır
019 Yorumla- 1 yıl
@1hafız_ eyvallah, namaz dinin direği namaz yoksa hiç bir şey yok
Soran1 yılBsjzndks madem cevabını biliyorsunuz o halde neden soruyorsunuz
- 1 yıl
Sen bilmiyorsun demekki
Soran1 yılHayır biliyorum ama neden bana bilmece yapmaya çalıştığınıza anlam veremedim
- 1 yıl
Ben sana sordum o cvp ladı sen daha yeni mi görüyorsun cevabı
Soran1 yılBen hafız değilim beyfendi zaten cevaplamissiniz tekrar aynı şeyi yazmaya ne gerek var ve benim özel bı hayatım var sürekli kim ne yazmış diye kontrol etmiyorum
- 1 yıl
Soru soruyorsan cvp vereceksin vermeyeceksen bulaşma madem sadece senin yok herkesin var özel hayatı hanımefendi
Soran1 yılSize cevap verme gibi bir zorunlulugum yok bu bir, ben kimseden hesap sormadım siz benden hesap sormaya çalıştınız bu iki ve son olarak bu tavırlarınizi başka yerde göstermeyin olur mu insanlar bütün müslümanların sizin gibi olduğunu sanıyor
- 1 yıl
Benim netim var sen Müslüman değilsen saygılı olacaksın, kişi kendinden bilir işi dedikleri senin yaptığın olsa gerek 👍
Soran1 yılXnjsndkcxnksnckcxndk Okey ama ben müslümanım ya
- 1 yıl
Haaa iyi o zaman, teşekkür ederim
Soran1 yılMüslüman olmasaydım kaba davranmaya devam mı edicektiniz anlamadım
- 1 yıl
Ben kaba davranmıyorum olanı yazıyorum
- 1 yıl
Asla kana davranmam bana davranılmadığı sürece
Soran1 yılBeyfendi az önce kötü bir şey yazmadigim halde beni yargıladiniz ki benim kim olduğumu bile bilmiyosunuz
- 1 yıl
Nen senin konuşmana göre konuştum
Soran1 yılNe yazmışım ben
- 1 yıl
Uğraşamam şimdi şu an konuşuyorum
1 yılSormam.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı