İstanbul'da konser verecek olan Slaughter to Prevail ve Behemoth gruplarının müzik etkinlikleri, sosyal medyada "satanist propaganda var!" diye yaygara koparan bir kesim tarafından Dini ve Milli gerekçelerle iptal ettirildi.
Bu tarz müzikler dinlemek sizce günah mı? Dinen sakıncası var mı? İkinci olarak, diyelim ki gerçekten sakıncalı ve günah olsa bile iptal ettirmek doğru mu? Fikirlerinizi yazın.
Müzik konserlerinin dini hassasiyetlerle iptal edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
sadece bireyi ilgilendiren dini kuralların dayatılmaması gerektigini düşünüyorum inanan var inanmayan var. hatta bireyin islama karşı bir düşmanlığı yoksa sorun yok ki Kur'an'a göre de böyle. hukuki kurallar uygulanabilir ama bireysel olan şeylerin dayatılmasını aklım asla almıyor.
Konser iptal ettirme olayı bence özgürlük gasbı kanka. 🎸 Kimseyi dinlemeye zorlamıyorsun, isteyen gider, istemeyen gitmez. “Günah mı, değil mi?” kısmı tamamen kişinin kendi inancı ve vicdanıyla alakalı. Hoşlanmayan dinlemez, engellemez. Gerçekten sakıncalı buluyorsan da çözüm konser iptal ettirmek değil, gitmemek, eleştirmek, alternatif üretmek. Sansürle kimseyi daha dindar yapamazsın. 🎶