Bu ülkede keşke Kürt Türk ayrımı olmasa birbirlerine karşı ırkçı tavırla yaklaşmasalar keşke. Sizce bu sorun ne zaman biter bitecek mi? Bitecekse nasıl bitecek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılözünde kendini beğenmişlik sorunudur. türkler kürtleri beğenmez, küçümserler, sorun onlardandır. kürtler türkleri beğenmez, onlar bencil ve baskıcıdır. şimdi şu açıdan bakalım, biz bir almanya olsak mesela, kürtler bu ülkede birlikte olmaktan çok mutlu olacaklardı. hangi hakka sahip olurlarsa olsunlar ya da baskı altında kalmış olsalar dahi. allah almanya'da rağzı olsun falan diyeceklerdi. tıpkı azerbaycan, gürcistan, bulgaristan ve romanya örneklerinde olduğu gibi. gidin bu ülkelere halkla konuşun. hepsinde bir rusya hayranlığı var hala. türkler kendini beğenip, kürtleri küçümsedikçe, kürtler kendini beğenip türkleri küçümsedikçe bu iş çözülmez dostum çözülmez. aynı b*kun lacivertiyiz işte. konya ve diyarbakır birbirine ne kadar uzak olabilir ki?
11 Yorumla- +1 yıl
Ben Kürtleri kiskaniyom yanında hep güzel karılar var çok çocuk yaptıkları için aileleri geniş iş buluyorlar ve aileleri çocuklarına sahip çıkıyor benim ailem ben kelim diye evlatlıktan reddetti
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılBir sorunun çözülmesi için iki sorunlu tarafında bunu istemesi gerekir. Şimdi olaya burdan hareketle bakarsak kimse sorunun çözülmesini istemez. İşlerine gelmez çünkü ortada bir süru pay ve paydas var. Bilinclenmedikce olaylara sadece kendi pencerenden bakmaktan vazgeçmedikce para mevki gibi şeyler için doğrulardan vazgeçmedikce bu sorun mahşere kadar sürer :)
10 Yorumla
+1 yılKürt sorunu yıllarca devam edecek ve hep Kürtler katledilecek taaa ki beyni saman dolu türk olduğunu ikna etmeye çalışan Türkler senin dedenle birlikte tankla otomatik silahlar ile değil bedeni ile savaşan Kürtler ile birlikte bu ülkeyi kazanmissiniz halada Kürtleri öldürme pesindesinuz
10 Yorumla
- Gündem konusunda 648 cevap paylaştı.
+1 yılTüm dünyaya bakın. Amerikadaki irlandalı ben irlandalıyım demez. Fransadaki Afrikalıda. Trabzonlu pontusta. Ben Türküm der. Bu bir kimliktir. Nuh Peygamberin oğlunun soyundan geliyoruz. Bu ayrım olduğu müddetçe Kürtler silahlı terörü seçtiği sürece durum değişmez.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
15Cevap
Kürt türk sorununu geç hala kadın erkek seküler muhafazakar sorunları devam ediyor millet olarak o kadar sınıflandırdık ki birbirimizi paramparça olduk yok onlar doğulu yok bunlar batılı sen şuralısın ben buralıyım sen açıksın sen kapalısın o sakallı cübbeli bu sakalsız bebe bir sürü ayrım var ve insanlar kalpleriyle değil görünüşleriyle yargılanıyorlar tamamen saçma benim hayatımda bunlara yer yok bana tamamen ters hayata sahip kişiler ile bile konuşuyorum eğer kalpleri güzelse önemsemiyorum ırkçılık kavramını yapmıyorum iki tane oyuncagim arasında bile ayrım yapmayan bir kızım ama gelgelelim ben de uğruyorum böyle ırkçılıklara konu tip değil yaşayış biçimi
20 Yorumla
+1 yılÇözüm basit.. Özgürce yaşamalarına ve politika yapmalarına izin verin. Irkçılık yapmayın. Küfretmeyin. Ayrım yapmayın. Hümanist olun. Barış yanlısı olun. Taleplerini kabul etmek yerine gidip Kürt ırkını ortadan kaldırmaya çalışmayın. Soykırım yapmayın. Bu Ermeniler ve Rumlar içinde geçerli..
Demokrat olun. Sosyalizm olması için çabalayın. Kürt Sorunu SONSUZA DEK BİTER.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt sorunu hiçbir zaman bitmeyecek?
Çünkü sistem ve global buna izin vermeyecek savaşlar olmasa emperyalist ve kapitalist düzen kazanamayacak?
Bugün sen bir gencin annesine babasına dedesine nenesine dışkı yedirirsen, faili meçhul kaybettirirsen, dilini konuştu diye cezaevinde türlü işkencelere çarptırırsan ( en basit örnekler bunlar sayfalarca orneklendirebilirim ) o gencin silahtan başka çözümü kalmadığını gösterir ( boşu boşuna kimse yalan söylemesin o kadrajdan bakın ) kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok bugün PKK denen örgüt var ise bunun en büyük sorumlusu türk hükümetidir ( devlet demiyorum yanlış okuyan tekrar okusun ) gunumuze gelirsek hala bugün günümüzde milyonlarca insan türk Devleti'nin 3. büyük partisinde çalışma yürütüyor diye soruşturma açılıp PKK adına propaganda yapıyor diye suçlanıyor? Daha neler söylerim de?18 Yorumla- +1 yıl
Önce pkk nin kuruluşu ile ilgili mahkeme kayıtlarını oku
Sağlam belgesel izle kitap oku - +1 yıl
Turkiyenin suçu yok
Pisliğin ortaya çıkması için
Mağdurun suçlu olmasına gerek yok
Bu mantık aynı şuna benziyor
"O da mini etekle gezmeseymis kardeşim. Gece gece dışarda ne işi varmış. T. v. z hak etmiş."
Fazlam yok eksig8m çok
- +1 yıl
Hayatın kahve masallarını dinlemekle geçmiş
Önce propaganda nedir öğren
Sonra git belgelerden ogr3n
Cevap sahibi+1 yılMahkeme kayıtlarının hepsini birer birer okudum belgesel izledim kitap okudum hem onların hem bizim kitaplarımızı okudum özellikle siz bizim suçumuz yok diye bu işten sıyıramazsınız bugün hala 70-80-90'larda oğlunu kızını kocasını eşini faili meçhul cinayetlerde kaybetmiş insanlar her cumartesi günü Taksim'e çıkıyor yani artık bu insanların ölülerimizi bulun demesi değil kemiklerini getirin demesi bile insanların içine oturması lazım öyle bizim bir suçumuz yok biz bir şey yapmadık Kendi başlarına çıktılar gibi mevzular yalan mevzular sen gel gerçekleri benden öğren ben sana gerçekleri anlatırım
- +1 yıl
Bu 3 belgeseli izle kral
Bunun harici sana anlatirimda bir insanı ikna etmek zordur
Uğraşmak istemiyorum
Tek tavsiyem tarafsız baj
Cevap sahibi+1 yılYani bence ben kendi izlediğim belgesellere inanıyorum ve güveniyorum hatta kitaplarıma yani ben kendi bildiklerimi söylüyorum onun haricinde ne zaten bir insanı ikna etmek zordur beni ikna edemezsin o ayrı mesele yani olan ortadadır kimse bana diyemez yok benim suçum yok yok o örgüt bir anda çıktı ortaya yok Amerika çıkardı gibi söylemler yalandır olan ortadadır sen tutup 70'lerde 80'lerde 90'larda milleti sırf dili yüzünden cezaevlerine atarsan işkencelere yatırırsan o millet de çıkar böyle başını kaldırır sonra bir yarım asır boyunca mücadele etmeye çalışırsın bir yarım asır daha geçer yine mücadele etmeye çalışırsın ama mücadele etmek de bir yere varılmıyor bunu bir yarım asırdır anlamamışsınız çözüm muhatabı söyleniyor çözüm muhatabından haberi yok kimsenin onun haricinde zaten çözüme oturma gibi bir niyetiniz yok emin ol nasıl devletler devlet olduysa PKK da şu an aslında o sınırlar içerisinde bir devlet gibi gün geçtikçe daha da güçleniyor buna emin ol ben Twitter'dan görüyorum yani son dönem özellikle çok etkili oldu kim ne derse desin
- +1 yıl
İşte bu yüzden hep cahil kalacaksın
Biliyorum diye gezecek
Gafil bir şekilden dolanacaksin
Objektif olmadığından sana belli kafanı açar diye video attım.
Hala ben biliyorum ayağındasin
- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılÜlkeyi bölmek isteyenler bu sorunun çözülmesini istemezler, ayrıca bütün kürtler ülkeyi bölmek isteselerdi ülke çoktan bölünmüştü, bin yıldan fazladır aynı coğrafyada yaşıyoruz birbirlerinden kadınlar gelin olarak kabul etmişler.
20 Yorumla
+1 yılDogu kesimi (pkkyi destekleyen kişiler) pkk diye tuturuyor zabnediyorlarki pkk bizim için özgürlük için savaşıyor ama yanılıyorlar bu ruyada uyanmazlarsa daha çok karisicak kafaları
061 Yorumla
Soran+1 yılAslında bu pkk nın çıkmasına kim sebep oldu bu önemli. Sorunun ana kaynağı budur. Söylenenlere göre Kürt lere dillerini yasaklayip Kürtçe müzik dinlemeyi yasaklamış o dönemin başkanları. Çok büyük ayrımcılıklar yapıldığı söyleniyor. Kürtler de Türkler de binlerce yıldır aynı topraklarda yaşadı neden problem çıkmadı da son 50 yıldır çıktı. Buna ne sebep oldu? Bunları bilmek lazım. Ordan çözüme ulaşılabilir belki.
pkk yi ben de sevmiyorum elbette ama sonuçta sorun onlar ise onlar hakkında da konuşmak gerekir. Neden olduğunu sorgulamak gerekir- +1 yıl
1 incisi pkk dediğin kişi diller veya şarkılarını veya konuşmalarını yasaklandı diye savaşmiyor toprak istiyor ya inciler ya da tevratta vadilmis topraklar diye bir şey var Avrupadakilerinin istediği verimli topraklar onlari ala bilmek için pkkyi çıkardı ortaya ve doğu kesimine dillerinden vurdu şarkılarından vurdu Kürt'ce müziklerinden vurdu ama dogu kedimi pkk yi destekleyen bunu anlamadı dem parti yöneticilerinin çocuklarının hiç biri turkuyede değil mesela yurt dışında keyif çalıyorlar ve bunu kimse ya anlamıyor ya da anlamak istemiyor
Soran+1 yılYani pkk nin çıkmasına sebep olan o dönemki başkanların aslında Avrupa ya hizmet eden ajanlar olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz
Soran+1 yılYani hani Kürt lere dillerini yasaklayan o dönemki ülkemizin başkanlarının.
- +1 yıl
Hayır tabikide pkk nin çıkmasıni sağlayan Avrupa başkanlar değil vadilmis toprakları duydun mu daha onceden
Soran+1 yılElbette duydum. İsrail ve Yahudiler için vadedilmis topraklar
- +1 yıl
O toprakların bir kısmı turkiye de yani doğuda var ve oraları almak istiyorlar bu yüzden pkk var pkk özgürlük veya kurtce için değil ülkeyi bölmek için çabalıyorlar bunun örnekleri bir çok örneği var
Soran+1 yılEvet bunu ben de düşünüyorum. Fakat halihazırda böyle bir planları varken dış güçlerin neden ülkemizin 1960 taki 1970 deki başkanları Kürtlere dillerini yasaklayarak batılı ların ve İsrail lilerin ekmeğine yağ sürdüler ki? İşte ben bunu anlamıyorum.
- +1 yıl
Ozamanlar yurt dışına bağlıydın ulke olarak onlar ne derse tamam deniyordu çoğu dogu okullarında öğretmen doktor yoktu birsey öğrenilmesi diye şu an hersey serbest kurtce konuşmak kurtce müzik dinlemek o dönemlerde basortu ile bir çok yere girilmiyordu
Soran+1 yılYani batılıların ülkemizin başkanlarından isteği üzerine mi oldu bu politikalar
Soran+1 yılİlginçmiş
- +1 yıl
Hayir Gt yapar mısın sana bir gonderi aticam sen karar ver pkk iyi mi kotu mu
Soran+1 yılBurdan link atsan olmaz mı? Hem zaten pkk nın kötü olduğunun farkındayım o konuda hemfikiriz.
- +1 yıl
Burdan atamam şikayet ederler
Soran+1 yılBen silebilirim gördükten sonra. Böylece problem olmaz
- +1 yıl
Maalesef hemen silinmiyor o
Soran+1 yılYa zaten dediğim gibi o örgütün kötü olduğu konusunda aynı dusunceleri paylaşıyoruz. Gosterecegin her neyse zaten beni buna ikna etmek amaçlı olacaktı ama zaten ben bunun bilincindeysem görmeme de gerek yok. Hem örgüt le ilgili fotoğraflar görmek de istemiyorum. Kendimi kötü hissediyorum çünkü. Kan gözyaşı vs şeyler benlik değil
- +1 yıl
Kan göz yaşı filan değildi surdan bir videoydu
- +1 yıl
Sen ne düşünüyorsun peki bu konu hakkında
Soran+1 yılBir şey soracağım o bahsettiğiniz videoyu anlatabilir misiniz? Ne yaşanıyor o videoda?
Soran+1 yılBir de hangi konu hakkında ne düşündüğümü sordunuz?
- +1 yıl
Bu konuştuğumuz konu hakkında düşünceni sordum
- +1 yıl
Surda asker veya polis sivil halka kalkan oluyordu küçük çocuklara yardımcı oluyordu ve orada bir çok kişi kurtce konuşuyordu gördüğünde anlaya bilirsin tam olarak
Soran+1 yılHangi düşüncemi sordunuz tam olarak anlamıyorum? Biraz detaylı konuşabilir misin
- +1 yıl
Sizce Kürt sorunu kıyamete kadar mı sürecek yoksa çözümü olacak mı? Çözümü olacaksa nasıl bir çözümü olacak? Bunun hakkında düşüncen nedir
Soran+1 yılHmmm bir düşüneyim
- +1 yıl
Daha düşünce oluşmadı mi kafanda
Soran+1 yılYa kıyamet alametine göre müslümanların son bir kez toplanarak kafirlare karşı savaşa ağını söylüyor.
Soran+1 yılYani Kürtler ve Türkler in ayrılmayacağını gösteriyor sanki bu
- +1 yıl
Bu vatanı seven bayrağı sevenlerle zaten savaşıyoruz bir çok ülkede varız ama bir çok kişi bunu bilmiyor
Soran+1 yılYahudilerle savaşacak deniyor kıyamet alametine göre.
- +1 yıl
Savaş bizim dugunumuz gibidir şehitlik için bir çok erkek can atar bu yüzden savaştan korkmayız biz oda olsun sorun değil
- +1 yıl
Gt yapmamaya kararlı misim gayla
Soran+1 yılBen de Kürt üm evet. Ve Türk toplumunu da Kürt toplumunu da seviyorum. Kardeşçe yaşamalarını istiyorum. Irkçılık sevmiyorum. Ben birçok kez ırkçılığa maruz kaldım biliyor musun? Ama şerefiyle yaşayan Türkler i de gördüm ve bunu tüm Türkler e yansıtmamaliyim dedim.
Soran+1 yılAma gel gör ki Kürt toplumu da pek mantıklı bir toplum değil. Kürt toplumundan da olumsuz hareketler gördüm ben. Bu yüzden acaba Kürt toplumundan da mı nefret etsem dedim ama nefret etmedim çünkü onların arasında da iyi insanlar da var kötü insanlar da var. Ve kötü olanların yaptıklarını tüm Kürtler yapmış gibi düşünmemem gerektiğini düşündüm.
- +1 yıl
Kurtunde iyisi var kötüsü var turkunde iyisi var kötüsü var bu konu çok uzar başka düşüncen varsa başka konu hakkında sora bilirsin
Soran+1 yılŞu her ülkede varız dediniz ya. Siz istihbaratçı mısınız acaba?
- +1 yıl
Bunu burada soyler miyim sence
Soran+1 yılBir de bir şeyi daha merak ediyorum. Ülkemizin etrafı komple düşman ülkelerle dolu. Hal böyleyken ülkemize bir gün savaş açarlar mı acaba? Anlaşmalar var uluslararası. Aslında acamazlar diye düşünülebilir. Ama ne bilim açmak isterseler anlaşma falan dinlemezler herhalde. Bir de şöyle ki eğer acarlarsa bunun dünya savaşına dönme riski var acaba sırf bu riskten dolayı bile olsa ülkemize saldirmazlar değil mi?
Soran+1 yılDoğru soylemezsiniz saçma bir soru oldu kusura bakmayın
- +1 yıl
Nato ülkesi olması birseyi değiştirmez savaş acila bilir mi açılır ama unutulan ve bir çok kişinin bilemediği birsey var
- +1 yıl
Saçma değil önemi yok
Soran+1 yılDünya savaşı na dönme riski olur atom bombası vs. var. Herhalde bundan dolayı ülkemize savaş acamazlar değil mi?
- +1 yıl
Burdan soyliyemicem sorular onun için Gt yapman lazim
Soran+1 yılAma savaş açmasalar da İsrailliler vadedilmis topraklar hedefine ulaşamaz o da var. Sizce İsrail nasıl bir yöntem izleyebilir
- +1 yıl
Eskiden olsa bize herkes saldıra bilirdi ama şu an saldiramiyorlar çünkü kolay lokma olmaktan ciktik
Soran+1 yılTaktın şu GT ye yaaa 😅
- +1 yıl
Biraz inatciyimdir
- +1 yıl
Sende yap kurtul bence 😁😁
Soran+1 yılYa ben kendimi açığa vurmak istemiyorum. Bu yüzden yoksa tabiki sıkıntı değil takipleşirdim sizinle
- +1 yıl
Aciga çıkmazsın merak etme
- +1 yıl
Hem bende bir kaç soru sormuş olurdum ordan
Soran+1 yılAslında fake bir Instagram açmayı denedim ordan konuşuruz diye fakat açmayı beceremedim
- +1 yıl
Gt yap sana yardımcı olurum o konu hakkında
Soran+1 yılBir dakka tekrar denicem açabilirsem konuşuruz acamazsam konuşamicaz.
- +1 yıl
Dene bakalım inşallah acarsin
Soran+1 yılorada mısın
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılmelikenku342 Instagram hesabına yazabilirsin
Soran+1 yılEvet bekliyorum
- +1 yıl
İstek attim
+1 yılSorun derken anlamadım şu an en özgür dönemindeler ülkenin en büyük mafyalarıda onlar nufüs artışıda epey fazla yakında zaten onların egemenliğine geçeceğiz kızların kürt erkeği tercihide aşırı arttı
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka yaaa. Kürtlerin egemenliğine geçme gibi bir şey yok hava gücü kimdeyse o güçlüdür. Ancak dış güçler Amerika falan müdahale ederse olur o dediğin. Kürtler tek başına bir şey yapamaz güçleri yok. Bu devirde nüfus değil teknoloji gücü belirliyor bilmiyor musun
- +1 yıl
Nerelisin?
Soran+1 yılNereli olduğumun bir önemi yok
- +1 yıl
Kürtsün işte neyse bb
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürt sorunu saçmalıktır. Ülkede kürt sorunu yok siz uyduruyorsunuz. Bizim derdimiz pkklılarla ama siz niye üstünüze alınıyorsunuz ki. Böyle böyle diye diye bin yıldır birlikte yaşayan bizleri birbirimize salmaya çalışıyorlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim öyle diyorsun ama birçok yerde hep ayrımcılık var birbirlerine karşı ırkçılık yapıyorlar. Yalan mı
Cevap sahibi+1 yılİşte pkk yüzünden
Cevap sahibi+1 yılYani yine kürtler yüzünden kürtler yine kürtlere ayrımcılık yapıyor. Bizlik bi mevzu yok ki. Bir şekilde bizide kattınız işin içine
+1 yılKürtlerin bir kısmı vatanı bölmek istediği sürece evet devam edecek. Kalan vatansever kürtlerle de hiçbir sorunumuz yok zaten.
00 Yorumla
+1 yılKurtler akıllandigi zaman
Ya da kısaca turkiye gycku bir devlet olduğu zaman011 Yorumla
Soran+1 yılKürtler için yapmaları gereken akıllıca olan şey nedir sence?
Soran+1 yılSadece düşüncelerini öğrenmek için soruyorum eleştirel sorduğumu düşünme yani.
- +1 yıl
Tamam anlaticam birazdan
- +1 yıl
Kürtler türk olmayı kabul edicekler ve çok çocuk yapmicsklsr
- +1 yıl
@Kalemikuvvetli niye turk olsun kardeşim
Olmasına gerek yok
Kurt olarak kalsın
Niye illaki herkesi turk yapmaya calisiyoruz
Bu bir ırk ve kültür nihayetinde
- +1 yıl
Ne diyon ölüm sen herkesde bana gıcık gidicek haa yerer lanan
- +1 yıl
Atatürk ne diyo Herkes turktur diyo
- +1 yıl
Kürtler öncelikle propaganda masallarını bırakıp tarafsız bir şekilde inceliyecejler
Zaten normal bir zekası ve vicdanı olan her birey tc suçsuz olduğunu görecektir.
Daha devam ederdimde yazmaya üşendim.
+1 yılkültür farklılıklarının iyice yok olması gerekiyor. gelenekler bozuyor bu işi. iyice homojen olması gerekiyor toplumun.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇözüm yok. Zaten çözüm olmasın diye sorun çıkarılıyor.
021 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle görünüyor. Kıyamete kadar böyle olacak galiba. Maalesef hiç huzur bulamicak iki toplum da ☹️
- +1 yıl
Ya çok basit. Kürdistan diye tutturmuşlar. Tamam desen kurun desen müsade etsen ne olacak? Hangisi gidip orada yaşayacak? İstanbul'da 2-3 milyon kürt vardır en azından gidecekler mi? Hayır. Eee? Yine aynı şeyler devam edecek. Değişen hiç bir şey olmayacak.
Soran+1 yılZaten iki toplum da cahil bence. Bu yüzden çözüm bulamıyorlar. Ben ırkçılık olmasın herkes mutlu olsun istiyorum.
- +1 yıl
Irkçılığı yapan Kürtler. Her fırsatta hemen Kürt olduklarını belirtme hevesi içindeler.
Soran+1 yılYa hem Kürtler hem de Türkler bence. İki toplumun içindeki milliyetçiler sorun çıkarıyor aslında
- +1 yıl
Kürt içinde milliyetçi olması bile başlı başına sorun. Kürt diye bir toplum vardır ama millet değildir. Bak bunu herhangi bir art niyetle söylemiyorum bu gerçek.
Soran+1 yılSon sözünüzü anlamadım. Biraz daha anlayabileceğim şekilde açıklayabilir misiniz
Soran+1 yılToplum olup millet olmama ne anlama geliyor?
- +1 yıl
İkisi çok başka şeyler. 15 farklı millet bir araya gelip bir toplum oluşturabilir. Ama bu onları ortak bir millet yapmaz. Kürtlerin bir tarihi yok. Yazılı bir edebiyatları yok. Ortak bir dilleri yok. Olduğunu iddia ediyorlar ama yok. Bir kaç taraflı insan dışında gerçekten bilimsel olarak bile yok.
Soran+1 yılHep farklı toplumların egemenliğinde yaşadıkları için bir millet sayılmazlar demek istiyorsun di mi?
Soran+1 yılAma burada merak ettiğim bir şey var. Bu Balkan devletleri eskiden Osmanlı ya bağlıydı. Size göre Balkan devletleri de millet sayılmazlar di mi? Merak ettiğim için soruyorum. Eleştirel tarzda sorduğumu düşünmeyin
- +1 yıl
Hayır alakası yok. Kimin egemenliğinde yaşamış olursa olsunlar bu durumu değiştirmez. Yahudiler ilk defa 50 sene önce devlet sahibi oldular. Ama varlıkları binlerce yıla dayanıyor. Kürtçe dediğin dil bile o kadar çok fazla dilin karışımıdır ki farklı bölgelerde yaşayan bir çok Kürt birbirini anlamakta zorluk çeker. Mesele öncesinde birine bağlı olup olmamaları değil yani. İşte bunlar ideolojik konular. Bahsettiğim şey ile çok alakasız. Balkan devletlerinde durum farklı. Belli devletlerin altında yaşamış olsalarda içlerinde ayrı millet olan vardır. Ama bir çoğu temelde Slav kökenlidir. Ama Slav çatısı altında birleşmek yerine ulus kimliğini benimsemişlerdir. Mesela Ruslar Rusuz derler Ukraynalılar Ukraynalıyız derler ama halbuki ikisi de Slavdır. Amerikalılar Amerikalıyız derler ama Amerikalı diye bir millet yoktur. Onlarca milletin o coğrafyaya yerleşip bir ulus olmuş halidir. Kürtlerin kökenlerinin İran topraklarına dayandığı arkeolojik ve genetik olarak neredeyse kesindir. Kökenlerinin İran ve İran'ın kuzeyinde ki Türklere dayandığı da neredeyse kesindir. Ancak bir çok siyasi kışkırtmadan ötürü bunu benimsemezler. Çoğu bilmez merakta etmez. Çünkü ayrı bir kimliğe sahip olmak iyi bir şey gibi gelir. Türkler içinde bu durum geçerli. Bulgarlar misal bir Türk boyudur ama dini ve coğrafi şeylerden ötürü Türklükten uzaklaşıp Slavlaşmışlardır. Kazaklar biz Kazağız derler. Özbekler Özbeğiz der Azeriler Azeriyiz. Halbuki temelde hepsi Türk. Türklerin yani Türkiye'de ki Türklerin Türküz demesinin tek sebebi yaşadıkları devletin adı Türkiye. 200 sene önce Osmanlıyız diyordu. Osmanlı diye bir millet mi vardı? Hayır. Osmanlı sadece bir hanedanlık ismi. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum
- +1 yıl
Bu söylediklerim bile başlı başına bir şey aslında. Kürtlerin kökeni nereye dayanıyor? Bilen eden yok. Herkes farklı bir şeyler söyleyebiliyor. Her bilim adamı her araştırmacı farklı sonuçlara varabiliyor. Ve dünyada bu kadar gizemli başka bir millet yok. Kürtlerin kendisi dahil hiç biri ortak bir paydada toplanamıyor çünkü yok. Dilleri ortak değil. Kökenleri ortak değil. Böyle bir durumda bir ırk olamazsın. Kürtler İngilizler gibidir. İngiliz diye bir ırkta yoktur. Anglo-Saksonlar, Vikingler, Bretonlar ve Normanlar gibi farklı ırkların ortak bir coğrafyada toplanıp bir kültür oluşturması sonucu ortaya çıkmıştır. Aynı Kürtler gibi. Kürtler de Ortadoğu Kafkasya ve İran topraklarında yaşayan bazı toplumların bir araya gelerek ortak bir dil vs geliştirerek ortaya çıkmıştır.
Soran+1 yılSöylediklerinizi anlayabiliyorum. Ve ilginç karşılıyorum doğrusu. Bu sohbeti yapmak bile güzel bir şey.
- +1 yıl
Bunları söyleyince ırkçılık yapıyorsunuz diyorlar yahu ırkçılık falan yok yani ortada. Türkçe var mıdır? Vardır. Çünkü alfabesi belli kökeni belli grameri bellidir. Ha konuşuluyor mu? Hayır. Dünyada gerçekten Türkçe kullanan toplum neredeyse yok. Ama şöyle düşün Orta Asyada Türk toplumunun etrafında yaşayanları düşün. Çince Hintçe Rusça vs gibi diller konuşuluyor. Ve Türkçe ile aşağıdan yukarıdan alakası yok. Peki Kürtçe için aynı durum geçerli mi? Yıllardır oluşturduklarını iddia ettikleri Kürtçe sözlükte kaç yüz tane farklı dilden kelime var. Bizim şu an yazışırken konuştuğumuz dil bile Türkçe değil çünkü 1000 yıldır Orta Doğu ve Anadoluda diğer dillerden onlarca kelime aldı Türkçe. Öyle ben sözlük yaptım dil çıkardım ben milletim diyemezsin. Az önce dediğim gibi Osmanlı bir ırk değildir. Osmanlı bir devleti yöneten hanedanın adıdır. Devlet kurup adını koymakla dil üretip ortaya çıkarmakla ırk olamazsın. Osmanlıca diye bir dil var evet. Ama bu dil Arapça Farsça ve Türkçe kelimelerden oluşturulan kurgulanmış bir dil. Osmanlı diye bir devlet vardı evet. Ama bu Türklerden Araplardan Ermenilerden Rumlardan vs oluşmuş bir toplumdu kendi başına bir millet değil. Irk olmak ile toplum olmak farklı bir şeydir. Kendi alfabeleri bile yok. Kürtçe latin alfabesi kullanır. Osmanlıca Arap alfabesi. Rusça Kiril alfabesi. vs. vs. hepsi değişkenlik gösterir.
Soran+1 yılKürtler birçok farklı topluluktan mı oluşuyor yani? Eğer öyle ise hangi topluluklar bunlar biliyor musun luz
- +1 yıl
Net olarak bilen yok =) Kökenlerinin İranlılara dayandığı da söylenir. Ermenilerede Türklerede. İslam tarihinde mesela Kürt İranlı göçebe kabilelere deniyordu. Kurmanç Kelhor Goran vs gibi kendi aralarında bile grupları var ve her birinin temel dili vs farklı. Kurmançlar Türkiye Suriye Irak gibi yerdedir kökeni. Orta Asya ve İran kökenliler Lurlardır. O yüzden hiç bir fikrim yok umrumda da değil. Ne olduğu önemsiz ne kadar insan olduğu önemli.
Soran+1 yılBu kadar bilgiyi nerden öğrendiniz 😃 Araştırmacı falan misiniz
- +1 yıl
Araştırmacı falan değilim. Zamanında bakmıştım. Merak ettiğim hemen her şey ile ilgili bir şeyler kurcalarım. Ha ne kadar doğru bilgiler bilemem. Ama genellikle ortak kanı bu yönde.
Soran+1 yılAnladım kendi çapınızda araştırmacı sınız diyebiliriz
- +1 yıl
Evet onu diyebilirsin 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında kürtlere de yönetim verilmeli onlarda hizmetkâr olmalı fikirlerini yarınlara bizler için çabalamalı bakıyorum da haklı bulduğum yöneticilerde haksızlık yapıyor kimi Alimden doğar zalim kimi zalimden doğar Alim.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılbazı kürtler dağdan iner, bomba patlatmaz, askere saldırmaz
sorun kalmaz00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMillet saçma sapan düşünüyor işte Kürtler Karadenizliler egeliler mk hepsi türk değilmi hepsinin şivesi konuşması var bu türk milleti çok slk
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden SLK?
Cevap sahibi+1 yılTürk milleti müslüman değilmi?
Cevap sahibi+1 yılMüslümanlar kardeş olmazmı?
Soran+1 yılEğer kardeş ise neden sosyal medyada hep ırkçılık var. Neden Kürt lere vatansız deniliyor sürekli. Aslında bu sözler Kürtler i bur vatan istemeye daha çok itiyor biliyor musun
Cevap sahibi+1 yılSen sosyal medyayı falan filan boş ver insanları doğru yola sokmayı başar milletin ağzına bakarsan imandanda çıkarsın.
Soran+1 yılYani orası öyle ama söylenen sözler ister istemez insanı tahrik edebiliyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılYavuz Sultan Selim zamanında geldiler iran ın zagros dağlarından ne sorunları var ki eşit haklara sahip
01 Yorumla
+1 yılhicbirzaman bitmeyecek o dagin basinda sehit olan askerlerimize ne demeli? o kadar ananin babanin ocagi yandi sondu yurekler yakıldı onlara ne diyecegiz? sehitlerimizin kanı yerlerdemi kalsin
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte iki toplum da böyle düşündüğü için bu sorun bitmiyor aslında. Bunu bir nevi iki aile arasında çıkan kan davası gibi düşünebilirsiniz. Bir o aileden bir o aileden biri vuruluyor. Böyle kıyamete kadar devam mı edecek bu kan davası
- +1 yıl
valla benim kurtlere olan kinim ofkem sinirim sonsuz benim askerim benim polisim orada burada sehit duserken iyi biz vatansever ulkucu olarak kurtleri kotulememiz kotu he yok oyle bir dunya benim askerim polisim orada sehit dusuyor o kadar ananin babanın ici sızlıyor yuregi yanıyor her Allah'ın gunu sehit haberiyle uyaniyoruz yuregimi yakıyor icimi yakıyor gecen gun bir video izledim sehit olmus cocugun annesi oyle bir agliyorki evladımı ne olur goturmeyin ben onu kuru ekmeklerle besledim ben onu sana emanet ettim diye ben bu kelimeleri duydum bogazim dugumlendi konusamadim duygulandim duygulanmamak elde degil izledigim gibi icim sızladı o kadar sehit verdik yaptıkları yanına kalmayacak! Rabbim buyuktur bizim ne kadar canımız yandiysa bizim ne kadar canımızı yaktılarsa onlarinda canı yanacak onlarinda canı yakılacak (insAllah tez zamanda) sehitlerimizin kanı yerde kalmayacak EZAN DİNMEZ BAYRAK İNMEZ ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ! 🇹🇷
Soran+1 yılDediğim gibi siz de bu şekilde düşünüyorsunuz onlara kinleniyorsunuz onlar da bu şekilde düşünüyor size kinleniyor. Bu yüzden maalesef ki bu sorun hiçbir zaman bitmeyecek gibi görünüyor ne yazık ki.
Kürt sorununu dert edeceğine Arap paki Suri sorununu dert et
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlar da ayrı bir sıkıntı zaten
Hiçbir zaman ayrım yapmadik
07 Yorumla
Soran+1 yılSöylenenler yalan mı yani? Büyüklerimiz anlatıyor ama. Üstelik büyüklerimiz herhangi bir siyasi partiye sıkı sıkıya bağlı da değil. Bir nevi dindar tarafsız kesim gibi düşünebilirsiniz
Soran+1 yılBüyüklerimiz anlatıyor Cumhuriyet kurulduğunda Kur'an'ı Kerim i bile devletin yasaklandığını söylüyorlar. Yalan mı söylüyor lar bize?
Soran+1 yılAllah Allah nasıl olur. Emin misin öyle bir şeyin olmadığına?
Soran+1 yılHatta Said Nursi efendi hazretleri zindana da atıldığı söyleniyor. Sırf Dindar olduğu için.
+1 yılKürdün olduğu yerde sorun bitmez
00 YorumlaSırf kurt değil alevide var
07 Yorumla- +1 yıl
Alevilerin ne gibi sıkıntısı var? Meraken soruyorum yanlış anlama
- +1 yıl
Ben hiç göremiyorum ama ya. Sünniler hep yapıyorki onlara göre hak mezhep onlar. Bi kere hak mezhep davası çok saçma ahajwjsjq yıllardır şiilere atmadıkları iftirada kalmadı valla
- +1 yıl
Amaan salla onları ya ahahqjsn
- +1 yıl
Onlar "hak mezhep"lerini yaşamaya devam etsinler ne anlarlar hoş görüden boş ver
Kıyamete kadar sürer
00 Yorumlasorun yokki
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri