Bir köye gelin gittim. İlk 5 sene kayınvalidemle aynı evde yaşadım. Kayınbabam, evliliğimizin 2. yılında vefat etti. Kayınlarım ve görümcelerim ise gurbette yaşıyorlar. Daha sonra kayınvalidemin evinin yanına ayrı bir ev yaptırdık. Şu anda eşimle o evde yaşıyoruz. 2 tane kaynım ve onların eşleri olan eltilerim de aynı araziye ev yaptırdılar ve yazları gurbetten köye gelip kendi evlerinde kalıyorlar. Rahmetli kayınbabam çok iyi birisiydi, ortamı idare ederdi her zaman, beni kendi öz kızı gibi görürdü. Kayınvalidem ise çok huysuz. İlk evlendiğimiz zamanlarda beni dövüyordu, kayınbabam kurtarıyordu beni. Eşim ise sesini hiç çıkarmıyordu. Daha sonra dövmeyi bıraktı. Ama dili çok sivri. Çok huysuz. Hep kendi dediği olsun istiyor, bana sürekli hakaret ediyor, ona sürekli hizmet etmemi istiyor. Beni sürekli aşağılıyor. Ben, İstanbul'da doğup büyüdüğüm için köy işlerinden anlamıyorum. Bir keresinde ineğin sütünü sağamadığım için bana tokat atmıştı. "Sen zaten gerizekâlısın, bu işlerden ne anlarsın" demişti. Ben ağlamıştım ve bu durumu eşime anlatmıştım ama eşim, beni suçlamıştı. Zaten eşim, hiçbir zaman beni savunmuyor. Her zaman beni suçluyor. Çok anneci birisi. Ne olursa olsun, her zaman annesini savunuyor. Bazen annesinin dolduruşlarına gelip, bana tavır alıyor, bana bağırıyor, hatta annesinin yüzünden bana tokat attığı bile olmuştu. Eltilerim ise bana inat olsun diye kayınvalidemle çok iyi geçiniyorlar, bana sürekli nispet yapıyorlar. Kayınvalidem ise onları çok seviyor. Halbuki yılın 12 ayı ona hizmet eden benim, eltilerim 1 ay kalıp gidiyorlar. Kayınvalidemin evini bile temizlemiyorlar. Ben ise kayınvalidemin her işini yapıyorum, hatta hastalanınca bile ona bakıyorum. Ama yine de benden kötüsü yok. Kayınvalidemin gözünde ona hiç hizmet etmeyen eltilerim iyi, ben kötüyüm. Geçen gün kayınvalidem, benimle ağır konuştu yine. Eşim, orada olmasına rağmen her zamanki gibi sesini çıkarmadı. Ben dayanamadım, bağıra bağıra ağlamaya başladım en sonunda. Bunun üzerine eşim, bana bağırdı. Kayınvalidem ise bana tokat attı. Ben de kayınvalidemi saçından tutup sürükledim. O kadar bağırıyordum ki, eşim korkudan yanıma yaklaşamadı. Annesini kurtarmak istedi ama ben, eşimin önüne geçip ona bağırdım. O da korkudan kaçtı. Sabrım taşmıştı artık. Olayın ertesi günü kayınvalidem, beni sopayla dövüp saatlerce depoya kilitledi. Şimdi herkes, beni suçluyor. Eşim, eltilerim, kayınlarım ve görümcelerim, benim üstüme üstüme geliyorlar. Eşim, evimizi terk edip annesinin yanında kalmaya başladı. Benim yaptığım davranış çok mu kötü? Ben haksız mı oldum şimdi? Günlerdir moralim çok bozuk. Boşanıp, ailemin evine dönmek istiyorum.
Komple sorunu okudum vay Allah'ım ne ne evlilik böyle nasıl bir kaynana bu tokat atıyor dövüyor vay anasını sana Bir şey digimmi o kadını komalık yapmıyorsun iyi ki saçından sürükledin aslında Varya öyle dövecekdinki ondan korkmadığını o kadın görecekdi
.. kendini ezdirme kadına karşı
Kocan zaten sünepee gibi kusura bakma ama o evden ayrıl çünkü psikolojini maf eder
15 Yorumla
Soran1 yılYarın çocuklarımı alıp ailemin evine kaçacağım zaten. Sonra darp raporu çıkarıp dava açacağım. Daha sonra boşanma davası açıp, çocuklarımın velayetini isteyeceğim. 9 yıldır psikolojim mahvoldu.
Soran1 yılBunların yüzünden ölmek istediğim zamanlar bile oldu. Çok yanlış bir evlilik yaptım, çok pişmanım. 2 tane çocuğum var. Çocuklarımın yanımda durmalarına izin vermiyorlar. Babaanneleriyle beraber duruyorlar. Babaanneleri ise onları bana karşı dolduruyor sürekli. "Anneniz, sizi istemiyor" diyor. Ama halbuki ben, çocuklarımı istiyorum. Eşim ve kayınvalidem, çocuklarımı yanıma almama müsaade etmiyorlar. Çocuklarımın ikisi de sütten kesilir kesilmez, babaannelerinin yanına verildiler. Hem de bunu eşim, annesinin isteği üzerine yaptı. Onların yüzünden çocuklarım, benden nefret ediyorlar.
Soran1 yılOkuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim.
Soran1 yılEvet, haklısınız. Psikolojim ne kadar kötü olsa da, çocuklarım için güçlü olmaya çalışıyorum. Ben, bana eziyet eden insanlardan daha değerliyim ve bunları yaşamayı hak etmiyorum. Teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Şöyle bir durum var Kim kaza yapabilir trafikte olan kaza yapabilir trafikte olmayan bir insan kaza yapabilir mi yapamaz sen onunla yaşadığın için sürekli onunla göz göz oluyorsun ondan dolayı problem oluyor bu demek değildir ki sen kötü bir insansın veya o tamamen senden nefret ediyor aslında öyle bir şey yok Bir de insan yaşlandıkça çocuklaşır emin ol sırası geldi mi yine seni tutar kendisine evini acmayanı tutmaz bir de insan değer verdiğine kırılır kesinlikle seni seviyor
16 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız ama çocuklarımı bile benden zorla aldılar. Bunların yüzünden ölmek istediğim zamanlar bile oldu. Çok yanlış bir evlilik yaptım, çok pişmanım. 2 tane çocuğum var. Çocuklarımın yanımda durmalarına izin vermiyorlar. Babaanneleriyle beraber duruyorlar. Babaanneleri ise onları bana karşı dolduruyor sürekli. "Anneniz, sizi istemiyor" diyor. Ama halbuki ben, çocuklarımı istiyorum. Eşim ve kayınvalidem, çocuklarımı yanıma almama müsaade etmiyorlar. Çocuklarımın ikisi de sütten kesilir kesilmez, babaannelerinin yanına verildiler. Hem de bunu eşim, annesinin isteği üzerine yaptı. Onların yüzünden çocuklarım, benden nefret ediyorlar. Eğer beni gerçekten sevseydi, herhangi bir pişmanlık belirtisi gösterirdi.
Soran1 yılAnlamadım, nasıl açık yazayım?
Soran1 yılMaalesef, kimliğimi açık etmek istemiyorum ve bu sitede kimseyle özelden yazışmıyorum.
Soran1 yılOkuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAilenin evine dönmek için boşanmana gerek yok. Ailene haber ver, evden ihtiyacın olanları al ve kimseye haber verip, görünmeden ayrıl oradan. Ama sakın bir daha eşin ve kayınvalidenle iletişim kurma, karşı karşıya gelme. Avukatın halletsin herşeyi.
310 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Soran1 yılAilem üzülmesin diye onlara bu olanların hiçbirini anlatmamıştım. Bir keresinde kayınvalidem, beni saçımdan tutup duvara yapıştırmıştı yine. Her zaman yaptığı bir şey. O zaman dudağım şişmişti, burnum kanamıştı sürekli. O gün de bayramdı ve annemler, beni ziyarete gelmişlerdi. Annem, darp izlerini fark etti ve sebebini sordu. Ben ise yere düştüğümü söyledim. Annem ise inanmadı, "seni dövüyorlar mı" diye sordu ama ben, olanları anneme anlatmamakta ısrar ettim. Keşke anneme anlatsaydım bu olanları. Yarına 3 kişilik otobüs bileti aldım. Annemler, İstanbul'dan memleketimize taşınmışlardı. Çocuklarımı alıp oraya gideceğim. Abime söylerim, beni otogardan alır. Sonra darp raporu çıkarıp dava açacağım. Boşanma davası açacağım ve çocuklarımın velayetini almak için de ayrı bir dava açacağım. Özellikle yarını seçtim çünkü yarın komşunun düğünü var ve herkes, oraya gidecek. Ben de o zaman otogara gidip ailemin yanına kaçacağım. Bir daha karşı gelmeme konusunda haklısınız çünkü olaylar çok daha kötü olabilir. En iyisi her şeyi, avukat ve mahkeme yoluyla halletmek.
Cevap sahibi1 yılKaçarken çok dikkatli ol, kimse sezmesin. En yakın arkadaşına bile söyleme o çevrede.
Kocan illa ki konuşmak ister ve sen buna mecbur kalırsan sözlü konuşma yapma, sms mesajı yolunu tercih et. Bu şekilde sana karşı tehdit, şantaj gibi ifadeler kullanırsa elinde silinmesi mümkün olmayan resmi bir kanıt olur. Sms mesaj kayıtları operatörlerde durur ve gereğinde sendeki kayıt bile silinmiş olsa mahkeme kararı ile GSM operatöründen istenebilir.
Ayrıca bu kişiler sana ulaşamayınca telefon yoluyla aileni de rahatsız edebilir. Onlara da gerekli uyarıyı yap. Huzurunuzu kacirmalarina izin vermeyin.
Soran1 yılTavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bunları dikkate alacağım inşallah. Köyde yakın gördüğüm bir komşum vardı, ona anlatmayı düşünüyordum ama anlatmayacağım. Yarın otobüse bindiğim zaman olup bitenleri aileme anlatırım. Böylece, ailemi ararlarsa bile ailemin her şeyden haberi olmuş olur. Çocuklarım ve ben, düğüne gitmeyeceğiz yarın. Evdeki herkes gidince ben bir taksi tutup otogara gideceğim. İnşallah bir tanıdığa rastlamam, yoksa kaçtığımı haber verir ama otobüse bindikten sonra hiçbir şey yapamazlar zaten. Abimle buluştuktan sonra gerisi kolay, kendimi abimin yanında güvende hissederim. Beni takip etseler bile abim korur beni.
Cevap sahibi1 yılBirisi görürse iyi bir yalanın hazır olsun ki şüphelenilmesin. Otobüse bindikten sonra da bir şey yapabilirler elbette. Karım çocuklarımı kaçırıyor der otobüsü durdurtur. Bunu da hesap et. İmkan varsa bileti kendi adına kestirme. Gideceğin yere şaşırtma yaparak aktarmalı git ve gideceğin yerin otogarindan biraz evvel in otobüsten. Yoksa olası bir ihbarda polisler seni otogarda karşılayabilirler. Belki biraz fazla olacak ama ailenle son iletişimden sonra telefonu kapatıp imkan varsa sim kartı pili de çıkart. Yolda kredi kartı ile değil nakitle alışveriş yap. Hatta köyde bile ilk birkaç gün başka bir yakınınızın evinde kalabilirsiniz her ihtimale karşı.
Soran1 yılKöyde hiçbir yakınım yok ama güvendiğim komşularım var. Eşim ve ailesi, beni takip ederlerse beni eve götürüp bayıltana kadar döverler beni. Bence çocuklarımı "gezmeye gidiyoruz" diye kandırayım. Sonra onlara başörtüsü bağlayayım. Ben zaten tesettürlüyüm ama yüzümü örteyim ki, beni kimse tanımasın. Ama her ihtimale karşı telefonumu uçak moduna alayım. Yanıma altınlarımı alayım, kuyumcular kapanmadan altınlarımı satayım ki, nakit param olsun. Daha önceki bir otogarda ineyim ve abime beni oradan almasını söyleyeyim. Ya da şöyle yapayım. Altınlarımı sattıktan sonra bulabilirsem başka bir şehre acil bilet alayım ve diğer biletleri iptal edeyim. İptal edemesem de olur, yeter ki bunlardan kurtulayım. Abim, banka kartıma para yatırmıştı ama onların hepsini otobüs biletine harcadım. Bence başka bir şehre acil bilet bulabilirim. Sonra abime söylerim, beni o şehirden alır.
Cevap sahibi1 yılAltinların hepsini aynı yerde bozma çok göze batar bu durum. Kısa süreli yetecek cüzzi miktarda bozdur. Telefonu uçak moduna alsan da sikayet durumunda takip edilebilir. Pili çıkan bir cihaz ise pili de GSM kartını da çıkar. Tabi öncesinden abine yapacağın şeyi anlat. Bulusma yeri ve zamanı konusunda önceden detaylı konuşun. Çünkü kaçış bitene kadar telefonunu kullanmaman gerekir. Anını ankesörlü telefondan ya da birinden rica ederek Çocuklara da doğruyu baştan söylemesen iyi olur. Gittiğinizde anlatırsın durumu. Umarım işlerin yolunda gider. Gittiğinde buradan da bilgi verirsin belki.
Soran1 yılDediğiniz gibi yapacağım inşallah. Altınlarımın bana yetecek kadar kısmını farklı 3 kuyumcuda bozduracağım. Abimle detaylıca konuştuktan sonra sim kartımı çıkaracağım. Ailemle konuşmak için otobüsteki birinin telefonunu rica edeceğim. Çocuklarımı mecburen yalan söyleyerek kandıracağım. Bunların birçoğu aklıma gelmemişti. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Allah, işinizi gücünüzü rast getirsin.
Cevap sahibi1 yılRica ederim ama küçük bir yerde iseniz 3 farklı kuyumcudan bunu yapmak ta dikkat çekebilir. Farkedilme riskini 3 e katlamak gibi olur. İşinizi tek kuyumcuda halletmeye çalışın. Altının gerekli olan diğer kısmını zaman içinde bozdurursunuz.
Başarılar dilerim
Soran1 yılEvet, dediğiniz mantıklı. Burası küçük bir yer. Herkes, herkesi tanır. O yüzden dediğiniz gibi yapmak en iyisi. Sağ olun.
Boşan ailenin evine dön. Kurtul o insanların içinden. Çocuk yok inşallah varsa da tut elinden ailenin yanına git. Hastaneye git rapor al darp raporu. Doğruca bir avukata git dava aç ailene dön.
119 Yorumla
Soran1 yılBunların yüzünden ölmek istediğim zamanlar bile oldu. Çok yanlış bir evlilik yaptım, çok pişmanım. 2 tane çocuğum var. Çocuklarımın yanımda durmalarına izin vermiyorlar. Babaanneleriyle beraber duruyorlar. Babaanneleri ise onları bana karşı dolduruyor sürekli. "Anneniz, sizi istemiyor" diyor. Ama halbuki ben, çocuklarımı istiyorum. Eşim ve kayınvalidem, çocuklarımı yanıma almama müsaade etmiyorlar. Çocuklarımın ikisi de sütten kesilir kesilmez, babaannelerinin yanına verildiler. Hem de bunu eşim, annesinin isteği üzerine yaptı. Onların yüzünden çocuklarım, benden nefret ediyorlar. Yarın eşyalarımı toplayıp, avukata gideceğim ve oradan da babamın evine döneceğim. Boşanma sürecini ailemin yanında geçirmek istiyorum. Dayanamıyorum artık.
Soran1 yılYarın eşyalarımı alıp çıkacağım ve çocuklarımın velayetini almak için de ayrı bir dava açacağım. Zaten canıma tak ettiği için o karıyı saçından tutup sürükledim. Okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim.
Soran1 yılAyrıca, darp raporu alıp ayrı bir dava daha açacağım. Vücudumun her yerinde morluklar var ve kayınvalidem, beni döverken saçımdan tutup suratımı duvara yapıştırdığı için dudağım patladı ve burnum kanadı. Bunların hepsini doktora göstereceğim.
Soran1 yılZaten ailemin evinde eşyalarım var. Önemli eşyalarımı ve kendime ait altınlarımı alıp çıkacağım bugün. Mahkeme, çocuklarımın velayetini bana verir bence. İnşallah öyle olur.
Soran1 yılBeni düşündüğünüz için teşekkür ederim. Altınlarımın bir kısmını bozdurdum. Otobüse bindim. Daha evvelki bir otogarda indim. Zaten ailemin şehriyle komşu şehir oldukları için yol kısa sürdü. Abim, beni aldı ve ailemin evine gittik. Aileme her şeyi anlattım. Yarın ailemle beraber avukat ve mahkeme işleriyle ilgileneceğiz.
Soran1 yılBugün darp raporu aldım. Ama çocuklarımı yanıma alamadım çünkü bu sefer "çocuklarımı kaçırdı" diye aleyhime dava açarlardı. Mahkemede çocuklarımın velayetini isteyeceğim. Eğer çocuklarımı bana verirlerse bir daha hiç ayrılmayacağız.
Soran1 yılŞu anda ailemin yanındayım. Burada huzur varmış. Bütün olanları aileme anlattım. Annem, bunları duyunca ağladı. Ailem, bana her zaman destek olacaklarını söylediler. Hatta abim, avukat masraflarını kendinin karşılayacağını söyledi. Ayrıca, tanıdıklarına sorup iyi bir avukat bulacağını da söyledi.
Soran1 yılSorduğunuz için çok teşekkür ederim 🤍
Soran1 yıl"Bize bu zamana kadar yaşadıklarını neden anlatmadın" dediler. Açıkçası, ailemi üzmek istememiştim. Ve de çevremde "boşanmış, dul kadın" olarak adlandırılmak istememiştim. Ama şu son yaşanan olay, canıma tak etti. Ne olursa olsun dedim artık, ailemin yanına gittim.
Soran1 yılVücudumdaki yaralar ve morluklar iyileşmeden bir an önce darp raporu almak istedim
Soran1 yılBu hayatta bana bir tek ailem sahip çıkıyor zaten, bir tek Allah'a ve aileme sığınabiliyorum
Soran1 yılAynen öyle, iyi ki ailem var.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
1 yılDünyada Cehennemi yasiyon
23 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle, bunların yüzünden ölmek istediğim zamanlar bile oldu. Çok yanlış bir evlilik yaptım, çok pişmanım. 2 tane çocuğum var. Çocuklarımın yanımda durmalarına izin vermiyorlar. Babaanneleriyle beraber duruyorlar. Babaanneleri ise onları bana karşı dolduruyor sürekli. "Anneniz, sizi istemiyor" diyor. Ama halbuki ben, çocuklarımı istiyorum. Eşim ve kayınvalidem, çocuklarımı yanıma almama müsaade etmiyorlar. Çocuklarımın ikisi de sütten kesilir kesilmez, babaannelerinin yanına verildiler. Hem de bunu eşim, annesinin isteği üzerine yaptı. Onların yüzünden çocuklarım, benden nefret ediyorlar.
- 1 yıl
Bir şarjör boşaltırim kurtul diye bunlara o kadar kuruldum amw nerdesin abla sen
Soran1 yılKaradeniz'deki bir şehirdeyim. Ama yarın ailemin yanına döneceğim ve onlara dava açacağım. Hem darp raporu alacağım, hem boşanma davası açacağım, hem de çocuklarımın velayetini isteyeceğim. Ailem, memleketimize taşınmıştı. Benim gelin gittiğim şehir ise memleketimize yakın. Abime söyleyeceğim, beni ve çocuklarımı otogardan alacak yarın.
1 yılSen haklısın bir an önce boşan ve evden git
18 Yorumla- 1 yıl
Asla ama asla boşanmamayı düşünme hemen boşan hemen
Soran1 yılYarın eşyalarımı toplayıp, çarşıya inip, bir avukat bulacağım. Oradan doğru babamın evine gideceğim. Boşanma sürecini ailemin evinde geçirmek istiyorum. Dayanamıyorum artık.
- 1 yıl
Kesinlikle öyle yapmalısın. Dinde de böyle bir şey yok. O eşin olacak pislik adam olamadı mı da senin yanında duramadı? Rezalet resmen. Her ne olursa olsun o evden bir an önce kurtul. Sen sonuna kadar haklısın. Şiddetin hiçbir açıklaması olamaz.
Soran1 yılBunların yüzünden ölmek istediğim zamanlar bile oldu. Çok yanlış bir evlilik yaptım, çok pişmanım. 2 tane çocuğum var. Çocuklarımın yanımda durmalarına izin vermiyorlar. Babaanneleriyle beraber duruyorlar. Babaanneleri ise onları bana karşı dolduruyor sürekli. "Anneniz, sizi istemiyor" diyor. Ama halbuki ben, çocuklarımı istiyorum. Eşim ve kayınvalidem, çocuklarımı yanıma almama müsaade etmiyorlar. Çocuklarımın ikisi de sütten kesilir kesilmez, babaannelerinin yanına verildiler. Hem de bunu eşim, annesinin isteği üzerine yaptı. Onların yüzünden çocuklarım, benden nefret ediyorlar.
Soran1 yılBunlar, Müslümanım diyorlar ama bol bol kul hakkı yemekten geri durmuyorlar. Eşim, hiçbir zaman benim yanımda durmuyor. Ona göre her zaman annesi haklı. Peygamberimiz, eşlerine böyle mi davranırdı sanki?
- 1 yıl
İnanamıyorum ne rezalet insanlar bunlar ya, rabbim onların yaptıklarını yüzlerine vursun. Bunlar ne zannediyor iyilik mi yaptığını? Bu yaptıklarının karşılığını ahirette çok iyi bir şekilde alacaklar hepsine yazıklar olsun. Böyle insanları gördükçe hem evlilikten, hem de erkeklerden o kadar çok soğuyorum ki. Resmen kadınlar onlara göre köle. Bunu yapan da bir kadın üstelik. Yazıklar olsun böyle düzene, böyle zihniyete. Hepsi yok olsun. Çocuklar her zaman annelerini sever, sen onlara doğruyu anlattığın zaman eminim ki senin yanında olmak isteyeceklerdir. Avukat tut, her şeyi anlat. Çocuklarını da yanına al. Belki de eşin ve onun annesi senin ailenden de yüz bulmuş olabilirler. Sen bu durumları ailene anlatmadın mı? Onlar senin arkadanda durmadı mı? Bir an önce ailene bu durumu anlat ve söyle gerekirse onlar gelsin seni o köyden alıp kurtarsınlar. Hiçbir şey senin mutluluğundan, senin hayatından değerli değil.
- 1 yıl
Hayır davranmazdı tabii ki. Ya inanamıyorum gerçekten Müslüman olduğunu zanneden ama halbuki hiçbir şeyden anlamayan bir zihniyet. Bizim dinimiz güzel ahlak ve edep üzerine kurulu, bu insanların yaptığı güzel ahlak mı? Yazıklar olsun bunlara, yaşattıklarını hem bu dünya da hem de diğer dünya da yaşasınlar inşallah. Beddua etmeyi sevmem ama bu insanlar gerçekten hak ediyor.
Soran1 yılAilem üzülmesin diye onlara anlatmamıştım. Bir keresinde kayınvalidem, beni saçımdan tutup duvara yapıştırmıştı yine. Her zaman yaptığı bir şey. O zaman dudağım şişmişti, burnum kanamıştı sürekli. O gün de bayramdı ve annemler, beni ziyarete gelmişlerdi. Annem, darp izlerini fark etti ve sebebini sordu. Ben ise yere düştüğümü söyledim. Annem ise inanmadı, "seni dövüyorlar mı" diye sordu ama ben, olanları anneme anlatmamakta ısrar ettim. Keşke anneme anlatsaydım bu olanları. Yarına 3 kişilik otobüs bileti aldım. Annemler, İstanbul'dan memleketimize taşınmışlardı. Çocuklarımı alıp oraya gideceğim. Abime söylerim, beni otogardan alır. Sonra darp raporu çıkarıp dava açacağım. Boşanma davası açacağım ve çocuklarımın velayetini almak için de ayrı bir dava açacağım. Özellikle yarını seçtim çünkü yarın komşunun düğünü var ve herkes, oraya gidecek. Ben de o zaman otogara gidip ailemin yanına kaçacağım. Bütün beddualarınıza amin diyorum. Bana yaşattıklarını yaşamadan ölmesinler. Ahirette cehennemde cayır cayır yansınlar inşallah. Onlar, dinimizin güzel ahlakından yoksun kalan zavallılar. Okuduğunuz, cevapladığınız ve yanımda durduğunuz için teşekkür ederim. Allah, bu yaptıklarını yanlarına bırakmayacak, bunu biliyorum. Çünkü Rabbimizin ilahi adaleti var.
1 yılOkumaya başlıyorum bismillah
14 Yorumla- 1 yıl
Bence de boşan ailenin yanına dön başından belliymiş zaten evliliğin yürümeyeceği. Ana kuzusu erkekler böyle oluyor eşlerinin arkasında duracak cesaretleri olmuyor. En azından kendini kurtar boşan çok bile dayanmışsın haksız da değilsin
Soran1 yılYarın çarşıya inip bir avukat bulacağım. Sonra babamın evine geri döneceğim. Boşanma sürecini ailemin yanında geçirmek istiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
- 1 yıl
Rica ederim kadın olmak çok zor gerçekten umarım iyi geçer süreciniz
Soran1 yılEvet, öyle maalesef. Hem annelik duygusu var, hem de eşimden ve kayınvalidemden gördüğüm şiddet var. Sağ olun.
okumadım. özet geç
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne