Dışarıya çıktığımda nereye baksam afgan suriyeli görüyorum hep kendimi hiç güvende hissetmiyorum bu ülkede ne olacak bizim sonumuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEninde sonunda her yer Altındağ gibi olacak, şu an yaşananlar bir günlük bir birikim değil. Bunlar ilk ülkeye kontrolsüz olarak alınmaya başladıklarından beri biriken öfke.
Olacağı buydu, ilk geldiklerinde bir kadına tacizde bulundular gönderilmeleri için herkes yine sokaklara çıktı, kimse umursamadı almaya devam ettiler. Bir Türk esnafın boğazı kesildi, yine ortalık karıştı, kimse adım atmadı fazlasını aldılar, 18 yaşında bir çocuğu öldürdüler, birini de ağır yaraladılar şimdi halk öfkesini kusuyor. Ve Bu olaylar Benim yakından tanık olduklarım, ülke genelinde hırsızlık, taciz gibi bir sürü örneği var.
Bu işin sonrasında neler olur orasını bilemem ama artık gitmeleri lazım yoksa ülke zaten zor durumda daha da zora girecek.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıladamlar kendi ülkelerini karıştırdılar yok ettiler sıra bizimkinde not tayyip avrupa ve amerikadan para alıyor onlar için aman bize yollama bunları sende kalsın al harçlığını bi de iktidarda kalabilmek için avrupa kendisini eleştiremesin diye koz olarak tutuyor elinde yani kendi si için ülkesini parçalıyor yok ediyor zaten koltuktan kalksa yaptıkları hırsızlıklar ve görevi kötüye kullanmadan yargılanacak ve sonu kötü olacağını oda biliyor ama korkunun ecele faydası yok milyonlarca insanın hakkını yiyipte huzur içinde ölmek yok ona kimse bi şey yapmasa allah yapacak
10 Yorumla
düşün bunlar birde sürekli üreyen varlıklar yani her sene neredeyse çocuk yapıyorlar bunlar birkaç sene sonra türk vatandaşlığı dahi alabilecek hatta alanlarda var yani şu an sırf türkiyenin bir bölgesinin çoğunluğu suriyeli yani vekil çıkarsa adamlar milletvekili olacak parti kuracak vah ülkem vah
20 Yorumla
Bende kendimi güvende hissetmiyorum.
O kadar özgüvenli bir şekilde dolaşıyorlar ki ortalıkta. Sohbet amaçlı gelenler bile oluyor. Hayır ne cüretle ya?55 Yorumla- +1 yıl
Çantanda biber gazı bulundur bunların sağı solu belli olmaz
Soran+1 yılEvet aynen
- +1 yıl
Silahlandıracak bence
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
58Cevap
+1 yılbüyük ortadoğu projesi kardeşim hiçbir şey tesadüfen olmuyor bu ülkede. Açtılar doğu sınırlarını gel anam gel. Türk ırkı 20 yıl sonra melez ırk olucak bunu öngörmek için süper zeki olmana gerek yok. Bunlar bir zaman sonra Türklerden fazla ya arabından afganından az vergi alırlar. Oy verirler sonuçta. Eskiden Türkler eylem falan da yapardı artık korkudan mı bilinmez kimse eylem yapmaya da kalkışmıyor ki böyle bir devirde yani sosyal medya ile rahatça dertlerimizi dile getirebileceğimiz bir devirde hiç bir bok yapmıyoruz. Bil bakalım neden. Türkiye savaşsız isşgal ediliyor çünkü biliyorlarki savaş olsa bu halk bu toprakları sonuna kadar savunur.
10 Yorumla- Gündem konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılSandığa daha 2 yıl var ve çok uzun bir süre, o zamana kadar halkin yapacagi tek şey, bunlara ev iş vermemek, barınamazlarsa gitmek zorunda kalırlar ama bunu kim uyguluyor kimse. Zemin ve giriş kalay katlar onlar için fare yuvası ama kimin umurunda. Yazık ülkeme, umarım çok geç olmaz eyvah demek için...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfganlari kamyonlardan cop gibi dokuyorlar, ulkemiz ne kadar zorluklarla kazanildi, bunlari hic unutmamaliyiz korumaliyiz ulkemizi. Zaten 15 temmuz sacmaligiyla askerlerimizide pasiflestirdiler Allah ulkemizi korusun ha birde ormanlari yakiyorlar belliki bir ulkeye nukleer atcaklar iyice zarar gorsunler diye fesatlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiyenin yeni yeni yaşadığı bu durumu yıllardır butün ülkeler yaşıyor. Belçikada doğdum ve şu an almanyadayım, ne doğru dürüst alman gördüm ne doğru dürüst belçikalı, hep yabancı. Önemli olam birlikte iyi geçinenilmek. İlk zamanlarda sadece iki taraf için bir alışma süreci oluyor. Ve devletin nasıl önlemler aldığıda çok önemli.
00 Yorumla
+1 yılDün eğlence parkına gittim bir ton suriyeli, bıktık diyoruz ona rağmen kalmaya devam ediyorlar. Bu ülkenin mültecisi biz olduk malesef... Ama içimden bir ses seçimde erdoğanı döve döve, yahut ske ske yollayacaklar. Çünkü bu sefer sınırı aştı
00 YorumlaBizi atıp onlar bu ülkede yaşamaya devam edecek. Biz de başka ülkelere iltica etmek zorunda kalacağız.. Bunu Suriyeliler daha şimdiden söylemeye başladı bile..
10 Yorumla
+1 yıl
RTE : Herkes bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir.
Halk : Dingonun ahırına döndü memleket.
Emniyet : Silivri soğuktur sıkı giyin.12 Yorumla- +1 yıl
Aynen değil gerçekler 🙂
+1 yılİstila değil de daha çok bilinçli olarak yapılıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHiçbirşeyy şu an sizin bildiğiniz gibi değill ben olayların içindeydim ve sadecd şunu diyebilirimki bunların hepsi bir tuzak herkes dikkat etsinn bu yüzden
20 Yorumla
+1 yılEvet ve yakında teksas olacak buralar, tecavuz ve tacızler cogaldı, iç savaş cıkacak inan.📴 Baştakilerin maksadı da bu bence kaybedecegıni anladı iç savaş cıkartıp katar a kacacak 🙄
20 YorumlaAtatürkün kurduğu bu güzel ülkemizde isviçre medeni kanunlarına göre korunuyorsun. Birşey değişmedi yani merak etme..
00 Yorumla
+1 yılbirileri dur demesi lazım evet. keşke deseniz artık. bu kadar sessiz herşeyi kabullenmeniz beni korkutuyor.
00 Yorumla
+1 yılÖnümüzdeki 1 yıl çok zor gececek. Artik sokaklarda özgürce dolaşmak zorlaşıyor. Bu duruma dusurenler belli ama yapacak teksey sandık.
00 YorumlaÜlkemiz yol geçen hanı oldu, maalesef arap sevici hükemet tarafından nerede nediğü belirsiz ne kadar kıl torbası katil hırsız vs hepsi ülkeye elini kolunu sallaya sallaya giriyor
10 YorumlaMalesef hükümet politikamız Türkçülükten ümmetçiliğe kaydı ve iktidarı sağlamlamak için joker olarak geleni alıyorlar yandık
00 YorumlaGündem konusunda 329 cevap paylaştı. Aynı gemide değiliz işte, onların kaptan kamarası var, girişte de yüzlerce koruma. Filikaları var sonra.
00 Yorumla
+1 yılhala aynı kafayla devam ederlerse bir süre sonra bu insanlar kaos çıkaracak bunun için buradalar
10 Yorumla
+1 yılBence burda örgütlenirlerse iç savaş çıkar korkuyorum ya benn 👉👈🥺
10 YorumlaÜlke bizim olmaktan çıktı zaten ben yabancı gibi hissediyorum
10 Yorumla
+1 yılYakında iç savaş çıktığında Kimin kime sıkacağı belli olmayacak burada
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten amaç o türkleri. Kurtlerle araplarla afganlarla iranlilarla boğup yok etmek.
Bu bastaki hainlerdrn acilrn kurtulmazsak durumumuz cok vahim.60 Yorumla
+1 yılTembel ve tuketim toplumlari bu tur istilalara mahkumdur.
00 YorumlaBenim yaşadığım yerde nüfusları bizden fazla biz azınlıktayız 😒
00 Yorumla
+1 yılEvet türk ve kürt isacasi türk vatandasi sayısı azaldı ülke yabancı uyruklularla dolu
00 YorumlaTehlike çanları geleceğin demografi bozukluğu... Allah korusun!
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle. Padişah koltuğu için Serv anlaşmasını imzaladı
00 Yorumla
+1 yılGünaydın 19 milyon resmî kayıtlara göre gayri resmî hariç son gelen afganlar haric
00 Yorumlabn biran önce suriyelilerin afganlarin defoluo gitmesini istiyorum
00 Yorumla- Gündem konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılSonumuz ne olacak bilmiyorum ama umarım hepsinin geberdigi ya da defolup gittiği bir son olur
00 Yorumla Ne yazık ki öyle.. güven duygum kalmadı artık yaşanan bütün olaylardan sonra.
00 YorumlaŞimdide afganlar çıktı başımıza bu yöneticiler akıllanamayacak.
00 YorumlaGündem konusunda 317 cevap paylaştı. Bizde başka ülkeye mülteci olarak gidicez gibi duruyor
00 Yorumla
+1 yılKilis adana suriyeli dolu zaten uğruyor değil uğramış.
00 Yorumla
+1 yılyakında taliban, da yerleşik tr, ye kapanacaz hepimiz yoksa teker tekee miker
00 YorumlaMalesef suriyeliler yetmedi afganlar geldi afganlar daha beter yolda yürürken pis pis bakıyorlar bana.
10 Yorumla
+1 yıl2023 te gondercez hepsini
78 Yorumla- +1 yıl
inşallah
Soran+1 yılO zamana kadar bir iç savaş çıkmazsa tabi
- +1 yıl
Bir sey olmaz sadece su comarlarin gözüne sokmak lazimdi herhalde bu mültecileri..
- +1 yıl
aynen sokmak lazım ama sadece gözüne yetmez bence
- +1 yıl
@Aleyna_6885 ahahah aynen
- +1 yıl
@hayatbenimleguzel bunu biliyorum
- +1 yıl
Sevindim. Allahtan yrni neslin çoğunun gözü açık. Eskiler gibi mal değiller
İslam inancın var ise kendini güvende hissedebilirsin.
018 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var lan dangalax! Geçen 3 Pakistanlı bir afganliyi öldürdü. Kimin ülkede garantisi var? Reina katliamı unutulmadı.
- +1 yıl
@Yokkiyim ülkene dön Talibanlı
- +1 yıl
@pastacı_meryem İşlenen kadın cinayetlerinide mi Suriyeliler Afganlılar yapıyor? Ya da hayvana eziyetleri? Ya da Ormanlarımızı yakanlar kimler? Ben garantiniz var demedim. Inanciniz var ise basiniza bir musibet gelecek ise eger nerede olursaniz olun gelir demek istiyorum. İslam'ı araştırmanız, daha doğrusu ne için yaratıldıgınızı öğrenmeniz gerekiyor ki ne demek istedigimi anlayasiniz. Olumsuzluklrı onaylamıyorum fakat basiniza bir sey gelecekse eger bu Türk olsaniz da gelecek baska bir ırka mensup olsanizda gelecek.
- +1 yıl
Islam inancı olmayanlar korkabilir, ölmeleri lazım öyle mi?
- +1 yıl
@ƁЄƦƦƳƁƲƬƇӇЄƦ Tabi ki hayır. Allahın dinini benimseyen için ölümün nereden geldiginin bir önemi yok ve ölümden korkmaz bi iznillah. Ayrıca Allahın verdigi canı kimse alamaz ölmeleri lazım diye bir sey olur mu hiç?
- +1 yıl
"Islam inancın varsa kendini güvende hissedebilirsin." Dediğiniz için böyle bir yorum yaptım. Yanlış anlaşılıyor bence. Ayrıca inançlı insanlar ölümden korkmaz ne demek ki? Mülteci sorunundan bahsediliyor soruda. Siz gelip inançla ilgili bir şeyler demişsiniz. Oysa bu iş inançtan çok ekonomi ve kültür ile ilgili.
- +1 yıl
@ƁЄƦƦƳƁƲƬƇӇЄƦ inancınız varsa ölümün bir son olmadigini bilirsini oyle degil mi? Ve Allah'a ahiret gunune iman etmissen eger bu Dunya da nasil yasaman gerektigini bilirsin. Multecilere gelince de sorunlu olanlari muhakkk var fakat bu bizim olumumuze sebep midir? Hayır. Sehit olan askerlerimizi multeciler mi öldürüyor? Peki kadınları mülteciler mi öldürüyor? Hayır. E darbe yapan mültecimiydi? Hayır. Bu mesele yazmakla bitmez. Ülkemiz yardımsever insanlarla dolu. Multecilere karsı cıkanlar zaten onlara ekonomik katkida bulunanlar degil. Ulkeyi yonetenler zaten inancli insanlar ve onu destekleyenler. Sizin insan haklariniz elinizden alinsa hakkinizi savunan bir millete sığınmaz mısınız? Bu insanlara vatandaslik verilse sorun oluyor, verilmese sorun oluyor. Ama kalıcı degiller elbet. Güncel konularla ilgili bi bilgik yok. Size zarar veren bir multeci olursa gider yetkililere sikayette bulunursunuz geregi yapilir. E kendi ulkemizin adami bile serbest birakilirken multeciler mi sorun oluyor? E o zaman bizdeki zarar verenleri de iceride beslemek yerine disariya gonderelim.
- +1 yıl
@ƁЄƦƦƳƁƲƬƇӇЄƦ Kısacası kendimzii guvende hissetmememize sebep gercekten multeciler degil. Anlatabildim mi? Ha multecilerden ayriyetten rahatsiz olaninda kendi sorunu. Yoruldum artik yazamayacgim iyi gunler.
- +1 yıl
Defolun gidin Arapların çöllerinde
- +1 yıl
@pastacı_meryem ırkçılık diz boyu. tamam teyzecim ben sana dua edeceğim.
- +1 yıl
@pastacı_meryem ben Türk üm nerede yaşayacağımı sizden öğrenecek değilim hanımefendi.
- +1 yıl
Defolun bayıldığınız Arapların yanına gidin
- +1 yıl
@pastacı_meryem Siz kimsiniz ya? Defolun gidin deme cürretini nereden buldunuz savciliga suc duyurusunda bulunurum aklinizi basiniza getiririm. Anladık ırkçısınız da ben Türk vatandaşıyım ayagınızı denk alın.
- +1 yıl
Ben mültecilerin suçlu olduğundan bahsetmedim yalnız. Sadece neden dini anlamda bir yorum yaptığınızı merak ettim. Az önce de belirttiğim gibi yaptığınız yorum bana göre yanlış anlaşılmaya müsait geldi. Bu sebeple yazmıştım. Olayı mülteci karşıtlığına ya da destekçiliğine getirmenize gerek yok. Çünkü onunla ilgili kişisel bir görüş belirttiğimi hatırlamıyorum. Abartarak itham ediyorsunuz.
- +1 yıl
@ƁЄƦƦƳƁƲƬƇӇЄƦ o zaman şöyle söyleyeyim benim bu yorumumu sadece inançlı insanlar anlar. Belliki islami bilginiz yok. Ekonomiden kulturden bahsettiniz. Bizim yasamimizin hepsi a dan z ye inanca baglidir baslangici da bitiside. Bunu da inancli ve okuyan bilen insanlar anlar. Bilginiz yoksa bilgi edininiz.
- +1 yıl
Yanlis anlamak isteyen yanlis analr zaten. Soruyu soran vatandasta ırkçı birisi muhtemelen. Biz inananlar herseyimizi Hz Muhammed Mustafa yani peygamberimize bakarak yonlendiririz. Tabi bir de kitabimiz olan Kur'an'a. Kunfeyekun. Yani ol der ve olur. Bizi yaratan ol demeden yapragin bile kipirdamaycagini biliriz. Hayir ve şerrin Allahtam geldigini biliriz. Dedigik gibi okumaniz ve arastirmaniz gerekir buradan yazarak anlatmam zor kendiniz arastiriniz.
- +1 yıl
Islami bilgim az, yeni öğreniyorum. Zaten bu sebeple anlamayıp sordum. Teşekkürler cevap için.
- Gündem konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılİç savasin içinde gecicek ulke sonrada eyaletlere bolunur heralde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkp mhp lilerin yaptıkları resmen savaşsak u kadar mülteci gelmezdi
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet öyle her yere dağıldılar suç işliyorlar artık.
00 Yorumla İstila sen istemediğin taktirde başkalarının yapmasına denir.
Biz istilaya uğramıyoruz, bizi yönetenler tarafından topraklarımızı çaldırıyoruz.00 YorumlaAmaç iç savaş çıkarmak kadıköyün göbeğinde talibanin bayrağını açmışlar nasıl polis falan müdahele etmiyor anlamıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelenleri ayrı, getirenleri ayrı, izin verenleri ayrı
z…ikmek lazım00 YorumlaBende hissetmiyom önce afganlar Sonra surilere yallah hemen !
00 Yorumla
+1 yılBu gibi radikal kararlar siyasi otoritenin değil bizlerin olmalı. Dolayısıyla bizlere sorulmalı.
30 Yorumla
+1 yılBu ülkeyi kim bu hale getirdiyse anasını avradını...
20 Yorumla
+1 yılBen çok fazla karşılaşmadım geldiklerinden beri ancak yinede istemiyorum burada yaşamalarını
10 Yorumlaİstilasını geçtik artık yakında bizim demeye başlarlar
10 Yorumla
+1 yılMisafirlik 3 gun olur 5 gün olur fazlası kulfet olur
00 Yorumlaolayın perde arkasında çok büyük şeyler dönüyor
17 Yorumla
Soran+1 yılİç savaş çıkar mı sence?
Soran+1 yılEvet muhtemelen
Soran+1 yılAllah korusun olmaz inşallah
+1 yılGeçmiş olsun Türkiye.
10 Yorumla
+1 yılHea yaw defolsnlar lann
10 YorumlaAynen öyle. Canı sıkılan burada
00 Yorumla
+1 yılBirtane bulgarda geldi
00 Yorumla- Gündem konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılYok uzaylıların istilasına uğruyor
00 Yorumla Helal olsun. Nasıl farkettin öyle.
00 Yorumla
+1 yılBu da sorumu tabikide evet:-)
00 YorumlaBu iktidar sayesinde anca bize 💩 yemek düşer.
00 Yorumla
+1 yılSandıkta sorsun millet bu neyin nesi diye
00 YorumlaYakında olacaklar felâket.
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?