Yunan şarkıcı Despina Vandi, Türk Eğitim Vakfı için konser verecekti. Çeşme'de sahne alacaktı. Sahnede Atatürk'ün resmi ve Türk bayrağını görünce konsere çıkmadı. Belediye başkanı Lal Denizli'de tepkisini aşağıdaki konuşmayla gösterdi.

Yunan şarkıcı Despina Vandi, Türk Eğitim Vakfı için konser verecekti. Çeşme'de sahne alacaktı. Sahnede Atatürk'ün resmi ve Türk bayrağını görünce konsere çıkmadı. Belediye başkanı Lal Denizli'de tepkisini aşağıdaki konuşmayla gösterdi.

oncelikle bi vakfın ki işi eğitim bu konser işine girmesini ben anlamadım. hoş değil. olmamalı. 2. si belediyenin bu tuzaga düşmesini de toyluk olarak görüyorum. 3. yunan menseli sarkıcı yerine baska bir sürü millet secilebilirdi. herkes sebeplerini biliyor. 4. ülkede bi damar var laik atatürkcü kesim. ben yeteri kadar tepki ses duymadım. konu yunan batı avrupa olunca bence tepki gösterilmiyor fazla. bana öyle geldi biraz. ki sarkıcı hani eylemi sözleriyle direk tahrik edici konusmus ama.
yasanmaması gereken olay yasandı. simdi umarım bi sozlesmeleri vardır ve satıs yapan sarkıcıya bi agır bedel ödettirilir hukuk nazarında baska ne zarar verilcekse hızlıdan verilir ve ders alınır. bile bile lades yapılmaz. neticede buraya bilet alanlar var zamanını verenler. araba yakıtı harcayanlar var. saz ekibi parası organizasyon. olayın maddi ve manevi kısmıda var bununda bedeli alınmalı. neticede bu iş sanat. bi ticaret. sen imza attıysan gelicen. sarkını soylücen. süre ne ise. ülkenin kurucusunun fotosu olcak tabi. bayrak da olcak. sanırım sarkıcı cok milliyetci. hani bu da onu secenlere yazar. normal tavrı olan ılımlı bi isim bulabilirlerdi
Yunanlı sanatçının Türk Bayrağı ve Atatürk önünde şarkı söylemek istememesi de normal, bizimkilerin de Bayrağımızı ve Atatürk'ü indirmeyi kabul etmeyip konseri iptal etmeleri normal.
İki tane normal tepki var bence yani.
Düşünüyorum, ben de Yunanistan bayrağı ve tarihi şahsiyetleri önünde bir performans sergilemeyi kabul etmezdim sanatçı olsaydım.
Demek ki neymiş?
Bu tür organizasyonları yaparken kimi çağırıyoruz, nereye çağırıyoruz, sonu nereye varır diye önceden iyi düşünmek gerekirmiş.
Cevap
69Cevap
iyi olmuş Atamı görmek istemiyorlarsa sahneye de çıkmasınlar zaten... böyle saçma sanatçıları izlemektense ATATÜRK posteri görmek daha güzeldir
Ödemeyin parasını yüzerek gtsin ülkesine alışkın zaten onlar. Boşuna dememişler sn unutsan da düşman unutmaz senin Türklügnu die, Türk sanatçı mi mk ne dıe elin yunanlisi gelip de şarkı soyluo bizimkilerde hata
Belediye başkanı ve vakıf yunanmış mı i yunan şarkıcı çağırmış. O belediye başkanına ve vakıfa sormak lazım atanızın denize döktüğüne siz ödül gibi para mı veriyorsunuz bir de. Bu nasıl bir mantık. O zaman Atatürk sevgileri yalan. Zaten bu ülkede para eden iki şey var. Biri din tüccarlığı diğeri atatürk tüccarlığı. Kaybettiğimiz nokta da tam olarak burası.
Bu ülkede tabelalrdan TC kaldırıldı, Atam'ın ismi çıkartıldı, müfredatta bile olmasın istendi...
Yunan yunan gibi davranmış şşaırmadım. İçimizdeiki yunanları napıyoruz siz ondan haber verin
Hayret chpyle yunanlilar kardeşti aslında. Baksana Yunanistan'dan getiriyor şarkıcıyı Türklerden niye getirmemiş. Ee evdeki hesap çarşıya uymadı tabii. Kimse başka ülkenin bayrağını liderini sevmek zorunda değil. Siz nasıl Arapları sevmiyorsanız onlarda sizi sevmez.
Neyseki ülkede bir iki takım da olsa aklı başında birileri çıkıyor bazen. İyi olmuş iptal edildiği ki buna şaşırmadım. Yunan neden sevsin Atatürk'ü ve Türkü ama para için kabul etmiş işte baştan sonra iyi ki bunu söylemiş de iptal edilmiş sağduyu müthiş👍😅
Tipik bir Yunan işte. Zavallı ABD ve AB kuklaları. Hiç değişmeyecekler ve akıllanmayacaklar. Geçmişte yüzmeyi çok seviyorlardı. Bence günümüzde de yüzmeyi çok seviyor olmamalılar...
Bu kadının aşırı derecede yunan milliyetçisi ve Türk düşmanı olduğunu konsere çağıran akıllılar hiç duymamış mı internette basit bir araştırma yapsalar bunu öğrenirlerdi. Çağıranlar yüzde yüz hatalı
Kim çağırdı bu karıyı türkiyeye iiçimizdeki hain yunanlılar yapmıştır bu oyunu. Türkiye de sadece Türkler yaşamıyor. Karışmış birbirine. Lahana çorbası misali... Yanında Mısır ekmeği olsa bide ohhh Canım çekt😋😂
Despina Vandi yunansa Atatürkü sevmek zorunda değil ona göre davet yapılmalı. Çağırdığınız kişiyi tanımalısınız zaten. Bu arada Atatürk bizim önderimiz onların değil
bu insanlara bu kadar kıymet verirseniz böyle olur Türk topraklarına gelip para kazanıyor hemde bayrağa atamıza saygısızlık yapıyor
Normal bizden bir sanatçı da başka bir milletin kurucusu ve bayrağı önünde şarkı söylemek istemeyebilirdi ama tev için şarkı söyleyecekken böyle bi trip yersiz olmuş yani
sarkilari guzel ama despina vandi bir yunan olarak yunanistan milliyetcisidir tam tersi olarak bir turkiyeli sarkiciyi dusunerek empati yaparsak turk sarkicida benzer bir durum olsaydi kabul etmezdi
Böyleleri bir daha ülkeye adım atamasın pis şıklık defolsun ülkesine. Hiç mi tanıyamamış bizleri? Onun için Atamızdan bayrağımızdan vazgeçecek gibi halimiz mi var?
Bunu çağıran kim peki?
onlar değil mi
eğer onlar değilse bilgi verilmemesi sanatçıya yazık bence
bilgisi varsa ve yapmıyorsa da o zaman onun ayıbı
Kendi sanatçılarımız şarkıcılarımız varken zaten bunu neden çağırmışlar ben en buna da anlam veremedim. Hadise var , Murat Boz var, Mustafa Sandal vs yüzlerce isim var
Ataları yüzerek gitmisti bu nasil giderse gitsin bosverin 😂
Haluk Levent varken Atatürk ve Türk düşmanı bir şarkıcıyı çağırmak niye oldu olacak ülkeye Yunanistan bayrağı çekip onlara verelim !
Zoruna gitmiştir istediği kadar zoruna gidebilir, inadına Mustafa Kemal Atatürk 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
İsabet olmuş konser vermemesi. Sen kimsin de bayrağımızı , Atatürk'ü indirtmek istiyorsun hadsiz o kadar irkciysan hiç gelmeseydin Türkiye'ye..
İptal olması çok iyi olmuş. O kim ki gelmiş bizim ülkemizin bayrağını indirmeye kalkar? Hadsiz. Görünce sinirlerim tavan yaptı.
Onun açısından düşünürsek o da haklı😂 atalarını denize dökmüşüz🤭 türk varken yunan çıkarmak isteyende suç
Bakın Atatürk çok büyük bir lider işte , yüzyıllardır konuşuluyor , dedelerinden kalma acıyı bitirememisler daha 😃
İyi yapmışlar. Bizim türk sanatçıları var ken elin yunan sanatçı lazım değil
Haluk levent. Var para bile almaz
Belediye başkanı gerekeni yapmış herkes haddini bilecek o kim k*pek bizim bayrağımızı indirtecekmiş!
Atatürkçülğk yapmaya çalışıp, Atatürk düşmanı Yunan getirtirseniz olacağı bu. Boşa show yapmış aklı yok muydu sayın başkanım Yunan'ın ne işi var diye düşünememiş mi?
Demiş ki siyasi durum var falan, zihniyetine şaşırmamak elde değil. Defolsun gitsin o konser verse ne vermese ne
Cok canım bir şey turkiye ye neden geldin derler insana bence gundem olmak icin yaptı ona saldırsınlar prim yapsın
Karsi taraftan bu dogrulandi mi? Cunku bize garezi varsa buraya gelmeyi hic kabul etmemesi gerekirdi. Celiskili geldi.
Türk mü yoktu? Bu yelloza mı kaldılar? Çıkarsaydılar Haluk Levent’i söyleyeydi İzmir’in dağların’da
Ataturkun ulkesinde isi neymis bayiltip getirdiler herhalde. reklamini yapiyo bence pacoz. bilerek kiskirtiyir
Tev'de Despina Vandi'nin ne işi var kıran mı girmiş Türk sanatçılara? Bu arada şarkılarını severim ancak çok saçma olmuş.
Atatürkten nefret etmesi cok sacma olmus Atatürkle aynı zaten Atası oluyor haa belki o sevmiyordur olabilir Atasını sevmeyen olur mu olur
Türkiye’de Trikopis posteri mi bekliyordun alüminyum, senin o beynini..
onu oraya getiren de sahneyi terk etsin bence.
100 sene önce dedelerinin durumu gelmiştir gözünün önüne.
10 litre soguk su icsede gecmez bunun acisi, kendini denizlere atsin bari🥱
Defolsun gitsin bir daha bunu sokmayın bu ülkeye, bu ülkeden para kazanamasın
Bu Yunanların da ne bitmek bilmeyen acıları varmıl.
güzel bir duruş sergilemişiz, aynen devam Yunanlıya
Yunansever izmirli kardeşlerimiz bunu da anlayışla karşılamıştır.
İsabet olmuş. Türkiye'ye girişi yasaklansın kaşarın.
bu ıırrıspııyı daha önce 2 defa akprti belediyesi getirmiş. ee konu Atatürk olunca nekadar hızlı yüzmek zorunda kaldıkları akıllarına gelmiş. konserde İzmir ilçesi olunca🤷♂️
politik bi durum yok. millet atıp tutmasın. konser verdiğin ülkenin bayrağı ve kurucu lideri kimi neden rahatsız eder. bu ıırrspı ne bekliyodu?
Türk sanatçıların suyumu çıktı niye elin yabancısını getiriyorlar..
TEV konserinde neden bir Yunan şarkıcı? Neden Türk bir sanatçı değil? Önce bunu sorgulayın
Tarkanın aponun posteri önünde konser vermek istememesinden farkı yok.
Demek ki tarih bilgisi yok. o zamanki yunan yoneticiler minnettarliktan bi ayagini öpmedikleri kalmisti. cok seviyirlardi. Bunun da yeterli bilgisi olsa posterine sarilip aglardi.
Demin X de gördüm. Torum yapmadım. Buraya da yapmicam.
O günün en güzel olayı bizimkilerin marş söyleyerek haddini bildirmesi.
Keşke en baştan böyle bir gün için başka bir Türk şarkıcı tercih edilseymiş.
Ne gerek hareketler yaa afferrim alkış bizde kendisine ölüyoruz sanki.
*gereksiz
Yunan birinden böyle bir beklentiye girmek yanlış zaten
Bizimkilerin mallığı yerli şarkıcı çıkarsınlar yunanın ne işi var konser de.
Merhaba öncelikle yurdumda sanatçı mı yok diyip yunan çağırıyorsunuz
Bir vakıf olarak hiç mi TÜRK sanatçı bulamamışlar
Sôylemeseyse gitsin kendi ülkesinde şarkı söylesin çok umrumuzdaydı. Mustafa Kemal Atatürk için kimseye taviz vermeyiz .
Ulkeye girisi cikisi yasaklasin bak hele or.. puya
Almasinlar bunu memlekete bir daha hadsiz. Yunanistanda ayni seyi bizim sarkicilar yaparmiydi?
Yalan bu haber. Bayrak ve Atatürk ile alakası yok olayın. Bu ucuzluktan iğreniyorum.
zaten niye yunan şarkıcı getirirsin ki aq
Şarkıcıyı dernek getirmiş
Mallar çünkü Türkiye'de şarkıcı mi kalmadi ama bazen şunu düşündüm buradakiler astronomik rakamlarda isteyebiliolar belki despina ucuza geldi ise ondandir
Oda var baska ulke kalmadi mi
Kuyruk acıları hat safhada
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?