Ekonomi ülkenin gelişmişliği için çok önemli evet ama gelişmişliği sadece ekonomi mi belirliyor sanıyorsunuz? Bunun güvenliği var, savunması var, var da var. Mesele sadece ekonomi olsa Venezuela'dan petrol fışkıyor, Katar desen hepimizden zengin. İsimlerini bile anmıyoruz. Bu kadar rezalet ekonomik şartlarımız olmasına rağmen dünyanın en güçlü ilk 20 devlet içerisine girebiliyoruz. Bu ülkeyi bu kadar küçümsemeyin. Gidin Azerbaycan'da polis zorla rüşvet istiyor, haraç kesiyor. Polisin bunu yaptığı bir ülkede güvenlik durumundan bahsetmeye bile gerek yok. Bizim ordumuza kimse karışamıyor ama Almanya desen ordusuna alacağı askere bile kendi karar veremiyor, dış güçlerin ciddi baskısına maruz kalıyor. Şaşıracaksınız ama Almanya bizim kadar bile bağımsız değil evet. Güçlü ekonomisine rağmen... Suriye, Filistin, Irak'tan bahsetmiyorum bile. Ekonomik olarak kalkınsak dünya devlerinden oluruz şu an. Yani öldük bittik moduna girenler önce başka ülkelere bir bakmalı, ondan sonra burayı beğenmiyorsa gidebilir yani.
- Gündem konusunda 422 cevap paylaştı.
1 yılTürkiye büyüklükte ilk 20'de demişsin ama bu nüfusla alakalı bir şey. Refahı ifade etmez. Katar, Monoco, Kuveyt, Lihteştayn, Suudi Arabistan, B. A. E. daha refah ülkeler. Ordu gücü olarak Türkiye ön sırada evet. Bu doğru. Ama bu biraz da birlikte olduğu ittifaklar sayesinde. Mesela NATO. Avrupa ile içiçe bulunulan ittifaklar vb. NATO görevi yapılınca onun parası bile Nato'dan yani ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerden geliyor. Onun için Afganistan'daki bu görevleri yapan askerlerin maaşları - gelirleri vb. yüksek olmuştur. Bağımsızlık derken çoğu ülke birine bağımlı bu dönemde. Almanya başkalarına bağlı iken Türkiye de pek çok konuda Almanya ile birlikte hareket ediyor. Bunun için bağlı kelimesini de seçebilirsin. Örnek Almanya Almanya içindeki Türklerin mal varlıklarını merak ediyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bunları görme imkanını Alman yetkililere açıyor. Almanya'da sosyal yardım alan Türkler Türkiye'de ev aldıysa örneğin sosyal yardımları kesiliyor. Geriye dönük aldıkları yardımları geri ödemeleri isteniyor. Başka bir örnek. Türkiye pandemi döneminde Dışisleri Bakanı Alman mevkidaşından turist göndermesini istiyor. Bu sırada çoğu ülke dışarıdan insan almıyor ama Türkiye turizm çalışanlarını aşılama ve maske takma konusunda iyi olduğunun garantisini vererek Alman Bakandan turist yollamasını istiyor. Katarlı bakanla konusurken Katarlı Bakan Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizin yarattığı fiyatları değerlendirmek istiyoruz diyor. Bunu da yine Dışişleri Bakanları basın toplantısında kürsüde söylüyor. Deprem oluyor uluslararası yardım ilan ediliyor yani dünyanın 197 ülkesinden. Bunda nefret edilen İsrail vb. dahil. Zaten İsrail kendi teknolojik aletleriyle kurtarma çalışmalarına katıldı. Hatta yeri başına söylenmemişti güvenlik problemi olmasın diye. Çünkü İsrailli afet kurtarma ekiplerine saldıranlar olabilirdi. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ekonomik açıdan güçsüz olunca dolaylı veya doğrudan bağımlı oluyorsun zaten. Mesela Sri Lanka, Kamboçya pek çok Afrika Ülkesi yaşadıkları ekonomik krizlerden sonra Çin'e bağımlı hale geldi. Sri Lanka'da pek çok limanı, devlet kurumunu Çin işletiyor. Aynısı Kamboçya'da da geçerli. Çin Kamboçya'nın her yerinden. Borcunu ödemeyince limanlar köprüler borçların karşılığı olarak Çin'e kalıyor.
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette söylediklerinizde haklısınız. Ben tam bağımsız olduğumuzu da iddia etmedim zaten. Sizin de dediğiniz gibi bir çok ülkenin birilerine bağlı olduğu bir gerçek. Kimi az, kimi çok. Benim yakındığım nokta insanların yandık, öldük, bittik moduna girmesi. O kadar da değiliz yani bunu demek istedim
En İyi Cevaplar
1 yılSenin söylemeye çalıştığın şey bir savaş çıkarsa geçerlidir. Savaşlar da günümüz dünyasında artık doğrudan değil dolaylı yoldan yapılmakta. Yani demem o ki bizim ülkemiz senin dediğin gibi Almanya dan daha bağımsız hareket edebiliyor olmasının pek bir önemi yok aslında. Çünkü günümüz savaşları ekonomi üzerinden yapılıyor. Askeri güç gibi şeyler elbette gerekli fakat eski dünya için önemliydi bu. Tabi burada askeri güç savunma önemsiz demiyorum sadece ikinci planda artık, bunu demeye çalışıyorum. Bizim ülkemizde insanlar zor geçiniyor halkın refah seviyesi kötü. Düşünsene daha 10-15 yıl önce atıyorum doktora gitmek istediğin zaman hemen ertesi güne randevu bulabiliyordun şu an en az iki hafta sonra alabiliyorsun. Bu sadece küçük bir örnek daha birçok örnek de verilebilir.
Sonuç olarak günümüz savaşları ekonomi üzerinden yapılıyor. Ekonomik olarak refah seviyesi yüksek olan milletler şu an güçlü aslında. Bizim toplum hep büyük zorluklarla boğuştuğu için aslında bu savaşın kaybedeni konumunda. Günümüz savaşlarını askeri ve ekonomi diye ikiye ayirmaliyiz. Evet belki askeri güç açısından onlerdeyiz fakat savaş çıkmadığı müddetçe bunun pek bir önemi yok. Halbuki her zaman ekonomik olarak kötü oluşumuzu her gün bunun cefasını çekiyoruz. Her şeye rağmen ülkemi elbette seviyorum ama ekonomik savaşta Avrupa lıların bizi yendiği de bir gerçek..11 Yorumla- 1 yıl
Savaşlar sadece dolaylı olarak yapılmıyor farkındaysan dünyada şu an bile sıcak savaş var. Böyle bir genelleme yapamayız o zaman. Askeri güç kesinlikle önemli. Eski dünya için falan değil hâlâ önemli. Tamam ben ekonomi önemsiz demiyorum ama devletin gücünü tek başına belirleyen bir şey değil bu da bir gerçek
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sosyal devletler halkı için vardır. Bizde ise halk devlet için var. Devlet güçlü ama halk çaresiz ve perişan, bu senin için yeterli mi? Osmanlı da sarayda zevki sefa varken halkın bir dilim ekmeğe muhtaç olmasını daha fazla incelemeni öneririm. Senin ülke gücüne bakış açın tam da devletimiz var olsun, dinimiz hamd olsun bakışı ile aynı. Ülkenin gücü askeri güçle ölçülmez, bilmem nerdeki ilk 20 açıklamasinda yer alma ile böbürlenme ile de ölçülmez. Ülke yönetimi halkı düşünmeden borçlanıyor, sonra vergilerle halkı zayıf düşürüyor. Böyle büyüklüğün kime faydası var? Araplar gibi gösterişi sevip saraylar, köprüler yapıp hava atmak mi büyüklük? Elin Avrupalısı bilmiyor mu 100 yıllık köprüyü yıkıp yenisini yapmayı? Anlatacak çok şey var da...
26 Yorumla- 1 yıl
Ben yeterli demedim ki. Ben ülkenin gücünden bahsediyorum ama hepiniz konuyu sadece ekonomiye bağlıyorsunuz. Çok parası olup güçsüz olduğu için güvenliğinden endişe eden devletler var şu an dünyada. Sizin de bu devletleri araştırmanızı tavsiye ederim. Hepiniz aynı şeyi konuşup duruyorsunuz. Konu hükumet değil. Ülkemle ilgili olumlu bir şey söylediğim zaman sadece "ülkemden" bahsediyorum hükumetten değil. İzlenen yanlış politikalardan da bahsetmiyorum. Siz önce şunun ayrımını bi yapın
- 1 yıl
Hepimiz aynı şeyi konuşuyoruz doğru, tüm yorumlarda herkes sana gerçekleri anlatmaya çalışıyor ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Çok bilmişlik iyi bir şey değil, yorumlarının tamami kibirle dolu. Bu kadar insan sana laf anlatmaya çalışıyorsa bilgini gözden geçir. Çok parası olup askeri yatırım yapma gereğini duymayan ülkeler savaşçı ülke değil. Jeopolitik konumu da işgale müsait değil. Senin fikrindeki insanlar yaşamayı nefes almak sandığı için askeri gücüyle övünme peşine düşüyor, hepsi bu.
- 1 yıl
Öyle mi? Yerin altından petrol fışkıran, dünyanın en büyük petrol rezervi bulunan Venezuela bu yüzden mi sömürge :) bilmeden konuştuğunuz o kadar bariz ki zaten kulaktan dolma bilgilerle sürü psikolojisiyle konuştuğunuz için aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. Bu benim kibrimden falan değil yani
- 1 yıl
Hani ülke ile ilgili yorum yaptığımda bile konuyu direkt siyasilere bağlamanız da cehalet kaynaklıdır üzgünüm. Gerçekler bunlar.
- 1 yıl
Hahaha bak hâlâ bu aynı boş zihniyet. Sürü psikolojisi üyesinin işte. Ülkemle ilgili olumlu bir şey söyledim diye AKP li sanıyorsunuz gerçekten tam bir cehalet. Uğraşamicam
Küçük ve güçsüz değil. Bu konu da bir tartışma üzerinden açıldı sanırım. Sıkıntı içimiz de. Ama daha büyük sorunlar olacak bunun devlet farkında. Bir devlet ancak iç savaşla yıkılır. Bu u istiyorlar. Suriyeli meselesi çözülmesi lazım. Ama ben siyaset konuşmayı sevmiyorum. Sadece 10 yıl sonra olacakları düşünemiyorum. Hala Suriye’de neden varız diyenler var sen düşün. Yaşanılanı unutan. Hala teröristleri destekleyen var. Kısaca devlet güçlü , ama ham maddesini bozuluyor anlayana. Özünü yitiren bir Türk gençliği oluyor. Suriyeliler gitmedikçe ileri de büyük patlaklar oluaşacak bu bir kaos başlatılacak.
18 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın
- 1 yıl
Biraz araştırılsa deli gibi toprak alınıyor. Biz birlere evimizi arsamızı yabancılara satıyoruz. Bak şunu söyleyim uzatmayayım. Atatürk der ki bir ülkenin şehirinin veya ilçesinin nüfusun da yabancı kesim yani Suriyeli Afgan vs oranı o nüfusun yüzde 10 nu geçemez. Bursadayım en çok Erzurumlu vardı. Artık Suriyeli. Siz düşünün. .
- 1 yıl
Evet o konu sıkıntılı maalesef farkındayım. Ama öldük bittik, en kötü devlet biziz moduna girenler var ya onlara sinir olduğum için yazdım bu soruyu
- 1 yıl
Hatta bir abim şöyle derdi ve ben ona inanıyorum. Türkün kanında ayrı bir renk vardır. İşte onlar bu kandan korkarlar. Türkün kadını da adamdır. Yani bu kanda korkuya yer yok. Ben askeri personeldim. Biz harekata giderken türkü açıp gidiyorduk. İnanılmaz şekilde korku yoktu , stres kaygı yoktu. Tek bildiğimiz işimizi yapmaktı. İşte bunun özelliği imanımız ve abim der ki bu kan duâlarla korunan kandır. Sadece türk e aittir. Bu yüzden o şah damarın attığın da Türk olduğunu gösterirsin. Oysa onlar işte bu kandan korktukları için kanını bozuyorlar. Buda işte Suriyeli Afganlılar vb mülteci olaylarından oluyor. Bizim büyüklerimiz evlenenler edenler var. İşte o ruh kayboluote
- 1 yıl
Anladım..
- 1 yıl
Evet farkettim. Sinirlenmişsiniz baya. Bakın bu tepkiniz bile türkün asaletinden ve şahından gelir. Başkası böyle tepki vermez. Kanı bozuk dediklerimiz var maalesef. Benim üzüldüğüm nokta nedir biliyor musunuz. Bizler kurân ı göğsünde taşıyan çocuktuk. Bugün bakıyorum gençlik yok denilecek durumda. Kadınlarımız edepliydi bugün açıklar , erkeklerimiz korur kollardı bugün sapık konumundakar. Çok az kesim bu doğru unsurları taşıyor. Çoğu bozulmuş. Ve bu daha kötü. Bir evde kurân okunmuyor namaz kılınmıyorsa o ev huzur kokmaz.
- 1 yıl
Evet haklısınız. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Hayırlı akşamlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u 1 yılçünkü çekemiyorlar
10 Yorumla - Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılSizinle bazı konularda aynı fikirle olmakla beraber ülkemizin işgal altında olduğunu belirtmek isterim
ekonomimiz yerlerde bu bir gerçek ama ordumuz da ergenekon balyoz ve fetö ile güçsüzleştirilip içi boşaltıldı, askeri okullar kapatıldı
Ülkemizde 10 milyon suriyeli varken, bir o kadar afgan ve filistinli yolda iken kalkınmamız, dünya devletleri arasına girmemiz imkansız
13 Yorumla- 1 yıl
Evet ama haklısınız ama ordu çoğunlukla fetöden arındırıldı. Bulunamayanlarla ilgili şu an yapılacak bir şey yok ama istihbarat konusunda da güçlü olduğumuzu düşünüyorum o yüzden zamanla kalan kısımlar da ayıklanacaktır. Ordumuzun guçsuzlestigini düşünmüyorum aksine orduya yapılan yatırımlar cok fazla. Teknolojinin de devreye girmesiyle Iha sihalar, dronlar vs. biz yapıp dünyaya ihraç ediyoruz. Dünyanın en güçlü 8. ordusuna, NATO'da en güçlü 3. orduya sahibiz şu an
- 1 yıl
Sizin bahsettiğiniz asker sayısı ve mühimmat sayısı
Benim söylediğim ise nitelik kısmı
Ergenekon da Darbeci denilen , 15 Temmuz da yanlışlıkla (!) fetöcü diye ordudan uzaklaştırılan / alınan komutanların birçoğu nitelik olarak çok daha başarılıydı
- 1 yıl
Evet ama uzaklaştırılması gerekiyordu yani yapacak bir şey yok
- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
1 yılBağımlı değilsen güçlüsündür. Bu ülke 200 lere kadar dış güce bağlı değildi, Ecevit zamanı ABD ve Avrupa'nın muazzam ambargolarına rağmen dimdik ayakta kalabildi kendi potansiyeli sayesinde, şu an en ufak bir yaptırımı kaldırabilecek güç yok, el mahkum, sistemli bir şekilde potansiyel yerle bir edildi. 2 sene önce gemi ile ayçiçek yağı geldi diye halay çekmedikleri kaldı bu ülkede. Ki bu ülke zamanında ne kadar güçlü bir tarım ülkesiydi.
12 Yorumla- 1 yıl
Tamam bunlar doğru ama ben dünyanın en güçlü devletiyiz demedim zaten. Sadece güçsüz olmadığımızı söylüyorum. Şu an en ufak yaptırımı kaldırabilecek güc yok demene de katılmıyorum. Yaptırım kaldıramasak şu an ülkede çöp bile üretmemize izin vermezdi dış güçler. Daha önce çöp bile üretemiyorduk. Bunları da yaşadı bu ülke. Şu an öyle değil ama.
- 1 yıl
Yav içinde yaşamasak gündemi takip etmesek neyse diyeceğim. Rahip Brunson olayında Amerika yaptırımlarına 2 gün dayanamadı iktidar serbest bırakmak zorunda kaldı. Ki 1974 Kıbrıs Harekatında aynı Amerika, bütün Avrupa ülkeleri Türkiye'ye karşı en ağır ambargoları uygulamasına rağmen Türkiye o zaman boyun eğmeyip Amerikan üslerini kapayıp Kıbrıs Türklerini kurtarmıştı. Fazla iddialı konuşuyorsun eskiden çöp bile üretemiyormuşuz, senin Cumhuriyet dönemi atılımlarından üretimlerinden açılan fabrikalardan haberin yok galiba ya da hiç Tarihi araştırmalar yapmadın.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılGerçek o yurt dışı gümrük kapılarında saatlerce bekletiliyorsunuz. Diğer ülke vatandaşları hemen işlem yapıyor, size saygıları bile yok.
Ekonomi felaket Enflasyon 1 yıl önceki yumurta fiyatından 2,5 TL den hesap ediliyor.
Böyle olunca güçsüz ve küçük oluyor.
Emekliye 10 bin TL ye yaşa diyorlar. Yaşaması mucize değilmi?211 Yorumla- 1 yıl
Ekonominin önemli olduğundan bahsettim zaten ama güç için tek başına yeterli olmadığını da biliyor olmanız gerek. Berbat ekonomiye rağmen dünyada ilk 20 ye girebiliyoruz neden? Bunu hiç düşündünüz mü?
Cevap sahibi1 yılDüşündüm ve gelir dağılımı eşit değil. Vatandaşlar geçinemez iken gelir dağılımı nasıl yüksek olur, bunu da düşündünüz mü, Belli bir kesimin geliri aşırı yüksek belli bir kesimin ise aşırı düşük geliri var.
Yani gelir dağılımında eşitsizlik var, Aynı enflasyon gibi pazardaki ile hesaplamalardaki değerler aşırı farklı bunu da biliyorsunuzdur galiba.- 1 yıl
Sorum anlaşılmadı galiba. Ben ekonomiden değil ülkenin gücünden bahsettim. Konu ekonomi değil. Ülkenin gücünü belirleyen tek etmen de ekonomi degil
Cevap sahibi1 yılAnlıyorum tabi onu.
Özellikle biri anlattı Sitede yönetici seçecek olsak Kesin Suriyeliler kazanır dedi.
Çok doğru otobüste parklarda her yer Suriyeli, Biz hastanede para ile muayene oluyoruz onlar bedava...
Yakında bizi gönderirlerse şaşırmayın.- 1 yıl
İşte bunları abartmanızdan bahsediyorum ben de. Bizi gönderirler falan demek çok yersiz gerçekten
Cevap sahibi1 yılYersiz değil En basiti Parkta oturamıyorum Otursam etrafımda bir sürü onlar.
Hastanede ben sıra beklerken onlar direk giriyor.
Otobüste rahatça benden önce çocukları ile birlikte oturyor ye vermiyorlar.
Dah ne kaldı.
Doğurkanlık 1/10 gibi 10 yıl sonrası için konuşuyorum ben.- 1 yıl
Mülteci sorunu var tamam da ben ülkenin gücünden bahsettim. Konu bu da degil
Cevap sahibi1 yılTamam, Türkiye Güçlüdür.
Ama bazı olaylara gücü yetmiyor.- 1 yıl
Evet böyle dersen okey
Cevap sahibi1 yılDedim bile :-)
- 1 yıl
👍🏻
Eskiden savaşlar tank top tüfekle idi şu an savaşlar ekonomik ve hibrit olarak sürüyor kimse farkında değil ama savaşa zaten başladık biz.
317 Yorumla- 1 yıl
Ekonomi soğuk savaşta olmazsa olmaz evet. Ama sıcak savaş da var dünyada ve sıcak savaş konusunda Iha, Sihalarımız var. Bizim kadar güçlü orduya sahip devlet sayısı çok az. Dış ülkeler ne kadar iç işlerimize müdahale etmeye çalışsa da bunu bir çok konuda engelleyebiliyorsak güçlü ordu ve güçlü istihbaratimizin sayesinde.
m 1 yılElbette ordumuz vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya muktedirdir ondan şüphemiz asla yok ama şu an ordumuz gayri nizami harp vermekte Suriyede ırakta karşında bir devlet yok yani bizleri bunlarla oyaladıkları için zaten bu seviyede ülke teröre harcanan paralar ve içerdeki hainler olmasa zaten çoktan gelişmiş olurduk.
- 1 yıl
Tek sorunumuz ekonomi ya ekonomi düzelince çok daha güzel olacak her şey
- 1 yıl
Abi göçmen dediğin devlet şu an istese 2 günde gönderir. Göçmen sorunu bie çok konuda sorun olabilir ama milli güvenliğimizi tehdit edemez. Ettiği Ettiği kapının önüne konurlar. Çünkü ekonomiye ne kadar az değer versek de şu an politika olarak, milli güvenlik konusunda elimize kimse su dökemez. Taa Osmanlı zamanında savaştayken, en zayıf zamanımızda bile ortalığı karıştıran ermenileri kapının önüne koymuşuz 2 günde. Gerekirse mültecileri mi koyamicaz kapıya :)
- 1 yıl
Ettiği an*
- 1 yıl
Vatandaşlık alanlar 1-1 buçuk milyon civarı Suriyeli evet o biraz sıkıntı ama vatandasliga alan vatandasliktan çıkara da bilir bence zor olmaz. Su kaynaklarıyla ilgili de sadece biz değil dünyada herkesin sorunu var bu konuda zaten
- 1 yıl
Bizimkiler onlarda önce bitmez çünkü ülkemizin coğrafi özellikleri gereği hem bir çok akarsuyumuz var hem de dağlık bir ülke olduğumuz için dogu Anadolu bölgesi yüksekleri buzul dolu. Su sıkıntısını ilk yaşayacak olan dümdüz yer olan Avrupa olacak
- 1 yıl
Tarih tekerrür eder. Onlar çöküşe geçerken biz tekrar yükselicez ben inanıyorum 😂
- 1 yıl
Peki 😂
- 1 yıl
İnşallah abi :)
- 1 yıl
Sağ ol abi sana da hayırlı akşamlar :)
Bi defa Katar'ın yıllık ihracatı bizden biraz az olabilir. Bizim ki kadar olsa bile nüfusu az olduğu için kişi başına düşen milli gelir çok fazla. Ve buda onların daha refah içinde yaşadığını gösterir.
15 Yorumla- 1 yıl
Evet ama sonuç olarak kendi sayılarına göre ekonomik ve refah düzeyleri yüksek ama bizim kadar güçlü değiller
- 1 yıl
Konuyu siyasete bağlamaya gerek yok. Ben ülke gücünden bahsettim. Yoksa elbette uygulanan yanlış politikalar var. Oldu, olacak
- 1 yıl
👍🏻
1 yılGünümüz savaşları şirketler savaşına dönmüş durumda. Adamların bir şirketi ( Sanal bir uygulama) bizim ekonomik gücümüze denk. Kesinlikle güçsüz değiliz. Ama ekonomik olarak çok zayıf olduğumuz apaçık ortada diye düşünüyorum.
14 Yorumla- 1 yıl
Ekonomik olarak zayıf olduğumuz kesin zaten. Ekonomik olarak kalkınsan dünya devleriyle yarışmamamız için hiçbir sebep yok. Diğer çoğu şeyimiz var
- 1 yıl
Kalkınsak*
- 1 yıl
Ordu gücü bakımından dünya sıralamasındayız zaten, o tartışılmaz bir gerçek. Tek sorunumuz ekonomik sıkıntılar değil ama. Bu konuları umuma açık yerlerde konuşmam normalde. Türk kazanı fıkrasını okumanızı tavsiye ederim ")
- 1 yıl
Peki :)
- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
1 yılHer gün sınırlarından canlı yayın yaparak ve tiktok videosu çekerek giren ne olduğu belirsiz binlerce mültecinin olduğu devlet mi güçlü?
Ya da o mültecilerin gün ortasında şehir merkezine dağılıp gözden kaybolmasını izleyen devlet mi güçlü?
Ülkenin en köklü askeri fabrikasını Katar'a satan devlet mi güçlü?
Limanlarını, maddelerini, kıyılarını, arazilerini, hidroelektrik santrallerini, elektrik dağıtım şirketlerini, çimento üretim sahalarını, Eti maden üretim ve işleme alanlarını, termik santrallerini, gübre fabrikalarını, şeker fabrikalarını, sigara fabrikalarını, bankalarını ve çok daha fazlasını satan devlet mi güçlü?
Sen bu soruyu sormadan önce içinde yaşadığın ülkenin gerçekliğini iyice öğren, sonra sor.15 Yorumla- 1 yıl
Ben ülkemin gerçeklerinin gayet farkındayım. Yanlış politikalar izlenmiş olması bu ülkeyi güçsüz yapmıyor. Senin mülteci dediğini devlet istese 2 günde hepsini vatandaşlıktan da çıkarır, kapının önüne de koyar. Osmanlı savaş zamanında, en güçsüz zamanında bile isyan eden Ermenilerin hepsini sürmedi mi? Şimdi biz mi mültecileri gönderemicez? Bu bu kadar basit işte. Ekonomik olarak yanlış politikalar izlenip ülkenin bu konuda sıkıntıya girmesi güçsüz olduğumuz anlamına gelmiyor. Güç tek başına ekonomi değildir. Zamanında 1 çöp bile üretmemize engel olan bürokratlar varken şimdi Iha-Siha üretip dünyaya ihraç ediyoruz. Askeri gücümüz dünyada 8. sırada. NATO'da en güçlü 3. orduyuz. Acaba sen bu gerçeklerin farkında mısın? Bunları söyleyince gelip de bana şimdi hükumeti savunuyorsun falan diye de boş laflar etmeyin. Ben ülkemden bahsediyorum. Şahıslar umrumda değil
- 1 yıl
Bir ülkeyi "güçlü" kılan belli başlı faktörler var. Bunlar; ekonomik güç, askeri güç, sağlık sistemi, caydırıcı ve kapsayıcı adalet sistemi, siyasi istikrar, toplumun eğitim yapısı, nüfus oranı, teknolojik gelişimi, doğal kaynakları, uluslararası diplomasi ve itibarı ve son olarak da sosyokültürel zenginliğidir.
Önce bunun farkında ol!
Şimdi gelelim mülteci konusuna: "Osmanlı hepsini yolladı, biz de iki gün atarız kapının önüne..."
Yapılan ve altına imza atılan uluslararası anlaşmalar var. Öyle bir anda yollamak diye bir şey yok. Kaldı ki, akp * sene "vatandaşlık verdiği " o Suriyeli ve Arap artıklarını hayatta göndermez. Çünkü, onlardan gelen ciddi bir oy trafiği var.
Daha yazılacak, çizilecek yığınla şey varken sen yine bildiğini okuyacaksın. Bu arada başta dedin ya, "ülkemin gerçeklerinin farkındayım" diye. Bence sen bunun yanından yakınından bile geçmiyorsun.
- 1 yıl
Bak sen bana ders vermeye kalkacak düzeyde degilsin önce bunun bi farkına var. Saydığın askeri güç bizde zaten var Sağlık sistemi desen sağlık turizmi var bu ülkede. Yurt dışından tedavi olmaya buraya gelen bir sürü insan var. Nüfus olarak da üretken nüfüs oranımız fazla olduğu için iyi durumdayız. Doğal kaynaklar desen coğrafyamız gereği âlâsı bizde var. Ayrıca senin uluslararası anlaşma dediğin şey elinde güç olduktan sonra hiçbir anlam ifade etmiyor. Güç kimdeyse onun borusu öter. Anlaşma falan hikaye. Bugün anlaştım dersin, yarın imzaladığın anlaşmayı fesh ediyorum der çıkarsın. Politikalardan hiç haberin yok galiba. Yazidakiyle uygulamadaki bir olmuyor sen daha bunun bile farkında değilsin. Bugün dünyaca kabul görmüş Avrupa İnsan hakları evrensel bildirgesi bile göz göre göre çiğneniyor ve hiç kimse yaptirimda falan bulunmuyor. Hayal dünyasında yaşama biraz uygulamalarda neler oluyor izle bi takip et. Biraz dünyadan haberiniz olsun, ondan sonra gelip yorum yapın. Hâlâ gelmiş AKP falan diyorsun burada abi cidden cehalet böyle bir şey yaa. AKP sonsuza kadar mı kalacak? Şahıslar geçicidir, devlet bakidir. Bunun ayrımını bile yapamayan biri gelmiş bana yorum yapmaya kalkıyor :) komik :) Devlet istese istediği an hepsini vatandaşlıktan 2 günde çıkarır, sınır dışına postalar. Bunu yapmak bir devlet için bu kadar basit. Bu kadar bile bilginiz yoksa hiç konuşmayacaksınız
- 1 yıl
1951 Cenevre Sözleşmesi ve 1967 Protokolü hakkında bilgin olmadan boru öttürmekten bahsederek asıl komedyeni oynayan sensin.
Sağdan soldan duydukların ile zırvalamadan önce neyin ne olduğunu öğren öyle gel bana. - 1 yıl
İnsan hakları evrensel bildirgesinin bile çiğnendigi halde hiçbir yaptirimda bulunulmadığından bahsediyorum. Sen daha ne anlatıyorsun? Bak biliyor musun ben cahil insanlarla çok uzun süre muhatap olmam. Hele yeterince bilgi sahibi olmadigi konularda atıp tutanlarla hiç muhatap olmuyorum. Sana çok bile cevap verdim. Dahasına gerek yok zaman kaybı çünkü.
1 yılKimse oylf sanmiyor bu ülke net enguzlu 10 ordudan biri
10 Yorumla
1 yıldeğerli yazar, rusya bizden çok güçlü isveç çok güçsüz. bir vatandaş olarak hangisinde yaşamak istersin
13 Yorumla- 1 yıl
Ben ülkemden başka yerde yaşamak istemem. Oralara gezmeye giderim sadece
- 1 yıl
bende ülkemden başka yerde yaşamam zaten. konu şu ki halkın refahı önemli.
- 1 yıl
Halkın refahı tabiki önemli. Ben devlet gücünden bahsettim. Ekonomi her ne kadar refah düzeyini çok etkilese de devlet gücü de refahta bir etken. Çok paran olup dış güçlerin baskısına maruz kalmak da var mesela. Her şey orantılı olmalı. Ne sadece ekonomi, ne sadece güvenlik, ne sadece ordu. Hepsi olmalı
Gündem konusunda 820 cevap paylaştı. Sınırda askerlik yaptım ve bizzat kendim ordumuzun ne kadar güçlü olduğunu gördüm
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılSosyal medya etkisi. Boş beyinlilerin boş ifadeleri takılma.
10 Yorumla şu an bir savaş olsa ekonomin olmadığı için erkenden bitersin kanka savaşacak ekonomin bile yok
115 Yorumla- 1 yıl
Sana çok net bir şey soyliyim. Şu an dış güçler hiç karışmayacak olsa ve biz İsrail ile savaşa girsek çok net biz kazanırız. Ordumuz NATO'da en güçlü 3. orduya sahip. Ekonomi önemli ama her şey sadece ekonomi değil. İsraili tonla parasıyla gömeriz bu durumda
- 1 yıl
Ne İran ne İsrail bizden güçlü falan değiller. İsraili abd desteklediği için bir şeyler yapabiliyor
- 1 yıl
Diyorum ya en dünyada çok petrol Venezuela'dan çıkıyor. Haberin var mı? Adını bile duymuyorsun ülkenin. O işler öyle olmuyor işte. Kaldı ki ben direkt güçten bahsetmedim. Sıcak savaştan bahsettim. Kimse müdahale etmeden İsrail ile biz savaşa girsek tabiki biz kazanırız.
- 1 yıl
Sıcak savaşa kimse girmiyor mu? Emin misin? Rusya- Ukrayna Savaşı neydi? Şu an Filistin'de yaşanan ne? Dalga geçiyorsun sanırım
- 1 yıl
Kimyasal silah da askeri güce dahildir zaten. Dünya'nın en güçlü 8. ordusuna sahip olduğumuzu da hatırlatmak isterim
- 1 yıl
Bizde füze yok mu kanka? Dünyaya ihraç ettiğimiz Siha'lar ne ile çalışıyor?
- 1 yıl
Güya yasak olduğu için bizde yok ama ben gayriresmi kimyasal silahlarımızın olduğunu düşünüyorum
- 1 yıl
Aptal değiliz çünkü. Bizimkiler muhakkak önlem almıştır böyle bir şeyle ilgili
1 yılimanımız güzell
12 Yorumla- 1 yıl
Konuyla bağlantıyı kuramadım?
- 1 yıl
kurabilene aşk olsun
1 yılKuzey koreninde ordusu güçlü ama halkı yaprağı yemiş
01 Yorumla- 1 yıl
Sadece orduyla da olmaz, sadece ekonomiyle de olmaz. Hepsi birer etkendir sadece.
Bu arkadaşa fazladan makarna yazalım.
11 Yorumla- 1 yıl
Yine boş yorumlarda bugün
Gizli Üye(36-45)1 yılDünya siyasetinden anlamadığınız fazlasıyla belli oluyor, keşke birilerini savunacağım diye kendinizi böyle bir duruma sokmasaydınız..
06 Yorumla- 1 yıl
Kimseyi savunduğum yok. Siyasilerle ilgilenmiyorum. Ben kendi ülkemin durumundan bahsettim. Vatanımla ilgili olumlu bir şey söylediğimde bunu "Birilerini" savunmak olarak algılıyorsanız sizde bir problem var demektir. Kendinizi düşürdüğünüz durumunuza da zihniyetinize de üzüldüm gerçekten
- 1 yıl
Kendi ülkemden bahsediyorum diye bunu direkt birtakım siyasesileri savunmak olarak görüyorsanız (ki bariz) sizin de içinizin bu konuda çok boş olduğunuzu düşünüyorum fazlasıyla.
- 1 yıl
İnsanlar her şeyi siyasete bağlayan bu sığ zihniyetten ne zaman kurtulacaklar çok merak ediyorum
Cevap sahibi1 yılİstesek de istemesek de bizi yönetenleri de birileri yönetiyor. İşin gerçeği bu.. Bu konuda biraz kitap okusaydınız ne demek istediğimi net bir biçimde anlardınız. Şahıslar sadece görüntüden ibaret.. Aslolan sistemi kuranlar..
Cevap sahibi1 yılBu arada iktidarı muhalefeti farketmiyor. Biz bağımsız bir ülke değiliz. Bölgesel güç hiç değiliz. Büyük bir kukla oyununun içindeyiz.. Gerçeği eninde sonunda farketmeniz umuduyla.. İyi geceler..
- 1 yıl
Bahsini açmadığım konularda bir şeyleri bilmediğimi falan iddia etmeniz ayrı bir komik geldi. Daha fazla uzatmayacağım. Zaman kaybı çünkü. Iyi geceler
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBu dediklerinin hepsi para ile oluyor.
07 Yorumla- 1 yıl
Yoo hepsi sadece para ile olmuyor. Bak siz Yahidilerin çok parası var ama bizim kadar güçlü bir orduya sahip değilsiniz. Olamazsınız da :)
- 1 yıl
Siz gücü arkanızdaki ABD'den alıyorsunuz. Yoksa sadece paranız var ve hiçbir şey değilsiniz.
- 1 yıl
İşin kötü tarafı sizde başka şeyler de çok eksik. İnsanlık gibi mesela. Zamanında Hitler'in size yaptığını şimdi siz Filistinliler'e yapıyorsunuz. Savaş değil soykırım yapıyorsunuz. Bazen düşünüyorum da Hitler galiba sizi tamamen yok etmeliydi. Hata etmişler. Yapılacak köklü bir soykırımın başka bir soykırımı engelleyebileceğini nereden bilebilirdik ki... Bir de zamanında bir kısmınızı Naziler'in elinden de biz kurtardık. İnsanız çünkü sizden farklı olarak.
- 1 yıl
Verecek cevabın olmayınca böyle susarsın işte
- 1 yıl
Bakara 122, 47, Yaratılış 12:2-3/26:2-5/ 28:13-15. İşte bu yüzden yok olmuyoruz
- 1 yıl
Ayrıca yorumlarında saygı çerçevesini aşmadan yorum yaparsanız aile terbiyenizi sorgulamak zorunda kalmam.
- 1 yıl
Vayyy Kuran ayetlerinden haberiniz var demek ki. Elbette bu yüzden yok olmadığınızın farkındayım. Bunları biliyorsan bir gün çökeceğinizi de biliyor olmalısın. Ayrıca saygı çerçevesini aştığımı düşünmüyorum. Savaş askerler ile yapılır. Masum çocukları ve masum sivil halkı acımasızca katledip soykırım yapanlarda insan vasfının olmadığı bariz. Ama merak etmeyin muhtemelen sonunuz bizim elimizden olacak.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar