Kendi Öz kaynaklarımızı bile tüketmeye başlamışken, sığınmacı olarak kucak açtığımız bu insanlar , neden bize düşmanlık besliyor olabilir?

Kendi Öz kaynaklarımızı bile tüketmeye başlamışken, sığınmacı olarak kucak açtığımız bu insanlar , neden bize düşmanlık besliyor olabilir?
Sorun çıkaranları direkt sınır dışı etmek lazım zaten. Sonuçta bu vatan bizim dedelerimizin kanıyla kuruldu. Yedirmeyiz kimseye. Ama kendi halinde olan insanlara da hain muamelesi yapmamak lazım. Evet mülteciler bence de bir an önce gitmeli ama bu süreçte ülkemize hiç zararı olmayan mültecilere de sorun çıkaranlar yüzünden yüklenmemek gerekir diye düşünüyorum. Herkese bireysel olarak hak ettiği muamele yapılmalı tabiki.
Yurt dışına birçok farklı ülkeye gittim ve gittiğim her ülkede çifte vatandaşlık almış birçok Türk vatandaşı ile tanıştım. Tahminimce Almanya'da en fazla çifte vatandaş olan millet Türkler'dir. Hatta kendi ailemde bile bu durum mevcuttur. Dolayısıyla, mülteci meselesi hakkında yurt dışında yakınları olan (oğlu) çalışmak için gitmiş çifte vatandaşlık almış, ya da evlenmiş... vs kişilerin bile Türkiye'nin yabancı mülteci almamasını ve gelenlerin geri dönmesini istemeleri bana kendimiz için istediğimiz bir durum söz konusu iken. Bir fırsat imkan arayışı için de biz nasıl yabancı ilke vatandaşı olarak talepkar olabiliriz yönünde xxxx yerine tuhaf diyebildiğim bir düşünce gibi geliyor.
Bu durumu, Türkiye'de kalıcı yabancı istemediğimiz bir ortamın oluşmasıyla nasıl bağdaştırıyoruz? Örneğin, Avrupa'da hatta ABD'de green kart için yapılan başvurulara baktığımızda, Türkler mülteci ya da yarı vatandaş olarak kabul edilebilirken, Türkiye'nin farklı milletten insan alımına uygun olmadığını düşünmek bana tuhaf geliyor.
Yanlış düşünüyorsun gurbetçilerle mülteci ve sığınmacıları bir arada tutamazsın gurbetçileri Almanya ikinci dünya savaşı sonrasında yaşlı nüfusu fazla çalışacak genç nüfus yok diye Türkiye'den o yıllarda talep etmiş vatandaşlık vermiş Avrupa ülkelerine dağılmış gurbetçiler ondan konuyu saptırma
Yalnız bunlar gurbetçi ~ sığınmacı falan değil. Türkler Almanya ya gidip bu topraklarda bizim de hakkımız var biz kalacağız siz Almanlar gideceksiniz diye naralar mı atıyor. Yönetim şeklinin değişmesi için şeriat pankartlarıyla protestolar mı yapıyor. Alman çocuklarının canlarına mı kastediyorlar. Ayrıca Türkle Suriyeli yi bir tutman doğru değil. Biz çok farklı iki milletiz. Medeni insanlarız. Bizimle geçinemeyen kendinde şüphe arasın.
@KasiKesh Ben konuyu saptırdığımı düşünmüyorum, sadece dürüst davranıyorum.
Uluslararası Birleşmiş Milletler ve dünya çapında resmî DEVLET olarak tanınan her ülke ve ulusun yaşam şartlarının uyumlu olması, anayasa ve yürütme kanunları ve haklarının en başta gelmesiyle sağlanır. Bağlı ve yürütme sorumlusu olan her resmî ülke, ortak anayasa kanunlarına göre hareket eder:
Bir insanın ülkesinin belirli şartlara ulaşamaması ve yaşamının ciddi olarak tehlike altında olması durumunda, uluslararası insan haklarına ve anayasa kanunlarına göre mülteci olmak yasal bir haktır. Bir ülkenin başka bir ülkeden insan talep etmesi ve gelenlere "gurbetçi" denmesi ile insanların gelmesini istemediği halde gelenlere "mülteci" denmesi arasında bir fark vardır.
Gurbetçilerin birçoğu, yaşadıkları ülkelerde amaçlarının dışında siyasi, kültürel, ekonomik, toprak, bölgeci vb. nedenlerle kalıyor ve çoğalıyor. Bu durum, yaşadıkları ülkelerde istenmeyen insanlar olarak görülmelerine ve kötü muamele görmelerine neden olabiliyor. Ancak, "Hayır, çifte vatandaşlıktan çıkaramazsınız, atamazsınız, gönderemezsiniz." Gurbetçilik uluslararası kabul görmüş bir terim değildir. Gönüllü mülteci talebi diye bir unsur vardır ve belirli zaman ve şartlar oluştuğunda çifte vatandaşlık alma hakkına sahip olunur; bu yasal bir haktır. Genel anlamda mülteci olmak da kanuni bir haktır.
Dürüst olmak gerekirse, insanlar işlerine geldiği veya gelmediği, istedikleri ya da istemedikleri durumlara göre konuları ortaya çıkarıyorlar. Bu konuyu Dürüst bir insan olmak adına yazmak istedim. Ülkemiz de yaşayan Mülteciler hakkında ülkemiz Mültecilerin iş ev, toprak, siyasi haklar edinmeleri ve kanunlarımıza göre de belirli konular da Suç lar işlemeleri, para karşılığı Türk vatandaşları ile evlenerek çifte vatandaşlık almaları... vs konuları var bunlar istemediğimiz başka ülkelerinde bizler hakkın da istemediği bir ortak konu dur.
@KasiKesh Beyfendi Ben Muz Cumhuriyetin de yaşamıyorum Türkiye Cumhuriyetin de yaşıyorum ve Benim anlatmaya çalıştığım konu Bende herkes gibi Yoğun olan Ülkemizde ki yoğun mülteci sorunu hakkında rahasızlık hissetsem de bu durumun DEVLET olarak Mülteci almak konusun da mecburi kaldığımız yasal bir durum ve İNSANİ boyutta bir zaruri ve zorunluklar olduğunu lakin ÜLKEMİZE KAÇAK GÖÇMEN getirenlerin de para kazanmak için kaçak göçmen getirenlerin TÜRK vatandaşları olduğunu düşündüğümüz de HER TÜRK VATANDAŞININ da GENEL TÜRK YAPISIN da aynı olmadığı gerçeğini inkar edemeyiz. Bu gerçeklik GURBEÇİ dediğimiz kişiler tarafında da yaşanıp GURBET te olan bir çok TÜRK halkı etkilendiği için şu an Dünya da TÜRK lere vize vermek istemeyen ülke yok gibi. Şayet Okumuş, meslek sahibi belirli bir bütçeniz var ise ya da Mesleğinizde başarılı bir insan iseniz geçici vize verilip çalışma izni alabiliyorsunuz. Bu şu anlama gelmiyor mu bize HER TÜRK değil bize belirli yetenek ve meziyetlere sahip İNSAN lazım. Diğer bir husus DÜNYA genelinde IRKÇILIK artmış bir durum da
Bak bizim konumuz farklı Türk milleti olarak hep fedakarlıktan başımıza ne geliyorsa geliyor Osmanlı zamanında azınlık çoktu naptılar ülkeyi parçaladılar kimdi bunlar rum, ermeni, yahudi ve araplar doğudaki kürtlerde bağımsızlık sözü aldığı için kurtuluş savaşında savaştılar daha sonra Türkiye ☪ Cumhuriyeti kurulunca şeyh said ve türevi isyanlar çıktı doğudan kaçak göçek getirenler kürtler bikere Türk değil her kimliğinde TC vatandaşı yazanı Türk demeyeceksin suçlu yokmu bizlerde tabiki var parayı verirsen o tabiri biliyorsun demem şuki Türk milleti uyandı çocukların ve torunların kaderini geleceğini 13 milyona yakın mültecilere veya göçmenlere verecek değil yoksa tarihler tekerrür eder avrupada yaşayan azınlıklarda tehlikede milliyetçi sağcı kesimler seçiliyor şayet seçilsin ya da 3. dünya savaşı çıksın azınlıkta olanları komple ortadan kaldırırlar bu bir gerçek şu an durum bu yöne doğru gidiyor bizim konumuz çok farklı bunu bil tabiki devlet doktoru vs alıyor ama şu olaylardan sonra suriyeli bir doktora kimse ameliyat olmaz onuda söyleyim devlet istesin günde ortamı bozmaya çalışan suriyeli erkekleri sınır dışı edebilir ben askerliğimi fırat kalkanı zamanında sınırda yapmış biriyim ve gördüklerim mayınların temizlenmesi oldu ve anladımki bu mülteci olayın bir proje olduğunu anladım ülkeyi böylelikle sessizce işgal ettiler ama Türk milleti yemez bunları
@Thedevilfromworld teşekkür ederim insanlar bilinçlensin ilerimizi görelim diye söylüyorum bunları çünkü bu abd seçimleri sonrası 3. dünya savaşı çıkarmayı güneydende israil topraklarını büyütmeyi düşünüyorlar bunu görmemek bir Türk vatandaşı olarak ahmaklıktır bu ülke kanla alındı atalarımız savaştı onların ahını Fatih Sultan Mehmet'in hanın ve şehitlerimizin bedduasını kimse veremez öteki dünyada onun için uyanık olalım bizim gideceğimiz bir yer yok kimseye taviz vermeyelim
@KasiKesh, Öncelikle sizin fikir ve düşüncelerinize karşı olduğumu ya da karşıt bir görüşte olduğumu belirtmiyorum. Mülteci sorununun öncelikle Türkiye için uluslararası bir devlet olması sebebiyle, mülteci olmanın uluslararası bir kanuni insan hakkı olduğunu vurgulamak istiyorum. Her insan zorlu durumlarda saygın devlet konumunda olan ülkelerden mülteci olma talebinde bulunabilir ve bu ülkenin de bu talebi karşılaması yasal bir zorunluluktur.
Konunun sorusu "Mülteci sorunu daha ne kadar büyüyebilir?" şöyle açıklanabilir: Türkiye, mültecileri "isteyerek" veya bir "gurbetçi" gibi bir gereksinim olarak kabul etmemektedir. Bazı ülkeler, Türkiye'yi bu duruma zorunlu bırakmıştır. Türkiye'nin Avrupa ülkelerine yönelik "eşit ve adil mülteci kabul çağrısına" rağmen, AB ve Almanya Türkiye'ye 6 milyar € mülteci bakım yardımı yapmayı teklif etti. Bu yardımın amacı, mülteciler için geçici yaşam alanları ve iş imkanları sağlamaktı, ancak bu sözler yerine getirilmedi.
Türkiye'nin "adil ve eşit mülteci" söylemi, şu gerçeğe dayanmaktadır: Almanya, Fransa, İngiltere gibi AB ülkeleri, ülkelerine kabul edecekleri mültecileri belirli kriterlere göre seçtiler. Bu kriterler arasında, aşırı inançlı Müslüman olmamak, Hristiyan veya Yahudi gibi dini inançlara sahip olmak, doktor, sağlık görevlisi, avukat, mühendis, üniversite akademisyeni, büyük şirketlerde çalışmış olmak, elektronik ürün üreticisi gibi elit mülteciler yer alıyordu. Bu ülkeler, sadece seçtikleri mültecileri kabul edip geri kalanını "Biz alabileceğimiz kadarını aldık, gerisini siz alın" diyerek diğer ülkeleri zor durumda bıraktılar.
Yani, demek istediğim Türkiye'nin mülteci kabul etmesi değil, Türkiye'yi bu zorlu duruma zorunlu hale getiren koşulların varlığıdır.
Türkiye'de sosyal medyada bazı boy hesaplardan "tecavüz edilen çocuk Türk" diye paylaşım yapılmış.
Suriye'de yine benzer yöntemlerle bu tecavüz olayını "Türkiye'de Suriyeli çocuğa tecavüz ettiler" diye servis edilmiş. Amerikan veya İsrail istihbaratının bu provokasyonu desteklemiş olması ihtimali çok yüksek deniyor.
Tam devlet Suriye hükümetiyle sığınmacı konusunu konuşmaya başlayacakken böyle bir provokasyon yapıldı. İşin tehlikesi var ama devlet en kısa zamanda askeri operasyonlar ve diplomatik ataklarla bu sığınmacı konusunu çözecektir.
Kendi ülkelerinde huzursuzluk çıkaran, vatanını satıp gelenlerden beklenecek hareketi yaptılar tam olarak. Türkleri tarih boyunca hiç sevmemiş ve hep nankörlük içinde olmuşlardı. Arap severlerin anlattıkları kardeşlik masalları ile dost olduklarına inandı bazıları. En başından beri tek bir amaç vardı, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak.
Cevap
5Cevap
gittiği yere kadar eğer çözülmezse
Yalnız şunun altı iyi çizilmeli mülteci deyince Suriye, Afgan diyor herkes daha dün bir bugün iki Türk bayrağını indirmeye çalışan ruslar ne olacak Ukraynalılar ne olacak hiçbir türlüsünü istemiyorum defolsunlar ülkenin demografisi bozdu pislik sürüleri geldiklerinden beri hiçbir işimiz rast gitmedi.
Besle kargayı oysun gözünü diye bir atasözü var bilir misin o boşuna söylenmemiş buda örneği.. senin kalkındırdığın insanlar yarın öbürgün ülkende de hak iddia edicek seni dışlıycak senin ülkende seni istemeyecek gelecek çok berrak yani alim olmaya gerek yok..😉
Köpek bile yediği tabağa pislemez, bunlar nankör mahlukatlar
Beyinsiz biri ülkeyi yönettiği sürece sadece onunla da kalmayacak
Beyinsiz değil gayet zeki bir adam emin ol
Bu olay artık bu soruna nokta koymalı. Daha üstü yok olamaz olmamalı.
Bizim gibi Türk milleti kararını verir millet ne derse o olur
Umarım gönderene kadar büyür olay bunlar daha çok şey açacak cunki başımıza
Bir iki güne unutulur gider ( her zaman ki gibi )
Onlar ülkeyi yönetmeye başladıkları zaman...
Bu olaydan sonra gönderilmezlerse devam edecek.
İç savaş çıkar yakında
Arpalari fazla gelince olur nankörlük
Büyümez çözerler diye düşünüyorum
Mültecilerin gelmişini geçmişini alayının a. koyayım.
Max boyuta ulaştı zaten
Bunlar sınır dışı edilmeli
Daha da gidecek gibi duruyor
Nankörlük ve şımarıklık
Kaos çıkabilir
hepsi öldrlene kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?