Sizce yaptığım bu davranış çok mu kötü?

Bir köye gelin gittim. İlk 5 sene kayınvalidemle aynı evde yaşadım. Kayınbabam, evliliğimizin 2. yılında vefat etti. Kayınlarım ve görümcelerim ise gurbette yaşıyorlar. Daha sonra kayınvalidemin evinin yanına ayrı bir ev yaptırdık. Şu anda eşimle o evde yaşıyoruz. 2 tane kaynım ve onların eşleri olan eltilerim de aynı araziye ev yaptırdılar ve yazları gurbetten köye gelip kendi evlerinde kalıyorlar. Rahmetli kayınbabam çok iyi birisiydi, ortamı idare ederdi her zaman, beni kendi öz kızı gibi görürdü. Kayınvalidem ise çok huysuz. İlk evlendiğimiz zamanlarda beni dövüyordu, kayınbabam kurtarıyordu beni. Eşim ise sesini hiç çıkarmıyordu. Daha sonra dövmeyi bıraktı. Ama dili çok sivri. Çok huysuz. Hep kendi dediği olsun istiyor, bana sürekli hakaret ediyor, ona sürekli hizmet etmemi istiyor. Beni sürekli aşağılıyor. Ben, İstanbul'da doğup büyüdüğüm için köy işlerinden anlamıyorum. Bir keresinde ineğin sütünü sağamadığım için bana tokat atmıştı. "Sen zaten gerizekâlısın, bu işlerden ne anlarsın" demişti. Ben ağlamıştım ve bu durumu eşime anlatmıştım ama eşim, beni suçlamıştı. Zaten eşim, hiçbir zaman beni savunmuyor. Her zaman beni suçluyor. Çok anneci birisi. Ne olursa olsun, her zaman annesini savunuyor. Bazen annesinin dolduruşlarına gelip, bana tavır alıyor, bana bağırıyor, hatta annesinin yüzünden bana tokat attığı bile olmuştu. Eltilerim ise bana inat olsun diye kayınvalidemle çok iyi geçiniyorlar, bana sürekli nispet yapıyorlar. Kayınvalidem ise onları çok seviyor. Halbuki yılın 12 ayı ona hizmet eden benim, eltilerim 1 ay kalıp gidiyorlar. Kayınvalidemin evini bile temizlemiyorlar. Ben ise kayınvalidemin her işini yapıyorum, hatta hastalanınca bile ona bakıyorum. Ama yine de benden kötüsü yok. Kayınvalidemin gözünde ona hiç hizmet etmeyen eltilerim iyi, ben kötüyüm. Geçen gün kayınvalidem, benimle ağır konuştu yine. Eşim, orada olmasına rağmen her zamanki gibi sesini çıkarmadı. Ben dayanamadım, bağıra bağıra ağlamaya başladım en sonunda. Bunun üzerine eşim, bana bağırdı. Kayınvalidem ise bana tokat attı. Ben de kayınvalidemi saçından tutup sürükledim. O kadar bağırıyordum ki, eşim korkudan yanıma yaklaşamadı. Annesini kurtarmak istedi ama ben, eşimin önüne geçip ona bağırdım. O da korkudan kaçtı. Sabrım taşmıştı artık. Olayın ertesi günü kayınvalidem, beni sopayla dövüp saatlerce depoya kilitledi. Şimdi herkes, beni suçluyor. Eşim, eltilerim, kayınlarım ve görümcelerim, benim üstüme üstüme geliyorlar. Eşim, evimizi terk edip annesinin yanında kalmaya başladı. Benim yaptığım davranış çok mu kötü? Ben haksız mı oldum şimdi? Günlerdir moralim çok bozuk. Boşanıp, ailemin evine dönmek istiyorum.

Sizce yaptığım bu davranış çok mu kötü?