Dünya basınında manşet ( Kıyamete 2 dakika kala)
1 ay
İran'ın İsraili direkt vuracağı haberi Türk sitelerde var. Başka yerde yok. Yani İran'ın resmi haber sitelerine bakın. Mehr News, IRIB, PressTV, IRNA, SAHARTV, Fars News, Al-AlamTV... hiçbirinde yok. Yani, İran "yapacağım, edeceğim" demiyor.
Türk medyası "İran vuracakmış" haberini yapıyor, gün geçmeden "fos çıktı" yorumunu da ekliyor. Halbuki böyle bir şey yok. Filistin için zerrece adım atmayan Türkiye'dir maalesef. Buna rağmen bu konuda adım atan ve fedakarlık gösteren Müslüman ülkeleri kınayan bir kesim var ülkemizde sadece.
Yandaş medyayı değil de, uluslararası basını-haberleri azıcık takip eden bir kimse bilir ki İran zaten İsrail ile savaş halindedir. Ancak direkt değil de müttefikleri üzerinden. İran Lübnan'da Hizbullah'a destek verip Kuzeyden İsrail'e karşı savaşıyor. Yüzlerce İsrail askerini öldürdü Hizbullah. Hizbullah da binlerce şehit verdi. Yine İran destekli Yemenli Husiler güneyde İsrail gemilerini ve ekonomisini batırıyor.
Yani, İran-İsrail savaş içerisinde zaten. İsrail başkanı Netanyahu ise son Amerika ziyaretinde Amerikan senatosunda İran aleyhinde konuştu ve onayı aldı gibi. Tıpkı bir önceki İsrail başkanının da TBMM'de İran aleyhinde konuşup alkışlanması gibi. Ve sonraki gün -aylardır takip ettikleri- birkaç önemli kişiye suikast düzenlediler. Lübnan Hizbullahı liderlerinden Komutan Fuat Şükür, Hamas lideri İsmail Haniye, Irak'taki İran destekli gruplardan dört drone uzmanı aynı gün İsrail suikastlerinde şehit edildiler. Netanyahu İran'ı aracılar değil de direkt bir savaşa çekmek istiyor ki NATO-Amerika müdahalesi gerçekleşsin.
Kanımca İran intikam alacaktır ancak ya aracılar üzerinden yahut da dış müdahaleyi getirmeyecek bir şekilde-zamanda..
İran istese İsraili 1 saatte haritadan siler ancak bunu yapamaz çünkü buna kimse izin vermez sadece öyle rasgele savunma yapar öyle atar yapar
Ama İsrail acımadan indirir çünkü arkası sağlam
İran kurusıkı bir tabancadır. 😃 Ya bir ülke saldırmadan önce biz saldıracağız der mi ameka. Uluslar arası ilişkilerde belki de en geçerli kuraldır: havlayan köpek ısırmaz. Neymiş bu gece çok önemli şeyler olacakmış. Koordinatta verseydiniz bari. Yapmak isteyen israil gibi yapar. gider vurur gelir sonra duyarsın. Yatın uyuyun. En fazla bir kaç füze bir kaç iha saldırısı olur. O da gaz almak için. Üfürükten teyyare. İran’ın israil ile savaşa girecek dötü yok.
İran’ı ciddiye alan var mı
Mesele ciddiye aşmak değildi , bu tür haberler piyasaları altüst ediyor , haliyle bir çok ülkede piyasa savaş haline bürünüyor , buda insanları ekonomik açıdan etkiliyor
Mesele ciddiye almak değil.
Anladım ben soruna yanıt verdim
Ok
Kendine tuba diye bir tane kanki bul iki adet tuba olun?
Mantıklı mı
Cevap
18Cevap
Bunlar birbirleri ile karşılıklı horoz dövüştürüyor, ben öyle yorumluyorum. İsrail İran olmadan ABD'yi böyle istediğini yaptıramaz gibime geliyor. Bir iş var bunda. İki tarafta bence simbiyotik ilişki içerisinde. O kadar füze atıyorsun, boşa gidiyor yahu. Koordinat mı veriyordur nedir karşı tarafa.
Misilleme savaşı bu illa olacak saldırı. Henüz İsrail'e saldıracağı koordinatlari vermemiştir. Verdikten sonra saldırır
Aynen öyle ))
İsraeldeyim , şu an bir şey yok. Kuzey kısım alarmda
İsrael İran'ın saldirmasini istiyor. Bu İran'ın sonu olacak
Şu an durumlar nedir?
İsrail İran'ın saldırmasını mı istiyor 😆 tâbi tabi kesin öyledir
Ciddi bir saldırıda İsrail diye bir yer mı kalır? 6 gün savaşları gibi mı olacak olası bir saldırı?
Karşında Filistin Lübnan yok. İran gibi yıllardır ABD'nin diş geçiremediği bir ülke ve müttefiki Rusya, Çin var
6 gün önce Türkiye'nin İsrail'e kabak ihracatı yapamadığı için 10 milyar dolarlık zararindan bahsetmişsin. Türkiye'nin 2023 tüm gıda ihracatı 35 milyar dolarken hadi bu yıl 45 milyar dolar diyelim. 45 milyar doların 10 milyar dolarını sadece İsrail'e olan kabak ihracatı mı karsiliyormus? Rakamların da komik klavye delikanliligin da 😆
Ya da daha basit sorayım. 81 ilden birinde üretilen sadece kabak Türkiye'ye 10 milyar dolar getiri mi sağlıyor?
Kabak beyinlisin anlaşılan. İhracat hacmi dedim. nerenle okuyup irdeliyorsun. İran kağıttan kaplan. vurmadan önce haber verdi. Dün de nereleri vuracağını açıkladı. 25 senedir ambargo altında bir İran. Yandaş senin fikrindeki kanallar bile İran'ı buyutmuyor gözünde. Kurtlar vadisine devam izle.
Kasım 2023-Mart 2024 arasında Türkiye İsrail'e 1,96 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu değer önceki dönem 2,72 milyar dolar idi. Burada yüzde 28'lik bir düşüş sözkonusu.
5 ayda olan ihracat düşüşe rağmen 750 milyon dolar azalmış.
Nisan Ağustos arası dönemde de max 4 milyar dolarlık ihracat vardır. Tamamen dursa bile 5 milyar dolar bile etmez. Kaynak neresi? Arka tarafın mı? canım mısın zihinsel engelli misin provokatör müsün? Yalan habercilik mi yapıyorsun kıt kafayla?
İkinci unsur olarak 25 yıl ambargo olan bir ülke yine de diz cokmemis hala ABD'nin dikine. Hele İsrail iki ay ambargo yesin ABD'den ananız ağlar.
Üçüncü unsur, yukarda aynı şeyi yazdım. Ortada danışıklı dövüş var. Ve aşağıda da dedim ki "ciddi bir saldırı "da ananızı beller İran.
Öyle danışıklı dövüş için horozluk yapıp İran'ın saldırısını bekliyor falan deme. İran'ı biliyorsunuz da kafanız rahat. Hele ciddi bir kargaşa çıksın ABD'ye dek yüzerek kaçarsınız.
Ayrıca karşıt görüşlü olunca yandaş mı oluyoruz. Komiksin
Ben yahudiyim. elbwtte karşıt goruslusunn
Diyorum ki düşünceler uymayınca yandaş mı olunuyor? İslam dünyasında en nefret ettiğim ülke İran. Hatta uluslararası politikada Türkiye'ye en uygun ülkenin İsrail olduğunu düşünüyorum. Gerek kıbrıs gerek Kafkasya politikasında İsrail ile ortak görüşlerimiz var. Ve İsrail'le aramızın açılmasını sürekli eleştiren de biriyim.
Fakat yorum yaparken bunu göz önünde bulundurup ne diye taraflı konusayım ki? Tarafsızlık için ülke çıkarlarını bir kenara bırakıp konuştum hepsi bu. Yani işin içinden Türkiye'yi sıyırıp olaya İran İsrail gözünden bakıyorum.
Ayrıca savaş çıkması ya da İran'ın Ortadoğu'da daha güçlenmesi Türkiye için avantaj değil dezavantajdir. Mevcut durumun devamı bizim için en hayırlısı
Türk müsün İsrail oğlu mu? Yani yahudiyim derken sadece dinin mı yoksa milletin de mı İsrailoglu
Din ile millet iç içe geçmiş durumda bizde. Her Yahudi israelogullarindandir
Hazar Türkleri de Yahudiydi ama Türk oğlu Türk'tü. Nerede yaşadığını bilmediğim için sordum. Farklı milletlerden olup hiç Ortadoğu'ya gelmediği halde Yahudi olanlar var.
Eğer İsrail'de yaşıyorsan çok merak ettiğim bir şey var. Hep merak etmişimdir, sadece meraktan soruyorum
İsrail oğulları ile Araplar amca çocuğu. Genel anlamda düşmanlığınız Araplara mı Filistinlilere mı. Yani mesela saha yakut Türkleri ile uzaktan akrabayiz ama benim gözümde oğuz Türklerinden pek farkı yok.
Siz de Araplarla amca oglusunuz. Onlara dair genel görüşünüz ne
Burdan yazmayayim ama detaylı yazabilirim merakini giderir
4 gecedir aynı muhabbet, bir bok yapacağı yok kolpa İran'ın
Abd ye yine yaradı desene. Hepsi birden topyekün geberse planları başına patlasada keşke dünya rahatlardı.
Hala mı ya 😀 bu İran artık bırakın devlet olmayı oldukça komik bir komedyene dönüşmeye başladı😀
Amaaan ne olcaksa olsun bu ne ya bir gün yüzü göremedik
Sadece kadınlara gücü yeten bir ülke İran, bir bok yapamazda, beceremez de, radikal İslam'ın pençesinden kurtulmalı önce.
güldür güldür iran show olduğunu düşünüyoruz ne düşüneceğiz. birkaç tane oyuncak füze atar. emeriga havada karşılayıp patlatır yine. olay biter. iran defalarca savaş istemiyorum fiilen savaşmayacam dedi
Hiç bir şey yapamayacaklar. İran karadan yapar ne yaparsa ama ben inanmıyorum, bakacaz
Buna inanan zaten aptaldır İran hiç bir şekilde bir şey yapamaz
Bu geceye ertelendi
😂😂
Knk cidden a haber mi izliyorsun :(
Ben hepsini izlerim , siyasetle işim olmaz hepsini izler ona göre fikir yürütürüm
İran yalan konuşuyor hiç bir şey yapmaz
İsrail çok kaşındı ama.
😂 ufff çok endişeliyim
tırı vırı bir şey olmaz it iti ısırmaz.
Yine mi havai fişek gösterisi
İran dan bir cacık olmaz hep palavra
yalan olan
Bize dokunmasın yesinler birbirlerini
Ansızın olursa anlamlı olur.
İran her gece saldırıyor zaten aq
😂😂
Oh iyi yapıyorlar